Beste Tafelhaard [Test 2024]

april 17, 2024 | Tuininrichting

Best Geteste Tafelhaard

HUISSON Bio Ethanol Sfeerhaard Tafelhaard review

HUISSON Bio Ethanol Sfeerhaard

De HUISSON Bio Ethanol Sfeerhaard heeft een strak en modern design en is compleet rook- en geurloos. Hierdoor is die overal te gebruiken, zelfs binnen. De vlammen van 20 - 30 cm hoog zijn veilig en worden beschermd met 2 glazen platen. Per vulling brandt hij 45 tot 50 minuten en is makkelijk bij te vullen. Laatste feitje, hij verwarmd ruimtes tot wel 100 m².

Of je nu lekker alleen bent, met je gezin of dat er vrienden op bezoek zijn. Een haardvuur maakt de sfeer altijd een stuk gezelliger. Maar heb je weleens gedacht om een tafelhaard aan te schaffen?

En dan horen wij je denken, een tafelhaard? Een tafelhaard is een klein haardvuur die je zonder aansluitingen op tafel kan plaatsen. Ze zijn voordelig en prijs en zien er ook nog eens supermooi uit.

In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het kopen van een tafelhaard. We sluiten af met onze Top 5 Beste Tafelhaarden van dit moment zodat jij zo meteen een heerlijke sfeer in huis en tuin brengt.  


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

20

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Tafelhaarden

HUISSON Bio Ethanol Sfeerhaard Tafelhaard review

Beste koop Tafelhaard
1. HUISSON Bio Ethanol Sfeerhaard

V&M Home Bio Ethanol Tafelhaard voor Binnen & Buiten

Beste Open Tafelhaard
2. V&M Home Bio Ethanol Tafelhaard voor Binnen & Buiten

Saroda Tafelhaard

Beste Kleine Tafelhaard
3. Saroda Tafelhaard

Double T Concept® Juno Walnoot

Beste Houten Tafelhaard
4. Double T Concept® Juno Walnoot

SYproducts Bio Ethanol Sfeerhaard

Beste Budget Tafelhaard
5. SYproducts Bio Ethanol Sfeerhaard

Top 10 beste Tafelhaarden

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Tafelhaarden, dit zijn direct de meest verkochte Tafelhaarden bij een van de grootste webshops van Nederland.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Tafelhaard?

Tafelhaarden zijn er in verschillende soorten en maten. Hierdoor kan de keuzestress op lopen met misschien wel een miskoop als gevolg. Wij van DeTuinAssistent willen dit natuurlijk te allen tijde voorkomen. 

Daarom hebben we een aantal criteria op een rij gezet waar je op moet letten bij het kopen van een tafelhaard. De beste tafelhaard volgens de consumentenbond bestaat helaas niet, maar gelukkig hebben wij alles tot de bodem uitgezocht! 

Grootte

Tafelhaarden zijn er in grote en kleine maten. Kijk naar waar je de tafelhaard wilt plaatsen en hoeveel ruimte je over hebt voor de haard. Mocht je de tafelhaard binnen plaatsen is het goed op te kijken naar het oppervlak wat de haard verwarmt.

Design

Een tafelhaard is niet alleen warm maar ziet er ook mooi uit. Het brengt daarom ook een hoop sfeer met zich mee. Kies een haard die je ook echt mooi vind en pas bij de rest van je stijl. 

Veiligheid

Met vuur kun je nooit te voorzichtig zijn, net als bij een onkruidbrander. Maar eigenlijk hebben alle tafelhaarden wel een glasplaat voor de veiligheid. Hier zijn echter wel verschillen in. Wil je voor bijvoorbeeld je kinderen of huisdieren toch meer veiligheid dan zijn er meerdere opties. Zo heb je tafelhaarden met twee glasplaten en een open zijkant, maar heb je ze ook die helemaal omringt zijn. 


Wat is de beste Tafelhaard? 

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een tafelhaard is het tijd om je voor te stellen aan onze Top 5 Beste Tafelhaarden. Deze lijst is samengesteld op basis van bovenstaande criteria, ervaringen van anderen en prijs / kwaliteitsverhouding. 

Benieuwd geraakt? Lees dan snel verder om de beste optie voor jou te vinden!

1. HUISSON Bio Ethanol Sfeerhaard

HUISSON Bio Ethanol Sfeerhaard Tafelhaard review

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Brandduur

9.1

Prijs / kwaliteit

9.5

De HUISSON Bio Ethanol Sfeerhaard komt al beste uit de test! De tafelhaard heeft een mooi strak en modern design waardoor hij elke omgeving extra sfeer mee geeft. 

De tafelhaard is volledig rook- en geurloos waardoor die ook tijdens het eten of zelfs binnen gebruikt kan worden. De vlammen van 20 en 30 cm hoog zijn volledig veilig en worden beschermd met twee glazen platen. Hij is geschikt om ruimtes tot 100 m² te verwarmen. 

Per vulling brand deze tafelhaard 45 tot 50 minuten. Het reservoir is makkelijk aan te vullen met Bio Ethanol wat in bijna elke supermarkt of bouwmarkt voordelig te verkrijgen.

Voordelen HUISSON Bio Ethanol Sfeerhaard

 • Zeer goede prijs / kwaliteit
 • Geeft rookloze, geurloze, veilige vlammen, warmte en sfeer.
 • Voor binnen en buiten geschikt
 • 45 tot 50 minuten brandtijd per vulling

Nadelen HUISSON Bio Ethanol Sfeerhaard

 • Geen

2. V&M Home Bio Ethanol Tafelhaard voor Binnen & Buiten


V&M Home Bio Ethanol Tafelhaard voor Binnen & Buiten

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Brandduur

9.2

Prijs / kwaliteit

8.5

De V&M Home Bio Ethanol Tafelhaard voor Binnen & Buiten is de beste optie als je op zoek bent naar een tafelhaard met een uniek desing. Deze tafelhaard is namelijk niet hetzelfde als de meeste die je tegen zult komen. Hij heeft een uniek schaalvormig design met losse kiezels.

Omdat de kiezels los zijn kan je deze gemakkelijk naar je eigen stijl aanpassen. Zo kan je zelf bij elke gewenste winkel mooie kiezels halen en deze vervolgens in de tafelhaard plaatsen.

Het vuur is makkelijk te te doven met de bijgeleverde vuurdover, waardoor je op elk gewenst moment het vuur op een veilige wijze uit kan doen.

Voordelen V&M Home Bio Ethanol Tafelhaard voor Binnen & Buiten

 • Mooi uniek schaalvormig design
 • Zelf stijl kiezen door de kiezels
 • Vuurdover voor veiligheid

Nadelen V&M Home Bio Ethanol Tafelhaard voor Binnen & Buiten

 • Geen glazen bescherming

3. Saroda Tafelhaard

Saroda Tafelhaard

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Brandduur

8.9

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je op zoek bent naar een kleinere tafelhaard is de Saroda Tafelhaard de beste keuze voor jou. Dit model is 27 cm hoog en 16,5 cm breed. Hierdoor past hij op elke plek in het huis.

Deze tafelhaard heeft een cup van 200 ml waardoor hij een brandtijd heeft van minimaal 1 uur. Hij is verkrijgbaar in het wit en in het zwart en is gevuld met kleine kiezelsteentjes wat een sfeervol beeld geeft.

De hele vlam is omringd met een glazen behuizing waardoor de vlam extra veilig is beschermd.

Voordelen Saroda Tafelhaard

 • Minimaal 1 uur brandtijd
 • Compact rond design voor elke plek
 • Verkrijgbaar in het wit en zwart
 • Veilig door glazen behuizing

Nadelen Saroda Tafelhaard

 • Verwarmd tot 18 m² 

4. Double T Concept® Juno Walnoot

Double T Concept® Juno Walnoot

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Brandduur

8.7

Prijs / kwaliteit

9.0

Houd jij van een mooie houten stijl? Dan hebben wij de Double T Concept® Juno Walnoot voor jou. Hij is beschikbaar in het Juno Walnoot en de lichtere Juno Naturel. Zo heb je keuze om de mooiste tafelhaard in huis te halen. 

Vanwege het grotere voormaat cup kan deze tafelhaard maar liefst 2,5 uur aan een stuk door branden. Hierdoor hoef je je niet bezig te houden met bijvullen.

Bij de tafelhaard worden rubberen pootjes geleverd, is de vlam beschermd met hittebestendig glas en wordt er een doof spatel meegeleverd om alles zo veilig mogelijk te houden.

Voordelen Double T Concept® Juno Walnoot

 • Brand tot wel 150 minuten
 • In licht en donker hout beschikbaar
 • Veilige opties

Nadelen Double T Concept® Juno Walnoot

 • Iets duurder

5. SYproducts Bio Ethanol Sfeerhaard

SYproducts Bio Ethanol Sfeerhaard

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Brandduur

8.2

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je niet te veel geld uitgeven aan een tafelhaard? Ook dat is geen probleem. De SYproducts Bio Ethanol Sfeerhaard is de goedkoopste optie uit onze lijst en ook nog eens heel zuinig in gebruik. 

Met één vulling ben je namelijk verzekerd van een brandtijd van maar liefst 3 uur. Hij heeft een compact formaat waardoor je hem op elk gewenste plek kan plaatsen. 

Voordelen Cappuccino - Heren Overhemd - Borstzakje

 • Goedkoopste optie
 • Klein formaat
 • Maar liefst 3 uur brandtijd

Nadelen Cappuccino - Heren Overhemd - Borstzakje

 • Geen bescherming

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Tafelhaarden hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Tafelhaarden getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de Tafelhaarden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Tafelhaarden op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}