Beste Waterdruppelaar [Test 2024]

april 10, 2024 | Tuinonderhoud

 • Home
 • -
 • Blog
 • -
 • Beste Waterdruppelaar [Test 2024]

Beste Geteste Waterdruppelaar

Groots Waterdruppelaar Transparant Set van 6 - Planten waterdruppelaar voor binnen en buiten

Waterdruppelaar Transparant Set

Met de Waterdruppelaar Transparant Set kun je 6 planten tegelijk water geven zonder dat je er hoeft te zijn! Dit is voornamelijk geschikt voor kamerplanten. Ze kunnen de planten water geven tot wel 2 weken. Het heeft namelijk een inhoud van 250 ml. Verder beschikt het over een gesloten kop zodat het niet kan verdampen. Het is een simpele aankoop, maar hier heb je zoveel profijt van! Daarnaast is het ook een klein product. Hierdoor neemt het weinig ruimte in beslag.

Iedereen kent het probleem wel. Je gaat op vakantie en daarom kun je de planten niet meer water geven. Daarom is een waterdruppelaar een uitstekende aankoop. In dit artikel nemen we je me met de verschillende producten.

Zo geven wij van de Tuinassistent antwoord op de vraag: wat is de beste waterdruppelaar van 2024? Wij hebben namelijk meerdere producten getest en de 5 beste zijn in onze lijst verwerkt. Ze zijn getest aan de hand van verschillende criteria.

Daarna zijn ze omschreven met een korte review. Dit is weer aangevuld met voor- en nadelen. Op deze manier krijg je een goed beeld van de producten. Ben je benieuwd naar de uitslag? Verspil dan geen tijd en lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

10

Producten getest

15

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Waterdruppelaars

Groots Waterdruppelaar Transparant Set van 6 - Planten waterdruppelaar voor binnen en buiten

Beste Koop Waterdruppelaar
1. Waterdruppelaar Transparant Set

Automatisch bewateringssysteem voor kamerplanten met pomp – Waterdruppelaar – Watergeefsysteem– Planten Watergever

Beste Waterdruppelaar Buiten
2. Home Goods Waterdruppelaar

Relaxdays waterdruppelaar 2 stuks - glas - waterbollen voor planten - Ø 6 cm - gekleurd - groen

Beste Waterdruppelaar Glas
3. Relaxdays waterdruppelaar 2 stuks

Waterdruppelaar Set van 12 stuks - Waterdruppelaar voor Planten - Watergeefsysteem - Waterbol Irrigatiesysteem - Automatisch Druppelsysteem voor Kamerplanten & Tuin - Watergever - Transparant - 15cm

Beste Waterdruppelaar Voor Buitenplanten
4. Stan Online Products Waterdruppelaar Set

Re-Plant’it Waterbrug - Automatisch Watergeefsysteem - Waterdruppelaar - Zwart

Beste Waterdruppelaar Kamerplanten
5. Re-Plant’it Waterbrug Waterdruppelaar

Top 10 Beste Waterdruppelaars

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste waterdruppelaars. Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit de waterdruppelaars test 2024.


Waar op letten bij het kopen van een waterdruppelaar?

Je zult misschien denken dat een waterdruppelaar kopen heel gemakkelijk gaat, maar dit valt toch best vaak vies tegen. Zo moet je het een aantal aspecten rekening houden. Daarom hebben wij ook dit artikel geschreven.

We proberen je op weg te helpen bij het zoekproces. Als je onderstaande criteria goed doorleest, dan kun je een miskoop voorkomen. Neem dus de tijd om dit goed door te lezen. Daarna kun je weer verder gaan naar onze ultieme Top 5. We hebben ook gekeken naar de beste waterdruppelaar volgens de consumentenbond

Waterbehoefte plant

Het eerste belangrijke punt waar je goed op moet letten is de waterbehoefte van planten. Je wilt namelijk niet de planten te weinig of te veel water geven. Anders heb je er niets aan.

Probeer daarom het juiste product te vinden dat de juiste hoeveelheid heeft. Of je kunt een product aanschaffen die het systeem kan aanpassen. Op deze manier blijven de planten in lezen.

Instelbaarheid

Daarnaast moet er ook goed gekeken worden naar de instelbaarheid van het product. Hier gaat het dus over de hoeveelheid water die kan afgeven in één keer. Het gaat dan voornamelijk over de hoeveelheid druppels.

Ook dit mag niet te veel of te weinig zijn. Daarnaast mag het ook niet te snel gaan voor sommige planten. Dit zijn allemaal aspecten waar je rekening mee moet houden.

Installatie

Naast de inhoudelijke factoren is het ook voor jezelf belangrijk om te kijken naar het installatiegemak. Je wilt niet uren hiermee bezig zijn. De meeste waterdruppelaars hoef je alleen in de plantenbak te steken.

Je hebt ook complexere waterdruppelaars die wat langer de tijd nemen. Kijk hier goed naar voordat je een aankoop doet. Het kan namelijk zeer vervelend zijn om hier lang mee bezig te zijn.

Duurzaamheid

Een punt waar je ook naar kan kijken is de duurzaamheid. Er moet hier dan voornamelijk gekeken worden naar de kwaliteit van de materialen. Het is handig om voor een duurzame waterdruppelaar te gaan.

Dan weet je dat het voor een lange tijd meegaat. Hetzelfde geldt voor weerbestendige materialen. Hierdoor kun je de planten voor een lange tijd water geven. Dat is toch wat iedereen wilt!


Wat is de beste waterdruppelaar van 2024? 

Hier zijn we dan eindelijk aangekomen bij de belangrijkste sectie van het artikel. Want welke waterdruppelaar is het beste? Daar zullen we nu achter komen. Zo hebben wij van de Tuinassistent meerdere producten getest.

Ze zijn ook beoordeeld aan de hand van 3 verschillende criteria: gebruiksgemak, functionaliteiten en prijs / kwaliteit. Daar is uiteindelijk een cijfer uitgerold. Dit geeft je een goede indicatie van wat wij van het product vonden.

Bij de beknopte review kun je precies de voor- en nadelen van het product lezen. We hopen dat we je van genoeg informatie hebben voorzien! Veel leesplezier en we hopen dat er een waterdruppelaar voor jou tussen zit.

1. Waterdruppelaar Transparant Set

Groots Waterdruppelaar Transparant Set van 6 - Planten waterdruppelaar voor binnen en buiten

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Welke waterdruppelaar past het beste bij mij? Als je op zoek bent naar de beste koop, dan past de Waterdruppelaar Transparant Set echt het beste bij jou!

Met de Waterdruppelaar Transparant Set kan je de planten gemakkelijk water geven door middel van het druppelsysteem. Ze kunnen je planten voorzien van water voor maar liefst 2 weken. Dat is een erg lange tijd. 

Hierdoor kan je dus gemakkelijk op vakantie gaan zonder hierover te stressen! Het zijn 6 waterdruppelaars. Dat betekent dat je 6 planten hiermee kan bedienen. Verder heeft het nog een inhoud van 250 liter en kan het geen water verdampen.

Het is gemakkelijk te installeren. Je hoeft er alleen maar water in te doen en in de plantenbak te stoppen. Daarna hoef je er niet meer om naar te kijken. Door de lage prijs is het ook de beste waterdruppelaar aanbieding van 2024!


Voordelen Waterdruppelaar Transparant Set

 • Kan 6 planten tegelijk bedienen
 • Werkt maar liefst 2 weken
 • Is makkelijk te installeren
 • Het is een goedkope maar uitstekende optie


Nadelen Waterdruppelaar Transparant Set

 • Niet geschikt voor mensen die van korte mouwen houden

2. Home Goods Waterdruppelaar

Automatisch bewateringssysteem voor kamerplanten met pomp – Waterdruppelaar – Watergeefsysteem– Planten Watergever

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.4

De tweede plek is uiteindelijk weggelegd voor de Home Goods Waterdruppelaar! Deze druppelaar kan je namelijk het beste buiten gebruiken en heeft een groot bereik.

Het product van Home Goods is een hele goede waterdruppelaar. Dat komt omdat je tot wel 10 planten in verbinding kan zetten met een waterpomp. Via deze pomp zal het water naar je plant gaan.  

Dit systeem werkt voor maar liefst 30 dagen. Ook hier kan je dus zeer gemakkelijk op vakantie gaan. Dit schema hoef je eenmalig in te stellen aangezien het systeem dit bewaard. Hierdoor kan je dus veel tijd besparen.

Je kan dit product gebruiken door middel van een USB-kabel of batterijen. Op deze manier zorg je ervoor dat het nooit uitvalt. Dit product is dus ideaal als je meerdere planten hebt en als je vaak op vakantie gaat.


Voordelen Home Goods Waterdruppelaar

 • Is geschikt voor maar liefst 10 planten
 • Je kunt gemakkelijk een schema instellen
 • Is ideaal tijdens vakanties
 • Kan ook op kantoor gebruikt worden


Nadelen Home Goods Waterdruppelaar

 • Best wel prijzig

3. Relaxdays waterdruppelaar 2 stuks

Relaxdays waterdruppelaar 2 stuks - glas - waterbollen voor planten - Ø 6 cm - gekleurd - groen

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil jij een waterdruppelaar die van glas is gemaakt? Neem dan de Relaxdays waterdruppelaar 2 stuks! Dit product is namelijk echt een toevoeging aanje huis.

De Relaxdays waterdruppelaar 2 stuks is gemakkelijk in gebruik. Zo moet je de waterdruppelaar vullen en vervolgens met de steel naar beneden in de plantenbak drukken. Daarna hoef je er niet meer naar om te kijken voordat het leeg is.

Je kan dan met een gerust hart een weekendje weggaan. Dit product heeft een mooie groene kleur. Op deze manier zal het bij al je planten passen! Het glazen materiaal zorgt ervoor dat je er doorheen kan kijken.

Daardoor. weet je precies hoeveel er nog in zit. Bij dit product krijg je dus 2 waterdruppelaars. Hiermee kan je dus 2 planten tegelijk bedienen. Voor sommige mensen moet het meer dan genoeg zijn. Kortom, met dit product haal je echt een topper in huis!


Voordelen Relaxdays waterdruppelaar 2 stuks

 • Het water verdampt niet
 • Het product doseert het water uitstekend
 • De kleur zorgt ervoor dat het goed bij de planten past
 • Tijdens de vakantie wordt er water gegeven aan de planten


Nadelen Relaxdays waterdruppelaar 2 stuks

 • Kan er maar 2 planten tegelijk mee bedienen

4. Stan Online Products Waterdruppelaar Set

Waterdruppelaar Set van 12 stuks - Waterdruppelaar voor Planten - Watergeefsysteem - Waterbol Irrigatiesysteem - Automatisch Druppelsysteem voor Kamerplanten & Tuin - Watergever - Transparant - 15cm

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb jij veel buitenplanten en zoek je hiervoor de geschikte waterdruppelaar? Neem dan een kijkje bij de Stan Online Products Waterdruppelaar Set!

De naam van de Stan Online Products Waterdruppelaar Set zegt het eigenlijk al. Je krijgt hier maar liefst 12 waterdruppelaars. Hiermee kan je dus genoeg planten water geven.

Dit automatische druppelsysteem zorgt ervoor dat jij er niet meer naar om hoeft te kijken. Er is ook nog een kleinere set van 6 stuks. Met dit product gebruik je 30% minder water en bespaar je dus veel tijd. Op deze manier geef je dus nooit te veel water aan de planten. Verder heeft het nog een uitstekende prijs.

Er zijn al veel mensen zeer tevreden geweest over dit product. Je kan het gemakkelijk gebruiken. Dit product hoef je alleen te vullen met water en in de bak te doen. Makkelijker dan dit kan het toch bijna niet!


Voordelen Stan Online Products Waterdruppelaar Set

 • Door de transparantie kan je goed zien hoeveel water erin zit
 • Je geeft nooit te veel water aan de planten
 • Is geschikt voor maar liefst 12 planten


Nadelen Stan Online Products Waterdruppelaar Set

 • Je moet het water zelf bijvullen

5. Re-Plant’it Waterbrug Waterdruppelaar

Re-Plant’it Waterbrug - Automatisch Watergeefsysteem - Waterdruppelaar - Zwart

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We zijn alweer bij de laatste plek van onze Top 5 beland. Die is namelijk weggelegd voor de Re-Plant’it Waterbrug Waterdruppelaar! Dit product is geschikt voor kamerplanten.

De Re-Plant’it Waterbrug Waterdruppelaar is makkelijk in gebruik aangezien het een klein product is. Je kan ook zelf de productlengte kiezen. Dit varieert van 320 mm tot 15 cm. Dit product bestaat uit een katoenen touw.

Die moet je in de aarde van de wortels doen en in het water plaatsen. De brug zorgt ervoor dat de plant water krijgt en dat jij er niet meer op hoeft te letten. Dit is heel erg fijn aangezien dit je veel tijd scheelt.

Verder valt het product niet heel erg op omdat het redelijk klein is (zoals je zelf dus kan bepalen). Het zal dus ook niet in de weg zitten als je door het huis loopt. Deze waterdruppelaar is ook nog in veel meer andere kleuren te verkrijgen!


Voordelen Re-Plant’it Waterbrug Waterdruppelaar

 • Is gemakkelijk te installeren
 • Verkrijgbaar in 5 verschillende lengtes
 • Hiermee geef je de planten nooit te veel of te weinig water


Nadelen Re-Plant’it Waterbrug Waterdruppelaar

 • Je moet voorzichtig met het product doen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel waterdruppelaars hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten waterdruppelaars getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de waterdruppelaars op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste waterdruppelaars op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}