Beste sfeerverlichting voor buiten [Test 2024]

april 18, 2024 | Tuininrichting

 • Home
 • -
 • Blog
 • -
 • Beste sfeerverlichting voor buiten [Test 2024]

Best Geteste sfeerverlichting voor buiten

Homèlle Lichtsnoer - 25 LED - 7.5 meter - Warm-wit - Tuinverlichting - Kerstverlichting - Buitenverlichting - Lichtslinger - Lampjes slinger - Transparant

Homèlle Lichtsnoer

Wil jij deze zomer optimaal genieten van de zwoele zomeravonden? Dan hebben wij iets voor jou! De Homèlle Lichtsnoer zorgt voor de perfecte sfeer in je tuin. Door de LED-lampjes met wit licht zijn ze niet alleen sfeervol maar ook energiezuinig. Door de parallel schakeling blijven de lampjes branden ondanks er kapot is. Door het reserve lampje blijft je tuin stralen. Je kunt de lampjes het hele jaar buiten laten voor een sfeervolle tuin het gehele jaar!

De zomer staat voor de deur hoogste tijd om je tuin een upgrade te geven. Je hebt net een nieuwe tuinset gekocht, maar je hebt nog geen verlichting voor in de tuin. Dat is jammer want dit betekent dat je niet de hele avond in de tuin kan zitten. Hoe los je dit op? De meeste zomers in Nederland zijn maar van korte duur dus je wilt er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. 

Daar hebben wij wat op gevonden, namelijk sfeerverlichting voor buiten. Met sfeerverlichting voor buiten brengt de gezelligheid naar je tuin en/of balkon. De meeste sfeerverlichting voor buiten heeft warm licht, dit zorgt ervoor dat je een warme sfeer creëert in je tuin. 

Maar welke sfeerverlichting voor buiten past nu bij jou? In dit artikel geven we 5 producten voor verschillende situaties. Benieuwd of er een voor jou tussen staat? Lees dan snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

27

Producten getest

13

Uur onderzoek gedaan

31

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Beste sfeerverlichting voor buiten

Homèlle Lichtsnoer - 25 LED - 7.5 meter - Warm-wit - Tuinverlichting - Kerstverlichting - Buitenverlichting - Lichtslinger - Lampjes slinger - Transparant

Beste Koop sfeerverlichting voor buiten
1. Homèlle Lichtsnoer

Beste sfeerverlichting voor buiten en binnen
2. Homèlle lichtsnoer kerst

Beste oplaadbare sfeerverlichting voor buiten 
3. Groovy Light Solar 

Beste solar sfeerverlichting voor buiten 
4. Groovy Light Solar Tuinverlichting

     Beste luxe sfeerverlichting voor buiten 
5. LumenXL Prikkabel set

Top 10 Beste sfeerverlichting voor buiten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen probleem! Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste sfeerverlichting voor buiten. Ben jij benieuwd naar de producten van de sfeerverlichting voor buiten test 2024? Bekijk ze dan onderaan dit artikel!


Waar moet je op letten bij het kopen van

sfeerverlichting voor buiten?

Sfeerverlichting voor buiten is verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten. Door het grote aanbod in sfeerverlichting voor buiten is het moeilijk om onderscheid te maken tussen goede en slechte sfeerverlichting voor buiten. Maar waar moet je dan op letten bij het kopen van sfeerverlichting voor buiten? En wat is de beste sfeerverlichting voor buiten volgens de consumentenbond? Dit zijn vragen die we vaak te horen krijgen. 

De onderstaande criteria hebben wij onder de loep genomen in onze sfeerverlichting voor buiten test. Het is verstanding om goed naar deze criteria te kijken als je op zoek bent naar de beste sfeerverlichting voor buiten. Het zorgt er namelijk voor dat je kans op een miskoop heel klein is!

Aantal lichtpunten 

Het eerste is het belangrijk om het aantal lichtpunten van het snoer te controleren. Het aantal lichtpunten staat voor het aantal lampen die aan het snoer zijn gekoppeld. Het aantal lichtpunten kan namelijk verschillen per snoer. Het aantal lichtpunten zit meestal tussen de 20 en 50. 

Voedingstype 

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar het voedingstype van de sfeerverlichting. De verschillende soorten voedingstype zijn: netstroom, batterijen en zonne-energie. Denk dus goed na welk voedingstype het beste aansluit op jouw wensen en behoeften. 

Voor binnen of voor buiten 

Als derde is het belangrijk om te kijken of de sfeerverlichting geschikt is voor gebruik binnenshuis en/of buitenshuis. Mocht je de sfeerverlichting ook binnenshuis willen gebruiken dan raden wij je aan om goed de productspecificaties door te lezen. De meeste sfeerverlichting is namelijk alleen geschikt voor buitenshuis. 

Snoer lengte 

Het laatste is het belangrijk om de snoer lengte van de sfeerverlichting te controleren. Je wilt natuurlijk wel een snoer die niet te kort is voor in de tuin. De lengte van het snoer kan variëren tussen de 5 en 10 meter. Houd er wel rekening mee dat de afstand van de stekker naar de eerste lamp altijd flink is. 


Wat is de beste sfeerverlichting voor buiten van 2024? 

Wat is de beste sfeerverlichting voor buiten? Op deze vraag gaan wij nu antwoord geven! Aan de hand van de resultaten van onze sfeerverlichting voor buiten test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de beste opties van dit moment. Hierbij hebben wij de producten getest op de bovenstaande criteria om zo een veelzijdige top 5 lijst samen te stellen. 

Voor elk product uit onze top 5 hebben wij een korte product omschrijving geschreven. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk model opgesomd en hebben wij elke product voorzien van een eindbeoordeling. Deze eindbeoordeling is gebaseerd op de resultaten van onze test en reviews van andere consumenten.

1. Homèlle Lichtsnoer

Homèlle Lichtsnoer - 25 LED - 7.5 meter - Warm-wit - Tuinverlichting - Kerstverlichting - Buitenverlichting - Lichtslinger - Lampjes slinger - Transparant

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op de nummer 1 posititie staat de Homèlle Lichtsnoer. Deze sfeerverlichting is perfect om je tuin net even dat extra sfeertje te geven. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk lekker buiten zitten in het voorjaar en de zomer. Door dat de verlichting 7,5 meter lang is kan hij in bijna elke tuin.

Er zijn in totaal 25 LED-lampjes verspreid over het snoer. De lampjes krijgen de stroom door middel van een parallelle schakeling. Dit betekent dat als er een lampje kapot gaat de rest het blijft doen. Het kapotte lampje is makkelijk te vervangen door het reservelampje dat meegeleverd is.

Het licht uit de lampjes is wit. Dit zorgt voor meer sfeer, maar heeft ook andere voordelen zoals dat het minder energie gebruikt. Dat is natuurlijk zeer fijn nu dat de energieprijzen zeer hoog zijn. 

Je kan de sfeerverlichting altijd buiten laten hangen doordat ze stof- en waterbestendig zijn. Dat komt doordat de lampen een IP-waarde hebben van 65. Doordat de lampjes altijd buiten hangen heb je altijd een leuk sfeertje in de tuin aan of uit. 

Voordelen Homèlle Lichtsnoer

 • 25 LED lampjes 
 • Wordt geleverd met een reserve lampje
 • Het is wit licht voor extra sfeer 
 • Stof- en waterbestendig met een IP-waarde van 65

Nadelen Homèlle Lichtsnoer

 • Kan niet bedient worden via een mobiele app

2. Homèlle lichtsnoer kerst

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als tweede hebben wij de Homèlle lichtsnoer kerst geselecteerd als beste sfeerverlichting voor binnen en buiten. Dit lichtsnoer bestaat uit 50 LED-lampen en heeft een totale snoer lengte van 6 meter. De lampen geven een warm-witte kleur. Ook wordt dit lichtsnoer geleverd met 3 AA batterijen. Deze hoef je dus niet zelf nog te kopen. Ook zijn de lampjes water- en weerbestendig waardoor je ze rustig buiten kunt laten hangen. 

Deze sfeerverlichting kan zowel binnen als buiten worden gebruikt waardoor je het heel jaar plezier kunt hebben van deze lampjes. Deze lampjes kun je in december bijvoorbeeld gebruiken als kerstverlichting, die hoef je in december dan niet extra te kopen. Win win dus! 

Voordelen Homèlle lichtsnoer kerst

 • Heeft een knipperlicht functie 
 • Water- en weerbestendig
 • Geen stopcontact nodig 

Nadelen Homèlle lichtsnoer kerst

 • Lampjes kunnen niet vervangen worden. 

3. Groovy Light Solar

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de Groovy Light Solar geselecteerd als beste oplaadbare sfeerverlichting voor buiten. Dit lichtsnoer bestaat uit 50 LED-lampen verdeeld over 5 meter snoer, dus de afstand tussen de lampen is 10cm.

De sfeerverlichting werkt op basis van zonnebril-energie. Het snoer naar het zonnepaneel is 2 meter lang verder kan deze sfeerverlichting ook aangesloten worden aan een USB-kabel. 

Dus mocht de Groovy Light Solar niet voldoende kunnen opladen door te weinig zon dan kan je deze sfeerverlichting opladen door middel van de USB-kabel. Hierdoor ben je dus niet afhankelijk van het weer. Je kan deze sfeerverlichting heerlijk gebruik in de zomer, wanneer je gezellig met je familie bij de tuinhaard zit.

Voordelen Groovy Light Solar

 • 4 Verschillende lichtstanden
 • Nooit meer de verlichting zelf aan- of uit hoeven zetten door slimme dag/avond-sensoren
 • Gemaakt van duurzaam materiaal 

Nadelen Groovy Light Solar

 • Geen ophangsysteem 

4. Groovy Light Solar Tuinverlichting

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde hebben wij de Groovy Light Solar Tuinverlichting geselecteerd als beste solar sfeerverlichting voor buiten. Dit lichtsnoer bestaat uit 50 LED-lampen verdeeld over 5 meter snoer, dus de afstand tussen de lampen is 10cm.

De sfeerverlichting werkt op basis van zonnebril-energie. Het snoer naar het zonnepaneel is 2 meter lang verder kan deze sfeerverlichting ook aangesloten worden aan een USB-kabel. 

Door het lage verbruik van de LED-lampjes kan het zonnepaneel overdag voldoende energie opslaan zodat jij 's avonds kan genieten van de sfeerverlichting. Bij een opgeladen zonnepaneel kan je de sfeerverlichting 12 uur lang gebruiken en dit bij een relatief korte oplaadtijd van 4 tot 6 uur. 

Voordelen Groovy Light Solar Tuinverlichting

 • Werkt op zonne-energie 
 • Gemaakt van duurzame materialen 
 • Zonnepaneel is makkelijk aan te sluiten 

Nadelen Groovy Light Solar Tuinverlichting

 • Kan alleen optimaal gebruikt worden in de zomermaanden 

5. LumenXL Prikkabel set

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als vijfde en tevens laatste hebben wij de LumenXL Prikkabel set geselecteerd als beste luxe sfeerverlichting voor buiten. Dit lichtsnoer stopt de gloeilamp in een nieuw en modern jasje. De lampen zijn namelijk filament lampen de nieuwste ontwikkeling op het gebied van LED-lampen. Deze lampen boosten de traditionele en sfeervolle gloeilamp na. 

Deze lampen zijn gemakkelijk in de fittingen te draaien. Let er wel op dat de afdichtingen bij het indraaien goed zitten als dit niet het geval is kan er water in de lampen lopen. Ook zijn er verschillende combinaties van snoeplengte en lichtpunten mogelijk. 

Voordelen LumenXL Prikkabel set

 • Voedingstype Netstroom
 • CE-markering
 • Bediening via armatuur

Nadelen LumenXL Prikkabel set

 • Niet energiezuinig 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel sfeerverlichting voor buiten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten sfeerverlichting voor buiten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.


Waar hebben jullie de sfeerverlichting voor buiten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste sfeerverlichting voor buiten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}