Beste Tuinspots [Test 2024]

april 17, 2024 | Tuinonderhoud

Best Geteste Tuinspots

Moderne inbouwspot goud rond IP44 - Xena

De Moderne inbouwspot goud rond IP44 - Xena zorgt ervoor dat je tuin goed verlicht wordt. Deze tuinspots zijn gemakkelijk te installeren en hebben een moderne uitstraling door de gouden kleur. Hierdoor past het ook goed bij je interieur! De lampen hebben en IP-waarde van IP44. Hierdoor zijn ze spatwaterdicht en geschikt voor elke weersomstandigheid. Kortom, met deze tuinspot wordt je tuin alleen maar mooier!

Tuinspots zorgen ervoor dat objecten, bomen, struiken of een ander gedeelte van de tuin verlicht wordt. Het is een handig product dat je tuin mooier kan maken!

Het kan soms wel lastig zijn om de juiste keuze te maken. Daarom gaan wij antwoord geven op deze vraag: wat zijn de beste tuinspots van 2024? Goede tuinspots passen goed bij je tuin.

Wij van De Tuinassistent hebben meerdere producten getest om zo een ultieme Top 5 te vormen. Dit zijn de beste producten van het moment. Ze zijn omschreven met een korte review en hebben ook een eigen categorie toegewezen gekregen.

Hierdoor kan iedereen de geschikte tuinspots vinden. Ben jij benieuwd naar de resultaten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Tuinspots

Beste Koop Tuinspots
1. Moderne inbouwspot goud rond IP44 - Xena

Tuinspot zwart incl. snoer en stekker 230 cm IP65 - Basic

Beste Compacte Tuinspots
2. Tuinspot zwart incl. snoer en stekker 230 cm IP65 - Basic

Solar prikspot buiten 'Twins' - Set van 2 - Warm wit licht - Tuinspots op zonne-energie

Beste Solar Tuinspots
3. Solar prikspot buiten 'Twins'

Philips Hue Lily Tuinspot Starterspakket - Prikspot White and Color Ambiance - Prikspots voor Buiten - Tuinverlichting - 5 Spots - Zwart

Beste Tuinspots Pakket
4. Philips Hue Lily Tuinspot Starterspakket

Solar tuinfakkel set van 6 | Zwart | 50 cm | Tuin en Padverlichting op Zonne-energie | Kerstverlichting buiten | Tuinlantaarns | Solar Tuinverlichting | Tuinlantaarns | LED Buitenverlichting | zonneenergie - IP44 | Extra warm wit licht

Beste Tuinspots Fakkels
5. LED WhiteLabel Solar tuinfakkel set van 6

Top 10 Beste Tuinspots

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste tuinspots. Deze producten doen ook zeker niet onder van de producten uit de tuinspots test 2024.

Misschien ook interessant:


Waar op letten bij het kopen van tuinspots?

Tuinspots kopen kan best lastig zijn en dat hebben we ook eerder aangegeven. Het is in ieder geval belangrijk dat je goed onderzoek doet voordat je een aankoop doet.

Wij hebben dit artikel geschreven om je op weg te helpen. Hieronder hebben we een aantal criteria voor je op een rijtje gezet. We raden aan om dit goed door te nemen!

Je kan hiermee namelijk een miskoop voorkomen. We hebben hier ook gekeken naar de consumentenbond. Daarna kan je weer verder naar onze ultieme Top 5!

Lichtkleur

Het eerste belangrijke punt waar je goed op moet letten is de lichtkleur. Je wilt natuurlijk de tuin om een sfeervolle manier gaan verlichten. De kleur wordt aangegeven op de verpakking.

Dit wordt in Kelvin gedaan en het wordt aangevuld met tekst. Onder de 3000 Kelvin wordt als warm wit gezien, boven de 3000 Kelvin wordt als wit licht gezien. Houd hier dus rekening mee!

Lichtsterkte

De tuinspots moeten genoeg licht geven om het object of ruimte te verlichten. Daarom moet de lichtsterkte wel goed zien. Dit wordt vermeld als Lumen. Met een lichtopbrengst van 250 tot 300 Lumen kan je een boom verlichten van 2,5 meter.

Een lichtbron met een opbrengst van 350 tot 400 lumen kan weer een object verlichten van 4,5 meter. Lees je dus goed in voordat je een aankoop doet!

Plaatsing

De naam van tuinspots zegt het eigenlijk al. Je plaatst het in de tuin, maar niet iedereen kiest hiervoor. Het kan bijvoorbeeld ook in de badkamer.

Kijk goed naar wat je wilt verlichten zodat je daarna de plaatsing kan bepalen. Op deze manier weet je ook beter wat voor tuinspots je nodig hebt.

Formaat

Tuinspots zijn er in verschillende formaten. Je wilt natuurlijk niet dat ze te veel opvallen, maar dat ze wel genoeg licht afgeven. Kijk daarom goed naar het formaat.

Dit is ook vaak af te lezen en hierdoor kan je voorkomen dat bezoekers worden afgeleid door de tuinspots. Dat wil je natuurlijk niet hebben! De objecten kunnen beter opvallen.


Wat zijn de beste tuinspots van 2024? 

Je hebt lang genoeg gewacht en we gaan eindelijk verder naar de belangrijkste sectie van ons artikel. Hierin geven we antwoord op de vragen: welke tuinspots zijn het beste? En welke tuinspots passen het beste bij mij?

Wij hebben meerdere producten getest en de 5 beste tuinspots in een lijst verwerkt. Ze zijn beoordeeld op verschillende criteria. De producten hebben ook een eindcijfer gekregen.

Hierdoor heb je zelf een goede indicatie van de tuinspots. Ben jij dus benieuwd naar de producten? Verspil dan geen tijd en bekijk gauw onze ultieme Top 5!

1. Moderne inbouwspot goud rond IP44 - Xena

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben jij dus op zoek naar de beste tuinspots van 2024? Aarzel dan niet en bekijk de Moderne inbouwspot goud rond IP44 - Xena! Hiermee haal je de beste koop in huis.

De Moderne inbouwspot goud rond IP44 - Xena hebben we net al geïntroduceerd, maar dit product past perfect bij modern interieur. Dat komt door de gouden kleur waardoor het ook opvalt. Het heeft een IP-waarde van IP44.

Dit betekent dat het spatwaterdicht is en dat het product goed geschikt is voor buiten. Het is ook een redelijk klein product waardoor de tuinspot gemakkelijk te installeren is. Je kan het op een plafond plaatsen.

Denk aan een schutting buiten zodat alles goed verlicht wordt. Het heeft een zeer lage prijs en daarom staat het bovenaan in onze lijst. De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding zorgt ervoor dat dit de beste tuinspots aanbieding van 2024 is!

Voordelen Moderne inbouwspot goud rond IP44 - Xena

 • Is dimbaar
 • Heeft een IP-waarde van IP44
 • Weegt weinig en is gemakkelijk te installeren
 • Geweldige prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Moderne inbouwspot goud rond IP44 - Xena

 • Krijgt er geen lichtbron bij

2. Tuinspot zwart incl. snoer en stekker 230 cm IP65 - Basic

Tuinspot zwart incl. snoer en stekker 230 cm IP65 - Basic

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plek hebben we de Tuinspot zwart incl. snoer en stekker 230 cm IP65 - Basic! Dit is namelijk een kleine tuinspots met een compact formaat. Hierdoor kan je het overal plaatsen.

Met deze tuinspot kan je een gehele boom verlichten. Dat is heel knap, aangezien het een klein formaat heeft. Dit zorgt er wel voor dat het objecten goed kan verlichten. Hierbij heeft het ook een IP-waarde van IP65 waardoor het geheel waterdicht is.

Het is dus geschikt tegen elke weersomstandigheid. Met deze tuinspots breng je echt meer sfeer aan je tuin, ook al valt het niet heel erg op. Verder is het nog een draaibaar product. 

Wil je het niet meer die boom verlichten? Dan is dat geen probleem! Je kan het gewoon op een ander object richten. Het is dus redelijk functioneel, aangezien je het ook overal kan plaatsen.

Voordelen Tuinspot zwart incl. snoer en stekker 230 cm IP65 - Basic

 • Geschikt om een grote boom te verlichten
 • Heeft een moderne stijl
 • Wordt met snoer en stekker geleverd
 • Is waterdicht

Nadelen Tuinspot zwart incl. snoer en stekker 230 cm IP65 - Basic

 • Minder geschikt om op een schutting te plaatsen

3. Solar prikspot buiten 'Twins'

Solar prikspot buiten 'Twins' - Set van 2 - Warm wit licht - Tuinspots op zonne-energie

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil jij liever solar tuinspots in plaats van normale tuinspots? Stop dan hier en bekijk gauw de Solar prikspot buiten 'Twins'! Met deze set van 2 wordt er namelijk gebruik gemaakt van zonne-energie

Deze tuinspots hebben een lichtopbrengst van 200 Lumen. Hier komt dus een warme witte kleur uit. Je kan dit goed gebruiken om objecten te verlichten. De Solar prikspot buiten 'Twins' hebben een aan-uitschakelaar.

Dit is heel erg handig, aangezien je de tuinspots niet de gehele dag aan wilt hebben. Ze werken dus op zonne-energie waardoor je ook een bijdrage levert aan een betere wereld! Wie wil dat nu niet?

Je kunt deze tuinspots 6 meter uit elkaar plaatsen. Hierdoor heb je ook een grote oppervlakte wat je kan verlichten. Ze kunnen tot we 12 uur lang blijven branden.

Voordelen Solar prikspot buiten 'Twins'

 • Heeft aan-uitschakelaar
 • Lichtbron krijg je erbij
 • Is kantelbaar

Nadelen Solar prikspot buiten 'Twins'

 • Heeft geen dimfunctie

4. Philips Hue Lily Tuinspot Starterspakket

Philips Hue Lily Tuinspot Starterspakket - Prikspot White and Color Ambiance - Prikspots voor Buiten - Tuinverlichting - 5 Spots - Zwart

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Maar ben jij toch op zoek naar een geheel pakket aan tuinspots? Dan is de Philips Hue Lily Tuinspot Starterspakket echt wat voor jou! Hiermee wordt je tuin mooier gemaakt.

We denken dat iedereen het merk Philips wel kent. Ze maken uitstekende producten en de Philips Hue Lily Tuinspot Starterspakket valt daar ook zeker onder. Je krijgt hier maar liefst 5 tuinspots van uitstekende kwaliteit.

Met dit product kan je namelijk 16 miljoen kleuren afspelen waardoor het op een lichtshow lijkt. Verder worden deze tuinspots nog geleverd met voeding en stekker. Na het uitpakken kan je er gelijk gebruik van maken. 

Vanaf je smartphone kan je het bedienen. Hierdoor hoef je niet op te staan om de lichten uit te doen! Dat lijkt ons voor iedereen een droom, aangezien niemand in de kou naar buiten wil gaan.

Voordelen Philips Hue Lily Tuinspot Starterspakket

 • Wordt geleverd met voeding en stekker
 • Kan je beheren met je smartphone
 • Heeft een dimfunctie

Nadelen Philips Hue Lily Tuinspot Starterspakket

 • Duurste optie van de lijst

5. LED WhiteLabel Solar tuinfakkel set van 6

Solar tuinfakkel set van 6 | Zwart | 50 cm | Tuin en Padverlichting op Zonne-energie | Kerstverlichting buiten | Tuinlantaarns | Solar Tuinverlichting | Tuinlantaarns | LED Buitenverlichting | zonneenergie - IP44 | Extra warm wit licht

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We zijn alweer aangekomen bij de laatste plek van onze lijst. Die is weggelegd voor de LED WhiteLabel Solar tuinfakkel set van 6! Dit zijn namelijk mooie fakkels.

De LED WhiteLabel Solar tuinfakkel set van 6 hebben een unieke uitstraling en zijn daarom ook een echte toevoeging aan je tuin. Ze werken op zonne-energie en beschikken over een aan-uitschakelaar.

Hierdoor hoef je de energie niet te verspillen. Ze werken dan ook snoerloos, hierdoor is het installeren ook heel gemakkelijk. Dit is een set van maar liefst 6 grote fakkels.

Het is dus uiterst geschikt voor een grote tuin. De patronen zien er heel uniek uit en die vind je niet gauw terug bij andere tuinspots. Kortom, hiermee kan je veel indruk maken op je vrienden.

Voordelen LED WhiteLabel Solar tuinfakkel set van 6

 • Mooi en modern design
 • Is gemakkelijk te installeren
 • Geen snoer nodig

Nadelen LED WhiteLabel Solar tuinfakkel set van 6

 • Niet iedereen vindt deze stijl van tuinspots mooi

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel tuinspots hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten tuinspots getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de tuinspots op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste tuinspots op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}