Beste Robotmaaier [Test 2024]

april 17, 2024 | Tuinonderhoud

Best Geteste Robotmaaier

Robotmaaier Dirk met App <600 m2

Zoef Robot - Robotmaaier Dirk

Met de Robotmaaier Dirk haal je momenteel de beste geteste optie van 2024 in huis. "Dirk" maait het gazon rustig en efficiënt, zodat jij het niet hoeft te doen. Deze robotmaaier is geschikt voor tuinen en gazons tot wel 600 m².  Met een maximale hellingshoek van 37% is zelfs de meest steile heuvel geen enkel probleem. 

De installatie is dusdanig makkelijk dat je hier niet heel handig voor hoeft te zijn, alles spreekt voor zich en binnen no time is je gras weer heerlijk groen en kort.

Hoe krijg je een mooi groen en fris gazon in je tuin? Dit is namelijk wat veel tuineigenaren zich afvragen. Het antwoord hoeft niet zo moeilijk te zijn: met voldoende onderhoud krijg je een strak en mooi groen gazon. En daar ligt vaak de oorzaak van veel gazonproblemen.

De tijd ontbreekt vaak om het gras te maaien en nog vaker komt het voor dat je niet zoveel zin hebt om het gras te maaien en ga je het uitstellen. Hoewel veel mensen wel een mooi gazon wensen, is grasmaaien meestal niet de grootste hobby. Met een robotmaaier los je dit op. De robotmaaier maait zelf je gazon, zonder dat je zelf in actie hoeft te komen. Maar hoe vind je de beste robotmaaier?


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

7

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Robotmaaiers

Robotmaaier Dirk met App <600 m2

Beste Koop Robotmaaier
1. Zoef Robot - Robotmaaier Dirk

Beste Robotmaaier Kleine Tuinen
2. Gardena Sileno City 25

Bosch Indego M+ 700

Beste Robotmaaier Grote Tuinen
3. Bosch Indego M+ 700

Zoef Robot robotmaaier

Beste Premium robotmaaier
4. Zoef Robot robotmaaier

Landxcape Robotmaaier LX796

Beste Betaalbare robotmaaier
5. Landxcape Robotmaaier LX796


Top 10 Beste Robotmaaiers

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte zweefparasols bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Robotmaaier?

Er zijn heel veel verschillende soorten robotmaaiers te koop. Het kan daarom moeilijk zijn om de robotmaaier te kiezen die voor jouw tuin het meest geschikt is. Bovendien lijken veel modellen op elkaar.

Toch hoeft je keuze niet zo moeilijk te zijn. Wanneer je let op een aantal criteria waaraan volgens jou een robotmaaier aan moet voldoen, dan word je zoektocht al een stuk gemakkelijker. Wij hebben daarom een aantal criteria punten opgesteld. Lees deze goed om een miskoop te voorkomen.

Grootte van gazon

Het belangrijkste waar je op moet letten bij aanschaf van een goede robotmaaier, is de grootte van het gazon dat de automatische grasmaaier kan maaien.Een robotmaaier werkt op een accu die tijdens het maaien leeg zal lopen. Voordat je overgaat tot aanschaf van een robotmaaier is het daarom belangrijk om het oppervlakte van je gazon te weten. Je stemt je robotmaaier dan af op het oppervlakte dat deze aankan. Houdt rekening met een marge van 20 tot 25%, omdat het bereik in de praktijk vaak iets kleiner is. Maar overdrijf niet. Als je een klein gazon van 200 m² hebt, is het onnodig om een robotmaaier te kopen die een bereik aankan van 1.000 m².

Helling

Verder moet je ook kijken hoe heuvelachtig je gazon is. Niet alle robotmaaiers kunnen hoge hellingen op. Heb je hellingen in je tuin? Let dan dan op het hellingspercentage dat de robotmaaier kan oprijden. Besef ook dat het perfect maaien door de robotmaaier begint bij de basis. Jij moet eerst de begrenzingsdraden goed aanleggen.

Prijs

De prijs is iets waar wij als Nederlanders snel naar kijken. Dat is natuurlijk niet gek want je wilt niet te veel betalen. De prijs van een robotmaaier is aan de hoge kant en is daarom zeker belangrijk om goed naar te kijken.

Stel daarom van tevoren je budget op zodat je niet een robotmaaier gaat zoeken die uit je budget valt. Want je kunt hele dure robotmaaiers vinden op de markt.


Wat is de beste Robotmaaier?

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel goede robotmaaiers op de markt. Om die reden kan de keuze voor de beste robotmaaiers van 2022 best lastig zijn. 

Om je op weg te helpen hebben wij een uitgebreide test gedaan waarin wij meer dan 20 verschillende maaiers met elkaar hebben vergeleken. De eindresultaten van deze review zijn hieronder te vinden.

in het onderstaande gedeelte ontdek je wat de beste robotmaaier van 2024 is. 

1. Zoef Robot - Robotmaaier Dirk

Robotmaaier Dirk met App <600 m2

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Zoef Robot is gespecialiseerd in verschillende soorten robots (robot stofzuiger, zwembadrobots, en ramenwassers) waaronder dus robots voor je tuin. Het model "Dirk" is een effectieve robotmaaier die volledig is in te stellen naar jouw gazon, alle hellingen tot 37 graden moeiteloos meepakt en tot wel 600 m2 gras kan maaien. Na alle eigenschappen te hebben vergeleken is dit onbetwist de beste robotmaaiers van het seizoen.

De robotmaaier is voorzien van sensoren die ervoor zorgen dat de maaier niet tegen muren, schuttingen en bomen botst. De sensoren registeren ook de afstand tot bepaalde objecten, zodat de automatische grasmaaier objecten altijd uit de weg zal gaan. Na het maaien van jouw gazon laadt deze robotmaaier zichzelf automatisch weer op.

Deze slimme robotmaaier zorgt er ook voor dat je gras op een natuurlijke manier gemaaid wordt, zodat je geen strepen of banen zichtbaar blijft houden. Voor degenen met een nog groter gazon nodig is er voor €100 meer de Betsie, die een dekking heeft van 1400 m2. . 


Voordelen Zoef Robot - Dirk

 • Met een maaioppervlak van 600 m² is dit een van de betere opties voor een groot gazon
 • Standaard 2 jaar garantie
 • Neemt moeiteloos alle hellingen tot 37 graden
 • Slimme functies zoals automatisch opladen


Nadelen Zoef Robot - Dirk

 • Geen nadelen kunnen ontdekken

2. Gardena Sileno City 250 Robotmaaier

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De beste optie voor een kleine tuin is ongetwijfeld de Gardena Sileno City 250 Robotmaaier. Tevens wordt deze Gardena robotmaaier genoemd in de het lijstje van beste robotmaaiers van de consumentenbond. Voor kleinere oppervlaktes tot 250 m² maait de Gardena Sileno City als de beste, waarbij de maaihoogte zelf in te stellen is van 20 tot 50 millimeter. Doordat de robotmaaier is voorzien van een zwenkwiel, is het ook de beste koop voor smalle tuinen waar een korte draaicirkel vereist is. 

Deze robotmaaier van Gardena scoort hoog als het gaat om veiligheid. Zonder problemen kan je de maaier oppakken als deze aan het werk is, de messen zullen direct automatisch stoppen met roteren. Dit maakt de robotmaaier zeer kind- en huisdiervriendelijk. De robotmaaier maakt gebruik van een handig maaiplan die je instelt met de programma-assistent. Reinigen gaat heel gemakkelijk door de robotmaaier met een tuinslang af te spoelen.

Kortom, als jij op zoek bent naar een maaier voor een klein gazon dan is dit waarschijnlijk je beste keuze.


Voordelen Gardena Sileno City 250 Robotmaaier

 • Ideaal voor kleinere tuinen tot 250 m²
 • Goede veiligheid (robot kan alleen verplaatst worden middels een pincode)


Nadelen Gardena Sileno City 250 Robotmaaier

 • De Gardena robotmaaier maait geen hellingen met een hellingsgraad van hoger dan 25% 
 • Het programma instellen kan voor sommigen wat lastig zijn

3. Bosch Indego M+ 700

Bosch Indego M+ 700

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben je op zoek naar een robotmaaier die grote gazonnen aan kan? Dan zit je met Bosch Indego M+ 700 aan het goede adres. Hij kan tuinen tot 700 m2 maaien.

Deze robotmaaier beschikt over een zeer slim navigatie systeem. Hij weet precies hoe je tuin eruitziet na een paar keer maaien. Hierdoor berekent hij de snelste route en kan hij tot wel 40% sneller maaien. Je tuin zal er nog sneller mooier bij liggen.

Het gras wordt door de hele tuin gelijkmatig gemaaid. Het gemaaide gras komt op de grond terecht waardoor het gaat mulchen. Door dit proces gaat je tuin sneller en beter groeien. 

De Bosch Indego M+ 700 beschikt over een zeer smal en compact formaat. Het grote voordeel hiermee is dat hij ook tussen smalle stukken kan maaien.


Voordelen Bosch Indego M+ 700

 • Geschikt voor tuinen tot met 700 m2
 • Door de intelligente navigatie gaat hij 40% sneller
 • Het gras wordt gelijkmatig gemaaid
 • Kan overal bij door smalle formaat


Nadelen Bosch Indego M+ 700

 • Vangt het gras niet op

4. Zoef Robot robotmaaier

Zoef Robot robotmaaier

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Met de Zoef Robot robotmaaier haal je een uitstekende robotmaaier in huis die perfect is als je een groter budget hebt. Deze robotmaaier is gemaakt door een nederlands merk die voor kwaliteit staat.

Heb je geen zin om elke keer naar je robot te gaan om hem aan te zetten? Dan kun je met de app de maaier aanzetten en hij gaat aan de slag voor je. 

De robotmaaier kan meerdere zones maaien. Hierdoor hoef je helemaal niks te doen als je een achtertuin, maar ook een zijtuin hebt. Hij rijdt er automatisch heen en gaat dan beginnen met maaien.

Als het gaat regenen zal de robot meteen terugkeren naar zijn oplaadstation. Hierdoor hoef je niet snel naar buiten te rennen om de robot te beschermen.


Voordelen Zoef Robot robotmaaier

 • Te bedienen vanaf een app
 • Kan meerdere zones maaien
 • Voorzien van regensensoren
 • Maait goed de zijkanten


Nadelen Zoef Robot robotmaaier

 • Valt in de duurdere prijsklasse

5. Landxcape Robotmaaier LX796

Landxcape Robotmaaier LX796

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste staat de Landxcape Robotmaaier LX796. Deze robotmaaier staat bekend om zijn zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Ideaal als je op zoek bent naar een goedkopere robotmaaier.

Deze robotmaaier kan je gras op vier verschillende hoogte niveaus maaien. Van 20 tot 50 millimeter. Hierdoor kan je precies instellen wat jij de mooiste hoogte vindt.

Je hoeft nooit bang te zijn dat je robot midden in je tuin stil staat zonder accu. Als hij namelijk bijna leeg is, gaat hij automatisch terug naar zijn oplaadstation. 

In Nederland hebben we niet zoveel last van hoogte verschillen, maar mocht je toch een helling in je tuin hebben. Kan hij een helling maaien van 25%. Hierdoor hoef je geen grastrimmer meer te gebruiken!


Voordelen Landxcape Robotmaaier LX796

 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Kan 4 verschillende hoogtes maaien
 • Keert automatisch terug als hij bijna op is
 • Maait hellingen tot 25%


Nadelen Landxcape Robotmaaier LX796

 • Niet zo geschikt voor tuinen met hoge hellingen
 • De aanschafprijs is vergeleken met andere merken aan de hoge kant

Hoeveel soorten Robotmaaiers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 21 Robotmaaiers  getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de Robotmaaiers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste Robotmaaiers zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}