Beste Weerstation [Test 2024]

april 17, 2024 | Tuinonderhoud

Best Geteste Weerstation

Iqonic Weerstation Binnen en Buiten

Iqonic Weerstation Binnen en Buiten

Met het Iqonic Weerstation weet je altijd de stand van zaken op het gebied van het weer. Doordat hij de temperatuur van binnen en buiten elke 10 seconden update weet je altijd precies wat de huidige situatie is. Het apparaat meet daarnaast de luchtvochtigheid en geeft aan of hij te laag of te hoog is. Dit wordt gedaan door middel van kleuren. Je kunt gemakkelijk alles af lezen op het LCD-scherm. Die in de nacht licht geeft waardoor je alles kunt lezen.

Last van een te lage of te hoge luchtvochtigheid? En wil je graag zeer nauwkeurig de temperatuur binnen- en buitenshuis opmeten? Dan kan een weerstation uitstekend van pas komen.

Een weerstation meet nauwkeurig hoe hoog je luchtvochtigheid is in je buiten of binnen omgeving. Ook meten de apparaten vaak andere gegevens, zoals bijvoorbeeld de tijd van zonsopgang en -ondergang, de maanstanden en de hoeveelheid gevalle neerslag.

Maar wat is het beste weerstation van 2023? En waar moet je zoal op letten met het kopen van een goed weerstation? In de onderstaande tekst lees je alles wat je moet weten over het aanschaffen van een weerstation en wat op dit moment de best geteste weerstations zijn van dit moment.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

22

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Weerstations

Iqonic Weerstation Binnen en Buiten

Beste koop Weerstation
1. Iqonic Weerstation Binnen en Buiten
Best geteste weerstation prijs / kwaliteit

Beste Betaalbare Weerstation
2. Medisana Digitale Thermo-Hygrometer HG 100
Beschikt over klok en alarm functie

Beste Uitgebreide Weerstation
3. National Geographic Temeotrend weerstation 
Switch tussen zes verschillende snelheden met behulp van de afstandsbediening

Beste Draadloze Weerstation
4. Cresta Care DTX370 Draadloos weerstation
Meet ook luchtvochtigheid en geeft weervoorspellingen

Beste Betaalbare Weerstation 
5. Gadgy Weerstation
Met weerbericht en hygrometer


Top 10 Beste Weerstations

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte weerstations bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald voor je koffer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Weerstation?

Een weerstation biedt je tal van handige informatie. De systemen verschillen onderling echter sterk in functies en eigenschappen.

Om de aankoop van een weerstation wat gemakkelijker te maken kun je rekening houden met diverse aspecten. Zo kun je bijvoorbeeld kijken of het model geschikt is voor binnen of buiten en wat het apparaat allemaal meet.

Ook kun je kijken of het weerstation voorspellingen doet en hoe het apparaat resultaten weergeeft. Daarnaast kun je bij de aankoop van een weerstation rekening houden met het gebruiksgemak en het design.

Check ook websites als de consumentenbond. Kijk bijvoorbeeld naar het beste weerstation volgens de consumentenbond.

Binnen of buiten

Een belangrijke eigenschap van een weerstation is of het apparaat geschikt is voor binnen, buiten of voor zowel binnen als buiten. Indien het apparaat zowel voor binnen als voor buiten geschikt is kun je het apparaat eenvoudig gebruiken voor het meten van tal van belangrijke data rondom je woning.

Metingen

Bekijk wat het apparaat zoal meet. Zo zijn er apparaten die de luchtvochtigheid meten, de temperatuur, de zonsopgang en -ondergang, de maanstand en de hoeveelheid neerslag. Ook zijn er specificaties die nauwkeurig bijhouden wat de eb en vloet stand is en hoe hoog de luchtdruk is.

Voorspellingen

Tegenwoordig zijn er diverse weerstations die nauwkeurige weersvoorspellingen kunnen geven. Bekijk bijvoorbeeld of het apparaat een 24 weersvoorspelling biedt en hoe deze voorspelling wordt weergegeven. Met een goede weersvoorspelling kom je nooit meer voor verassingen te staan en ben je altijd goed op het weer voorbereid.

Weergave

Bekijk hoe het weerstation de informatie presenteert. Bekijk bijvoorbeeld of het apparaat beschikt over een heldere display en of het apparaat de data presenteert in getallen of in symbolen. Ook kun je rekening houden met de verlichting van het scherm en of het apparaat beschikt over een kleuren display.

Gebruiksgemak

Bekijk of het weerstation eenvoudig in gebruik is. Je kunt bijvoorbeeld rekening houden met het bedieningsgemak en met de eenvoud van het aflezen. Houdt daarnaast ook rekening met het gemak van ophangen. Bekijk bijvoorbeeld of het weerstation beschikt over een handig ophang systeem of bekijk of het apparaat eenvoudig staand kan worden geplaatst. Kijk ten slotte of het apparaat draadloos is of niet en of het apparaat eenvoudig kan worden opgeladen.

Design

Uiteraard is het design ook een belangrijke factor in de aankoop van een weerstation. Bekijk of het design je aanspreekt en of het bij jouw interieur past.


Wat is het beste Weerstation?

Op zoek naar een goed weerstation voor het zorgvuldig meten van de temperatuur en luchtvochtigheid? Maar weet je niet goed wat voor jou de beste koop weerstation is? Bekijk dan de onderstaande weerstation modellen en vergelijk diverse modellen van topkwaliteit.

Onderstaande weerstations zijn uitvoerig getest in de weerstation test en geselecteerd op basis van een goede prijs-kwaliteitsverhouding en op goede beoordelingen van gebruikers. Elk weerstation heeft daarnaast zo verschillende unieke functies en zijn eigen voor- en nadelen.

1. Iqonic Weerstation Binnen en Buiten

Iqonic Weerstation Binnen en Buiten

9.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Op de eerste plaats staat het Iqonic Weerstation. Deze is als beste uit de test gekomen. Je kunt met dit weerstation niet alleen buiten, maar ook binnen de temperatuur meten. Hij onderscheidt zich door de luchtvochtigheidsmeter.

Je bent met dit weerstation altijd up-to-date doordat het apparaat alles om de 10 seconden update. Hierdoor weet je altijd wat de stand van zaken is en weet je wat je aan moet.

Door het grote LCD scherm is het eenvoudig af te lezen wat de temperatuur is voor binnen en buiten. Ook de luchtvochtigheid kun je aflezen. In het donker geeft het weerstation licht waardoor je hem altijd kan lezen.

Door dat je luchtvochtigheid kunt aflezen weet je of hij bij je thuis te hoog of te laag is. Hij laat door 3 verschillende kleuren zien of het goed is. Hierdoor weet je altijd of je iets moet aanpassen.

Voordelen Iqonic Weerstation Binnen en Buiten

 • Wordt om de 10 seconden gerefresht
 • Eenvoudig af te lezen
 • Temperatuur binnen en buiten
 • Meet de luchtvochtigheid

Nadelen Iqonic Weerstation Binnen en Buiten

 • Niet via een app te besturen

2. Medisana Digitale Thermo-Hygrometer HG 100

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De digitale thermo-hygrometer van het merk Medisana is een zeer goede weerstation dat zeer nauwkeurige informatie biedt. Het apparaat wordt positief beoordeeld en is wellicht het beste draadloze weerstation van dit moment. Het apparaat meet de luchtvochtigheid en de kamertemperatuur. Daarnaast kun je met het Medisana weerstation eenvoudig gebruikmaken van de klok en alarm functie.

Dankzij een handige Comfortzone-indicator (smiley), weet je met dit weerstation altijd exact wanneer je binnenshuis de juiste temperatuur en luchtvochtigheid hebt. Het weerstation kan daarnaast eenvoudig worden neergezet of worden opgehangen met een magnetische houder. 

Voordelen Medisana Digitale Thermo-Hygrometer HG 100

 • Eenvoudig op te hangen
 • Klok en alarm functie
 • Comfortzone-indicator (smiley)

Nadelen Medisana Digitale Thermo-Hygrometer HG 100

 • Niet via een app te besturen
 • Geen kleuren scherm

3. National Geographic Temeotrend weerstation WFS

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Het weerstation van National Geographic is een zeer uitgebreid exemplaar. Het weerstation biedt, in tegenstelling tot vele andere weerstations, naast de temperatuur en luchtvochtigheid, ook een reeks aan nuttige meteorologische gegevens.

Zo geeft het weerstation in digitaal en in duidelijke symbolen informatie over de luchtdruk, zonsopgang en -ondergang, maanstanden, eb en vloet, algemene weersomstandigheden, klimaatindicator en een dubbele alarmtijd weer.

Voordelen  National Geographic Temeotrend weerstation WFS

 • Zeer uitgebreide informatie
 • Heldere symbolen
 • Weersvoorspelling

Nadelen National Geographic Temeotrend weerstation WFS

 • Niet te besturen via een app

4. Cresta Care DTX370 Draadloos weerstation

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Het weerstation van het merk C-care uit de reeds Cresta DTX is een zeer goed weerstation dat zowel voor binnen en buiten de temperatuur meet. Het apparaat geeft daarnaast nauwkeurig weer hoe hoog de luchtvochtigheid is en geeft een accurate weervoorspelling.

Het weerstation biedt naast de luchtvochtigheid, een weersvoorspelling en de temperatuur, ook de trends voor luchtdruk weer en het moment van zonsopgang en -ondergang. De gegevens die het apparaat weergeeft in het voorspellen zijn over het algemeen nauwkeurig tot 90%.

Voordelen Cresta Care DTX370 Draadloos weerstation

 • Zeer nauwkeurige weersvoorspelling
 • hoge resolutie XL lcd-display
 • Uitgebreide informtie weergave

Nadelen Cresta Care DTX370 Draadloos weerstation

 • Niet te besturen via een app
 • Geen windsnelheidmeter
 • Geen neerslagmeter

5. Gadgy Weerstation

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Het overzichtelijke Gadgy Weerstation biedt een uitgebreid overzicht van het binnen- en buitenklimaat. Het weerstation geeft een betrouwbare meting van zowel de binnen- als de buitentemperatuur, de luchtvochtigheid en het lokale weerbericht. Hiermee ben je altijd van de laatste voorspellingen op de hoogte.

Het weerstation bevat daarnaast veel andere functies, zoals tijd en datum weergave, Celsius of Fahrenheit, 12 of 24-uursnotatie en is beschikbaar in maar liefst 7 talen. 

Voordelen Gadgy Weerstation

 • Zeer uitgebreide informatie
 • Weergave van het comfortniveau
 • 2 Alarmtijden

Nadelen  Gadgy Weerstation

 • Niet bestuurbaar via een app
 • Geen windsnelheidmeter
 • Geen neerslagmeter

Hoeveel soorten weerstations hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 16 plafondventilators koffers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de weerstations  op beoordeeld?

Om te bepalen wat het best geteste weerstations is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}