Beste Vorstvrije Buitenkraan [Test 2024]

april 18, 2024 | Tuininrichting

 • Home
 • -
 • Blog
 • -
 • Beste Vorstvrije Buitenkraan [Test 2024]

Beste Vorstvrije Buitenkraan

Bonfix Vorstvrije Gevelkraan review

Bonfix Vorstvrije Gevelkraan

Op zoek naar de beste koop vorstvrije buitenkraan 2024? De Bonfix vorstvrije Gevelkraan is dan precies waar je naar op zoek bent!

De Bonfix vorstvrije Gevelkraan heeft een losse bedieningssleutel, wat het geschikt maakt voor montage op de buitenmuren van je huis of schuur.

Zowel de gevelkraan als de aansluitingen van de Bonfix vorstvrije Gevelkraan zijn volledig samengesteld uit corrosiebestendige materialen. Dit voorkomt dat de Bonfix vorstvrije Gevelkraan op de lange termijn schade krijgt bij slechte weersomstandigheden.

De Bonfix vorstvrije Gevelkraan is tevens voorzien van buitenschroefdraad ten behoeve van een slangkoppeling. Dit alles maakt de Bonfix vorstvrije Gevelkraan de beste vorstvrije buitenkraan 2024!

Wil je graag een wateraansluiting in je tuin hebben? Dit kan om allerlei redenen van pas komen. Denk aan de planten water geven, je zwembad opvullen of gewoon een verfrissende buiten douche nemen.

Een buitenkraan installeren is best wat werk. Je wil dan natuurlijk wel zeker zijn van een buitenkraan die goed werkt - ook in de winter, als het buiten vriest.

Wil je graag een kraan aan de buitenkant van je huis hebben? Dan is het sterk aan te raden om een te nemen die vorstvrij is. Een vorstvrije buitenkraan kopen voor deze winter is altijd een goed idee. 

Maar hoe kies je nou de beste vorstvrije buitenkraan 2024 uit? Wat is de beste vorstvrije buitenkraan voor jouw situatie, en waar moet je op letten bij het kopen van een goede vorstvrije buitenkraan?

Al deze vragen gaan we in dit artikel beantwoorden, zodat jij straks buiten een kraan hebt die ook in de winter zijn werk doet!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

20

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Vorstvrije Buitenkranen

Bonfix Vorstvrije Gevelkraan review

Beste Vorstvrije buitenkraan

1.  Bonfix Vorstvrije Gevelkraan

Beste Vorstvrije buitenkraan met Sleutel

2. Wiesbaden Vorstbestendige gevelkraan/buitenkraan

Beste Voordelige Vorstvrije buitenkraan

3. Stergreep vorstvrije gevelkraan combinatie Kiwa

Beste Luxe Vorstvrije buitenkraan

4. Nemo Go vorstvrije tuinkraan

Beste Vorstvrije buitenkraan met Slot

5. Schlösser Vorstbestendige Buitenkraan 1/2"

Top 10 Beste Vorstvrije Buitenkranen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 Beste Vorstvrije Buitenkranen.


Misschien ook interessant:

Waar op letten bij het kopen van een Vorstvrije Buitenkraan?

Waar moet je op letten bij het kopen van een vorstvrije buitenkraan? De beste vorstvrije buitenkraan voor jou moet natuurlijk voldoen aan een aantal specifieke eisen. Niet alleen omdat je zeker wil zijn van een goed werkend product, maar ook omdat de kraan moet passen op jouw aansluiting.

Om zeker te zijn dat je de beste vorstvrije buitenkraan koopt, hebben we hieronder een paar dingen genoteerd die belangrijk zijn om op te letten bij het kopen van een vorstvrije buitenkraan voor in jouw tuin.

Inbouwlengte

De inbouwlengte van een kraan bepaalt veel over de aansluiting. Een kortere inbouwlengte maakt montage veel sneller en eenvoudiger, en ook het open en dichtdraaien van de kraan gaat sneller en makkelijker.

Afmetingen

De afmetingen van een vorstvrije buitenkraan zijn van het grootste belang. Als de afmetingen niet overeenkomen met de aansluitingen die je al in huis hebt, zal de kraan natuurlijk niet passen en heb je nog weer extra tussenstukjes nodig. Let dus goed op de afmetingen van je nieuwe vorstvrije buitenkraan!

Montagemateriaal

Natuurlijk moet je een vorstvrije buitenkraan eerst monteren voor je hem kan gebruiken. Hiervoor heb je montagemateriaal nodig, dat zit niet altijd inbegrepen in de verpakking. Bij de beste vorstvrije buitenkraan producten natuurlijk wel.

Keerklep

Als je veel met een tuinslang werkt, kan het gebeuren dat water in de tuinslang terug stroomt richting de kraan. Een keerklep zorgt er in dit geval voor dat het vervuilde water niet terug de kraan in kan komen - dat is dus erg belangrijk voor de veiligheid en gezondheid van je huishouden.


Wat is de beste vorstvrije buitenkraan van 2024? 

De beste vorstvrije buitenkraan van 2024 vinden? Dat doe je in de onderstaande lijst! Deze vorstvrije buitenkraan producten hebben we geselecteerd op hun bouwkwaliteit, de belangrijke specificaties hierboven, en natuurlijk op de prijs kwaliteit verhouding. 

Bekijk het snel hieronder!

1. Bonfix Vorstvrije Gevelkraan

Bonfix Vorstvrije Gevelkraan review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wil je de absolute beste vorstvrije buitenkraan 2024? De Bonfix vorstvrije Gevelkraan is dan precies waar je naar op zoek bent!

De Bonfix vorstvrije Gevelkraan heeft een losse bedieningssleutel, wat het geschikt maakt voor montage op de buitenmuren van je huis of schuur.

Zowel de gevelkraan als de aansluitingen van de Bonfix vorstvrije Gevelkraan zijn volledig samengesteld uit corrosiebestendige materialen. Dit voorkomt dat de Bonfix vorstvrije Gevelkraan op de lange termijn schade krijgt bij slechte weersomstandigheden.

De Bonfix vorstvrije Gevelkraan is tevens voorzien van buitenschroefdraad ten behoeve van een slangkoppeling. En de keerklep voorkomt terugstromen van vervuild water terug de kraan in.

De montage is dus eenvoudig, het water kan niet bevriezen en de kraan zal dus het hele jaar door blijven werken. Dit alles maakt de Bonfix vorstvrije Gevelkraan de beste vorstvrije buitenkraan 2024!

Voordelen Bonfix Vorstvrije Gevelkraan

 • Keerklep inbegrepen
 • Makkelijke en snelle montage
 • Vorstvrij
 • Corrosiebestendig, dus geen schade op de lange termijn

Nadelen Bonfix Vorstvrije Gevelkraan

 • Aansluiting past niet op alpex 16, dus soms heb je een koppelstuk nodig

2.  Wiesbaden Vorstbestendige gevelkraan / buitenkraan

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Hoe voorkom je dat water in een buitenkraan of gevelkraan bevriest? Nou, door te zorgen dat er nooit water in komt te zitten natuurlijk!

De Wiesbaden Vorstbestendige gevelkraancombinatie, tevens te gebruiken als buitenkraan, is zo ontworpen dat de kraan ten allen tijde leegloopt als er nog water in zit. Zo kan de kraan nooit dichtvriezen en heb je ook in de winter een betrouwbare wateraansluiting in je tuin.

Zowel de gevelkraan als de aansluitingen van de Wiesbaden Vorstbestendige gevelkraan zijn volledig samengesteld uit corrosiebestendige materialen. Dit voorkomt dat de Wiesbaden Vorstbestendige gevelkraan op de lange termijn schade krijgt bij slechte weersomstandigheden.

De inbouwlengte is tot 437 cm te gebruiken. Ook is de kraan voorzien van buitenschroefdraad ten behoeve van een slangkoppeling, en er komt geen vervuild water de leidingen in door de keerklep.

Voordelen Wiesbaden Vorstbestendige gevelkraan / buitenkraan

 • Keerklep inbegrepen
 • Inbouwlengte tot 437 cm
 • Corrosiebestendig, dus geen schade op de lange termijn
 • Vorstvrij

Nadelen Wiesbaden Vorstbestendige gevelkraan / buitenkraan

 • Blijft door de leegloopconstructie lekken als je hem sluit

3. "stergreep" vorstvrije gevelkraancombinatie kiwa

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil je de beste chroom vorstvrije buitenkraan in huis halen? Dan hebben we ook aan jou gedacht! De Stergreep vorstvrije gevelkraancombinatie kiwa is een goede vorstvrije buitenkraan die in de kleur chroom wordt geleverd.

De Stergreep vorstvrije gevelkraancombinatie kiwa is door de stergreep erg makkelijk te draaien, ook in koude tijden met handschoenen aan bijvoorbeeld. En de keerklep op de Stergreep vorstvrije gevelkraancombinatie kiwa is gecertificeerd - dit is dus maximaal veilig voor jouw watertoevoer in huis.

De afmetingen van de Stergreep vorstvrije gevelkraancombinatie kiwa zijn 22x 3/4". De sleutel van de Stergreep vorstvrije gevelkraancombinatie kiwa krijg je er gratis bij. Ook het ontwerp van de Stergreep vorstvrije gevelkraancombinatie kiwa is om over naar huis te schrijven.

Voordelen Stergreep vorstvrije gevelkraancombinatie kiwa

 • Chroom gekleurd
 • Handige stergreep kraan die makkelijk te openen is
 • maximale veiligheid voor je drinkwater dankzij de Kiwa gecertificeerde keerklep
 • Makkelijk te installeren

Nadelen "stergreep" vorstvrije gevelkraancombinatie kiwa

 • Niet al het nodige gereedschap mee geleverd

4. Nemo Go vorstvrije tuinkraan

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De Nemo Go vorstvrije tuinkraan is een compact alternatief voor een tuinkraan die gewoon werkt. Ook in de winter. 

De Nemo Go vorstvrije tuinkraan is voorzien van terugstroom beveiliging, door middel van een keerklep in de kraan. Hierdoor heb je dus een veilige tuinkraan waar je drinkwater niet vervuild door kan raken.

Vorst is geen partij voor de Nemo Go vorstvrije tuinkraan dankzij de leegloop structuur van de kraan. De Nemo Go vorstvrije tuinkraan is geschikt voor muurdikte L, max 15 cm en de muurplaat van de Nemo Go vorstvrije tuinkraan is volledig verstelbaar.

Voordelen Nemo Go vorstvrije tuinkraan

 • Verstelbare muurplaat
 • Geschikt voor muurdikte L, tot 15 cm
 • Terugstroom beveiliging dankzij de keerklep

Nadelen Nemo Go vorstvrije tuinkraan

 • Minder praktische greep die meer kracht vereist om te openen dan de stergreep

5. Schlösser Vorstbestendige Buitenkraan 1/2"

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je graag een tuinslang aanlsuiten op je buitenkraan, en heb je dit ook in de winter wel eens nodig? De Schlösser Vorstbestendige Buitenkraan 1/2" is hier perfect voor.

De draaiknop is makkelijk vast te grijpen en te draaien. En tevens is de Schlösser Vorstbestendige Buitenkraan 1/2" vergrendeld met een sleutel, zodat de buurman niet stiekem zijn plantjes water kan geven op jouw kosten!

De kraan heeft een mooi, glimmend ontwerp, en ondersteunt een lengte van 240 tot 410 mm. De twee nodige sleutels om de kraan mee te openen zijn mee geleverd.

Ook beschikt de Schlösser Vorstbestendige Buitenkraan 1/2" over een terugstroom beveiliging in de vorm van een keerklep, en natuurlijk is de kraan volledig vorstvrij.

Voordelen Schlösser Vorstbestendige Buitenkraan 1/2"

 • Keerklep inbegrepen
 • Vergrendelbaar met een sleutel
 • Makkelijk open te draaien

Nadelen Schlösser Vorstbestendige Buitenkraan 1/2"

 • Bij vorst wat meer kracht nodig

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel vorstvrije buitenkranen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten vorstvrije buitenkranen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de vorstvrije buitenkranen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste vorstvrije buitenkranen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}