Beste Strooiwagen [Test 2024]

april 17, 2024 | Tuinonderhoud

Best Geteste Strooiwagen

GARDENA - Strooiwagen L - Strooikar - 400m2 - 12.5 Liter

GARDENA Strooiwagen L Strooikar - 400m2 - 12.5 Liter

Zoek jij een goede strooiwagen? Dan zoek je de GARDENA Strooiwagen L Strooikar - 400m2 - 12.5 Liter. Dit is niet zomaar een strooiwagen maar de beste koop strooiwagen van dit moment. Deze strooiwagen is namelijk als allerbeste uit onze beste strooiwagen test gekomen.

Zo beschikt deze strooiwagen over een inhoud van 12,5 liter waarmee jij tot wel 400 vierkante meter kunt bestrooien. Is de strooiwagen te klein voor jou?

Geen zorgen je kunt hem namelijk ook aanschaffen met een tankinhoud van 18 liter. Hierdoor kun jij een stuk langer strooien voordat je de strooiwagen opnieuw moet vullen.

Ben jij benieuwd naar deze beste koop strooiwagen? Klik dan op de button hieronder!

Om je gazon strak, mooi en gezond te houden is het belangrijk om deze jaarlijks te bemesten. Mest kun je gemakkelijk met de hand strooien maar veel beter is het gebruiken van een strooiwagen. Wanneer je met de hand bemest komt het vrij vaak voor dat sommige delen over bemest raken terwijl andere delen überhaupt niet bemest worden.

Om er voor te zorgen dat jouw gazon gelijkmatig bemest wordt en er dus geen over- en onder bemeste oppervlakken ontstaan is het aanschaffen van een strooiwagen een hele goede optie. Strooiwagens zijn vaak helemaal niet zo duur en dragen aanzienlijk bij aan het perfectioneren van jouw gazonnetje.

Maar welke strooiwagen is het beste en welke strooiwagen past het beste bij jou? Deze vragen beantwoorden wij in dit artikel. Wij van de Tuinassistent hebben namelijk een ultieme beste strooiwagen test uitgevoerd waarbij wij tientallen strooiwagens met elkaar hebben vergeleken. Weten wat de beste strooiwagen van 2024 is? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

51

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Strooiwagens

GARDENA - Strooiwagen L - Strooikar - 400m2 - 12.5 Liter

Beste koop strooiwagen
1. GARDENA Strooiwagen L Strooikar - 400m2 - 12.5 Liter

Kreator KRTGR9001 Strooiwagen - 45 cm strooibreedte - 12 liter inhoud

Beste strooiwagen voor gazon
2. Kreator KRTGR9001 Strooiwagen - 45 cm strooibreedte - 12 liter inhoud

GARDENA Strooiwagen XL Strooikar - 800m2 - 18 Liter

Beste strooiwagen GARDENA
3. GARDENA Strooiwagen XL Strooikar - 800m2 - 18 Liter

Toolland Strooiwagen - Breedte 45 cm - 12L

Beste grote strooiwagen
4. Toolland Strooiwagen - Breedte 45 cm - 12L

Einhell Strooiwagen GC-SR 12

Beste goedkope strooiwagen
5. Einhell Strooiwagen GC-SR 12

Top 10 Beste Strooiwagens

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste strooiwagens. Het enige nadeel hiervan is dat je de test resultaten mist en geen antwoorden kan geven op de vragen: welke strooiwagen is het beste en welke strooiwagen past het beste bij mij?


Waar moet je op letten bij het kopen van een strooiwagen?

Wil jij een strooiwagen kopen? Dan kan het verstandig zijn om met enkele criteria rekening te houden. Je wilt namelijk wel de beste strooiwagen voor jouw tuin aanschaffen en zeker geen miskoop doen. Om jou te helpen aan de perfecte strooiwagen hebben wij een handig overzicht opgesteld met de belangrijkste criteria om rekening mee te houden.

Hieronder vind je de belangrijkste criteria uit onze beste strooiwagen test. Niet iedereen heeft namelijk dezelfde wensen en eisen wanneer er gekeken wordt naar de beste optie. Deze criteria helpen jou bij jouw zoektocht naar de beste strooiwagen voor jouw tuin. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste strooiwagen volgens de consumentenbond test.

Capaciteit

Allereerst kan er gekeken worden naar de capaciteiten van de verschillende strooiwagens. Zo zijn er strooiwagens met een vrij kleine capaciteit, maar ook grote modellen met een grote capaciteit. Afhankelijk van jouw wensen en budget is een bepaalde capaciteit de beste optie.

Grote strooiwagens beschikken vaak over een grotere capaciteit maar zijn daarbij ook vaak geschikt voor grotere tuinen. Kleinere strooiwagens beschikken over een kleinere capaciteit waardoor deze het meest geschikt zijn voor kleine tuinen.

Om een indicatie te geven over hoeveel liter mest/graszaad nodig is voor een bepaald oppervlak, hebben wij hieronder een handig overzicht gecreëerd. 

10 liter capaciteit = 50 tot 150 vierkante meter

15 liter capaciteit = 150 tot 500 vierkante meter

20 liter capaciteit = 500 tot 1500 vierkante meter

Nadat je hiervan gebruikt hebt, kun je een snoeischaar gebruiken om alles nog te trimmen.

Strooibreedte

Ook kan er naar de strooibreedte van de strooiwagens gekeken worden. De strooibreedte bepaald namelijk hoeveel cm de strooiwagen in breedte tegelijk kan bemesten/inzaaien. Afhankelijk van de grote van jouw tuin is een bepaalde strooibreedte dus het meest gewenst.

In onze top 5 vind je verschillende strooiwagens met verschillende strooibreedte. Afhankelijk van hoe groot jouw tuin is en hoe snel jij te werk wilt gaan is een bepaalde strooiwagen dus de beste optie.

Strooiwagens met een kleine strooibreedte zijn doorgaans gemakkelijk op te bergen omdat deze vrij compact zijn. 

Prijsklassen

Als laatste zijn er strooiwagens in allerlei verschillende prijsklassen. Afhankelijk van jouw budget, de gewenste kwaliteit en het formaat van een strooiwagen is een bepaalde strooiwagen dus de beste optie. Om het voor jou makkelijker te maken hebben wij in onze top 5 strooiwagens uit verschillende prijsklassen opgenomen.

Al de strooiwagens uit onze top 5 beschikken over de juiste kwaliteit. Een goede strooiwagen hoeft namelijk niet duur te zijn. Ook zijn de duurste strooiwagens lang niet altijd de beste strooiwagens.


Wat is de beste strooiwagen van 2024? 

Welke strooiwagen is het beste en welke strooiwagen past het beste bij mijn tuin? Deze vragen hebben wij veel voorbij zien komen. Om die reden hebben wij een aan de hand van onze ultieme beste strooiwagen test een handige top 5 strooiwagens opgesteld. Hierbij hebben wij verschillende soorten strooiwagens uit verschillende prijsklassen geselecteerd.

Er zit dus voor iedereen een perfecte strooiwagen optie tussen in onze top 5 beste strooiwagens. Hieronder vind je voor elke strooiwagen uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook hebben wij van ieder model de voor- en nadelen benoemd. Als laatste hebben wij elk model voorzien van een eindbeoordeling welke gebaseerd is op onze test en reviews van andere.

1. GARDENA Strooiwagen L Strooikar - 400m2 - 12.5 Liter

GARDENA - Strooiwagen L - Strooikar - 400m2 - 12.5 Liter

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Als beste uit de test is gekomen de GARDENA Strooiwagen L Strooikar - 400m2 - 12.5 Liter. Deze GARDENA strooiwagen beschikt namelijk over een ruime capaciteit van wel 12,5 liter. Vind jij dit een te kleine capaciteit en wil jij graag meer? Dan is het ook mogelijk om deze strooiwagen in 18 liter variant te verkrijgen.

Deze 12 liter strooiwagen van GARDENA kan tot wel 400 vierkante meter bemesten met een volle capaciteit. Verder heeft de GARDENA Strooiwagen L Strooikar - 400m2 - 12.5 Liter een open/dicht functie die door middel van het handvat bediend kan worden. Hiermee kun jij nauwkeurig strooien en weet je zeker dat er niks verspild wordt.

Verder is de GARDENA Strooiwagen L Strooikar - 400m2 - 12.5 Liter gemaakt van materiaal wat corrosie- en weerbestendig is. Hierdoor kun jij deze strooiwagen prima in een vochtige locatie opbergen. Daarnaast is hij gemakkelijk met water te reinigen. 

De GARDENA Strooiwagen L Strooikar - 400m2 - 12.5 Liter beschikt over een speciaal strooimechanisme waarmee jij gelijkmatig het strooigoed kunt verdelen. Verder kan hij hermetisch afgesloten worden na gebruik waardoor er ook na gebruik geen verspilling optreedt.


Voordelen GARDENA Strooiwagen L Strooikar - 400m2 - 12.5 Liter

 • Strooibreedte van 45 cm
 • Inhoud van 12,5 liter of 18 liter
 • Weerbestendig
 • 25 jaar garantie 


Nadelen GARDENA Strooiwagen L Strooikar - 400m2 - 12.5 Liter

 • Prijs ligt wat hoger

2. Kreator KRTGR9001 Strooiwagen

Kreator KRTGR9001 Strooiwagen - 45 cm strooibreedte - 12 liter inhoud

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als tweede in onze lijst is de Kreator KRTGR9001 Strooiwagen geëindigd. Deze strooiwagen beschikt over een strooibreedte van 45 cm. Verder heeft hij een capaciteit van 12 liter waarmee hij geschikt is voor kleine- tot middelgrote tuinen. Deze strooiwagen is naast het strooien van meststof en zaaigoed ook geschikt voor het strooien van strooizout.

De Kreator KRTGR9001 Strooiwagen heeft een goede gelijkmatige verdeling waardoor ieder oppervlak evenveel bestrooid wordt. Daarnaast is deze strooiwagen erg scherp geprijsd maar beschikt hij wel over de goede kwaliteit die jij verwacht van een goede strooiwagen.

Ook consumenten zijn erg tevreden over de Kreator KRTGR9001 Strooiwagen. Verschillende reviews hebben aangetoond dat deze strooiwagen van het merk Kreator van goede kwaliteit is en ook weerbestendig is. Verder is hij gemakkelijk te reinigen en kun je hem met alleen gebruik van water al gemakkelijk schoon krijgen.


Voordelen Kreator KRTGR9001 Strooiwagen

 • Materiaal is weerbestendig
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Verdeeld erg gelijkmatig


Nadelen Kreator KRTGR9001 Strooiwagen

 • Kwaliteit is wat lager

3. GARDENA Strooiwagen XL Strooikar - 800m2 - 18 Liter

GARDENA Strooiwagen XL Strooikar - 800m2 - 18 Liter

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde in onze lijst is de GARDENA Strooiwagen XL Strooikar - 800m2 - 18 Liter geëindigd. We hebben het zo net al even over de 12,5 liter variant gehad en gaan het nu hebben over de 18 liter variant. Deze uitermate grote strooiwagen kan namelijk tot wel 800 vierkante meter bemesten bij een volle tank.

Verder beschikt ook de GARDENA Strooiwagen XL Strooikar - 800m2 - 18 Liter over een uitstekende kwaliteit en is hij volledig weerbestendig. Deze strooiwagen is ideaal voor het bemesten van grotere tuinen. Daarnaast is hij ondanks zijn grote formaat erg handzaam.

De GARDENA Strooiwagen XL Strooikar - 800m2 - 18 Liter is wel duurder dan de andere varianten uit deze lijst. Je krijgt er dan ook wel de beste kwaliteit voor terug. Daarnaast biedt GARDENA een fabrieksgarantie van wel 25 jaar. Zo overtuigd zijn zij van de kwaliteit van hun producten.


Voordelen GARDENA Strooiwagen XL Strooikar - 800m2 - 18 Liter

 • Groot formaat strooiwagen
 • Gemakkelijk te besturen
 • Uitstekende kwaliteit
 • Weerbestendig


Nadelen GARDENA Strooiwagen XL Strooikar - 800m2 - 18 Liter

 • Vrij groot

4. Toolland Strooiwagen - Breedte 45 cm - 12L

Toolland Strooiwagen - Breedte 45 cm - 12L

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben wij de Toolland Strooiwagen - Breedte 45 cm - 12L geplaatst in onze top 5. Ook deze strooiwagen beschikt over een grote capaciteit van wel 12 liter. De strooibreedte van deze strooiwagen bedraagt 45 cm waardoor hij uitermate geschikt is voor kleine tot grote tuinen.

De dosering is in te stellen en de wielen van de Toolland Strooiwagen - Breedte 45 cm - 12L rijden erg gemakkelijk. Dit maakt het gebruiksgemak van deze strooiwagen optimaal. Verder heeft hij een groene kleur en is hij gemakkelijk op te bergen wanneer je de strooiwagen niet meer hoeft te gebruiken.

Het materiaal van de Toolland Strooiwagen - Breedte 45 cm - 12L is weerbestendig en is erg stevig. Je hoeft dus niet bang te zijn dat deze strooiwagen het zomaar begeeft. Wel is de kwaliteit van deze strooiwagen wat minder goed dan de eerder benoemde modellen.


Voordelen Toolland Strooiwagen - Breedte 45 cm - 12L

 • Grote strooibreedte van 45 cm
 • Makkelijk te onderhouden
 • Sterk materiaal


Nadelen Toolland Strooiwagen - Breedte 45 cm - 12L

 • Niet het mooiste design

5. Einhell Strooiwagen GC-SR 12

Einhell Strooiwagen GC-SR 12

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste in onze top 5 is de Einhell Strooiwagen GC-SR 12 geëindigd. Deze strooiwagen beschikt over een capaciteit van 12 liter en heeft een strooibreedte van 45 cm. Verder is hij vrij gemakkelijk te besturen dankzij de goede wieltjes en de dubbele duwstang. 

Aan beide zijden van de Einhell Strooiwagen GC-SR 12 zit een klikaansluiting. Daarnaast is de hendel verstelbaar en is het materiaal van deze strooiwagen volledig corrosiebestendig. De behuizing van deze strooiwagen is gemaakt van breukvast kunststof. 

De kwaliteit van de Einhell Strooiwagen GC-SR 12 is wel wat minder dan de eerder benoemde modellen. Ook krijgt de Einhell Strooiwagen GC-SR 12 volgens ons niet de hoogste prijs wanneer er gekeken wordt naar het design van de strooiwagen. Wel is hij erg goedkoop. Wil je de prijs van deze strooiwagen weten? Klik dan op de bovenstaande button!


Voordelen Einhell Strooiwagen GC-SR 12

 • Prima tankhoud en strooibreedte
 • Opvallende kleur
 • Beschikt over verstelhendel


Nadelen Einhell Strooiwagen GC-SR 12

 • Niet het mooiste design en beste kwaliteit

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel strooiwagens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten strooiwagens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de strooiwagens op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste strooiwagens op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}