Beste Workmate [Test 2024]

april 17, 2024 | Tuinonderhoud

Best Geteste Workmate

BLACK+DECKER WM825-XJ

De BLACK+DECKER WM825-XJ is wat ons betreft de beste keuze workmate. Dit apparaat heeft een maximaal belastbaar gewicht van 250 kilogram en is super multifunctioneel. Of je deze workmate nu wilt gebruiken als bankschroef, werkbank of zaagplank: het kan allemaal. De workmate is bovendien makkelijk op te bergen waardoor hij ideaal voor thuis is.

Als jij op zoek bent naar de beste workmate van 2024 dan is dit artikel voor jou. Wij hebben maar liefst 26 verschillende workmates vergeleken op verschillende gebruiksspecificaties.

Zo hebben we onder andere gekeken naar de afmetingen, het gewicht, de maximale belasting en de opbergmogelijkheden. Uiteraard hebben we ook gekeken naar de beste prijs en welke webshop de workmate het voordeligst aanbiedt.

Kortom, in deze workmate test ontdek je wat de best geteste workmates van 2024 zijn. Door voor een van deze producten te kiezen weet je zeker dat jij geen miskoop doet.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

26

Producten getest

46

Uur onderzoek gedaan

14

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Workmate

Beste koop van 2024
1. BLACK+DECKER WM825-XJ

Beste professionele workmate
2. BLACK+DECKER WM1000-XJ

Beste opvouwbare workmate
3. Stanley FatMax Vouwbare Werktafel

Beste betaalbare workmate
4. Kreator KRT672001


5. BLACK+DECKER Workmate WM301 Werkbank


Top 10 Beste Workmates

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken word je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte koffers bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald voor je koffer!

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Workmate?

Het kopen van een workmate is lastiger dan je op voorhand zou denken. Lang niet elke workmate is namelijk even goed en er zijn een paar belangrijke criteria waar je rekening mee moet houden.

We hebben hieronder een opsomming gemaakt van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een workmate. 

Door onderstaande criteria in je achterhoofd te houden bij je aankoop weet je zeker dat de kans op een miskoop een stuk kleiner wordt. 

Gebruikssituatie

Bij het kopen van een goede werkbank is het belangrijk dat je rekening houdt met de gebruikssituatie. Uiteraad zijn workmates ontzettend multifunctioneel, toch is het zo dat lang niet elke werkbank geschikt is voor elke werkzaamheid.

De manier waarop je de workmate gaat gebruiken speelt daarom een grote rol. Ga je hem voor hobby matige werkzaamheden gebruiken of ben je echt van plan om hem als professional te gaan gebruiken? Dit zijn allemaal vragen die je mee moet nemen in je aankoopbeslissing.

Maximaal belastbaar gewicht

Het maximaal belastbaar gewicht speelt een belangrijke rol bij het kopen van een goede werkbank. Bij voorkeur kies je voor een workmate die op z'n minst 150 kilogram kan dragen. Door te kiezen voor een werkbank met dit maximale belastbare gewicht weet je zeker dat je alle werkzaamheden veilig kunt doen.

Werkhoogte

Hoe hoog wil je gaan werken? Het is een vraag die je misschien niet gelijk zou stellen maar toch is het een belangrijk onderdeel van je aankoopbeslissing.

De meeste workmates hebben een werkhoogte van zo'n 75 a 80 centimeter. Deze hoogte is net zo hoog als een gemiddelde eettafel. Als je vaak van hoogte wilt wisselen kun je overigens het beste kiezen voor een verstelbare werkbank.

Prijs

Als laatste wil je natuurlijk altijd rekening houden met de prijs van je workmate. Het is zonde om te veel geld uit te geven aan een workmate. 

Een tip die we je mee willen geven is om altijd een budget op voorhand te bepalen. Hierdoor weet je zeker dat je niet te veel geld uitgeeft onnodig.


Wat is het beste Workmate van 2024?

In de onderstaande sectie geven we antwoord op de vraag: 'wat is het beste workstation?'. Zoals in het begin van het artikel al aangegeven hebben we 26 verschillende producten getest.

Uit deze 26 verschillende werkbanken hebben we een top 5 gemaakt van de allerbeste opties van 2023. Door voor een van deze werkbanken te kiezen weet je zeker dat je geen miskoop doet. 

Ook hebben we gekeken naar de voordeligste prijs. Wanneer je op 'bekijk Beste prijs' klikt, word je automatisch doorverwezen naar de goedkoopste aanbieder.

1. BLACK+DECKER WM825-XJ

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Wat ons betreft, is de BLACK+DECKER WM825-XJ momenteel de beste koop workstation van 2023. Met deze stevige werkbank kun je alle kanten op.

Of je de werkbank nu wilt gebruiken als bankschroef, werkbank of zaagblok: het kan allemaal. Het maximale belastbare gewicht van dit model is 250 kilogram waardoor je eigenlijk elk materiaal wel kunt zagen op de werkbank. Ook is klemplank ontzettend makkelijk af te stellen en berg je de werkbank supersnel en gemakkelijk op.

Kortom, met de BLACK+DECKER WM825-XJ kun je alle kanten op.

Voordelen BLACK+DECKER WM825-XJ

 • Maximaal belastbaar gewicht van 250 kilogram
 • Je kunt het workstation gebruiken als bankschroef, werkbank of zaagblok
 • Binnen enkele seconde in te klappen

Nadelen BLACK+DECKER WM825-XJ

 • Geen

2. BLACK+DECKER WM1000-XJ

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De BLACK+DECKER WM1000-XJ is wat ons betreft de beste workmate voor professioneel gebruik. Net als optie 1 heeft dit product een maximaal gewicht van 250 kilogram.

Het grote voordeel van dit model is het handige klemsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat je gemakkelijk met 1 hand de klemplanken kunt bedienen.

Bovendien heeft deze workmate een gewicht van slechts 17 kilogram waardoor je hem gemakkelijk mee kunt nemen. Ook is deze werkbank makkelijk op te bergen en in te klappen, hierdoor kun je hem gemakkelijk in je schuur opbergen na gebruik.

Het enige minpuntje van dit model? De prijs is aan de hoge kant.

Voordelen BLACK+DECKER WM1000-XJ

 • Ideaal voor professioneel gebruik
 • Weegt slechts 17 kilogram
 • Makkelijk op te bergen en in te klappen

Nadelen BLACK+DECKER WM1000-XJ

 • Prijs is aan de hoge kant

3. Stanley FatMax Vouwbare Werktafel

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De Stanley FatMax Vouwbare Werktafel mag wat ons betreft niet ontbreken aan deze lijst. We hebben dit model in deze top 5 gezet omdat hij helemaal opvouwbaar is. 

Deze opvouwbare werktafel kun je gemakkelijk meenemen en is binnen een handomdraai opgezet.

Ook is deze werktafel supersterk en kan hij een gewicht van maar liefst 450 kilogram aan. Nadeel van dit model? Het werkblad is niet vlak maar een beetje hol. Dit kan voor problemen zorgen bij het zagen.

Voordelen  Stanley FatMax Vouwbare Werktafel

 • Opvouwbaar model waardoor hij makkelijk mee te nemen is
 • Binnen een handomdraai opgezet

Nadelen Stanley FatMax Vouwbare Werktafel

 • Werkblad is niet helemaal vlak maar een beetje hol, dit kan lastig zijn bij het zagen

4. Kreator KRT672001

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Zoek jij een goede werkbank, maar heb je geen zin om heel veel geld uit te geven? Kies dan voor de Kreator KRT672001. Deze workmate is gunstig geprijsd, maar beschikt wel over alle functies die nodig zijn om goed te kunnen werken op de bank. 

Verder is deze bank makkelijk in elkaar te zetten en voor het lichte werk is dit een zeer goede werkbank. We zouden deze workmate niet aanraden als je van plan bent zwaardere klussen te doen, hiervoor kun je beter een van de andere opties uit deze lijst kopen.

Voordelen Kreator KRT672001

 • Beste betaalbare workmate
 • Ideaal voor kleinere klusjes

Kreator KRT672001

 • Niet geschikt voor grote klussen

5. BLACK+DECKER Workmate WM301 Werkbank

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

De BLACK+DECKER Workmate WM301 is een stevige werkbank van 760 millimeter hoog en gemakkelijk op te vouwen is. Deze kan worden gebruikt als werkbank, om uw gereedschap op vast te klemmen, als bankschroef of als zaagblok. De voorste klemplank kan verticaal worden gebruikt: flexibeler bij het vastklemmen van onregelmatig gevormde werkstukken.

Een prima koop voor mensen die op zoek zijn naar een goede workmate.

Voordelen BLACK+DECKER Workmate WM301 Werkbank

 • Te gebruiken als bankschroef of als zaagblok
 • Goede prijs

Nadelen BLACK+DECKER Workmate WM301 Werkbank

 • Geen

Hoeveel soorten workmates hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 26 workmates getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de workmates op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste workmate is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}