Beste Tuinslanghaspel [2024]

maart 20, 2024 | Tuininrichting

Wat is de beste tuinslanghaspel?

GARDENA RollUp M/L Slanghouder review

GARDENA RollUp M/L Slanghouder

Uit onze test is gebleken dat de Gardena Tuinslanghaspel de beste tuinslanghaspel van 2024 is. Met de Gardena Tuinslanghaspel wordt het bewateren van je tuin een fluitje van een cent. Deze haspel beschikt over de hoogste kwaliteit en is zeer eenvoudig in gebruik.

Het uittrekken van slang gaat mooi in delen en het terug oprollen van de slang is met 1 korte ruk aan de slang in 1 keer geregeld. Er is duidelijk nagedacht over hoe dit product eenvoudig te gebruiken is voor de consumenten. 

Het kopen van de beste Tuinslanghaspel kan een flinke uitdaging zijn. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende tuinslanghaspels te koop dat het soms moeilijk is om door de bomen het bos te zien.

Om je op weg te helpen zijn wij op onderzoek gegaan. Wij hebben de meest populaire tuinslanghaspels van dit moment vergeleken en op een rijtje gezet.

Vervolgens hebben we alle bekende tuinslanghaspels beoordeeld op meerdere criteria. Denk hierbij aan de prijs / kwaliteit, duurzaamheid en natuurlijk de ervaringen van andere consumenten.

De 5 tuinslanghaspels die als beste uit onze test zijn gekomen vind je hieronder. Benieuwd welke tuinslanghaspel het beste past bij jou? Lees dan gauw verder!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste tuinslanghaspel uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Tuinslanghaspels

GARDENA RollUp M/L Slanghouder review
Beste Koop tuinslanghaspel

1. GARDENA RollUp M/L Slanghouder

Kärcher Automatische Slanghaspel review
Beste automatische tuinslanghaspel

2. Kärcher Automatische Slanghaspel

Hyundai wandslangenbox review
Beste wandslangenbox

3. Hyundai wandslangenbox

Kreator KRTGR6705 Wandslangenbox review
Beste tuinslanghaspel voor grote tuinen

4. Kreator KRTGR6705 Wandslangenbox

GARDENA - AquaRoll CleverRoll S Set Slangenwagen review
Beste goedkope tuinslanghaspel

5. GARDENA - AquaRoll CleverRoll S Set Slangenwagen

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste tuinslanghaspel is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

31+ tuinslanghaspels vergeleken

46+ ervaringen gecheckt

13+ uur onderzoek


Welke tuinslanghaspel is het beste?

Een goede tuinslanghaspel vinden in 2024 is lastig - maar dankzij AnaylseNederland niet meer. We hebben alle beste tuinslanghaspels 2024 opgezocht en vergeleken in onze tuinslanghaspel test.

Zo weten we zeker dat de beste tuinslanghaspel voor jou ook in deze lijst staat. Je vindt de beste prijs voor elk artikel onder de rode knop, zodat je ook nog eens bespaart op je tuinslanghaspel!

1. GARDENA RollUp M/L Slanghouder

GARDENA RollUp M/L Slanghouder review
 • Beschermt je tuinslang voor langere levensduur
 • Bestand tegen vorst, regen of hitte
 • Automatisch oprolbaar
 • Beschikt niet noemenswaardige nadelen

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Zoals we eerder al zeiden is de GARDENA Wandslangenbox Slanghouder de beste tuinslanghaspel 2024, en die hebben we niet zomaar uitgekozen!

Dankzij het handige scharnier kun je de tuinslang in een hoek van meer dan 180 graden draaien tijdens het gebruik. Dat voorkomt knakken in de slang, en zorgt er dus voor dat je nog veel langer met het product kunt doen.

Ook is deze GARDENA Wandslangenbox Slanghouder beschermd tegen weersomstandigheden, zowel tegen UV-straling van de zon als vrieskou en regen.

Gebruik je de slang even niet meer? De GARDENA Wandslangenbox Slanghouder kan opgerold worden op een geleidelijke manier, dankzij de automatische rem die op de slanghouder zit. Hierdoor voorkom je dus allerlei soorten schade aan je tuinslang. Kortom, een superpraktisch product voor tuinslangen tot 25 meter!

2. Kärcher Automatische Slanghaspel

Kärcher Automatische Slanghaspel review
 • Zowel in 20 meter als 30 meter variant beschikbaar
 • Slangrem voorkomt schade
 • Makkelijk op te bergen in de winter
 • Minder geschikt voor grotere tuinen

Score

8.8

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Kärcher Automatische Slanghaspel is een slanghaspel die we niet konden missen in deze lijst. Waarschijnlijk ken je het merk Kärcher al wel, en daar is een reden voor - ze maken de beste huis-tuin en keukenapparatuur die je maar kunt bedenken. Deze Kärcher Automatische Slanghaspel is daar geen uitzondering op!

Je kunt de Kärcher Automatische Slanghaspel kopen in een 20 meter variant en een 30 meter variant. Beiden zijn qua kwaliteit en uiterlijk identiek, en je kunt zo dus makkelijk een tuinslanghaspel kiezen die echt goed past. 

De Kärcher Automatische Slanghaspel rolt automatisch op, maar wel op een veilige manier door de slangrem. Deze kickt automatisch in als de slang te snel wordt teruggetrokken en dat verbetert de veiligheid van dit product.

In de winter is een tuinslang nooit een goed idee. Daarom kun je hem gewoon loshalen door één pin eraf te halen, en makkelijk opbergen in de schuur of kast. Zo voorkom je schade aan de tuinslanghaspel, zonder enige moeite!

3. Hyundai wandslangenbox

Hyundai wandslangenbox review
 • Inclusief sproeiset
 • Geschikt voor kleine tuinen
 • Automatisch oprolbaar
 • Iets duurder dan niet-veganistische alternatieven

Score

8.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Hyundai wandslangenbox is de volgende tuinslanghaspel die we hebben geselecteerd, en van het gerenommeerde bedrijf Hyundai kun je alleen de beste kwaliteit verwachten. Je kan de Hyundai wandslangenbox krijgen als muurhaspel, met een lengte van 20 meter - geschikt voor kleinere tuinen dus.

De Hyundai wandslangenbox wordt geleverd inclusief een sproeiset. Dat is een super handig stuk gereedschap voor als je veel bloemen of struiken in de tuin hebt die gesproeid moeten worden. Deze kun je makkelijk monteren op de meegeleverde slang, en binnen no-time heb je je hele tuin netjes gesproeid!

Ook in de winter is de Hyundai wandslangenbox een top product, omdat je hem met het grootste gemak van de muur kunt halen. Dit voorkomt vorstschade en maakt het makkelijk om de tuinslang het hele jaar door te bewaren!

4. Kreator KRTGR6705 Wandslangenbox

Kreator KRTGR6705 Wandslangenbox review
 • Geschikt om planten water te geven
 • Rolt makkelijk op
 • Weinig waterdruk

Score

8.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Kreator KRTGR6705 Wandslangenbox ziet er op het oog uit als een brandslang door de rode kleur, maar dat is het zeker niet. Het is één van de beste tuinslanghaspels 2024, door de flexibele inzetbaarheid en de geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

Je kan deze tuinslanghaspel al krijgen voor een hele lage prijs (zie de rode knop)- en daarvoor krijg je een hoop handige dingen terug.

Zo kun je met de Kreator KRTGR6705 Wandslangenbox zelf bepalen hoe ver je de slang uittrekt en op welke lengte je stopt, dankzij het intuïtieve oprolsysteem van Kreator.

Ben je klaar met sproeien, dan kun je de Kreator KRTGR6705 Wandslangenbox makkelijk op laten rollen - hiervoor hoef je zelf niks te doen, behalve een korte ruk aan de slang te geven.

Door de lage druk en dunne diameter van deze Kreator KRTGR6705 tuinslanghaspel kun je hem het beste gebruiken voor het sproeien van planten - in een kleinere tuin, want hij is maar 20 meter lang.

5. GARDENA - AquaRoll CleverRoll S Set Slangenwagen

GARDENA - AquaRoll CleverRoll S Set Slangenwagen review
 • Flexibel te gebruiken
 • 40 of 60 meter bereik
 • Perfect voor gemiddelde grootte tuinen
 • Geen automatisch oprolsysteem

Score

8.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Tot slot komen we bij de GARDENA AquaRoll CleverRoll S Set Slangenwagen! Dit is een tuinslanghaspel die je perfect kunt gebruiken als je geen zin hebt om veel geld uit te geven.

Je kan deze slangenwagen inzetten in enorme tuinen, door het bereik van 40 tot 60 meter (afhankelijk van je keuze).

Hierdoor is de GARDENA AquaRoll CleverRoll S Set Slangenwagen de beste tuinslanghaspel voor langere afstanden. Je kan zo dus je hele tuin besproeien of een zwembad vullen aan de andere kant van je tuin. 

Als we het hebben over prijs-kwaliteitsverhouding is de GARDENA AquaRoll CleverRoll S Set Slangenwagen één van de beste opties op dit moment. Voor een enorm laag prijsje kun je dus zonder problemen je hele tuin voorzien van water. 

De zwengel kun je aan beide kanten gebruiken, en door de wieltjes ben je extra flexibel in het gebruik van de tuinslang. Super handig dus als je aan alle kanten van je tuin wil sproeien of de ramen van je huis wil wassen!


Top 10 Tuinslanghaspels

Waar kun je het beste een tuinslanghaspel kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste tuinslanghaspel van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte tuinslanghaspels bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 tuinslanghaspels!


Tuinslanghaspel kopen: hier moet je op letten

Bij een tuinslanghaspel kopen kun je de onderstaande punten beter goed doorlezen. Je kunt natuurlijk altijd rekenen op de beste tuinslanghaspel volgens de consumentenbond, maar nog beter kun je deze tuinslanghaspels zelf uitkiezen.

Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat de tuinslanghaspel die je koopt goed past in je schuur, of waar je hem ook maar wilt gebruiken! Ondanks dat een tuinslanghaspel niet z'n dure aankoop is als een loungeset, wil je wel een goede optie aanschaffen.

Slang

Een tuinslanghaspel zonder slang is natuurlijk niks waard. Heb je er al één? Dan kun je een tuinslanghaspel zonder slang kopen, om de slang in op te bergen. Maar in de meeste gevallen kun je het beste kiezen voor een tuinslanghaspel inclusief slang!

Lengte

Weet je niet hoe lang je tuinslang is? Meet dat dan eerst even goed na voor je een tuinslanghaspel kopen gaat. Dit is belangrijk omdat je anders niet de volledige tuinslang in je haspel kwijt kunt.

Beweegbaarheid

Als je met de tuinslang aan de andere hoek van de tuin moet zijn, is het wel zo handig dat je een flexibele tuinslanghaspel koopt.

Sommige goede tuinslanghaspels kun je draaien of zelfs gedeeltelijk loshalen van de muur. Dat komt goed van pas als je bijvoorbeeld op lange afstand of in een lastige hoek moet werken.

Slangrem

Om schade aan je tuinslang te voorkomen, is een slangrem aanbevolen. Dit zorgt ervoor dat je tuinslang niet beschadigd raakt door hem geleidelijker in te trekken als je hem loslaat. Dat is ook veiliger voor jou, omdat de slang zo geen wilde bewegingen maakt door het terugtrekmechanisme.

Automatische slang omwikkeling

Je wil bij een tuinslanghaspel altijd een product hebben met automatische slang omwikkeling. Dit houdt in dat de slang zichzelf automatisch oprolt, zodat je hem niet laat slingeren in de tuin.


Wat is de beste tuinslanghaspel volgens de consumentenbond?

Maar wat is nou de beste tuinslanghaspel volgens de consumentenbond? Die test is helaas niet uitgevoerd door de consumentenbond waardoor we geen antwoord kunnen geven op deze vraag.

Gelukkig hebben wij deze test wel uitgevoerd en kun je jouw aankoopbeslissing dus baseren op ons uitgebreide onderzoek.


Veelgestelde vragen

Wat is de beste tuinslanghaspel voor mijn tuin?

De beste tuinslanghaspel hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je tuin, het type slang dat je gebruikt, en persoonlijke voorkeuren. Om de beste keuze te maken, overweeg het materiaal, de lengte en de functionaliteit van de haspel in verhouding tot je behoeften.

Welke tuinslanghaspel is het meest duurzaam?

Duurzaamheid is een belangrijke factor bij het kiezen van een tuinslanghaspel. Kijk naar haspels gemaakt van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal of aluminium. Let ook op beoordelingen en recensies van andere gebruikers om inzicht te krijgen in de duurzaamheid van verschillende merken en modellen.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken om op te letten bij het kopen van een tuinslanghaspel?

Bij het kopen van een tuinslanghaspel zijn enkele belangrijke kenmerken om op te letten onder andere de capaciteit (lengte van de slang die het kan bevatten), het materiaal (bijvoorbeeld kunststof, metaal), het oprolmechanisme (handmatig of automatisch), en de stabiliteit van de haspel.

Zijn automatische tuinslanghaspels de beste keuze?

Automatische tuinslanghaspels bieden gemak en efficiëntie bij het opbergen van je slang, maar of ze de beste keuze zijn hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Ze zijn handig voor mensen die geen zin hebben in handmatig oprollen, maar let wel op de kwaliteit van het automatische mechanisme.

Wat is een goede prijs voor een kwalitatieve tuinslanghaspel?

De prijs van een tuinslanghaspel varieert afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de functies. Over het algemeen kun je rekenen op een prijs tussen de € 50 en € 150 voor een kwalitatieve tuinslanghaspel. Het is belangrijk om de prijs af te wegen tegen de duurzaamheid en functionaliteit om de beste waarde voor je geld te krijgen.

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}