Beste Schaduwdoek [Test 2024]

april 18, 2024 | Tuininspiratie

Best Geteste schaduwdoek

Perel Schaduwdoek, waterafstotend, 3.6 x 3.6 m review

Perel Schaduwdoek

Op zoek naar een hoogwaardig schaduwdoek waarmee je je tuin van wat extra verkoeling kunt voorzien? Het Perel Schaduwdoek is een luxe afgewerkt doek gemaakt van een hoogwaardig polyester materiaal.

De PA coating zorgt ervoor dat tot 90% van de schadelijke UV straling wordt afgestoten. Gelukkig hoef je het net niet per se weg te halen als het buiten gaat regenen, want de stof laat water wel gewoon door zich heen stromen.

De zijden van het zijl zijn wat gebogen, wat het makkelijker maakt om spanning op het doek te zetten. Het ophangen van het doek is dan ook zo gepiept!

Een schaduwdoek kopen? Het beste schaduwdoek 2024 vind je op DeTuinAssistent, waar we allerlei verschillende producten bij langs gaan om de beste te vinden.

Met een schaduwdoek kun je meer doen dan je misschien denkt. Het komt natuurlijk van pas in een tuin waar de zon vol op staat, omdat je op deze manier de zon kunt tegenhouden zonder dat er bijvoorbeeld plek moet zijn voor een grote parasolvoet.

Een schaduwdoek heeft ook als voordeel dat je hem kunt laten hangen bij regenval - ten minste, als het schaduwdoek water gewoon door laat. Dit is alleen het geval bij de beste schaduwdoeken. Welke schaduwdoek is het beste, en hoe kies je het beste schaduwdoek uit? In onze beste schaduwdoek test hebben we allerlei schaduwdoeken getest en verwerkt in een top 5.

Zo voorkomen we een miskoop en weet je zeker dat je een product opgestuurd krijgt waar je nog jaren mee kan doen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

31

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste schaduwdoeken

Perel Schaduwdoek, waterafstotend, 3.6 x 3.6 m review

Beste koop schaduwdoek
1.  Perel - Schaduwdoek

Beste grote schaduwdoek
2. Perel Schaduwdoek Creme

Beste waterdoorlatende schaduwdoek 
3.Perel Waterdoorlatend Schaduwdoek

Beste budget schaduwdoek
4. Sol Royal - SolVision HS9

Beste kleine schaduwdoek
5. Suprezzo Schaduwdoek 

Top 10 beste schaduwdoeken

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste schaduwdoeken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een schaduwdoek?

Een schaduwdoek kopen? Voor je afrekent, raden we je aan om te letten op onderstaande punten. Dit zijn de belangrijkste dingen om op te letten als je het beste schaduwdoek wil vinden!

Formaat

Een groot schaduwdoek is natuurlijk wel mooi, maar niet handig in elke ruimte. Net als bij een buitenkleed kun je in kleine tuinen beter een kleiner schaduwdoek kopen.

Bevestiging

Niet alle schaduwdoeken worden geleverd inclusief bevestigingsmaterialen of tools. Kijk goed naar de omgeving waar het schaduwdoek opgehangen gaat worden voor je er één koopt.

Waterafstotend

Een goed schaduwdoek stoot water af, zodat hij stevig kan blijven hangen en je niet nat wordt onder het doek.

Uiterlijk

De kleur van een schaduwdoek is niet alleen belangrijk voor de sfeer van je tuin, ook heeft het een impact op hoe goed de zon wordt tegen gehouden. 


Wat is het beste schaduwdoek van 2024? 

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een schaduwdoek, verwijzen we je graag door naar onze top 5 beste schaduwdoeken 2024! Deze schaduwdoeken zijn speciaal geselecteerd op basis van prijs-kwaliteitsverhouding en andere specificaties. Veel plezier met je aankoop!

1. Perel - Schaduwdoek

Perel Schaduwdoek, waterafstotend, 3.6 x 3.6 m review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op zoek naar een hoogwaardig schaduwdoek waarmee je je tuin van wat extra verkoeling kunt voorzien? Het Perel Schaduwdoek is een luxe afgewerkt doek gemaakt van een hoogwaardig polyester materiaal.

De PA coating zorgt ervoor dat tot 90% van de schadelijke UV straling wordt afgestoten. Gelukkig hoef je het net niet per se weg te halen als het buiten gaat regenen, want de stof laat water wel gewoon langs zich heen stromen.

De zijden van het zijl zijn wat gebogen, wat het makkelijker maakt om spanning op het doek te zetten. Het ophangen van het doek is dan ook zo gepiept!

Voordelen Perel - Schaduwdoek

 • Water afstotend
 • 90% bescherming tegen zon
 • Makkelijk aan te spannen
 • 13 m², lekker groot dus

Nadelen Perel - Schaduwdoek

 • Formaat past niet overal

2.  Perel Schaduwdoek Creme

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Zoek je een stijlvol schaduwdoek om je tuin of binnenplaats wat extra schaduw te creëren? Dat kun je het beste doen met de Perel Schaduwdoek Creme

Dit Perel Schaduwdoek komt in een stijlvolle creme kleur, wat niet alleen de zon goed tegen houdt maar er ook erg luxueus uit ziet. Zo maak je nog eens indruk op je gasten, met zo'n luxe bron van schaduw en koelte!

Het zeil is maar liefst 5 bij 5 meter wat uit komt op een oppervlakte van 25 vierkante meter. Hier kun je dus makkelijk met een gezin of vriendengroep onder zitten, en dan heb je genoeg ruimte over voor een barbecue of zwembadje.

Voordelen Perel Schaduwdoek Creme

 • Lekker groot schaduwdoek
 • 90% bescherming tegen zon
 • Luxueus uiterlijk

Nadelen Perel Schaduwdoek Creme

 • Kan niet goed tegen sneeuw of regen

3. Perel Waterdoorlatend Schaduwdoek

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Zoek je in plaats van een waterafstotend schaduwdoek, juist een doek dat water door laat? Een Perel Waterdoorlatend Schaduwdoek dus! Dit schaduwdoek is gemaakt om water dat op het doek ligt, gecontroleerd te laten vallen. 

Hierdoor kun je misschien niet zo lekker onder het doek zitten als het regent, maar het zorgt wel voor een makkelijke installatie van het doek. Je hoeft alleen nog maar het schaduwdoek eenmalig op te hangen en elke regenbui overleeft hij makkelijk!

Bescherm zo je zwembad, terras of binnenplaats van je tuin tegen de zon, en dat ook nog eens op een stijlvolle manier. De beste prijs voor het Perel Waterdoorlatend Schaduwdoek vind je via de rode knop!

Voordelen Perel Waterdoorlatend Schaduwdoek

 • Stijlvol ontwerp
 • 5×5 meter, lekker groot dus
 • Laat water gecontroleerd door
 • Niet nodig om telkens in of uit te klappen bij weersveranderingen

Nadelen Perel Waterdoorlatend Schaduwdoek

 • Water doorlaten is niet altijd handig als je er onder zit

4. Sol Royal - SolVision HS9

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Het Sol Royal - SolVision HS9 is een zeer simpel, maar tevens een zeer doeltreffend product waarmee je je tuin of zwembad kunt beschermen tegen de zon. 

Nog langer genieten van het mooie weer zonder zonnebrandcrème te hoeven kopen, dat is wat je krijgt met dit Sol Royal - SolVision HS9 schaduwdoek. Je kan hem makkelijk ophangen aan de D-ringen aan alle vier de hoeken. En dankzij de gebogen vorm van het doek hoef je je niet druk te maken over hoe strak je hem hangt.

Weet je niet zo goed hoe groot het doek moet zijn in jouw situatie? Geen zorgen, je kan het Sol Royal - SolVision HS9 schaduwdoek bestellen in meerdere formaten. Zo zit er altijd een doek bij dat bij jou past!

Voordelen Sol Royal - SolVision HS9

 • Makkelijk te bevestigen
 • In meerdere maten verkrijgbaar
 • Laat lucht door voor betere ventilatie

Nadelen Sol Royal - SolVision HS9

 • Laat water door

5. Suprezzo Schaduwdoek

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Het Suprezzo Schaduwdoek is tot slot een ontzettend fijn schaduwdoek voor de wat kleinere tuin, zwembaden of andere buitenlocaties, zoals een terrasje. 

Waarom staat de Suprezzo Schaduwdoek in onze top 5 beste schaduwdoeken 2024? Het Suprezzo Schaduwdoek is een goedkoop alternatief op de andere schaduwdoeken in onze lijst. Niet alleen de prijs, maar ook de kwaliteit zijn we zeer over te spreken.

Zo kun je met het Suprezzo Schaduwdoek rekenen op 90% bescherming tegen UV stralingen, waardoor verbranden in de zon verleden tijd is. Het doek is niet waterdicht, wat zijn voordelen maar ook zijn nadelen heeft - gelukkig kun je hem makkelijk afkloppen en het Suprezzo Schaduwdoek is in no time weer schoon.

Voordelen Suprezzo Schaduwdoek

 • 90% bescherming tegen UV
 • Crème kleurig
 • laat geen wind door

Nadelen Suprezzo Schaduwdoek

 • niet waterdicht

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel schaduwdoeken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten schaduwdoeken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de schaduwdoeken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste schaduwdoeken op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}