Beste Tuinfrees [2024]

maart 14, 2024 | Tuinonderhoud

Best Geteste Tuinfrees

Powerplus POWEG7010 Tuinfrees - 1050W - Werkbreedte 320mm - Werkdiepte max. 220mm - Incl. 4 messen

Powerplus POWEG7010 Tuinfrees

De Powerplus POWEG7010 Tuinfrees is de beste keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en krachtige tuinfrees. Dit apparaat is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel professionele als amateur tuiniers. Deze Tuinfrees heeft een krachtige motor, waardoor het de meest hardnekkige grond kan breken.

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende soorten tuinfrezen. Zo zijn er tuinfrezen in allerlei verschillende varianten welke ieder zijn voor- en nadelen hebben.

Dit artikel gaat jouw helpen bij het kiezen van de beste tuinfrees voor in jouw tuin. Zo hebben wij bijvoorbeeld een ultieme beste tuinfrees van 2024 test uitgevoerd.

In deze test hebben wij tientallen tuinfrezen met elkaar vergeleken. Ook hebben wij aan de hand van deze test een handige top 5 beste tuinfrezen opgesteld. In dit artikel vind je daarom onze top 5 beste opties en enkele handige criteria waar jij op moet letten bij de aanschaf van een tuinfrees.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Tuinfrezen

Powerplus POWEG7010 Tuinfrees - 1050W - Werkbreedte 320mm - Werkdiepte max. 220mm - Incl. 4 messen

Beste koop tuinfrees
1. Powerplus POWEG7010 Tuinfrees

GARDENA Combisystem Tuinfrees

Beste hand tuinfrees
2. GARDENA Combisystem Tuinfrees

Elektrische VOLTR ploegmachine 1050W

Beste goedkope tuinfrees
3. Elektrische VOLTR ploegmachine 1050W

Einhell GC-RT 1545 M, Grondfrees

Beste luxe tuinfrees
4. Einhell GC-RT 1545 M, Grondfrees

Kibani Grondfrees Benzine - 196cc

Beste benzine tuinfrees
5. Kibani Grondfrees Benzine - 196cc

Top 10 Beste Tuinfrezen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste tuinfrezen.

Het enige nadeel hiervan is dat je de test resultaten mist en geen antwoorden kan geven op de vragen: welke tuinfrees is het beste en welke tuinfrees past het beste bij mij?


Waar moet je op letten bij het kopen van een tuinfrees?

Ga jij een tuinfrees kopen? Dan kun je het beste naar enkele belangrijke criteria kijken voordat je er een aanschaft. De beste optie haal je namelijk niet zomaar in huis. Om een miskoop te voorkomen is het aangeraden om onderstaande criteria goed te bekijken en niet de eerste tuinfrees aanbieding aan te schaffen.

Deze criteria hebben wij namelijk ook getest is onze beste tuinfrees test. Door op deze criteria te letten weet jij zeker dat je de beste optie in huis haalt. Ook zijn deze criteria namelijk getest in de beste tuinfrees volgens de consumentenbond test.

Varianten tuinfrees

Allereerst zijn er verschillende soorten tuinfrezen. Zo zijn er hand tuinfrezen, elektrische tuinfrezen en zit tuinfrezen. Iedere variant tuinfrees heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo heeft ook iedere tuin zijn eigen beste optie.

Heb jij een grote tuin? Dan wil je graag een tuinfrees die automatisch werkt of waar je op kunt zitten. Deze zijn namelijk een stuk gebruiksvriendelijker en geschikt voor grotere stukken tuin. Heb jij een kleine tuin of kleine bewerkingsoppervlak? Dan kun je prima een hand tuinfrees gebruiken.

Energiebron

Daarnaast zijn er tuinfrezen met verschillende energiebronnen. Denk aan tuinfrezen die elektrisch zijn, op benzine werken of helemaal geen energiebron hebben. Afhankelijk van de soort tuinfrees die jij wilt is een bepaalde optie de beste.

In onze top 5 vind je tuinfrezen met verschillende energiebronnen. De meeste tuinfrezen zijn elektrisch maar ook zijn er tuinfrezen die op benzine werken of werken door middel van eigen inspanning.

Disselboom

Als laatste kun je kijken naar de disselboom van de tuinfrees. Een draaibare disselboom bespaart namelijk enorm veel energie en is ergonomisch en praktisch. Daarnaast zijn deze haakmessen vaak gemakkelijk te reinigen.

Bekijk dus de verschillende opties goed en bekijk hierbij ook de disselbomen kritisch. Zo gaan sommige heel soepel terwijl andere vrij intensief zijn. In de reviews staat vaak aangegeven hoe fijn de tuinfrezen werken. Bekijk deze daarom ook goed.


Wat is de beste tuinfrees van 2024? 

Vraag jij je af ''welke tuinfrees is het beste?'' Dan ontdek je zo het antwoord. Aan de hand van onze testresultaten uit onze beste tuinfrees test hebben wij namelijk een handige top 5 opgesteld. Hieronder vind je daarom voor elke tuinfrees uit onze top 5 een korte product omschrijving.

Ook hebben wij de voor- en nadelen van elke tuinfrees voor je op een rijtje gezet. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om de beste tuinfrees voor jou in huis te halen. De eindbeoordeling van elke tuinfrees hebben wij gebaseerd op onze beste tuinfrees test en reviews van andere consumenten.

1. Powerplus POWEG7010 Tuinfrees

Powerplus POWEG7010 Tuinfrees - 1050W - Werkbreedte 320mm - Werkdiepte max. 220mm - Incl. 4 messen

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De beste koop tuinfrees van dit moment is de Powerplus POWEG7010 Tuinfrees. Deze tuinfrees beschikt over 4 sterke stalen messen die erg compact zijn vormgegeven. Hierdoor is deze tuinfrees perfect voor het frezen van kleinere tot middelgrote tuinen. De tuinfrees kan kleine gaten maken voor jonge bomen of pot planten.

Verder is de Powerplus POWEG7010 Tuinfrees zeer efficiënt en maakt hij de grond snel los. Doordat hij deze goed luchtig maakt kunnen planten en zaden goed groeien. Verder verwijdert het onkruid en kun je hiermee gemakkelijk compost door je grond heen mengen.

De Powerplus POWEG7010 Tuinfrees is in hoogte verstelbaar, compact op te bergen en maakt de grond in een handomdraai zaai klaar. Verder heeft hij een 1050 Watt motor waarmee jij gemakkelijk kleine oppervlakken kunt frezen.

De Powerplus POWEG7010 Tuinfrees heeft afneembare mensen zodat je hiermee ook tussen planten kunt werken. Verder werkt hij elektrisch en is hij dus bedraad.


Voordelen Powerplus POWEG7010 Tuinfrees

 • In hoogte verstelbaar
 • Elektrisch
 • Zeer krachtige motor
 • 4 stalen messen


Nadelen Powerplus POWEG7010 Tuinfrees

 • Niet geschikt voor grote tuinen

2. GARDENA Combisystem Tuinfrees - Sterfrees

GARDENA Combisystem Tuinfrees

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plaats hebben wij de GARDENA Combisystem Tuinfrees - Sterfrees geplaatst. Deze combisystem tuinfrees beschikt namelijk over een werkbreedte van 14 cm. Hierbij maakt hij de grond vrij gemakkelijk los en is de grond hierdoor direct zaai klaar.

Dankzij de vier sterwielen maak jij de grond extra rul wat belangrijk is voor het verspreiden van het zaad. De steellengte van 150 cm wordt geadviseerd afhankelijk van jouw lichaamslengte.

De garantieperiode van de GARDENA Combisystem Tuinfrees - Sterfrees bedraagt wel 25 jaar omdat GARDENA zeker is van de kwaliteit van haar producten.

Verder is de GARDENA Combisystem Tuinfrees - Sterfrees enorm ergonomisch en heeft hij een comfortabele grip die gemakkelijk te gebruiken is. De muurvaste verbinding zorgt er tevens voor dat hij goed blijft zitten en de tuinfrees is volledig roestvrij.

Wil je meer ontdekken over deze tuinfrees? Klik dan op de bovenstaande button.


Voordelen GARDENA Combisystem Tuinfrees - Sterfrees

 • 25 jaar garantie
 • Ergonomisch design
 • Roestvrij


Nadelen GARDENA Combisystem Tuinfrees - Sterfrees

 • Werkt niet op een brandstof

3. Elektrische VOLTR ploegmachine 1050W

Elektrische VOLTR ploegmachine 1050W

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Deze Elektrische VOLTR ploegmachine heeft een vermogen van wel 1050W waarmee jij gemakkelijk een groot oppervlak grond kunt omploegen.

Daarnaast is dit model erg licht en gemakkelijk hanteerbaar. De ergonomische handvatten zorgen voor een fijn gebruiksgemak en zorgt er tevens voor dat jij gemakkelijk een lange tijd met deze tuinfrees kunt frezen.

De Elektrische VOLTR ploegmachine 1050W beschikt over 4 frezen en heeft een werkbreedte van 36 cm. Verder is hij volledig conform CE normen en worden er veiligheidsinstructies meegeleverd. Een verlengsnoer is een must bij aanschaf van deze tuinfrees omdat hij alleen werkt op stroom.

De elektrische motor van de Elektrische VOLTR ploegmachine 1050W heeft 230 Volt en heeft weinig onderhoud nodig. Verder zijn de 2 delen van frees afneembaar en zijn de wielen intrekbaar. Hierdoor kan jij deze tuinfrees gemakkelijk vervoeren.

Tijdens het ploegen kunnen deze wielen niet gebruikt worden. Meer ontdekken kan door op de bovenstaande button te klikken.


Voordelen Elektrische VOLTR ploegmachine 1050W

 • CE normen toegepast
 • Vermogen van 1050 watt
 • Uitstekende kwaliteit
 • Gemakkelijk mee te nemen


Nadelen Elektrische VOLTR ploegmachine 1050W

 • Werkt alleen op stroom

4. Einhell GC-RT 1545 M, Grondfrees

Einhell GC-RT 1545 M, Grondfrees

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben je op zoek naar een luxe tuinfrees? Dan ben je op zoek naar de Einhell GC-RT 1545 M, Grondfrees.

Deze luxe tuinfrees is namelijk een krachtige, lichte en handige machine waarmee jij gemakkelijk jouw volledige tuin omploegt. Daarnaast heeft hij een 2-hands veiligheidsschakelaar die  er voor zorgt dat de hakmessen stoppen wanneer deze wordt losgelaten.

De Einhell GC-RT 1545 M, Grondfrees is erg ergonomisch en is ook nog eens inklapbaar waardoor hij comfortabel werkt en ruimte besparend is. Je bergt hem namelijk gemakkelijk op dankzij het compacte formaat. De voedingskabel is voorzien van een kabel ontlastingsklem waardoor slijtage weinig optreed en hij is voorzien van de juiste veiligheid.

Reviews hebben aangegeven dat deze tuinfrees uitstekend werkt en gemakkelijk normale bodems omploegt tot een goede zaai en aanplant structuur. Daarnaast kunnen de mes blokken verwijderd worden door de 2 bouten met borgmoeren te verwijderen. Het opstarten werkt alleen door beide handen te gebruiken.


Voordelen Einhell GC-RT 1545 M, Grondfrees

 • Makkelijk in gebruik
 • Makkelijk te onderhouden
 • Werkt uitstekend


Nadelen Einhell GC-RT 1545 M, Grondfrees

 • Kan alleen opgestart worden met beide handen

5. Kibani Grondfrees Benzine - 196cc

Kibani Grondfrees Benzine - 196cc

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats hebben wij de Kibani Grondfrees Benzine - 196cc geplaatst in onze top 5. Deze tuinfrees werkt namelijk net even wat anders dan de andere modellen. Zo werkt deze tuinfrees volledig op benzine en heeft hij een maaibreedte van wel 46 cm. 

Hierdoor is de Kibani Grondfrees Benzine - 196cc geschikt voor kleine- middelgrote en grote tuinen. Deze tuinfrees is wel een stuk duurder dan de andere modellen uit onze top 5.

Deze beschikt daarom ook wel over de verwachte luxe. Zo heeft hij 196cc waarmee jij gemakkelijk een groot oppervlak omploegt. 

De Kibani Grondfrees Benzine - 196cc heeft een versterkte krukas en een in- en uitlaatklep. Daarnaast heeft hij een handstart mechanisme en strakke klepveren. De Kibani Grondfrees Benzine - 196cc heeft een lucht filtersysteem en beschikt over aluminium gietstukken. Daarnaast heeft deze tuinfrees een 3.6 liter brandstoftank en werkt deze op Euro 95 benzine.


Voordelen Kibani Grondfrees Benzine - 196cc

 • Vermogen van 196cc
 • 4-takt Loncin motor
 • Inhoud brandstoftank van 3,6 liter


Nadelen Kibani Grondfrees Benzine - 196cc

 • Groot- en vrij duur model

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel tuinfrezen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten tuinfrezen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de tuinfrezen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste tuinfrezen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}