Beste Picknicktafel [Test 2024]

april 16, 2024 | Tuininrichting

 • Home
 • -
 • Blog
 • -
 • Beste Picknicktafel [Test 2024]

Best Geteste Picknicktafel

Bellagio Cavoli picknicktafel 220x85x74cm

Bellagio Cavoli picknicktafel 

Ben jij opzoek naar een leuke tafel voor in je tuin? Dan hebben wij de perfecte tafel gevonden! Wij hebben een picknicktafel test uitgevoerd en wij hebben de Bellagio Cavoli picknicktafel uitgeroepen tot beste picknick tafel 2024! 

Deze beste picknicktafel staat super gezellig in de tuin en heeft plek voor minimaal 6 personen. Dus genoeg ruimte voor het hele gezin en/of je vriendengroep. 

Door zijn stoere en moderne uiterlijk past deze picknicktafel goed bij de meeste tuinen. De picknicktafel is gemaak van charcoal aluminium en is daarom onderhoudsarm. 

Wil je meer weten over deze beste picknicktafel? Klik dan snel op de button hieronder!

De zomermaanden komen er weer aan. Tijd om weer van de tuin te genieten en daar hoort natuurlijk een tuintafel bij. Maar je wil natuurlijk niet de standaard tafel die alle buren ook in de tuin hebben staan. De tuintafel die je hebt is nog wel prima maar je bent er wel een beetje op uitgekeken. Tijd voor iets anders, maar wat? 

Wij hebben de oplossing voor je gevonden namelijk een picknicktafel! Een picknicktafel geeft je tuin de boost die het nodig heeft. De picknicktafel wordt het middelpunt van je tuin waar je lekker kan samenkomen met je vrienden en familie. Het is de perfecte plek om lekker te borrelen, barbecueën en om te chillen. 

Nu zit je waarschijnlijk met de vragen: 'Wat is de beste picknicktafel?' en 'Welke picknicktafel past het beste bij mij?'. Wij gaan zoals altijd deze vragen voor je beantwoorden. Wij hebben een test uitgevoerd onder tientallen verschillende picknicktafels. De picknicktafels zijn getest op verschillende criteria waaronder wat zijn de beste picknicktafels volgens de consumentenbond. Aan de hand van de resultaten van onze test hebben wij een mooie top 5 beste picknicktafels samengesteld. Ben jij benieuwd wat de beste picknicktafels in 2024 zijn? Lees dan snel verder en ontdek welke picknicktafel het beste bij jouw tuin past! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

31

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Picknick Tafels

Bellagio Cavoli picknicktafel 220x85x74cm

Beste koop picknick tafel
1.  Bellagio Cavoli picknicktafel 

Hartman Yasmani 240cm picknickset 3-delig

Beste luxe picknick tafel
2. Hartman Yasmani 240cm picknickset 3-delig

ROUGH-X 240cm picknickset 3-delig

Beste houten picknick tafel
3. ROUGH-X 240cm picknickset 3-delig

Bellagio Bresimo 260cm picknickset 3-delig

Beste stijlvolle picknick tafel
4. Bellagio Bresimo 260cm picknickset 3-delig

Bellagio Bresimo 330cm picknickset 3-delig

Beste grote picknick tafel
5. Bellagio Bresimo 330cm picknickset 3-delig

Top 10 beste picknick tafel

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste picknick tafel. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een picknick tafel?

Hoe kies je dan een goede picknicktafel uit en wat is het verschil met een picknicktafel van mindere kwaliteit? Het aanbod van picknicktafels is heel groot en natuurlijk wil jij de beste picknicktafel kopen. Onderstaande criteria hebben wij meegenomen in onze picknicktafel test. Wij raden je aan om deze criteria mee te nemen als je besluit om een picknicktafel aan te schaffen. 

Materiaal  

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van de picknicktafel. Picknicktafels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen waaronder aluminium en hardhout. Het is daarom belangrijk om goed na te denken welk materiaal je mooi vindt en wat het beste bij je tuin past. 

Onderhoud

Als tweede is het belangrijk om te kijken of de picknicktafel veel onderhoud nodig heeft ja of nee. De eerder genoemde materialen hebben verschillende soorten onderhoud nodig. Het is dus belangrijk om je goed te verdiepen in het onderhoud van de door jouw gekochte picknicktafel. 

Afmetingen

Als derde is het belangrijk om de afmetingen van de picknicktafel te controleren. Je wil natuurlijk wel dat het hele gezin aan de picknicktafel kan zitten. Het is dus belangrijk om te afmetingen te controleren deze staan meestal bij een afbeelding van de picknicktafel of bij de productomschrijving. 

Garantie

Als laatste is het belangrijk om de garantieperiode van de picknicktafel te controleren. De garantieperiode is meestal twee jaar. Mocht de picknicktafel binnen de garantieperiode stuk gaan dan kan dit gemakkelijk worden opgelost met de verkoper. 

Let op! Zorg dat je gedurende de gehele garantieperiode het aankoopbewijs bewaard. Dit is namelijk je garantie bewijs. 


Wat is de beste picknicktafel van 2024? 

Na een hoop picknicktafel te hebben getest om te controleren of ze voldoen aan alle criteria hebben wij een mooie top 5 kunnen samenstellen. In onze top 5 hebben wij een divers aanbod gecreëerd om zo te zorgen dat er voor iedereen een beste picknicktafel tussen zit. 

1.  Bellagio Cavoli picknicktafel

Bellagio Cavoli picknicktafel 220x85x74cm

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Onderhoud

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Bellagio Cavoli picknicktafel is de beste picknicktafel van 2024! Deze picknicktafel is gemaakt van charcoal aluminium. Aluminium is een sterk en licht materiaal en onderhoudsarm. Ook heeft deze picknicktafel een poedercoating waardoor de kleurlaag van de tafel een extra beschermlaag heeft. Zo kan jij nog langer van de picknicktafel genieten. 

Doordat de picknicktafel gemaakt is van aluminium is de picknicktafel gemakkelijk schoon te maken. Alles wat je nodig hebt, is een sopje met lauw water, groene zeep en een spons. Ook al is de picknicktafel geschikt om buiten te staan wordt het wel geadviseerd om de picknicktafel in de winter binnen te zetten. Mocht je hier nou geen plek voor hebben is dit geen probleem. Laat dan de picknicktafel onafgedekt buiten staan. 

De beste prijs voor de Bellagio Cavoli picknicktafel vind je bij de rode knop!


Voordelen Bellagio Cavoli picknicktafel

 • Plaats voor minimaal 6 personen 
 • Onderhoudsarm  
 •  Banken en tafel zijn als 1 geheel samengevoegd 
 •  Stoere en moderne uitstraling 


Nadelen Bellagio Cavoli picknicktafel

 • Wordt geadviseerd de picknicktafel in de winter binnen te zetten 

2.  Hartman Yasmani 240cm picknickset 3-delig

Hartman Yasmani 240cm picknickset 3-delig

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Onderhoud

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plek hebben wij de Hartman Yasmani 240cm picknickset 3 delig geselecteerd als beste luxe picknicktafel. Deze picknicktafel is gemaakt van een combinatie van aluminium en teakhout. De poten van de tafel en banken zijn gemaakt van aluminium. Het tafelblad en zitvlakken van de banken zijn gemaakt van teakhout. 

Teakhout is een hardhout soort die bestand is tegen alle weersomstandigheden. Hierdoor gaat het hout dus niet rotten! Wel zal de kleur veranderen door de seizoenswisselingen, het hout kan daardoor grijs worden. Gelukkig kan je het hout makkelijk onderhouden door het een keer per jaar in de beits of olie te zetten. 


Voordelen Hartman Yasmani 240cm picknickset 3-delig

 • Plek voor minimaal 6 personen 
 •  Onderhoudsarm 
 • Luxe uitstraling 


Nadelen Hartman Yasmani 240cm picknickset 3-delig

 • Hout kan verkleuren door seizoenswisselingen 

3. ROUGH-X 240cm picknickset 3-delig

ROUGH-X 240cm picknickset 3-delig

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Onderhoud

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de ROUGH-X 240cm picknickset 3-delig geselecteerd als beste houten picknicktafel. Deze picknicktafel is volledig gemaakt van Teakhout. Teakhout is een hardhout soort die bestand is tegen alle weersomstandigheden.

Hierdoor gaat het hout dus niet rotten! Wel zal de kleur veranderen door de seizoenswisselingen, het hout kan daardoor grijs worden. Gelukkig kan je het hout makkelijk onderhouden door het een keer per jaar in de beits of olie te zetten. 

Doordat deze picknicktafel is gemaakt van Teakhout is deze uniek in zijn soort. Elke picknicktafel is gemaakt van allerlei ruwe elementen, hierdoor heeft elke teakhouten picknicktafel zijn eigen stoere uiterlijk. Ook heeft deze picknicktafel extra poten in het midden voor meer stabiliteit. 

Zoals eerder aangegeven is Teakhout bestand tegen alle weersomstandigheden. Je hoeft je deze tafel dus niet op te bergen gedurende de winterperiode. Je kan deze picknicktafel onafgedekt buiten laten staan. Je hebt dus geen ronde tuintafel meer nodig!


Voordelen ROUGH-X 240cm picknickset 3-delig

 • Wordt stoerder door gebruik en weersomstandigheden
 • Hout gaat niet rotten  
 • Elke tafel is uniek


Nadelen ROUGH-X 240cm picknickset 3-delig

 • Hout wordt ruwer door de weersomstandigheden 

4. Bellagio Bresimo 260cm picknickset 3-delig 

Bellagio Bresimo 260cm picknickset 3-delig

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Onderhoud

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plek hebben wij de Bellagio Bresimo 260cm picknickset 3-delig geselecteerd als beste stijlvolle picknicktafel. Dit komt door de combinatie van het teakhouten blad en het aluminium frame. Deze combinatie van materialen geeft de picknicktafel zijn stijlvolle uitstraling. 

De picknicktafel is onderhoudsarm. Het tafelblad en de zitting op de bank hebben een Old Teak Greywash waxlaag. Dit geeft het hout niet alleen zijn mooie zilvergrijze kleur, maar het zorgt er ook voor dat het hout een extra beschermlaagje heeft. Het aluminium frame is gepoedercoat met de kleur Charcoal om zo de kleur van het frame langer te behouden. 

Ook al is de picknicktafel geschikt om buiten te staan wordt het wel geadviseerd om de picknicktafel in de winter binnen te zetten. Mocht je hier nou geen plek voor hebben is dit geen probleem. Laat dan de picknicktafel onafgedekt buiten staan. 


Voordelen Bellagio Bresimo 260cm picknickset 3-delig

 • Stijlvol uiterlijk 
 • Zeer netjes afgewerkt
 •  Plaats voor minimaal 6 personen


Nadelen Bellagio Bresimo 260cm picknickset 3-delig

 • Tafel moet af en toe worden schoongemaakt met een sopje  

5. Bellagio Bresimo 330cm picknickset 3-delig

Bellagio Bresimo 330cm picknickset 3-delig

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Onderhoud

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je liever een grote picknicktafel waar je met de hele familie aan kan zitten? Tuurlijk begrijpen we dat en daarom hebben wij de Bellagio Bresimo 330cm picknickset 3-delig geselecteerd als beste grote picknicktafel. Deze picknicktafel heeft plek voor minimaal 8 personen! Ideaal voor grote gezinnen en grote vriendengroepen. 

 De picknicktafel is onderhoudsarm. Het tafelblad en de zitting op de bank hebben een Old Teak Greywash waxlaag. Dit geeft het hout niet alleen zijn mooie zilvergrijze kleur, maar het zorgt er ook voor dat het hout een extra beschermlaagje heeft. Het aluminium frame is gepoedercoat met de kleur Charcoal om zo de kleur van het frame langer te behouden. 

Ook al is de picknicktafel geschikt om buiten te staan wordt het wel geadviseerd om de picknicktafel in de winter binnen te zetten. Mocht je hier nou geen plek voor hebben is dit geen probleem. Laat dan de picknicktafel onafgedekt buiten staan. 


Voordelen Bellagio Bresimo 330cm picknickset 3-delig

 • Geschikt voor grote groepen mensen
 •  Goede prijs-kwaliteitverhouding
 •   Mooi afgewerkt 


Nadelen Bellagio Bresimo 330cm picknickset 3-delig

 • Teakhout wordt ruwer en grijzer door de weersomstandigheden 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel picknicktafels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten picknicktafels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de picknicktafels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste picknicktafels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}