Beste ronde tuintafel [Test 2024]

april 16, 2024 | Tuininrichting

 • Home
 • -
 • Blog
 • -
 • Beste ronde tuintafel [Test 2024]

Best Geteste ronde tuintafel

Sieger Mecalit klaptafel

Sieger Mecalit klaptafel

Ben jij op zoek naar een nieuwe tuintafel? Wil je geen standaard tuintafel? Dan hebben wij iets voor je! Wij hebben een ronde tuintafel test uitgevoerd en de Sieger Mecalit klaptafel is uitgeroepen tot beste ronde tuin tafel 2024! Dit op basis van zijn strakke vormgeving en onderhoudsgemak. 

Deze beste ronde tuintafel bestaat uit een kunststof blad in de kleur antraciet en de poten zijn gemaakt van gecoat metaal. Deze combinatie van materialen geeft deze ronde tuintafel zijn strakke vormgeving. 

Ben jij benieuwd naar deze beste ronde tuintafel? Klik dan op de button hieronder! 

De zomer is in aantocht tijd om te investeren in nieuwe en goede tuinmeubelen. Je bent een beetje op het internet aan het zoeken naar een goede tuintafel maar dit is een hele klus. Tuintafels zijn er is allerlei soorten, maten en materialen het aanbod is dus heel groot en heel divers. Maar je wil deze zomer geen standaard tuintafel kopen. Het is tijd voor iets anders. Wij van de Tuinassistent begrijpen dat en daar hebben wij iets op gevonden. 

Wij hebben ons flink verdiept in de nieuwste trends op het gebied van tuinmeubelen en zijn tot de conclusie gekomen dat een ronde tuintafel een must is voor deze zomer. Met een ronde tuintafel creëer je de perfecte plek om samen te komen met vrienden en familie in je tuin. Zeker voor mensen met een oneven gezelschap is dit een uitkomst. Niemand hoeft meer aan het hoofd van de tafel te zitten. Wat laten we eerlijk zijn als je aan het hoofd van de tafel zit kan je net niet lekker mee praten met de rest van de tafel. Met een goede ronde tuintafel heb je geen last meer van dit probleem. 

Nu zit je waarschijnlijk met de vragen 'Welke ronde tuintafel is het beste?' en 'Welke tuintafel past het beste bij mij?' Geen zorgen wij gaan je helpen met het beantwoorden van deze vragen. Wij hebben aan de hand van onze ronde tuintafel test een handige top 5 samengesteld met de beste ronde tuintafels van dit moment. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste ronde tuintafels

Sieger Mecalit klaptafel

Beste koop ronde tuintafel
1.  Sieger Megaliet klaptafel

Beste luxe ronde tuintafel
2. Manifesto Novara

Beste design ronde tuintafel
3. Bellagio Merate dining tuintafel

Beste aluminium ronde tuintafel
4. Manifesto Bovezzo

Beste houten ronde tuintafel
5. Sunyard Butterfly klaptafel

Top 10 beste ronde tuintafels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste ronde tuintafels. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een ronde tuintafel?

Na het zien van onze top 5 ben je misschien wel aan het overwegen om een beste ronde tuintafel te kopen. Maar welke eigenschappen maken een ronde tuintafel nou de beste ronde tuintafel? We snappen dat je hier nu over na aan het denken bent. Geen zorgen wij delen onze tips graag met je. 

Onderstaande criteria zijn de productspecificaties waar wij de ronde tuintafels op beoordeeld hebben in onze beste ronde tuintafel test. Ook hebben wij gekeken naar de beste ronde tuintafel volgens de consumentenbond. Wij raden je aan om de onderstaande criteria in je achterhoofd te houden bij het kopen van een ronde tuintafel. Op deze manier kies je een ronde tuintafel die goed aansluit op je wensen en behoeften zo voorkom je een miskoop! 

Materiaal 

Allereerst is het belangrijk om te kijken waar de ronde tuintafel van gemaakt is. Je wil natuurlijk wel een ronde tuintafel die goed past bij je tuin en je overige tuinmeubelen. De materialen waar een ronde tuintafel van gemaakt is zijn: gecoat metaal, teakhout, Wicker, aluminium en staal. Ook heeft de keuze van het materiaal invloed op de onderhoudsbehoefte van de tuintafel. 

Onderhoud 

Als tweede is het belangrijk om te controleren of het door jou gekozen materiaal veel onderhoud nodig heeft of niet. Zo hebben ronde tuintafels die gemaakt zijn van materialen zoals aluminum, staal en metaal weinig tot geen onderhoud nodig. Ronde tuintafels die gemaakt zijn van hardhout hebben iets meer onderhoud nodig. Houd daar rekening mee als je overweegt een houten tuintafel te kopen. 

Inklapbaar 

En als laatste is het belangrijk om te controleren of de ronde tuintafel inklapbaar is of niet. Een inklapbare tuintafel is natuurlijk wat makkelijker op te bergen in de wintermaanden dan een tuintafel die je niet in kan klappen. Mocht je niet al te veel opbergruimte hebben dan raden wij je aan een inklapbare tuintafel te kopen. 


Wat is de beste ronde tuintafel van 2024? 

Wat is de beste ronde tuintafel 2024? Op deze vraag gaan wij nu antwoord geven. Aan de hand van verschillende productspecificaties hebben wij dus een ronde tuintafel test uitgevoerd en reviews van consumenten geanalyseerd. Op basis van deze criteria hebben wij een top 5 beste ronde tuintafels samengesteld. 

In de onderstaande top 5 hebben wij alle beste ronde tuintafels voorzien van een korte product omschrijving en een aantal voor- en nadelen. Ben jij benieuwd welke beste ronde tuintafel aansluit op jouw wensen en behoeften? Lees dan snel verder en ontdek welke ronde tuintafel het beste bij jou past. 

1.  Sieger Megaliet klaptafel

Sieger Mecalit klaptafel

9.3

Eindbeoordeling

Design

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Sieger Megaliet klaptafel is als beste uit onze ronde tuintafel test gekomen en geselecteerd als beste ronde tuintafel 2024! Dit op basis van zijn strakke vormgeving en onderhoudsgemak. Deze ronde tuintafel is gemaakt van een kunststof blad in de kleur antraciet in combinatie met poten gecoat metaal. Deze combinatie van materialen geeft deze ronde tuintafel zijn strakke vormgeving. 

Deze ronde tuintafel is onderhoudsarm en kan het hele jaar door buiten staan. Ook is de ronde tuintafel makkelijk schoon te maken met een sopje van water en groene zeep. Door het klapmechanisme is de tuintafel heel makkelijk in en uit te klappen. Hierdoor kan je deze ronde tuintafel makkelijk op bergen als je deze niet gebruikt. 


Voordelen Sieger Megaliet klaptafel

 • Inklapbaar 
 • Strakke vormgeving 
 • Onderhoudsarm 


Nadelen Sieger Megaliet klaptafel

 • Wordt geadviseerd om te tuintafel gedurende de winterperiode op te bergen

2.  Manifesto Novara

9.1

Eindbeoordeling

Design

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als tweede hebben wij de Manifesto Novara geselecteerd als beste luxe ronde tuintafel. Deze ronde tuintafel set wordt geleverd inclusief stoelen en kussens. Deze 6-delige tuinset bestaat uit 6 tuinstoelen en 1 ronde tuintafel. Hierdoor hoeft je niet nog los kussens en stoelen te kopen. Kortom, met deze tuinset ben je in een keer klaar voor de zomermaanden. 

De tuinstoelen zijn gemaakt van een combinatie van een Wicker zitgedeelte en aluminium poten. Ook hebben de poten van de stoelen kunststof doppen aan de onderkant zodat ze niet beschadigen. De ronde tuintafel is gemaakt van Teakhout met een greywash afwerking. Teak is een vettige houtsoort en daarom zeer geschikt om het hele jaar door buiten te staan. 


Voordelen Manifesto Novara

 • Wordt geleverd met stoelen en bijpassende kussens
 • Geschikt voor 6 personen
 • Je krijgt onderhoudstips per mail 


Nadelen Manifesto Novara

 • De tafel moet je zelf in elkaar zetten

3. Bellagio Merate dining tuintafel

8.7

Eindbeoordeling

Design

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de Bellagio Merate dining tuintafel geselecteerd als beste design ronde tuintafel. Deze ronde tuintafel is gemaakt van een teakhouten tafelblad met een greywash afwerking en aluminium poten. Deze combinatie van materialen geeft de tuintafel zijn stoere en robuuste uiterlijk. 

Het teakhouten tafelblad is weerbestendig en daarom zeer geschikt om het hele jaar buiten te staan. Teakhout heeft als eigenschap dat het vergrijst door de weersomstandigheden mocht je dit niet mooi vinden dan raden wij je aan het tafelblad een keer per jaar in de beits te zetten. De aluminum matrixpoot is gecoat met charcoal wat er onder intense hitte is opgebrand. Je kan dit goed combineren met een verstelbare tuinstoel!


Voordelen Bellagio Merate dining tuintafel

 • Gemaakt van duurzame materialen 
 • Geschikt om het hele jaar door buiten te staan 
 • Stoer en robuust uiterlijk  


Nadelen Bellagio Merate dining tuintafel

 • Teakhout heeft een lichte vorm van onderhoud nodig

4. Manifesto Bovezzo

8.5

Eindbeoordeling

Design

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde hebben wij de Manifesto Bovezzo geselecteerd als beste aluminium ronde tuintafel. Deze ronde tuintafel is wat goedkoper dan de andere ronde tuintafels in onze top 5 maar hij doet zeker niet onder qua kwaliteit. Dus mocht je niet al te veel geld uit willen geven aan een ronde tuintafel dan is dit echt wat voor jou! 

Deze ronde tuintafel is gemaakt van staal met een charcoal coating. Het materiaal maakt deze tafel erg sterk, maar is hierdoor wel wat zwaarder in gewicht. Hierdoor is de tafel niet heel makkelijk te tillen. De poten van de tafel hebben kunststof doppen zodat de poten van de tafel het terras beschadigen. Ook is deze tafel onderhoudsarm en kan hierdoor het hele jaar buiten staan. 


Voordelen Manifesto Bovezzo

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding 
 • Materiaal is onderhoudsarm 
 • Beste keuze voor mensen met een klein budget 


Nadelen Manifesto Bovezzo

 • Deze tuintafel is aan de zware kant 

5. Sunyard Butterfly klaptafel

8.2

Eindbeoordeling

Design

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als vijfde en tevens ook laatste hebben wij de Sunyard Butterfly klaptafel geselecteerd als beste houten ronde tuintafel. Deze ronde tuintafel heeft genoeg ruimte voor 4 personen, dus genoeg ruimte om met vrienden en/of familie in de tuin te eten. Ook neemt de ronde tuintafel niet veel ruimte in beslag om dat deze makkelijk in te klappen is. 

Deze ronde tuintafel is gemaakt van de hardhoutsoort Teak. Teakhout heeft als eigenschap dat het vergrijst door de weersomstandigheden mocht je dit niet mooi vinden dan raden wij je aan het tafelblad een keer per jaar in de beits te zetten. Ook zal deze houtsoort naar verloop van tijd barstjes en haarscheurtjes krijgen, maar geen zorgen ook dit is een eigenschap van deze houtsoort. 


Voordelen Sunyard Butterfly klaptafel

 • Bestand tegen alle weersomstandigheden 
 • Tafel is makkelijk in te klappen
 • Handige instructievideo geleverd via email om de tuintafel in elkaar te zetten 


Nadelen Sunyard Butterfly klaptafel

 • Teakhout heeft een lichte vorm van onderhoud nodig om het vergrijzen tegen te gaan 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel ronde tuintafels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten ronde tuintafels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de ronde tuintafels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste ronde tuintafels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}