Beste Vijverpomp [Test 2024]

april 17, 2024 | Tuinonderhoud

Best Geteste Vijverpomp

Pontec Vijverpomp pondomax eco 1500

De Pontec Vijverpomp pondomax eco 1500 zorgt ervoor dat je vijver gezond blijft met een goede watercirculatie. Hierdoor kan je een lange tijd van de vijver genieten. Deze pomp kan je Onderwater plaatsen en heeft een filtercapaciteit van 1500 l/u. Het is dus geschikt voor grote maar ook kleine vijvers. Na het uitpakken kan je er gelijk gebruik van maken en is het dus gebruiksvriendelijk.

Om jouw tuin nog net even wat specialer te maken is het aanschaffen van een vijverpomp dus zeker een goede aanwinst. 

Maar wat voor vijverpomp heb jij dan nodig en welke modellen beschikken over een goede kwaliteit? Wij gaan het je haarfijn uitleggen in ons beste vijverpomp van 2024 artikel.

Zo ontdek je wat de belangrijkste criteria zijn bij het uitkiezen van een goede waterpomp. Ook ontdek je wat de beste opties van dit moment zijn en welke waterpomp het beste bij jouw tuin past.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Vijverpompen

Beste Koop Vijverpomp
1. Pontec Vijverpomp pondomax eco 1500

AquaForte DM vario S 22.000 vijverpomp

Beste Kwaliteit Vijverpomp
2. AquaForte DM vario S 22.000 vijverpomp

Sicce Aquarium of Fonteinpomp - type Micra - 400 l/u

Beste Budget Vijverpomp
3. Sicce Aquarium of Fonteinpomp - type Micra - 400 l/u

Esotec Solar vijverpomp 2W 175 l/h

Beste Duurzame Vijverpomp
4. Esotec Solar vijverpomp 2W 175 l/h

Sicce Nova - Circulatiepomp voor Aquarium/Fontein - 800 l/h

Beste Circulatiepomp
5. Sicce Nova - Circulatiepomp voor Aquarium/Fontein - 800 l/h

Top 10 Beste Vijverpompen

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire vijverpompen bij één van de grootste webshops in Nederland.

De Top 10 Beste Vijverpompen doet zeker niet onder van de producten uit de vijverpompen test 2022.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Vijverpomp?

Er zijn meerdere criteria om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een vijverpomp. Zo zijn er energiezuinige vijverpompen en kan er flink verschil zitten in de capaciteit van een vijverpomp.

Om het jou makkelijker te maken hebben wij hieronder de belangrijkste criteria van onze vijverpompen test voor je op een rijtje gezet.

Door rekening te houden met deze criteria weet je zeker dat je geen miskoop doet. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste vijverpomp volgens de consumentenbond test. 

Capaciteit

Allereerst is het belangrijk om naar de capaciteit van de vijverpomp te kijken. Wanneer een vijverpomp over een te lage capaciteit beschikt kan dit namelijk voor problemen zorgen. Hierdoor ontstaat er bijvoorbeeld troebel water omdat er niet genoeg water door de vijverpomp kan stromen om hem te filteren.

Neem je een te grote waterpomp? Dan heb je weer andere problemen. Denk bijvoorbeeld aan de onnodig hoge kosten die verbonden zitten aan een grote waterpomp. Hierbij bedoelen we de kosten voor het aanschaffen van de waterpomp, maar ook de hogere energiekosten die aan een grote waterpomp verbonden zitten.

Kies daarom het juiste formaat waterpomp voor jouw vijver. In de productomschrijving van een waterpomp staat vaak aangegeven voor welke vijvers deze geschikt zijn. Denk hierbij aan het aantal liters en kuubs.

Energieverbruik en kwaliteit

Daarnaast is het belangrijk om naar het energieverbruik te kijken. Wij hebben het net al even aangegeven, aan een grote vijverpomp kunnen een stuk meer energiekosten verbonden zitten. Het is daarom van belang om een vijverpomp van de goede capaciteit aan te schaffen voor jouw vijver.

Ook vijverpompen van dezelfde capaciteit kunnen onderling flink verschillen qua energieverbruik. Zo zijn goedkope vijverpompen op de langere termijn niet altijd goedkopere oplossingen. Vaak zijn duurdere vijverpompen namelijk energiezuiniger en gaan zij tegelijkertijd een stuk langer mee.

Bedenk daarom vooraf goed in wat voor vijverpomp jij investeert voordat je meteen de goedkoopste optie kiest. Soms kun je namelijk beter voor een wat hogere kwaliteit gaan om er op de langere termijn meer profijt uit te halen.

Soort pomp

Dan is het als laatste ook belangrijk om naar het soort vijverpomp te kijken. Zo zijn er vijverpompen geschikt voor koi vijvers, zwemvijvers, voor beekloop en waterval en vijverpompen speciaal voor fonteintjes. Sommige mensen kunnen aan de soort pomp al zien waar voor deze geschikt zijn.

Wij gaan er even vanuit dat jij dit niet meteen ziet. Om die reden is het het belangrijkst om de productomschrijving van de vijverpomp goed te lezen. Hierin staat namelijk altijd aangegeven voor welke vijver deze vijverpomp geschikt is. Bespaar jezelf dus een miskoop en koop direct een geschikte vijverpomp voor jouw vijver.

In onze top 5 beste vijverpompen hebben wij verschillende soorten vijverpompen opgenomen.


Wat is de beste vijverpomp van 2024? 

Maar wat is dan de beste vijverpomp van 2024? Je ontdekt het antwoord hieronder. Wij hebben namelijk aan de hand van onze testresultaten en top 5 opgesteld met de beste vijverpompen uit verschillende categorieën en prijsklassen. 

In de volgende sectie van dit artikel hebben wij elke vijverpomp uit onze top 5 voorzien van een korte product omschrijving. Hierdoor weet jij meteen of deze vijverpomp voor jou geschikt is of niet. 

Daarnaast hebben wij ook de voor- en nadelen van elke vijverpomp tegenover elkaar gezet. Welke vijver pomp is het beste voor jou? Je ontdekt het hieronder!

1. Pontec Vijverpomp pondomax eco 1500

9.3

Eindbeoordeling

Capaciteit

9.5

Vermogen

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Op de eerste plaats hebben wij de Pontec Vijverpomp pondomax eco 1500 geselecteerd als beste vijverpomp van dit moment. Deze beste koop vijverpomp beschikt namelijk over een energiebesparend filter.

Deze beekloop pomp beschikt daarnaast over een filterpomp capaciteit van 1500 l/u. De opvoerhoogte van de Pontec Vijverpomp pondomax eco 1500 bedraagt 1,90 meter en de stroomkabel van deze vijverpomp is 10 meter.

Daarnaast wordt deze vijverpomp geleverd inclusief verloopslangetjes van 20, 25, 32 en 38 mm. De Pontec Vijverpomp pondomax eco 1500 filter grove vuildeeltjes van maximaal 4 mm.

Daarnaast beschikt deze beste koop vijverpomp over een thermische beveiliging. Een ander voordeel is dat je door de vijverpomp via de bovenstaande button aan te schaffen, meteen 3 jaar garantie krijgt bij aanschaf van deze vijverpomp.

Voordelen Pontec Vijverpomp pondomax eco 1500

 • Makkelijk in gebruik
 • Erg energiezuinig
 • Voldoet aan de verwachtingen

Nadelen Pontec Vijverpomp pondomax eco 1500

 • Niet sterk genoeg voor extreem grote vijvers

2. AquaForte DM vario S 22.000 vijverpomp

AquaForte DM vario S 22.000 vijverpomp

9.2

Eindbeoordeling

Capaciteit

9.3

Vermogen

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op plek twee hebben wij de AquaForte DM vario S 22.000 vijverpomp uitgeroepen tot beste kwaliteit vijverpomp. Deze vijverpomp is wat duurder dan de andere producten uit de lijst. 

Je ontvangt dan wel meteen een uitstekend goede vijverpomp welke beschikt over een pompcapaciteit van 9000 tot wel 20000 l/u. Een ander voordeel is dat dit meteen de beste droog opstelling vijverpomp is, aangezien je hem zowel droog als nat kunt opstellen. 

De pompcapaciteit is geschikt voor maximaal 20 kubieke meter wat ontzettend veel is. Verder beschikt deze beste kwaliteit vijverpomp over een opvoerhoogte van maximaal 7,5 meter.

De AquaForte DM vario S 22.000 vijverpomp filtert vuildeeltjes van maximaal 6 mm en beschikt over een kabellengte van 10 meter. Verder heeft de AquaForte DM vario S 22.000 vijverpomp een wattage van 50 - 200 Watt. M

Voordelen AquaForte DM vario S 22.000 vijverpomp

 • Beschikt over een erg goede kwaliteit
 • Pompcapaciteit van 9000 - 20000 l/u

Nadelen AquaForte DM vario S 22.000 vijverpomp

 • Erg prijzig

3. Sicce Aquarium of Fonteinpomp - type Micra - 400 l/u

Sicce Aquarium of Fonteinpomp - type Micra - 400 l/u

8.6

Eindbeoordeling

Capaciteit

8.2

Vermogen

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plaats hebben wij de Sicce Aquarium of Fonteinpomp - type Micra - 400 l/u geselecteerd als beste budget vijverpomp. Deze vijverpomp beschikt namelijk over een capaciteit van 400 l/u.

Dit maakt deze vijverpomp zeer geschikt voor kleine ruimtes. Een ander voordeel is dat deze vijverpomp gemakkelijk te onderhouden is. De Sicce Aquarium of Fonteinpomp - type Micra - 400 l/u beschikt over een maximale opvoerhoogte van 60 cm.

Verder heeft hij een verbruik van 6 watt en kan hij zowel nat als droog opgesteld worden. De snoerlengte van deze vijverpomp is wel wat aan de korte kant en bedraagt 1,5 meter. Dit is voor een kleine vijver echter geen probleem.

De Sicce Aquarium of Fonteinpomp - type Micra - 400 l/u is voornamelijk geschikt voor een aquarium, schildpadden, terrarium, binnen of buiten fontein en andere vijvers welke een circulatiepomp nodig hebben.

Voordelen Sicce Aquarium of Fonteinpomp - type Micra - 400 l/u

 • Geschikt voor elke klein aquarium of fontein
 • Zeer eenvoudig te onderhouden

Nadelen Sicce Aquarium of Fonteinpomp - type Micra - 400 l/u

 • Niet geschikt voor grote vijvers

4. Esotec Solar vijverpomp 2W 175 l/h

Esotec Solar vijverpomp 2W 175 l/h

8.5

Eindbeoordeling

Capaciteit

9.3

Vermogen

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Als vierde is de Esotec Solar vijverpomp 2W 175 l/h geëindigd. Deze vijverpomp is namelijk de meeste energiezuinige optie doordat deze beschikt over een solar paneel.

Het onderhoud van deze vijverpomp is daarom ook erg makkelijk en vereist weinig moeite.  De duurzame elektronische pomp heeft een vermogen van 2 watt en een nominale spanning van 6 V.

Verder heeft de Esotec Solar vijverpomp 2W 175 l/h een pompvermogen van 175 l/u en een maximale opvoerhoogte van 70 cm. Deze vijverpomp wordt geleverd inclusief stijgbuizen en sproeikoppen set voor bijvoorbeeld een fontein.

Wil je meer weten over deze beste energiezuinige vijverpomp? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek meteen de laagste prijs van dit moment!

Voordelen Esotec Solar vijverpomp 2W 175 l/h

 • Beste energiezuinige optie
 • Makkelijk te onderhouden

Nadelen Esotec Solar vijverpomp 2W 175 l/h

 • Vrij klein en weinig vermogen

5. Sicce Nova - Circulatiepomp voor Aquarium/Fontein - 800 l/h

Sicce Nova - Circulatiepomp voor Aquarium/Fontein - 800 l/h

8.2

Eindbeoordeling

Capaciteit

8.2

Vermogen

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste hebben wij de Sicce Nova - Circulatiepomp voor Aquarium/Fontein - 800 l/h geselecteerd in onze top 5. Deze budgetvriendelijke vijverpomp beschikt namelijk over een capaciteit van 800 l/u.

Verder is hij geschikt voor een aquaria. De vijverpomp is geschikt voor zowel natte- als droog opstelling. Hiernaast heeft de Sicce Nova - Circulatiepomp voor Aquarium/Fontein - 800 l/h een opvoerhoogte van 1,6 meter.

Sicce is een bekend merk als het gaat om aquaria en tuinieren. Zo ontvang je bij aankoop van deze vijverpomp ook twee jaar fabrieksgarantie.

De Sicce Nova - Circulatiepomp voor Aquarium/Fontein - 800 l/h is van goede kwaliteit en gaat daarom lang mee. Wil je meer weten over deze vijverpomp? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Sicce Nova - Circulatiepomp voor Aquarium/Fontein - 800 l/h

 • Goede kwaliteit vijverpomp
 • Geschikt voor nat- en droogopstelling

Nadelen Sicce Nova - Circulatiepomp voor Aquarium/Fontein - 800 l/h

 • Niet geschikt voor grote vijvers

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel vijverpompen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten vijverpompen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de vijverpompen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste vijverpompen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}