Beste Tuinhaard [Test 2024]

april 18, 2024 | Tuininrichting

Best Geteste Tuinhaard

BonFeu BonBono Zwart Tuinhaard Staal review

BonFeu – BonBono (Ø 45 cm)

Zoek jij de beste tuinhaard van dit moment? Dan ben jij op zoek naar de BonFeu – BonBono (Ø 45 cm). Wij van DeTuinAssistent hebben namelijk tientallen tuinhaarden met elkaar vergeleken. Uit onze testresultaten is gebleken dat de BonFeu – BonBono (Ø 45 cm) veruit de beste optie is.

Deze tuinhaard beschikt namelijk over een draaibare grillrooster welke op twee standen te gebruiken is. Verder zorgt deze tuinhaard voor een hoge stralingswarmte rondom en staat hij zeer stabiel. De hoogte van deze tuinhaard is 165 cm en heeft een diameter van 45 cm.

Wil je meer weten over deze tuinhaard? Klik dan op de button hieronder!

Wil jij je tuin net even wat gezelliger maken? Dan is een tuinhaard een goede optie voor jou. Met een tuinhaard creëer je namelijk gemakkelijk een fijne sfeer in jouw tuin. Zo kun je tijdens de wat koudere dagen toch lekker genieten in de tuin. Plaats heb bijvoorbeeld onder je veranda of ergens anders in je tuin en geniet van de heerlijke warmte.

Naast het afgeven van warmte kan je hem ook gebruiken voor het roosteren en verwarmen van eten. Verder ziet het er erg gezellig uit en brengt het net even wat meer sfeer in je tuin tijdens bijvoorbeeld feestjes of gezellige avondjes. Maar welke tuinhaard is dan de beste optie voor jou?

Wij van DeTuinAssistent hebben een beste tuinhaard test uitgevoerd. Hierbij hebben wij tientallen tuinhaarden op allerlei verschillende criteria getest. Ook hebben wij hierbij heel wat reviews van andere consumenten meegenomen in onze beoordelingen. Ben jij benieuwd naar de belangrijkste criteria en beste tuinhaard opties van dit moment? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Tuinhaarden

BonFeu BonBono Zwart Tuinhaard Staal review

Beste koop tuinhaard
1. BonFeu – BonBono (Ø 45 cm)

BonFeu – BonCarre QLP (Ø 35 cm)

Beste bbq tuinhaard
2. BonFeu – BonCarre QLP (Ø 35 cm)

BonFeu – BonCarre QLP roest (Ø 35 cm)

Beste roest tuinhaard
3. BonFeu – BonCarre QLP roest (Ø 35 cm)

Esschert Design – Tuinhaard Medium Gietijzer (Ø 44 cm)

Beste tuinhaard zonder roest
4. Esschert Design – Tuinhaard Medium Gietijzer (Ø 44 cm)

Esschert Design – Pagoda Buitenhaard Zwart

Beste budget tuinhaard
5. Esschert Design – Pagoda Buitenhaard Zwart

Top 10 Beste Tuinhaarden

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire tuinhaarden bij één van de grootste webshops in Nederland. De Top-10 doet zeker niet onder van de producten uit de tuinhaarden test 2024.

Misschien ook interessant:

- Top 5: Beste Vuurkorf

Top 5: Beste Vuurschaal


Waar moet je op letten bij het kopen van een tuinhaard?

Bij het aanschaffen van een tuinhaard zijn er verschillende criteria om rekening mee te houden. Zo beschikt elke tuinhaard over verschillende kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan roestvrije tuinhaarden, roestende tuinhaarden en tuinhaarden welke ook te gebruiken zijn als barbecue. 

Hieronder hebben wij de belangrijkste criteria uit onze beste tuinhaarden test voor je op een rijtje gezet. Door rekening te houden met deze criteria voorkom je kans op een miskoop. Daarnaast vergroot je de kans dat je de beste tuinhaard voor jou in huis haalt. Zo zijn deze criteria ook getest in de beste tuinhaard volgens de consumentenbond test.

Mobiliteit

Allereerst kan het belangrijk zijn om naar de mobiliteit van een tuinhaard te kijken. Zo zijn er tuinhaarden welke gemakkelijk verplaatst kunnen worden dankzij de ingebouwde wieltjes. Ook zijn er tuinhaarden welke alleen getild kunnen worden.

Wil jij een tuinhaard constant kunnen verplaatsen en hem bijvoorbeeld binnen zetten wanneer je hem niet gebruikt? Dan kan het verstandig zijn om een mobiele tuinhaard te kopen welke je altijd kan verplaatsen. Laat jij hem vrijwel altijd op een plek staan? Dan kan je ook gewoon een tuinhaard zonder wieltjes aanschaffen.

Budget

Daarnaast is het ook belangrijk om naar het budget van een tuinhaard te kijken. Zo zijn er erg dure varianten maar ook hele goedkope tuinhaarden. Je hoeft niet altijd veel geld  uit te geven voor een goede tuinhaard. Ook goedkopere varianten kunnen over een uitstekende kwaliteit beschikken.

In onze top 5 hebben wij tuinhaarden uit allerlei prijsklassen geselecteerd. Al deze tuinhaarden beschikken over een goede kwaliteit. Zo zit er voor iedereen een perfecte exemplaar tussen.

Soort tuinhaard

Ook is het belangrijk om naar het soort tuinhaard te kijken. Zo zijn er tuinhaarden welke alleen voor de sier zijn, tuinhaarden speciaal voor het verwarmen van ruimtes en omgevingen en tuinhaarden die ook te gebruiken zijn als barbecue.

In onze top 5 hebben wij ook allerlei verschillende soorten tuinhaarden opgenomen. Zo kun jij aan de hand van jouw voorkeuren een goede tuinhaard uitkiezen.


Wat is de beste tuinhaard van 2024? 

Welke tuinhaard is het beste en welke tuinhaard past het beste bij mij? Deze vragen zien wij vaak voorbij komen. Om die reden hebben wij dit gehele artikel gewijd aan de beste tuinhaarden van dit moment. Aan de hand van onze testresultaten hebben wij een ultieme top 5 beste tuinhaarden opgesteld.

Hieronder vind je voor elke tuinhaard uit onze beste tuinhaarden test een korte product omschrijving. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elke tuinhaard voor je op een rijtje gezet. De eindbeoordeling is gebaseerd op de door ons uitgevoerde test en reviews van andere consumenten. Benieuwd naar de beste opties? Ontdek ze hieronder!

1. BonFeu – BonBono (Ø 45 cm)

BonFeu BonBono Zwart Tuinhaard Staal review

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Design

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Op zoek naar de beste koop tuinhaard van dit moment? Dan ben je op zoek naar de BonFeu – BonBono (Ø 45 cm). Deze goed tuinhaard beschikt namelijk over allerlei voordelige kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan het tijdloze design van deze tuinhaard. Verder kan hij ook gebruikt worden als barbecue en beschikt hij over een draaibare grillrooster.

De BonFeu – BonBono (Ø 45 cm) beschikt over een uitgesneden logo waardoor jij de vlammen kunt zien wat voor een erg mooi effect zorgt. Verder beschikt deze tuinhaard over een hoge stralingswarmte rondom, in tegenstelling tot sommige andere tuinhaarden welke alleen stralingswarmte aan de voorzijde hebben.

Verder staat de BonFeu – BonBono (Ø 45 cm) erg stabiel en is hij maar liefst 165 cm hoog. De diameter van deze tuinhaard is 45 cm en als deze tuinhaard te groot is kan hij ook nog in het formaat van 124 cm verkregen worden. Wil je een beschermhoes bijbestellen om hem langer mooi te houden? Dat kan gemakkelijk door op de bovenstaande button te klikken.

Voordelen BonFeu – BonBono (Ø 45 cm)

 • BBQ en tuinhaard in een
 • Draaibare grillrooster
 • Zeer stabiel en een hoge stralingswarmte

Nadelen BonFeu – BonBono (Ø 45 cm)

 • Beschermhoes niet bijgeleverd

2. BonFeu – BonCarre QLP (Ø 35 cm)

BonFeu – BonCarre QLP (Ø 35 cm)

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op nummer 2 hebben wij de BonFeu – BonCarre QLP (Ø 35 cm) geselecteerd als beste bbq tuinhaard. Deze tuinhaard kan namelijk ook gemakkelijk gebruikt worden om jouw favoriete gerechten in te verwarmen. Zo beschikt deze tuinhaard over een grillrooster standaard met een diameter van 26 cm.

Verder beschikt de BonFeu – BonCarre QLP (Ø 35 cm) over een vonkenbeschermer waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over rondvliegende vonken. Deze tuinhaard beschikt over een stijlvol ontwerp en is voorzien van een handige schoorsteen.

Dit zorgt er voor dat de rookverspreiding zich in de BonFeu – BonCarre QLP (Ø 35 cm) goed verdeeld en vervolgens gelijk wordt afgevoerd. Hierdoor zit jij niet zelf in de rook wat het barbecueën op deze tuinhaard een stuk prettiger maakt. Bij de BonFeu – BonCarre QLP (Ø 35 cm) wordt bovendien een wokring standaard meegeleverd. 

Voordelen BonFeu – BonCarre QLP (Ø 35 cm)

 • Inclusief wokring en grillrooster
 • Luxe en strak design

Nadelen BonFeu – BonCarre QLP (Ø 35 cm)

 • Prijs aan de hoge kant

3. BonFeu – BonCarre QLP roest (Ø 35 cm)

BonFeu – BonCarre QLP roest (Ø 35 cm)

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op plaats drie is de BonFeu – BonCarre QLP roest (Ø 35 cm) geëindigd. Deze tuinhaard beschikt namelijk over een mooie roesten look en heeft een stijlvol ontwerp. Verder heeft deze tuinhaard net zoals het eerder benoemde model een schoorsteen welke voor een perfecte rookverspreiding zorgt.

De BonFeu – BonCarre QLP roest (Ø 35 cm) is zowel als tuinhaard als kookhaard te gebruiken. Verder is ook deze tuinhaard voorzien van een vonkenbeschermer waardoor jij prima in de buurt kunt blijven staan tijdens het koken. Ook hoef je je hierdoor geen zorgen te maken dat vonken terecht komen op omliggende objecten.

Het grillrooster dat meegeleverd wordt bij deze tuinhaard beschikt ook over een diameter van 26 cm en tevens wordt er ook bij deze tuinhaard een wokring meegeleverd. Meer ontdekken over deze beste roesten tuinhaard? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen BonFeu – BonCarre QLP roest (Ø 35 cm)

 • Beschikt over een mooie roesten look
 • Beschikt over handige vonkenbeschermer

Nadelen BonFeu – BonCarre QLP roest (Ø 35 cm)

 • Ook deze tuinhaard is vrij prijzig

4. Esschert Design – Tuinhaard Medium Gietijzer (Ø 44 cm)

Esschert Design – Tuinhaard Medium Gietijzer (Ø 44 cm)

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de vierde plek hebben wij de Esschert Design – Tuinhaard Medium Gietijzer (Ø 44 cm) geselecteerd als beste tuinhaard zonder roest. Deze tuinhaard beschikt over een mooi tijdloos ontwerp en is eenvoudig te gebruiken. Verder hoef je je bij deze tuinhaard niet zoveel zorgen te maken om de roest.

Zo roest de Esschert Design – Tuinhaard Medium Gietijzer (Ø 44 cm) vrijwel niet en wanneer dit toch gebeurd kun je het gemakkelijk er af krabben wat, in tegenstelling tot andere tuinhaarden, vrij weinig werk is. Verder beschikt deze tuinhaard over een heel goed brandvermogen en is hij gemaakt van vervaardigd dik staal.

De Esschert Design – Tuinhaard Medium Gietijzer (Ø 44 cm) wordt inclusief deksel geleverd en is gemakkelijk te monteren. Verder is de stralingswarmte van deze tuinhaard ook optimaal en is hij te verkrijgen in de varianten XS en S. Wil je een grotere tuinhaard? Dan kun je ook voor het formaatje L gaan. Klik op de bovenstaande button voor meer!

Voordelen Esschert Design – Tuinhaard Medium Gietijzer (Ø 44 cm)

 • Beschikt over een geweldig brandvermogen
 • Gemaakt van vervaardigd dik staal

Nadelen Esschert Design – Tuinhaard Medium Gietijzer (Ø 44 cm)

 • Niet 100% roestvrij

5. Esschert Design – Pagoda Buitenhaard Zwart

Esschert Design – Pagoda Buitenhaard Zwart

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste hebben wij de Esschert Design – Pagoda Buitenhaard Zwart geselecteerd als beste budget tuinhaard. Zo is deze tuinhaard scherp geprijsd maar beschikt hij wel over de kwaliteit waar jij naar op zoek bent. Verder is deze tuinhaard niet geschikt als kookhaard, maar door het mooie design is hij perfect als designer tuinhaard.

De Esschert Design – Pagoda Buitenhaard Zwart is eenvoudig in gebruik en is voorzien van een handige aslade. De voorzijde en zijkanten van deze tuinhaard zijn voorzien van een handig vonkenscherm. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over rondvliegende vonken. 

Let er wel op dat deze tuinhaard niet volledig roestvrij is. Laat jij hem buiten staan? Dan is de kans aanwezig dat de Esschert Design – Pagoda Buitenhaard Zwart na een aantal keren gebruiken gaat roesten. Wil je meer weten over deze tuinhaard? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek meteen de laagste prijs!

Voordelen Esschert Design – Pagoda Buitenhaard Zwart

 • Goedkope tuinhaard
 • Beschikt over de juiste kwaliteit

Nadelen Esschert Design – Pagoda Buitenhaard Zwart

 • Niet volledig roestvrij

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel tuinhaarden hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten tuinhaarden getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de tuinhaarden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste tuinhaard op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}