Beste vijverstofzuiger [Test 2024]

april 17, 2024 | Tuinonderhoud

 • Home
 • -
 • Blog
 • -
 • Beste vijverstofzuiger [Test 2024]

Best Geteste vijverstofzuiger

Vijvervuilzuiger | Vijverstofzuiger | Vijver Slibverwijderaar | Vijver Schoonmaken | Vijverstofzuiger Handmatig

Strex Vijverstofzuiger

De Strex Vijverstofzuiger is de beste vijverstofzuiger 2024 volgens onze uitgebreide tests. We hebben geconcludeerd dat de Strex Vijverstofzuiger het meest effectief is om vijvers, maar ook zwembaden en fonteinen schoon te maken. De Strex Vijverstofzuiger heeft geen elektriciteit nodig en je bereikt met gemak alle plekken, dankzij de steel van 1.30 meter. Gebruik je hem even niet? Dan neemt hij amper plaats in beslag in de schuur. Een ideale aankoop voor mensen die hun tuin én vijver graag netjes houden!

Een vijverstofzuiger is een must-have als je in je achtertuin een mooie vijver hebt liggen. Ook voor zwembaden is een goede vijverstofzuiger nodig, om het zwembad hygiënisch en vrij van vuil te houden. Wel zo prettig. Maar hoe kies je een vijverstofzuiger die past bij jouw vijver, en voldoet aan al je verwachtingen?

In onze vijverstofzuiger test checken we de beste vijverstofzuigers 2024. Zo weet je straks welke vijverstofzuiger aanbieding je vol voor moet gaan. Welke vijverstofzuiger is het beste voor jouw vijver, en kun je de beste vijverstofzuiger volgens de consumentenbond niet gewoon kopen?

Al jouw vragen over vijverstofzuigers worden in dit artikel beantwoord. Ook de resultaten van onze vijverstofzuiger test zullen voorbij komen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

31

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste vijverstofzuigers

Vijvervuilzuiger | Vijverstofzuiger | Vijver Slibverwijderaar | Vijver Schoonmaken | Vijverstofzuiger Handmatig

Beste koop vijverstofzuiger
1.  Strex Vijverstofzuiger

Beste elektrische vijverstofzuiger
2. Hozelock Vijverstofzuiger

Beste grote vijverstofzuiger 
3. Vijverstofzuiger PondoMatic Pontec

Beste vijverstofzuiger voor grote vijvers
4. Aquaforte vijverstofzuiger

Beste budget vijverstofzuiger
5. Poola Zwembad stofzuiger

Top 10 beste vijverstofzuigers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste vijverstofzuigers.


Waar moet je op letten bij het kopen van een vijverstofzuiger?

Een vijverstofzuiger is niet iets wat je iedere dag koopt, lijkt ons tenminste. Waarschijnlijk heb je dus geen flauw idee waar je op moet letten als je een vijverstofzuiger gaat kopen. Er zijn zoveel producten online te vinden, dat je ze niet meer uit elkaar kan halen. Wat is nou de beste vijverstofzuiger volgens de consumentenbond, en waarom? Na het lezen van onderstaande punten weet je waar je goed naar moet kijken als je een vijverstofzuiger kopen gaat!

Lengte

Hoe diep is je vijver? Zo lang moet je vijverstofzuiger minimaal ook zijn. Het liefst iets langer, want je moet natuurlijk ook bij de verdere hoekjes van de vijver kunnen komen.

Handmatig of elektrisch?

Een vijverstofzuiger die op elektriciteit werkt, is niet altijd even handig. Je vijver ligt vaak niet in de buurt van stopcontacten en gehannes met snoeren, daar heeft niemand zin in. Denk dus na over of een niet-elektrische vijverstofzuiger misschien beter bij je past. Deze vijverstofzuigers zijn vaak wel iets zwaarder te gebruiken - heb je niet superveel kracht, is een elektrische optie misschien handiger.

Inhoud

Sommige vijverstofzuigers werken net als een normale stofzuiger - met een opvangbak die af en toe geleegd moet worden. Bij grote vijvers die veel vuil vangen is het niet zo handig om een kleine opvangbak te hebben, dus let goed op de inhoud van je vijverstofzuiger voor je er één koopt.

Prijs

Een vijverstofzuiger verschilt in prijs tussen de 20 en 200 euro. Een goedkope optie vereist meestal meer moeite tijdens de schoonmaak, doordat je meer kracht moet gebruiken. Duurdere opties zijn vaak makkelijker, maar de vraag is of dit de extra kosten waard is voor kleinere vijvers. Je kunt het product goed combineren met een windspinner, zodat je precies weet hoe hard het waait.


Wat is de beste vijverstofzuiger van 2024? 

Een goede vijverstofzuiger kopen in 2024 kan verwarrend zijn. Zoveel opties zijn er te vinden op webshops dat je geen idee hebt welke producten je geld echt waard zijn. Van de onderstaande opties weten wij inmiddels zeker dat ze het geld dubbel en dwars waard zijn! We hebben deze producten uitgebreid getest en beloven dat ze van hoge kwaliteit zijn.

1. Strex Vijverstofzuiger

Vijvervuilzuiger | Vijverstofzuiger | Vijver Slibverwijderaar | Vijver Schoonmaken | Vijverstofzuiger Handmatig

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Strex Vijverstofzuiger is de beste vijverstofzuiger 2024 volgens onze uitgebreide tests. We hebben geconcludeerd dat de Strex Vijverstofzuiger het meest effectief is om vijvers, maar ook zwembaden en fonteinen schoon te maken. 

De Strex Vijverstofzuiger heeft geen elektriciteit nodig en je bereikt met gemak alle plekken, dankzij de steel van 1.30 meter. Gebruik je hem even niet? Dan neemt hij amper plaats in beslag in de schuur, doordat je het slimme apparaat makkelijk in kunt klappen.

Een ideale aankoop voor mensen die hun tuin én vijver graag zo netjes mogelijk houden!

Voordelen Strex Vijverstofzuiger

 • 130 cm lang
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Geen stroom nodig
 • Geschikt voor vijvers, jacuzzi's en zwembaden

Nadelen Strex Vijverstofzuiger

 • Kost wat meer moeite

2.  Hozelock Vijverstofzuiger

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Voor een volautomatische vijverstofzuiger die met het grootste gemak de bodem van zwembaden, jacuzzi's en vijvers schoon maakt, kies je voor deze Hozelock Vijverstofzuiger! De Hozelock Vijverstofzuiger verbruikt slechts 60 watt, in tegenstelling tot veel andere producten die boven de duizend watt aan stroom gebruiken.

Ondanks dit lage vermogen kun je veel verwachtingen hebben van dit product. Binnen no time veeg je de bodem van je vijver schoon. Met de tussenstukken kun je in totaal een lengte bereiken van twee meter - genoeg voor de meeste zwembaden en vijvers. 

Er worden meerdere zuigmonden meegeleverd, geschikt voor verschillende oppervlaktes. Dit staat keurig uitgelegd in de meegeleverde papierwerken. Je bergt deze mondjes makkelijk op in de Pond Vac vijverstofzuiger, dus je zal ze niet kwijtraken.

Voordelen Hozelock Vijverstofzuiger

 • Zeer effectief 
 • Laag verbruik
 • Makkelijk te gebruiken
 • Meerdere zuigmondjes

Nadelen Hozelock Vijverstofzuiger

 • Zuigmondjes zijn iets te klein voor grote zwembaden en vijvers

3. Vijverstofzuiger PondoMatic Pontec

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Voor het zware geschut kwamen we in onze vijverstofzuiger test al gauw uit bij deze PondoMatic Pontec vijverstofzuiger. Dit apparaat is een flinke jongen, die ook genoeg kracht heeft om enorme zwembaden schoon te vegen.

De Vijverstofzuiger PondoMatic Pontec werkt net als een normale stofzuiger. Er worden meerdere mondstukjes meegeleverd die geschikt zijn voor verschillende oppervlaktes, zoals een stenen bodem, maar ook plastic bodems (bij zelf ingebouwde zwembaden komt dit vaak voor).

De stof en het vuil worden beide opgevangen in een bak van 30 liter. Deze kan je makkelijk leeggooien, en zelfs gebruiken als bemesting voor bloemen en planten - dit bevat namelijk veel organische meststoffen die de groei zullen bevorderen. Dubbel voordeel dus als je deze Vijverstofzuiger PondoMatic Pontec koopt!

Voordelen Vijverstofzuiger PondoMatic Pontec

 • Makkelijk te gebruiken, net als normale stofzuiger
 • 30 liter opvangbak
 • Drie opzetstukjes meegeleverd
 • Genoeg bereik met lange slang

Nadelen Vijverstofzuiger PondoMatic Pontec

 • Aan de prijzige kant

4. Aquaforte vijverstofzuiger

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Bij enorme vijvers, zwembaden en luxe jacuzzi's is het niet altijd mogelijk om alle hoekjes en gaten van het waterbassin te bereiken met een normale vijverstofzuiger. Deze Aquaforte vijverstofzuiger is een echte baas die iedere vijver, zwembad of fontein 100% schoon krijgt!

De Aquaforte vijverstofzuiger heeft een enorme zuigkracht met een vermogen van 1400 Watt. De zuigslang die wordt meegeleverd is maar liefst vier meter lang, waardoor je dus zeker weten bij die lastige plekjes in je vijver kunt komen. 

Werkt het niet helemaal goed? Probeer dan eens één van de drie zuighulpstukken die worden meegeleverd. Dankzij de variatie tussen deze opzetstukjes krijg je altijd het beste resultaat in je vijver. Het wordt allemaal keurig netjes, en het stof wordt opgevangen in een bak van 35 liter - die hoef je dus niet vaak leeg te gooien. Voor grote vijvers en zwembaden is de Aquaforte vijverstofzuiger een ideale optie!

Voordelen Aquaforte vijverstofzuiger

 • Beste optie voor grote vijvers en zwembaden
 • Enorme zuigkracht
 • Grote opvangbak van 35 liter

Nadelen Aquaforte vijverstofzuiger

 • Te duur voor kleinere toepassingen

5. Poola Zwembad stofzuiger

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Heb je een klein vijvertje voor in huis, of vind je het niet erg om wat moeite te doen om hem schoon te maken? Dan is het helemaal niet nodig om zo veel geld uit te geven aan een vijverstofzuiger. Deze Poola Zwembad stofzuiger is dus een geschikte keuze, dankzij de lage prijs!

Deze Poola Zwembad stofzuiger is een top apparaat die even wat meer moeite kost, maar veel minder geld. Je moet hem zelf nog even in elkaar zetten en vervolgens de tuinslang aansluiten. De Poola Zwembad stofzuiger werkt op basis van een vacuüm, en daardoor heb je geen elektriciteit nodig. 

Het filterzakje dat wordt meegeleverd vangt al het vuil van je vijver op. Deze kun je leeggooien en na een tijdje gewoon vervangen. De steel van de Poola Zwembad stofzuiger heeft vijf delen en kan je aanpassen naar wens, zodat je altijd bij de hoekjes van het zwembad kan. 

Voordelen Poola Zwembad stofzuiger

 • Voordelige vijverstofzuiger
 • Makkelijk te gebruiken
 • Verstelbare buis

Nadelen Poola Zwembad stofzuiger

 • Zelf in elkaar zetten

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel vijverstofzuigers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten vijverstofzuigers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de vijverstofzuigers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste vijverstofzuigers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}