Beste Vuurtafel [Test 2024]

april 18, 2024 | Tuininrichting

Best Geteste Vuurtafel

Cosiloft relax vuurtafel 120x80x70cm review

Cosiloft Relax Vuurtafel

Na een zenuwslopende wedstrijd is er een overduidelijke winnaar naar voren gekomen: de Cosiloft relax vuurtafel is verkozen tot beste uit de test! Volgens ons is deze vuurtafel veruit de beste van 2024. De tafel ziet er prachtig uit en heeft het vuurgedeelte heel subtiel verwerkt in de bovenkant van de tafel. De gasfles kan je kwijt onder de tafel, opgeborgen en uit het zicht voor de mooiste setting. Daar kan je mee thuiskomen!

Wat is de beste vuurtafel? Het is een vraag die we geregeld voorbij zien komen. Om antwoord te geven op deze vraag hebben wij een uitgebreide test gedaan waarin we meerdere vuurtafels met elkaar hebben vergeleken.

Hierbij hebben we verschillende aspecten meegenomen in onze vuurtafel test, uiteindelijk hebben we hier een top-5 met allerbeste opties van samengesteld.

Door te kiezen voor een van de onderstaande tafels weet je zeker dat je geen miskoop doet. Benieuwd naar de testresultaten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

8

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Vuurtafels

Cosiloft relax vuurtafel 120x80x70cm review

Beste Vuurtafel
1.  Cosiloft relax vuurtafel

cosi fires

Beste Voordelige Vuurtafel
2. De Cosi Fires- Cosiscoop Original gaslantaarn taupe

Beste Luxe Vuurtafel
3. Cosipure lounge vuurtafel

Beste Ronde Vuurtafel
4. Vuurtafel Glü

Vuurtafel

Beste Horeca Vuurtafel
5.  Enjoyfires - Vuurzuil vierkant met wielen


Waar op letten bij het kopen van een Vuurtafel?

Je tuin leuk inrichten is van alle tijden. En sinds de pandemie is klussen in de tuin alleen maar populairder geworden, en zijn de tuinmeubels niet meer aan te slepen. En een vuurtafel staat hier natuurlijk mooi tussen als pronkstuk van de tuin. Ze zijn er in alle soorten en maten, zodat er voor ieder wat wils is!

Toch kunnen we ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Waar moet je nou op letten bij het kopen van zo’n vuurtafel? Om de keuze voor jou makkelijker te maken, hebben wij de belangrijkste criteria op een rijtje gezet. 

Kijk ook naar de beste vuurtafels volgens de consumentenbond, hier vind je vaak goede informatie. En overweeg de alternatieven! Kijk bijvoorbeeld naar een tafelhaard als alternatief.

Garantie

We zullen direct met de deur in huis vallen: garantie is super belangrijk. Garantie is een indicatie vanuit de fabrikant hoelang het product minstens mee moet gaan. Dit straalt vertrouwen uit naar de consument en zorgt er op die manier voor dat jij met een gerust hart kan slapen. Wanneer er dan iets mee aan de hand is, kan je altijd terugvallen op de garantie.

Wanneer er geen garantie op zit, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Als je mooie vuurtafel er dan na een maand mee stopt, kan je nergens op terugvallen. En dat wil je natuurlijk niet. Kijk daarom bij aanschaf van de vuurtafel even goed naar de garantie, en zorg dat dit ten minste twee jaar is. 

Materiaal

Wat ook erg belangrijk is bij het kopen van een vuurtafel is het materiaal waarvan het gemaakt is. Sommige materialen kunnen heel slecht tegen hitte, en je wil niet je handen branden aan de rest van de tafel hierdoor. Vrijwel alle vuurtafels worden daarom gemaakt van hittebestendig materiaal, maar helaas niet allemaal. Vraag dit daarom even na bij de leverancier of zoek het even op, zodat je zeker weet dat dit geen problemen gaat opleveren.

Design

Een vuurtafel is vaak een eenmalige aankoop waar je jaren plezier van kan hebben. Echter is het wel belangrijk om dan rekening te houden met het design. Iets wat je nu mooi vindt, kan je over een jaar verschrikkelijk vinden.

Het is heel belangrijk om dit in je achterhoofd te houden, omdat je hem na een jaartje niet meer om kan ruilen omdat je erop uitgekeken bent. De tip vanuit ons is om te gaan voor neutrale kleuren, dit past overal bij en dan kan je eigenlijk niet verkeerd gaan.


Top 10 Beste Vuurtafels

Wil je direct weten hoe de Top 10 Vuurtafels eruit ziet? In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Wat is de Beste Vuurtafel?

Op basis van bovenstaande criteria, en nog vele anderen, hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test is uitgevoerd onder tientallen vuurtafels, om zo tot het beste resultaat te komen. Op basis van de uitslag van de test hebben wij een perfecte top vijf samengesteld, waarbij iedere vuurtafel uitblinkt in zijn eigen kwaliteiten.

Een greep van deze kwaliteiten zijn onder andere de vuurtafel voor de horeca, het beste design en de beste budget vuurtafel. Word je na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig naar deze top vijf? Dan presenteren we je hierbij de felbegeerde Top 5 Beste Vuurtafels van 2024!

1. Cosiloft relax vuurtafel

Cosiloft relax vuurtafel 120x80x70cm review

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.5

Veruit de beste op alle gebieden was de Cosiloft Relax Vuurtafel. Deze vuurtafel heeft alles wat je wil. Hij ziet er mooi uit, heeft een ingebouwd opbergvak voor de gasbrander en is volledig vuurbestendig. De prijs is ook nog eens goed betaalbaar, wat alleen maar mooi meegenomen is natuurlijk!

Voordelen Cosiloft relax vuurtafel

 • Mooi uiterlijk
 • Brandt goed
 • Handige opbergplek

Nadelen Cosiloft relax vuurtafel

 • Zwaar om te tillen

2. De Cosi Fires- Cosiscoop Original gaslantaarn taupe

cosi fires

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

7.8

Ook wanneer je net iets minder te besteden hebt kan je genieten van een mooie vuurtafel in je tuin! De Cosi Fires is verkozen tot beste vuurtafel (gaslantaarn) voor een smal budget.

Ondanks de ontzettend scherpe prijs ziet deze vuurtafel er mooi uit en doet ‘ie precies wat je ervan verwacht. Hij brandt ten minste zes uur op één gasflesje, waardoor je er de hele avond niet meer naar om hoeft te kijken. Je krijgt de kiezelstenen gratis bijgevoegd met de vuurtafel.

Voordelen Cosi Fires- Cosiscoop Original gaslantaarn taupe

 • Mooi design
 • Handig in gebruik
 • Goedkoop

Nadelen Cosi Fires- Cosiscoop Original gaslantaarn taupe

 • Aan de kleine kant

3. Cosipure lounge vuurtafel

Happy cocooning Table

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je een ruimer budget hebt raden we je sterk aan de Cosipure Lounge Vuurtafel aan te schaffen. In het luxere segment vuurtafels kwam deze als beste uit de test.  De tafel is in een mooie stral, zwart design en kan gestookt worden met composiet stenen of lavastenen.

Ook heb je geen last van vervelende rook en is de tafel makkelijk elektronisch te ontsteken. Je kan zelfs de vlam afstellen met een speciale draaiknop, waardoor je zelf bepaalt hoeveel vuur je wil. Daarnaast wordt de vuurtafel óók nog geleverd met vier stammetjes, zes kilo lavastenen of composiet, een PVC- beschermhoes, gasdrukregelaar én een Ce- goedgekeurde gasslang. Een hele mond vol, maar heel veel voordeel!

Voordelen Cosipure lounge vuurtafel

 • Komt met veel extra’s
 • Handig zelf in te stellen
 • Ziet er elegant uit

Nadelen Cosipure lounge vuurtafel

 • Wel prijzig

4. Vuurtafel Glü

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Het beste op gebied van design is de Vuurtafel Glu in een ronde vorm. En precies om die ronde vorm is deze als beste uit de test gekomen. Vrijwel alle vuurtafels zijn namelijk rechthoekig, en als je op wil vallen is een andere vorm natuurlijk net zo mooi!

Daarnaast is de glazen ombouw extra hoog zodat ook je kinderen en huisdieren niet in de buurt van het vuur kunnen komen. Dan kan je met een gerust hart de vuurtafel aansteken zonder je zorgen te maken om eventueel brandgevaar.

Voordelen Vuurtafel Glü

 • Mooi, apart design
 • Goedkoop
 • Handige plankjes voor glazen aan de zijkant

Nadelen Vuurtafel Glü

 • Niet heel groot

5. Enjoyfires - Vuurzuil vierkant met wielen

Vuurtafel

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Heb je een eigen restaurant of werk je in de horeca? Dan is deze Enjoyfires Vuurtafel misschien wel perfect. Wanneer je gasten op een zwoele zomeravond buiten willen zitten kan de temperatuur gauw afnemen en kan het ook snel donker worden. Voor beide problemen is de high excellent vuurtafel dé oplossing.

Hij zorgt voor extra gezelligheid en warmte door het mooie vuur, en draagt ook bij aan gezellig knus sfeerlicht. En omdat de tafel er zo mooi uitziet lok je de mensen direct naar je terras toe. Een win- win situatie dus. 

Voordelen  Enjoyfires - Vuurzuil vierkant met wielen

 • Ideaal voor de horeca
 • Erg gezellig

Nadelen  Enjoyfires - Vuurzuil vierkant met wielen

 • Redelijk duur

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel vuurtafels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10  vuurtafels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de vuurtafels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste vuurtafel van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}