Beste Regenmeter [Test 2024]

april 17, 2024 | Tuinonderhoud

Best Geteste Regenmeter

Nature Regenmeter met standaard glas

Wat is de beste regenmeter 2024? Wij van De Tuinassistent hebben hier een uitgebreid onderzoek naar gedaan. Uit dit onderzoek is gebleken dat de Nature Regenmeter met standaard glas de beste regenmeter van dit moment is. Deze regenmeter scoorde namelijk ook meerdere criteria de hoogste score. 

Zo beschikt de Nature Regenmeter met standaard glas over de beste prijs-/kwaliteitsverhouding. Verder is hij 130 cm groot en heeft hij een inhoud van 25 mm. Dankzij de schaalmarkeringen die aanwezig zijn op het glas kun je goed aflezen hoeveel regen er gevallen is.

Ben jij benieuwd naar deze beste koop regenmeter van dit 2024? Klik dan op de button hieronder!

Er zijn ontzettend veel verschillende regenmeters. Iedere regenmeter is weer net even anders. Je vraagt je daarom misschien wel af ''welke regenmeter past het beste bij mijn tuin?''. 

Aan de hand van deze testresultaten hebben wij een handige top 5 beste regenmeters opgesteld. In dit artikel ontdek je daarom onze top 5 beste regenmeters en enkele belangrijke criteria om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een regenmeter.

Benieuwd welke regenmeter het beste bij jou past? Lees dan gauw verder en ontdek het antwoord!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Regenmeters

Beste koop regenmeter
1. Nature Regenmeter met standaard glas

Regenmeter met grondpen 75 cm

Beste regenmeter met grondpen
2. Regenmeter met grondpen 75 cm

Esschert Design - Reuze Regenmeter kunststof L

Beste dubbele regenmeter
3. Esschert Design - Reuze Regenmeter kunststof L

Regenmeter groen

Beste hoge regenmeter
4. Regenmeter groen

Pro Garden Regenmeter Met Grondpen

Beste goedkope regenmeter
5. Pro Garden Regenmeter Met Grondpen

Top 10 Beste Regenmeters

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste regenmeters. Het enige nadeel hiervan is dat je de test resultaten mist en geen antwoorden kan geven op de vragen: welke regenmeter is het beste en welke regenmeter past het beste bij mij?


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een regenmeter?

Ga jij een regenmeter kopen? Koop dan niet een regenmeter aanbieding, maar kies voor kwaliteit. Ook voor een relatief lage prijs kun jij al een kwalitatief goede regenmeter aanschaffen. Om jou te helpen bij het kiezen van de beste regenmeter hebben wij de belangrijkste criteria uit onze test voor je op een rijtje gezet. Kijk dus niet alleen naar een regenmeter aanbieding. 

Door rekening te houden met deze criteria en elke regenmeter kritisch te bekijken vergroot jij de kans dat je de beste regenmeter voor in jouw tuin in huis haalt. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste regenmeter volgens de consumentenbond test. 

Inhoud

Allereerst kun je kijken naar de inhoud van de regenmeters. Je hebt namelijk ontzettend grote regenmeters maar ook kleinere modellen. Afhankelijk van jouw voorkeur is een bepaald model dus de beste optie.

In de productomschrijving van een regenmeter kun je vaak zien hoeveel ml er in een regenmeter kan. Daarnaast is het ene model nauwkeuriger dan het andere model. Bekijk daarom goed de verschillende modellen om er achter te komen welke regenmeter het meest geschikt is voor jou.

Formaat

Daarnaast heb je hoge- en lage regenmeters. Sommige regenmeters worden geleverd inclusief grondpen waardoor jij hem hoger kunt plaatsen. Andere modellen zijn juist laag en worden laag in de grond geprikt.

In onze top 5 hebben wij hoge- en lage regenmeters opgenomen. Hierdoor zit er voor iedereen een geschikte regenmeter tussen. Om de perfecte regenmeter te vinden is het dus belangrijk om zowel naar het formaat als de inhoud van de regenmeters te kijken. Deze informatie vind je vrijwel altijd in de titel of product omschrijving.

Prijsklassen

Ook zijn er regenmeters in verschillende prijsklassen. Zo zijn er dure regenmeters maar ook hele goedkope modellen. De prijs van een regenmeter is vaak afhankelijk van de kwaliteit, nauwkeurigheid en het design van de regenmeter.

In onze top 5 hebben wij regenmeters uit verschillende prijsklassen geselecteerd. Hierdoor zit er voor iedereen een goede regenmeter tussen. Alle regenmeters zijn namelijk van goede kwaliteit waardoor goedkoop zeker geen duurkoop hoeft te zijn.


Wat is de beste regenmeter van 2024? 

Welke regenmeter is het beste? Deze veel voorkomende vraag beantwoorden wij in de volgende sectie. Aan de hand van onze testresultaten uit onze beste regenmeter test hebben wij namelijk een handige top 5 opgesteld. Hieronder vind je voor elke regenmeter uit onze top 5 een korte product omschrijving.

Ook hebben wij de voor- en nadelen van de regenmeters voor je op een rijtje gezet. Hierdoor kom jij er gemakkelijk achter welke regenmeter het beste bij jou past. De eindbeoordeling van elke regenmeter hebben wij gebaseerd op onze beste regenmeter test en reviews van andere consumenten.

Benieuwd welke regenmeter het beste bij jou past? Lees dan gauw verder!

1. Nature Regenmeter met standaard glas 130 cm

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Design

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Als beste uit de test is gekomen de Nature Regenmeter met standaard glas 130 cm. Deze regenmeter beschikt namelijk over een standaard glas en is in totaal 130 cm hoog. Verder heeft hij een capaciteit van 25 ml en kun je dankzij de schaalmarkering gemakkelijk aflezen hoeveel regen er in zit.

De Nature Regenmeter met standaard glas 130 cm beschikt over een uitstekende kwaliteit en is weerbestendig. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken dat de regenmeter zijn kleur verliest of gaat roesten. Daarnaast wordt hij gratis verzonden en kun je hem gemakkelijk aanschaffen via de bovenstaande button.

Ook uit reviews van andere consumenten is gebleken dat de Nature Regenmeter met standaard glas 130 cm over een goede kwaliteit beschikt en erg stevig is. De onderverdeling gaat dus tot 25 ml. Hierna wordt het gokken hoeveel er totaal in zit, aangezien de markering daar ophoudt. 

Voordelen Nature Regenmeter met standaard glas 130 cm

 • Uitstekende kwaliteit
 • Lage prijs
 • Dik glas
 • Inclusief schaalmarkering tot 25 ml

Nadelen Nature Regenmeter met standaard glas 130 cm

 • Gaat maar tot 25 ml

2. Regenmeter met grondpen 75 cm - Regenmeters tuinartikelen

Regenmeter met grondpen 75 cm

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plaats hebben wij de Regenmeter met grondpen 75 cm - Regenmeters tuinartikelen geplaatst in onze top 5. Deze regenmeter beschikt namelijk over een totale hoogte van 75 cm en wordt geleverd inclusief handige grondpen. Met deze grondpen kun jij hem overal waar je wil stevig neerzetten.

Verder kun je de hoeveelheid gevallen regenen gemakkelijk meten dankzij de markeringen die zijn aangegeven op de regenmeter. Hierbij geldt dat voor elke milliliter regen die er in zit, er totaal 1 liter per vierkante meter is gevallen.

Daarnaast beschikt de Regenmeter met grondpen 75 cm - Regenmeters tuinartikelen over een uitstekende kwaliteit en gaat hij ontzettend lang mee. Dankzij de haken aan de regenmeter is het ook mogelijk om bijvoorbeeld vogelvoer op te hangen. Meer weten over deze regenmeter? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Regenmeter met grondpen 75 cm - Regenmeters tuinartikelen

 • Inclusief grondpen
 • Materiaal van goede kwaliteit
 • Vrij goedkoop

Nadelen Regenmeter met grondpen 75 cm - Regenmeters tuinartikelen

 • Gevoelig voor veel wind

3. Esschert Design - Reuze Regenmeter kunststof L

Esschert Design - Reuze Regenmeter kunststof L

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plaats hebben wij de Esschert Design - Reuze Regenmeter kunststof L geplaatst in onze top 5. Deze regenmeter beschikt niet over een lange grondpen, maar wordt rechtstreeks in de grond gestoken. Hierdoor zit hij laag bij de grond en kun je hem gemakkelijk uit het zicht plaatsen.

De Esschert Design - Reuze Regenmeter kunststof L beschikt over een goede kwaliteit en ook is de markering en gevallen regen hierop goed af te lezen. De metingen worden in zowel milliliter als inches weergegeven. Verder kun je dankzij de gele vlotter gemakkelijk aflezen wat het niveau op dat moment is.

De Esschert Design - Reuze Regenmeter kunststof L is gemaakt van doorzichtig materiaal en is voornamelijk gemaakt van polystyreen. Wil je meer weten over deze goede regenmeter? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek gelijk de laagste prijs van dit moment.

Voordelen Esschert Design - Reuze Regenmeter kunststof L

 • Gemaakt van goede kwaliteit
 • Ziet er mooi uit
 • Kan in de winter buiten blijven
 • Kan gemakkelijk verdekt opgesteld worden

Nadelen Esschert Design - Reuze Regenmeter kunststof L

 • Metingen zijn wat onnauwkeurig

4. Regenmeter groen

Regenmeter groen

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben wij de Regenmeter groen geplaatst in onze top 5. Deze simpele regenmeter beschikt verder wel over een uitstekende kwaliteit. Daarnaast kun je hem met en zonder grondpen aanschaffen. Door op de bovenstaande button te klikken kun je gemakkelijk beide opties vinden.

Met de Regenmeter groen kun je tot wel 25 ml aflezen. Verder zit hij verpakt in een doos en is hij van goede kwaliteit. Hierdoor hoef jij niet bang te zijn dat hij gemakkelijk kapot gaat. De Regenmeter groen is ook weerbestendig waardoor hij in alle seizoenen buiten kan blijven staan.

Wil je meer weten over de Regenmeter groen? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek de laagste prijs van dit moment.

Voordelen Regenmeter groen

 • Met en zonder grondpen aan te schaffen
 • Grondpen heeft een standaard groene kleur
 • Prima kwaliteit

Nadelen Regenmeter groen

 • Onduidelijke markering

5. Pro Garden Regenmeter Met Grondpen 75 Cm

Pro Garden Regenmeter Met Grondpen

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Design

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats is de Pro Garden Regenmeter Met Grondpen 75 Cm geëindigd. Deze regenmeter beschikt over iets minder groene kwaliteit maar dankzij de lage prijs is dit alsnog een goede keuze. Daarnaast kun je deze regenmeter in twee verschillende hoogte aanschaffen, namelijk 75 cm en 80 cm.

Bij het aanschaffen van de Pro Garden Regenmeter Met Grondpen 75 Cm ontvang je een regenmeter en aardpin. Verder zorgt de groene/zwarte kleur er voor dat hij in vrijwel iedere tuin thuis past. Het materiaal waar deze regenmeter van gemaakt is, is kunststof en staal.

De Pro Garden Regenmeter Met Grondpen 75 Cm is gemakkelijk te bevestigen in de grond en het niveau is duidelijk af te lezen. Daarnaast is de meting van deze regenmeter erg nauwkeurig en kun jij tot 40 ml aflezen.

Voordelen Pro Garden Regenmeter Met Grondpen 75 Cm

 • Goedkopere optie
 • Nauwkeurige metingen
 • Met grondpen

Nadelen Pro Garden Regenmeter Met Grondpen 75 Cm

 • Mindere kwaliteit

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel regenmeters hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten regenmeters getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de regenmeters op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste regenmeters op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}