Beste Takkenschaar [Test 2024]

april 17, 2024 | Tuinonderhoud

 • Home
 • -
 • Blog
 • -
 • Beste Takkenschaar [Test 2024]

Best Geteste Takkenschaar

Kreator KRTGR4023 Takkenschaar

Na meer dan 17 takkenscharen getest te hebben zijn wij ervan overtuigt dat de Kreator KRTGR4023 Takkenschaar momenteel de beste geteste optie van 2024 is. Deze takkenschaar heeft uitschuifbare armen en varieert daardoor in lengte van 59 tot 78 cm. Het ergonomisch gevormde handvatten en de zachte handgrepen zorgen ervoor dat je jouw polsen en handen niet snel te zwaar belast. 

De De Kreator KRTGR4023 is geschikt om takken tot 45 mm doorsnede door te knippen. De schaar is gemaakt van extra sterk aluminium, zodat hij licht van gewicht en toch oersterk is. Het snijblad bestaat uit SK5 staal en de messen hebben een titanium coating.

Wanneer je een tuin hebt met bomen of forse struiken, dan ontkom je er niet aan dat je zo nu en dan goed moet snoeien. Zijn de takken te dik om met een gewone snoeischaar in te korten, dan heb je een goede takkenschaar nodig. Maar wat is nu de beste takkenschaar voor het groen in je tuin?

Omdat wij heel goed begrijpen dat jij wel de beste takkenschaar wilt, maar niet de hoofdprijs wilt betalen, hebben we de scharen ook getest op de prijs-kwaliteitverhouding.

Benieuwd naar onze uitslag? Je ontdekt hieronder de top 5 beste takkenscharen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

26

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Takkenscharen

Beste koop van 2024
1.Kreator KRTGR4023 Takkenschaar
Deze takkenschaar heeft uitschuifbare armen en varieert daardoor in lengte van 59 tot 78 cm.

Beste Prijs-kwaliteitverhouding
2. GARDENA Takkenschaar EasyCut 680B
Met robuuste druppelvormige hefboomarmen om comfortabel en veilig te werken.

Beste Lichte Takkenschaar
3. GARDENA Comfort Takkenschaar 500 BL
De 500 BL is met slechts 620 g zeer licht, maar oersterk.

Beste Takkenschaar voor bomen
4. Hyundai snoeiset 3-delig
Met de snijbladen van gepolijst carbon staal knip je de takken van heggen tot 6 mm moeiteloos door


5.Kreator KRTGR4013 Telescopische Takkenschaar
Mooie takkenschaar met ergonomische handvat en zachte handgreep


Top 10 Beste Takkenscharen

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte Zwenksproeiers bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald voor je koffer!

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van Takkenschaar?

Het aanbod van takkenscharen is enorm groot. Er zijn scharen met een zogenaamde papegaaienbek en scharen met aambeeld en snijmes.

Sommige takkenscharen hebben telescopische armen of een ratel om het snoeien lichter te maken. Het is daarom belangrijk dat je voor jezelf een aantal criteria opstelt waaraan een goede takkenschaar moet voldoen.

Om jou op weg te helpen heeft ons testpanel een takkenschaar test gedaan, en hierbij rekening gehouden met de belangrijkste eigenschappen van een goede takkenschaar. Ook hebben we gekeken naar de beste takkenschaar volgens de Consumentenbond, en naar de beste koop voor een takkenschaar. 

Dikte van de takken

Takkenscharen zijn ideaal om takken van zo'n 4 tot 5 centimeter door te knippen. Zijn de takken dikker, dan is een takkenzaag meer geschikt.

Materiaal

Omdat er best wat kracht wordt gebruikt bij het wegknippen van de takken, moet het materiaal waarvan de takkenschaar is gemaakt sterk en stevig zijn.

Grootte

Zorg ervoor de je de takkenschaar goed kunt vasthouden. Met een te klein of te groot exemplaar kan je nooit de takken goed snoeien.

Handgrepen

De takkenschaar moet goed vast te houden zijn, dus zonder dat deze uit je handen glipt.

Hoogte snoeiwerk

Heb je bomen in de tuin of hoge struiken, dan kan je het best op zoek gaan naar de beste uitschuifbare takkenschaar.


Wat is de beste Takkenschaar?

Tijdens de test hebben wij grondig onderzoek gedaan naar diverse takkenscharen. Daarbij hebben we onze criteria als leidraad genomen. Uiteindelijk is hier een Top 5 voortgekomen, die allemaal de titel Beste takkenschaar 2020 dik verdienen.

Natuurlijk hebben we ook gekeken naar de beste prijzen voor deze takkenscharen. Wil je weten wat onze Top 5 van beste takkenscharen van dit moment is? Kijk dan hieronder. Bij elk product vind je ook de button Bekijk beste prijs. Door daarop te klikken kom je automatisch bij de webshop, die op dit moment jouw keuze voor een takkenschaar voor de laagste prijs aanbiedt.

1. Kreator KRTGR4023 Takkenschaar - Telescopisch - 59-78 cm totale lengte - Ø 45 mm knipdiameter

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

De Kreator KRTGR4023 kwam wat ons betreft tijdens de test als beste uit de bus en verdient daarmee de eerste plek in de Top 5 van beste takkenscharen.

Deze takkenschaar heeft uitschuifbare armen en varieert daardoor in lengte van 59 tot 78 cm. Het ergonomisch gevormde handvatten en de zachte handgrepen zorgen ervoor dat je jouw polsen en handen niet snel te zwaar belast. De De Kreator KRTGR4023 is geschikt om takken tot 45 mm doorsnede door te knippen.

De schaar is gemaakt van extra sterk aluminium, zodat hij licht van gewicht en toch oersterk is. Het snijblad bestaat uit SK5 staal en de messen hebben een titanium coating.

Voordelen Kreator KRTGR4023 Takkenschaar - Telescopisch - 59-78 cm totale lengte - Ø 45 mm knipdiameter

 • Goed snijvermogen
 • Handig in gebruik
 • Sterk

Nadelen Kreator KRTGR4023 Takkenschaar - Telescopisch - 59-78 cm totale lengte - Ø 45 mm knipdiameter

 • Beschermkapje niet inbegrepen

2. GARDENA Takkenschaar EasyCut 680B - bypass snoeitechniek - 42 mm snoeidiameter - 25 jaar garantie

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De Easyut 680B van Gardena heeft wat ons betreft de tweede plaats dik verdiend. De schaar heeft een totale lengte van 68 cm en is geschikt voor het snoeien van takken die maximaal ongeveer 42 mm dik zijn.

Comfort en veiligheid gaan hand in hand bij deze takkenschaar. Dat komt vooral door de stevige druppelvormige hefboomarmen, de bekende snijtechniek van de messen met de papegaaienbek en de ergonomisch gevormde handgrepen. Tel daarbij op de gebruikte materialen zoals de gecoate handgrepen en de antikleefcoating op de messen en je hebt de perfecte takkenschaar voor bomen en struiken.

Voordelen GARDENA Takkenschaar EasyCut 680B - bypass snoeitechniek - 42 mm snoeidiameter - 25 jaar garantie

 • Handig in gebruik
 • Sterk

Nadelen GARDENA Takkenschaar EasyCut 680B - bypass snoeitechniek - 42 mm snoeidiameter - 25 jaar garantie

 • Geen telescopische armen

3.GARDENA Comfort Takkenschaar 500 BL - Max knipdiameter 35 mm

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Het is niet verwonderlijk dat deze takkenschaar een plek heeft gekregen in de Top 5 van Beste takkenscharen 2024. De 500 BL is met slechts 620 g zeer licht, maar oersterk.

De vlijmscherpe messen hebben een antikleefcoating en dankzij de gepatenteerde tandwieloverbrenging heeft deze schaar maar liefst 38% meer snoeivermogen ten opzichte van andere takkenscharen van dit volume. De kunststof handgrepen zijn uiteraard ergonomisch gevormd om polsen en handen te ontzien.

Voordelen GARDENA Comfort Takkenschaar 500 BL - Max knipdiameter 35 mm

 • Sterk en licht van gewicht.
 • Handig in gebruik

Nadelen GARDENA Comfort Takkenschaar 500 BL - Max knipdiameter 35 mm

 • Armen niet telescopisch

4. Hyundai snoeiset 3-delig - snoeischaar - takkenschaar - heggenschaar

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Wanneer je op zoek bent naar een schaar om zowel bomen, struiken als heggen te snoeien, dan is deze Hyundai snoeiset het meest geschikt. De krachtige en flexibele scharen zorgen ervoor dat de tuin er snel weer netjes uitziet.

De snoeischaar met aambeeld en aluminium handgreep gebruik je om het oude hout en jonge twijgen tot ongeveer 7 mm door te knippen. Deze schaar heeft een Easyslide vergrendeling. De heggenschaar is 52 cm lang. Met de snijbladen van gepolijst carbon staal knip je de takken van heggen tot 6 mm moeiteloos door. De 60 cm lange takkenschaar is geschikt om hoger gelegen takken tot 20 mm te snoeien.

Voordelen Hyundai snoeiset 3-delig - snoeischaar - takkenschaar - heggenschaar

 • Stevige kwaliteit
 • Makkelijk in gebruik
 • Laag geprijsd

Nadelen Hyundai snoeiset 3-delig - snoeischaar - takkenschaar - heggenschaar

 • Takkenschaar beschikt niet over telescopische armen
 • Beschermhoes is niet inbegrepen

5. Kreator KRTGR4013 Telescopische Takkenschaar - 63-89 cm totale lengte - . Ø39 mm knipdiameter

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

We sluiten deze Top 5 af met opnieuw een takkenschaar van het merk Kreator. De KRTGR4013 is in totaal 63 cm lang. Dankzij de telescopische handvaten verleng je de schaar tot 89 cm. Met vlijmscherpe messen van SK5 staal knip je oud hout tot een maximum van 39 mm doorsnede.

De Kreator KRTGR4013 heeft ergonomisch gevormde handvatten en zachte handgrepen om handen en polsen tijdens het snoeien te ontzien. De takkenschaar is gemaakt van aluminium, waardoor het sterk maar toch licht van gewicht is.

Voordelen Kreator KRTGR4013 Telescopische Takkenschaar - 63-89 cm totale lengte - . Ø39 mm knipdiameter

 • Sterk en licht van gewicht
 • Makkelijk in gebruik
 • Ergonomisch gevormde handvaten

Nadelen  Kreator KRTGR4013 Telescopische Takkenschaar - 63-89 cm totale lengte - . Ø39 mm knipdiameter

 • Beschermhoes niet inbegrepen

Hoeveel soorten takkenscharen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 16 takkenscharen soorten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de takkenscharen op beoordeeld?

Om te bepalen wat het best geteste kunstgras is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}