Beste Terrasverwarmer [Test 2024]

april 18, 2024 | Tuininrichting

 • Home
 • -
 • Blog
 • -
 • Beste Terrasverwarmer [Test 2024]

Best Geteste Terrasverwarmer

Eurom - Golden Shadow 2500 - Terrasverwarmer review

Eurom Ambiance 2500

Op zoek naar de best geteste terrasverwarmer van dit moment? De Eurom Ambiance 2500 is volgens onze ultieme terrasverwarmer test de beste terrasverwarmer van dit moment. Dit komt doordat deze terrasverwarmer een verwarmingsbereik van 22 m² heeft en slechts 0,53 euro verbruikskosten per uur heeft.

Daarnaast straalt deze terrasverwarmer geen fel licht uit tijdens het verwarmen en ontstaat er ook geen warmteverlies door de invloed van wind.

Welke terrasverwarmer is het beste? Het is een vraag die we regelmatig voorbij zien komen. Niet zo gek overigens, er zijn ontzettend veel verschillende terrasverwarmers waardoor het best lastig kan zijn om een goede koop te doen. 

In dit artikel gaan we je alles vertellen over het kopen van terrasverwarmers. Zo gaan we je vertellen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een terrasverwarmers en welke elementen belangrijk zijn. 

Ook hebben we een uitgebreid onderzoek gedaan en verschillende heaters met elkaar vergeleken. In deze test hebben we uiteindelijk de top-5 beste terrasverwarmers van dit moment. 

Benieuwd naar welke terrasverwarmers dit zijn? Je ontdekt het verderop in dit artikel. Lees gauw verder om er achter te komen wat de beste terrasverwarmers van dit moment zijn!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

26

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Terrasverwarmers

Eurom - Golden Shadow 2500 - Terrasverwarmer review

Beste Terrasverwarmer
1. Eurom Ambiance 2500

beste terrasverwarmer

Beste Open Terrasverwarmer
2. Arpe Sears Flameheater Zwart 190 cm

beste terrasverwarmer

Beste Gas Terrasverwarmer 
3. Eurom THG14000 Zwart

beste terrasverwarmer

Beste Elektrische Terrasverwarmer 
4. Eurom Golden 2000 Shadow

beste terrasverwarmer

Beste Hangende Terrasverwarmer
5. Sunred Sirius Zwart Hangend - ledlamp + afstandsbediening

Top 10 Beste Terrasverwarmers

Wil je direct weten hoe de Top 10 Beste Terrasverwarmers eruit ziet? In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar op letten bij het kopen van een terrasverwarmer?

Bij het kopen van een goede terrasverwarmer is het belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. Zo moet je bijvoorbeeld bekijken hoe groot het oppervlak is dat je van plan bent te gaan verwarmen. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveel wind die je hebt op de plek waar je de verwarmer neer gaat zetten. 

Bij onze ultieme terrasverwarmer test hebben wij de verschillende heaters getest op enkele criteria. Hierbij hebben wij dezelfde criteria getest als de beste terrasverwarmer volgens de consumentenbond test. Dit om een veel gestelde vraag te kunnen beantwoorden: Welke terrasverwarmer past het beste bij mij?

Om je op weg te helpen bij het aankopen van de beste terrasverwarmer hebben we een overzicht gemaakt van de belangrijkste criteria. Hieronder vind je de criteria die wij getest hebben!

Hoe groot is het oppervlak dat je gaat verwarmen?

Allereerst is het goed om te kijken naar de grootte van je terras. Kijk hierbij vooral naar het gedeelte dat je van plan bent te gaan verwarmen. 

Het heeft geen zin om 40 vierkante meter te verwarmen terwijl je maar op 5 vierkante meter verwarming nodig hebt. Door te kiezen voor een heater die precies de ruimte verwarmt die jij nodig hebt, bespaar je veel energie en onnodige kosten.

Windgevoeligheid

Als tweede is het slim om rekening te houden met de hoeveelheid wind. Ga je de verwarmer neer zetten op een plek waar veel of weinig wind staat? 

Er zijn namelijk terrasverwarmers die beschikken over een hoge windgevoeligheid. Als je zo'n heater koopt dan verwaait de warmte sneller door de wind. Deze zijn dus niet geschikt voor plekken waar veel wind staat. 

Als je de heater neer gaat zetten op een plek waar veel wind staat dan is het slim om te kiezen voor een terrasverwarmer met een lage windgevoeligheid. Hierdoor zal de wind weinig tot geen invloed hebben op de hoeveelheid warmte die een heater afgeeft.

Gas of elektrisch

In de regel onderscheiden we twee verschillende soorten terrasverwarmer: Gas en Elektrisch. Beide opties hebben hun voor-en nadelen. 

Een elektrische terrasverwarmer is bijvoorbeeld goedkoper in gebruik en kan bepaalde plekken gerichter verwarmen. Nadeel van een elektrische terrasverwarmer is dat je altijd vast zit aan een draad. 

De gas terrasverwarmer daarentegen is een mobiel apparaat, je hebt hierdoor geen last van snoeren. Ook kun je meerdere richtingen verwarmen. Nadeel van een gas heater is dat het gebruik duurder is dan bij een heater op elektriciteit.

Met of zonder thermostaat

Als laatste kun je kiezen tussen een staande terrasverwarmer of een hangende terrasverwarmer. 

Het voordeel van een staande heater is dat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen en dat hij rondom de heater warmte geeft.  Het nadeel is echter dat hij veel ruimte in beslag neemt.

De hangende terrasverwarmer daarentegen is vaak eenvoudig te monteren aan een wand of aan het plafond. Het voordeel hiervan is dat hij geen extra ruimte inneemt. Dit type wordt ook vaak gebruikt in partytenten. Nadeel van dit type heater is dat de warmte alleen naar beneden verspreid wordt.


Wat is de beste terrasverwarmer van 2024? 

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een terrasverwarmer is het tijd om antwoord te geven op de vraag: "welke terrasverwarmer is het beste?".

In onze ogen is er niet zoiets als een beste heater, dit hangt wat ons betreft namelijk af van de situatie waarin je het product van plan bent te gebruiken.

Iedereen heeft andere wensen en behoeften en zal de heater anders gaan gebruiken. Om die reden hebben we gekeken naar de beste heater per gebruikssituatie. Hierdoor weet je zeker dat de verwarmer past bij jouw situatie.

In deze review hebben we meerdere heaters getest en beoordeeld op verschillende criteria. We hebben alleen de beste producten opgenomen in deze lijst, door een van deze verwarmers te kopen weet je zeker dat je geen miskoop te kopen.

1. Eurom Ambiance 2500

Eurom - Golden Shadow 2500 - Terrasverwarmer review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Zoek jij een de beste wandheater van het moment die geschikt is voor een klein terras? In dat geval is de Eurom Ambiance 2500 waarschijnlijk je beste keuze. Met deze wandheater heb je een verwarmingsbereik van tot 22 vierkante meter. 

Daarnaast heeft de heater vrijwel geen warmteverlies door de wind en heeft hij verschillende standen. Ook krijg je bij het kopen van deze heater een handige afstandsbediening. Hierdoor switch je gemakkelijk tussen de verschillende warmte standen. 

Het nadeel van deze heater is dat hij niet beschikt over een heel groot vermogen waardoor hij een kleiner warmtebereik heeft dan de grotere varianten heaters. Dit is echter totaal geen probleem als jou heater slechts een overkapping of veranda hoeft warm te houden.

Voordelen Eurom Ambiance 2500

 • Fraai design
 • Wordt geleverd inclusief afstandsbediening
 • Geen warmteverlies door wind

Nadelen Eurom Ambiance 2500

 • Vermogen is lager dus niet geschikt voor grotere terrassen

2. Arpe Sears Flameheater Zwart 190 cm

beste terrasverwarmer

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op zoek naar de beste luxere variant terrasverwarmer? De Arpe Sears Flameheater heeft een maximaal vermogen van 9500 watt waarmee jij een groot oppervlak kan verwarmen. Het gasverbruik is slechts 1 euro per uur waarmee hij duurzamer is dan vergelijkbare modellen.

Ook beschikt deze terrasverwarmer over een omvalbeveiliging waardoor hij meteen uitschakelt wanneer de heater omvalt. Dit zal uiteraard niet snel het geval zijn omdat de heater stevig op 4 poten staat en windbestendig is. 

De terrasverwarmer wordt geleverd inclusief handleiding, gasdrukregelaar en gasslang. De beste prijs vind je hier!

Voordelen Arpe Sears Flameheater Zwart 190 cm

 • Mooi design
 • Makkelijk te verplaatsen door de wieltjes
 • De zichtvlam maakt het een sfeervolle terrasverwarmer

Nadelen Arpe Sears Flameheater Zwart 190 cm

 • Beschrijving van het monteren kan ingewikkeld zijn

3. Eurom THG14000 Zwart

beste terrasverwarmer

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als jij op zoek bent naar een goede staande gasheater dan zouden we je adviseren om te kiezen voor de Eurom THG14000 Zwart. Deze gasheater is perfect voor het verwarmen van een groot open terras tot 100 vierkante meter.

Dit maakt deze gasheater ideaal voor kleine horecazaken en grotere tuinen. Verder is deze heater eenvoudig te bedienen en beschikt hij over handige wieltjes waardoor je hem snel en gemakkelijk kunt verplaatsen. 

Voor deze staande gasheater heb je een gasfles met propaan of butaanglas nodig, vervolgens ontsteek je de heater gemakkelijk dankzij de elektrische ontsteking. Ook heeft deze verwarming een omvalbeveiliging, dit zorgt ervoor dat er geen gekke dingen gebeuren als de heater omvalt. 

Helaas zit er ook een minpuntje aan dit product. Zo heeft hij een gasverbruik van € 2.06 per uur. Dit is meer dan normaal, heel zuinig is deze heater dus niet.

Voordelen Eurom THG14000 Zwart

 • Beste staande gasheater die terrassen tot 100 m2 kan verwarmen
 • Geeft veel warmte af
 • Goede kwaliteit

Nadelen Eurom THG14000 Zwart

 • Gasverbruik van € 2.06 per uur is aan de hoge kant

4. Eurom Golden 2000 Shadow

beste terrasverwarmer

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op dit moment is de Eurom Golden 2000 Slim een van de beste elektrische terrasverwarmingen. 

Een groot voordeel van dit model is dat hij amper warmteverlies heeft door wind, ideaal voor winderige omgevingen dus. Daarnaast beschikt de heater over maar liefst 6 verschillende standen, hierdoor kun je de warmte-intensiteit dus gemakkelijk instellen naar jouw ideale temperatuur. 

Als laatste heeft deze verwarmer een vermogen van maar liefst 2000 watt, dit is ontzettend veel en zorgt ervoor dat er een flink warmtebereik is. Je verwarmt met dit apparaat terrassen tot 19 m². 

Enige nadeel van dit model is dat er altijd een stopcontact nodig is. 

Voordelen Eurom Golden 2000 Shadow

 • Beste prijs/kwaliteit elektrische terrasverwamer
 • Mooi design
 • Ideaal voor verwarmen van winderige terrassen van maximaal 19 m2

Nadelen Eurom Golden 2000 Shadow

 • Moet in een stopcontact

5. Sunred Sirius Zwart Hangend - ledlamp + afstandsbediening

beste terrasverwarmer

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar de beste plafondheater? Kies dan voor de Sunred Sirius Zwart. Deze hangende terrasheater is ideaal voor open terrassen en overkappingen. 

Deze lichtgewicht terrasverwarmer hang je met weinig moeite aan ieder plafond. Het grote voordeel van dit product is dat hij amper ruimte inneemt, je zult dus niet snel struikelen over deze hangende warmtelamp. 

Verder is dit een terrasverwarmer die amper warmteverlies heeft door de wind, beschikt hij over 3 standen en heeft hij een meegeleverde afstandsbediening waar je de intensiteit op kunt aanpassen. 

Voordelen Sunred Sirius Zwart Hangend - ledlamp + afstandsbediening

 • Beste hangende terrasverwarmer
 • Ideaal voor overkappingen
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Beschikt over 3 standen

Nadelen Sunred Sirius Zwart Hangend - ledlamp + afstandsbediening

 • Geeft relatief veel licht tijdens het verwarmen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel terrasverwarmers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten terrasverwarners getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de terrasverwarmers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste terrasverwarmers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}