Beste Snoeischaar [Test 2024]

april 17, 2024 | Tuinonderhoud

Best Geteste Snoeischaar

GARDENA Comfort Takkenschaar

GARDENA Comfort Takkenschaar

Op zoek naar de beste snoeischaar? Wij van de Tuinassistent hebben een uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste snoeischaren van dit moment. Uit deze test is gebleken dat de GARDENA Comfort Takkenschaar de beste optie van dit moment is. 

Zo beschikt de GARDENA Comfort Takkenschaar over een lengte van 160 cm waardoor jij gemakkelijk overal bij komt. De totale reikwijdte van deze snoeischaar bedraagt 3,5 meter. Daarnaast is de richting van de snoeischaar tot 200 graden instelbaar waardoor geen plek te gek is.

Ben jij benieuwd naar deze beste koop snoeischaar van dit moment? Klik dan op de button hieronder!

Vind jij het heerlijk om lekker in de tuin bezig te zijn? Dan verdien jij het om over goed tuingereedschap te beschikken. Een snoeischaar is een tuin tool die hierbij onmisbaar is. Maar welke snoeischaar is goed en welke niet? In dit artikel kom je er achter welke snoeischaren goed zijn en welke soorten snoeischaren er zijn.

Wij van de Tuinassistent hebben namelijk een ultieme beste snoeischaren test uitgevoerd. Hierbij hebben wij tientallen snoeischaren met elkaar vergeleken in onze beste snoeischaren test. Aan de hand van deze testresultaten hebben wij een handige top 5 beste snoeischaren opgesteld. Ben jij benieuwd naar de beste snoeischaren van dit moment? Lees dan verder.

Naast de beste snoeischaar van 2024 ontdek je namelijk ook welke snoeischaar het beste bij jou past. Wij hebben namelijk verschillende soorten snoeischaren opgenomen in onze top 5. Ook hebben wij een aantal belangrijke criteria opgenoemd waar jij rekening mee moet houden om de beste snoeischaar voor jou in huis te kunnen halen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Snoeischaren

GARDENA Comfort Takkenschaar

Beste koop snoeischaar
1. GARDENA Comfort Takkenschaar

GARDENA Classic B/S-M Bypass Snoeischaar

Beste budget snoeischaar
2. GARDENA Classic B/S-M Bypass Snoeischaar

GARDENA Comfort B/M Bypass Snoeischaar

Beste snoeischaar GARDENA
3. GARDENA Comfort B/M Bypass Snoeischaar

Garden Elite Alpha 6 Snoeischaar

Beste sterke snoeischaar
4. Garden Elite Alpha 6 Snoeischaar

GARDENA Comfort Alu B/L Bypass Snoeischaar

Beste snoeischaar dikke takken
5. GARDENA Comfort Alu B/L Bypass Snoeischaar

Top 10 Beste Snoeischaren

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste snoeischaren. Het enige nadeel hiervan is dat je de test resultaten mist en geen antwoorden kan geven op de vragen: welke snoeischaar is het beste en welke snoeischaar past het beste bij mij?


Waar moet je op letten bij het kopen van een snoeischaar?

Je tuin bijhouden kan een vervelende klus zijn. Goed tuingereedschap kan tuinieren daarom een stuk leuker maken. Wil jij een snoeischaar kopen? Koop dan niet de eerste snoeischaar aanbieding die je tegenkomt. Als je echt goede kwaliteit tuingereedschap wil is het belangrijk om kritisch te blijven.

Hieronder hebben wij de belangrijkste criteria uit onze beste snoeischaar test voor je op een rijtje gezet. Door rekening te houden met deze criteria vergroot jij de kans dat je de beste snoeischaar voor jouw tuin in huis haalt. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste snoeischaar volgens de consumentenbond test.

Soort mes

Allereerst kan er gekeken worden naar de verschillende messen waarover de snoeischaren kunnen beschikken. Zo zijn er bypass snoeischaren en snoeischaren met een aambeeld. De bypass snoeischaar is het meest populair omdat zij een mooie rechte snede veroorzaken welke belangrijk is voor een gezond herstel van de plant.

De aambeeld snoeischaren zijn juist beter voor het snoeien van hard (dood) hout en kleinere takken. Deze messen zijn namelijk meer geschikt voor het zwaardere werk. Denk aan het wegknippen van grote takken. Wij raden voornamelijk aan om bypass snoeischaren aan te schaffen omdat zij een beter mechanisme hebben voor de plant. Ze zijn scherper dan de messen van een heggenschaar.

Comfort

Daarnaast is het belangrijk om naar het comfort van de snoeischaar te kijken. Hij moet namelijk wel lekker in de hand liggen en je moet er goed druk op kunnen uitvoeren. Om die reden hebben wij alleen snoeischaren geselecteerd in onze top 5 welke beschikken over een fijn comfort.

Het comfort is voor iedereen verschillend. Om een goed beeld te krijgen van het comfort van een snoeischaar hebben wij zelf gevoeld en reviews van andere consumenten met elkaar vergeleken. Hierdoor hebben wij een goed beeld kunnen krijgen van welke snoeischaren een goed comfort hebben en welke niet.

Prijsklassen en kwaliteit

Als laatste is de prijs-/kwaliteitsverhouding een hele belangrijke criteria. Besparen op een snoeischaar kan namelijk in sommige gevallen duurkoop zijn. Dit komt doordat niet alle snoeischaren even sterk zijn. Hierdoor kan het voorkomen dat snoeischaren snel stuk gaan of gaan roesten.

Ook hoef je niet altijd veel geld uit te geven voor een goede kwaliteit snoeischaar. In onze top 5 hebben wij snoeischaren van goede kwaliteit uit verschillende prijsklassen weten te selecteren.


Wat is de beste snoeischaar van 2024? 

Vraag jij je af: Welke snoeischaar is het beste? Dan vind je je antwoord in de volgende sectie. Aan de hand van de testresultaten uit onze snoeischaren test hebben wij namelijk een handige top 5 opgesteld.

Hieronder vind je deze 5 snoeischaren welke alle het beste scoorden in hun eigen categorie, denk aan prijs/kwaliteit en beste lange snoeischaar etc.

Ook hebben wij voor elke snoeischaar uit onze top 5 een korte product omschrijving geschreven. Hierdoor krijg jij een beter beeld van of de snoeischaar daadwerkelijk de beste optie voor jou is. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk model benoemd. Wil jij weten welke snoeischaar het beste bij jou past? Lees dan gauw verder!

1. GARDENA Comfort Takkenschaar

GARDENA Comfort Takkenschaar

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op de eerste plaats hebben wij de GARDENA Comfort Takkenschaar geplaatst. Dit is namelijk niet zomaar een snoeischaar, maar een extra lange snoeischaar. Zo heeft deze snoeischaar een reikwijdte van circa 3,5 meter. Hierdoor is er geen plek te gek en kom jij gemakkelijk overal bij.

Verder beschikt de GARDENA Comfort Takkenschaar over een uitstekende kwaliteit. Je kunt de werkhoek van deze snoeischaar vanaf de grond instellen tot 200 graden. Hierdoor kun jij in de lucht altijd in de juiste richting knippen waardoor jij ook moeilijk te bereiken takken kunt afknippen.

Met de aanpasbare haak kun jij gemakkelijk afgeknipte takken verwijderen wanneer deze blijven hangen. Verder is het materiaal van deze snoeischaar duurzaam en zeer krachtig. Hij biedt namelijk tot 12x meer kracht zonder moeite. Het comfort van deze snoeischaar is licht en erg fijn.


Voordelen GARDENA Comfort Takkenschaar

 • Duurzaam
 • Maximale lengte van 3,5 meter
 • Werkhoek kan afgesteld worden
 • 25 jaar garantie


Nadelen GARDENA Comfort Takkenschaar

 • Niet de professioneelste optie

2. GARDENA Classic B/S-M Bypass Snoeischaar

GARDENA Classic B/S-M Bypass Snoeischaar

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plaats hebben wij de GARDENA Classic B/S-M Bypass Snoeischaar geselecteerd in onze top 5. Deze snoeischaar is namelijk een normale snoeischaar en beschikt over een goede kwaliteit. Deze snoeischaar is niet van de allerbeste kwaliteit maar is wel zeer scherp geprijsd.

Om deze reden hebben wij de GARDENA Classic B/S-M Bypass Snoeischaar uitgeroepen tot beste budget snoeischaar. Zo ontvang je ook bij aanschaf van deze goede snoeischaar een fabrieksgarantie van 25 jaar. Dit is omdat GARDENA zeer overtuigd is van de kwaliteit van haar producten.

De veiligheidsvergrendeling zorgt er voor dat deze snoeischaar zeer veilig is. Kinderen kunnen zich hierdoor niet gemakkelijk verwonden. Wel is het altijd belangrijk om deze voorwerpen niet in de buurt van jouw kinderen te laten rondslingeren. De mes spanning van de GARDENA Classic B/S-M Bypass Snoeischaar is tevens verstelbaar.


Voordelen GARDENA Classic B/S-M Bypass Snoeischaar

 • Scherp geprijsd
 • Comfort is erg fijn
 • Goede prijs/kwaliteit


Nadelen GARDENA Classic B/S-M Bypass Snoeischaar

 • Kan geen takken dikker dan 22 mm knippen

3. GARDENA Comfort B/M Bypass Snoeischaar

GARDENA Comfort B/M Bypass Snoeischaar

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op plaats 3 hebben wij de GARDENA Comfort B/M Bypass Snoeischaar geselecteerd in onze top 5. Deze snoeischaar is ook scherp geprijsd maar net iets minder. Wel beschikt deze snoeischaar over een ontzettend goede kwaliteit. De bypass techniek zorgt er voor dat jij goed kan knippen en de planten niet beschadigd. 

Verder zorgt er ergonomische handgreep van de GARDENA Comfort B/M Bypass Snoeischaar voor een extra fijn comfort. De antikleef coating zorgt er tevens voor dat geknipte planten niet blijven hangen. Het glasvezel dat verwerkt zit in het grip zorgt er voor dat de schaar licht te werk gaat en tevens langer mee gaat.

Ook ontvang je bij aanschaf van de GARDENA Comfort B/M Bypass Snoeischaar wel 25 jaar fabrieksgaranties. Deze snoeischaar is daarnaast voor links- en rechtshandige. Ook zorgt de grotere openingswijdte er voor dat je gemakkelijk dikkere takken kunt knippen.


Voordelen GARDENA Comfort B/M Bypass Snoeischaar

 • Goede kwaliteit
 • Grotere openingswijdte
 • Ergonomisch design
 • Twee greepposities


Nadelen GARDENA Comfort B/M Bypass Snoeischaar

 • Iets meer grip nodig

4. Garden Elite Alpha 6 Snoeischaar

Garden Elite Alpha 6 Snoeischaar

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op plaats vier is de Garden Elite Alpha 6 Snoeischaar geëindigd in onze top 5. Deze snoeischaar wordt namelijk geleverd inclusief extra mes en veer. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken wanneer één van deze twee onderdelen kapot raakt. Je kunt deze namelijk gemakkelijk vervangen.

De prijs van de Garden Elite Alpha 6 Snoeischaar ligt wel wat hoger dan de andere modellen. Je ontvangt daarbij ook wel een ontzettend goede kwaliteit snoeischaar. Deze snoeischaar kan takken knippen met een dikte van maximaal 25mm. Verder zorgt de anti plak coating er voor dat takken en bladderen niet blijven plakken.

De Garden Elite Alpha 6 Snoeischaar beschikt over een comfortabele grip en antislip handles. Daarnaast ontvang je levenslang garantie op je product. Ook ontvang je een e-book van 30 pagina's over ''hoe het beste te snoeien''. Meer weten over de Garden Elite Alpha 6 Snoeischaar? Klik dan op de bovenstaande button!


Voordelen Garden Elite Alpha 6 Snoeischaar

 • Inclusief E-book 
 • Inclusief extra mes en veer
 • Comfortabele grip


Nadelen Garden Elite Alpha 6 Snoeischaar

 • Duurdere snoeischaar

5. GARDENA Comfort Alu B/L Bypass Snoeischaar

GARDENA Comfort Alu B/L Bypass Snoeischaar

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste hebben wij de GARDENA Comfort Alu B/L Bypass Snoeischaar opgenomen in onze top 5. Deze snoeischaar beschikt namelijk over een ontzettend fijne greep. Daarnaast kun je met deze snoeischaren ook net even wat grotere takken doorknippen. Dit komt dankzij het stevige materiaal en de net even wat fijnere houvast.

De GARDENA Comfort Alu B/L Bypass Snoeischaar is wel iets duurder maar valt nog ruim binnen het middensegment. Verder zorgt het ergonomische handgreep er voor dat jij deze snoeischaar wel uren achter elkaar kunt vasthouden. De kniptechniek van deze snoeischaar is net als de andere varianten de bypass techniek.

Het aluminium materiaal zorgt er voor dat de GARDENA Comfort Alu B/L Bypass Snoeischaar zeer licht is. Daarnaast kun je deze snoeischaar altijd veilig opbergen dankzij de vergrendeling die bovenop de snoeischaar bevestigd zit. Meer weten? Klik dan op de button hierboven!


Voordelen GARDENA Comfort Alu B/L Bypass Snoeischaar

 • Beschikt over veiligheidsmechanisme 
 • Kan takken tot 25mm knippen
 • Zeer lange levensduur


Nadelen GARDENA Comfort Alu B/L Bypass Snoeischaar

 • Niet de goedkoopste snoeischaar

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel snoeischaren hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten snoeischaren getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de snoeischaren op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste snoeischaren op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}