Beste Parasolvoet [Test 2024]

april 10, 2024 | Tuininrichting

Best Geteste Parasolvoet

MaxxGarden Parasolvoet - Beton - Vierkant - 27 kg - Zwart

MaxxGarden Parasolvoet

Wil jij nooit meer dat je parasol weg geblazen wordt? Dan is de MaxxGarden Parasolvoet de oplossing voor jouw probleem. Doordat hij in 6 verschillende zwaartes beschikbaar is kan er nooit meer een parasol wegwaaien. Door de betonnen basis blijft de voet op een vaste plek zitten. Een andere parasol gekocht? Geen probleem. Met de verkleinringen, past bijna elke parasol. Door het simpele design staat hij in elke tuin!

Het vinden van een goede parasolvoet kan best lastig zijn. Zo zijn er ontzettend veel verschillende parasolvoeten met verschillende gewichten, formaten en designs.

Verder zijn niet alle parasolvoeten geschikt voor elke parasol en kan er een flink verschil zitten tussen de kwaliteit van parasolvoeten.

Om jou te helpen bij het vinden van de beste parasolvoet hebben wij een volledig artikel geschreven over de beste parasolvoeten van dit moment. Wij hebben namelijk een ultieme parasolvoeten test uitgevoerd waarbij wij tientallen modellen met elkaar hebben vergeleken.

In dit artikel vind je de belangrijkste criteria bij het kiezen van een goede parasolvoet. Verder ontdek je de beste opties van dit moment in onze handige top 5 beste parasolvoeten. Benieuwd? Lees dan gauw verder en ontdek de antwoorden.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

24

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Parasolvoeten

MaxxGarden Parasolvoet - Beton - Vierkant - 27 kg - Zwart

Beste koop parasolvoet
1. MaxxGarden Parasolvoet

Garden Impressions - Parasolvoet - 25 kilo - zwart

Beste zware parasolvoet
2. Garden Impressions Parasolvoet 

Parasolvoet 25 KG tot Ø 4m - 3x3 m

Beste betonnen parasolvoet
3. Parasolvoet 25 KG tot Ø 4m 

Balkonparasolvoet antraciet kunststof 56 x 40 cm

Beste vulbare parasolvoet
4. Balkonparasolvoet antraciet kunststof 

909 OUTDOOR Vulbare parasolvoet - Te vullen met zand of water

Beste metalen parasolvoet
5. 909 OUTDOOR Vulbare parasolvoet 

Top 10 Beste Parasolvoeten

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire parasolvoeten bij één van de grootste webshops in Nederland. De Top-10 doet zeker niet onder van de producten uit de parasolvoeten test 2024.


Waar moet je op letten bij het kopen van een parasolvoet?

Er zijn meerdere criteria waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een parasolvoet. Zo kan er flink verschil zitten in het gewicht van parasolvoeten. Verder heeft elke parasolvoet een ander design en is het formaat van de parasolvoet ook handig om rekening mee te houden.

Hieronder hebben wij de belangrijkste criteria van onze parasolvoeten test voor jou op een rijtje gezet. Door rekening te houden met deze criteria weet je namelijk zeker dat je geen miskoop doet. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste parasolvoet volgens de consumentenbond test.

Gewicht

Het gewicht van een parasolvoet is een erg belangrijke criteria. Het doel van een parasolvoet is namelijk om de parasol op zijn plaats te houden bij weer en wind. Om die reden moet de parasolvoet zwaar genoeg zijn om de parasol op zijn plek te kunnen houden.

Uiteraard kan er een flink verschil zitten tussen parasolvoeten. Zo zijn er hele zware parasolvoeten welke geschikt zijn voor grote en zware parasols, maar zijn er ook lichte varianten welke geschikt zijn voor kleine en lichtere parasols.

Kwaliteit

Ook de kwaliteit van een parasolvoet is erg belangrijk. Zo zijn er parasolvoeten gemaakt van allerlei verschillende materialen. Afhankelijk van jouw tuin en parasol heb je waarschijnlijk voorkeuren qua het materiaal en design van je parasolvoet.

Het is hierbij belangrijk om niet zomaar een mooie parasolvoet aan te schaffen, maar ook duidelijk te kijken naar de kwaliteit en het materiaal van de parasolvoet. Zo kunnen kwaliteit arme parasolvoeten sneller stuk gaan of snel van kleur veranderen.

Door reviews te lezen kom je er vaak achter wat de kwaliteit is van de parasolvoeten. Ook staat het soort materiaal van een parasolvoet vrijwel altijd aangegeven in de product omschrijving.

Design

Als laatste is het design dus ook een belangrijke criteria. Je wilt namelijk wel dat de parasolvoet goed past bij de rest van je tuin en parasol. Om die reden is het handig om naar de verschillende soorten parasolvoeten te kijken.

Zo kun je naar de kleur van de parasolvoet kijken maar ook naar het materiaal en de vorm er van. Om een miskoop te voorkomen is het handig om goed te bekijken of de gewenste parasolvoet ook past bij je parasol en tuin design.


Wat is de beste parasolvoet van 2024? 

Maar welke parasolvoet is het beste en welke parasolvoet past het beste bij jouw parasol en tuin? Je ontdekt de antwoorden hieronder. Wij hebben namelijk aan de hand van onze beste parasolvoeten test een ultieme top 5 beste parasolvoeten opgesteld.

Hierbij hebben wij parasolvoeten uit verschillende prijsklassen en categorieën opgenomen in onze handige top 5 beste parasolvoeten. Hieronder vind je voor elk model uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk model benoemd.

De beste parasolvoeten van dit moment ontdekken? Lees dan gauw verder!

1. MaxxGarden Parasolvoet

MaxxGarden Parasolvoet - Beton - Vierkant - 27 kg - Zwart

9.3

Eindbeoordeling

Design

9.5

Gewicht

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Op zoek naar de beste koop parasolvoet van dit moment? Dan zoek je de MaxxGarden Parasolvoet. Met dit model past bijna elke parasol en door de mooie look past hij in elke tuin.

De voet is in 6 verschillende zwaartes beschikbaar waardoor je precies de juiste zwaarte voor je parasol kunt halen. Want je wilt ook niet een te zware hebben want dat kost veel kracht om te verplaatsen. Dit komt omdat de parasolvoet een betonnen basis heeft. Hierdoor blijft hij altijd op de goede plek staan.

Elke parasol heeft een andere dikte. Het kan zijn dat je parasol kapot gaat of je bent toe aan een nieuwe. Door de verkleinringen op de voet past bijna elke parasol in deze voet. 

De kwaliteit van de parasolvoet is ook uitstekend. Hij is bestendig tegen elk weer. Daarom kun je hem ook in de herfst en in de winter buiten laten staan zonder dat de kwaliteit van deze parasolvoet er op achteruit gaat.


Voordelen MaxxGarden Parasolvoet

 • Een betonnen basis
 • Er zitten verkleinringen op
 • In 6 verschillende zwaartes beschikbaar
 • Tegen elk weer bestendig


Nadelen Anaterra MaxxGarden Parasolvoet

 • In een kleur beschikbaar

2. Garden Impressions Parasolvoet 

Garden Impressions - Parasolvoet - 25 kilo - zwart

9.2

Eindbeoordeling

Design

9.3

Gewicht

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de tweede plaats hebben wij de Garden Impressions Parasolvoet uitgeroepen tot beste parasolvoet voor normale parasols. Deze parasolvoet weegt namelijk 25 kilo en is bijna volledig gemaakt van beton. Alleen de behuizing van deze parasolvoet is gemaakt van plastic.

De stevige behuizing welke gemaakt is van kunststof is van goede kwaliteit en verweerd daarom niet. Verder beschikt de Garden Impressions Parasolvoet over handige draaischroeven waarmee je de parasol gemakkelijk kunt klemmen.

Meer weten over deze goede parasolvoet? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek meteen de laagste prijs van dit moment!


Voordelen Garden Impressions Parasolvoet

 • Weegt 25 kilo
 • Beton van binnen, kunststof van buiten


Nadelen Garden Impressions Parasolvoet

 • Ook niet geschikt voor zweefparasols

3. Parasolvoet 25 KG tot Ø 4m 

Parasolvoet 25 KG tot Ø 4m - 3x3 m

8.8

Eindbeoordeling

Design

8.2

Gewicht

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plaats hebben we de Parasolvoet 25 KG tot Ø 4m staan. Deze voet is zeer stevig doordat hij helemaal van beton gemaakt is. Ideaal als je bij de kust woont met veel wind. 

De voet is geschikt voor parasollen die 3x3 m zijn. Door dit grote formaat vangen ze ook meer wind op waardoor hij weg wilt waaien. De parasolvoet houdt dit echter tegen en zorgt dat hij op een plek blijft zitten.

Het mooie design zorgt dat het geen doorn in je oog is in de tuin. je kunt hem makkelijk neerzetten omdat hij niet alleen praktisch is. De parasol wordt gemakkelijk vast gemaakt door een draaiknop aan de onderkant. Hierdoor maak je de parasol snel los en vast.


Voordelen Parasolvoet 25 KG tot Ø 4m 

 • Geschikt voor 3x3m parasols
 • Beschikt over een mooi design


Nadelen Parasolvoet 25 KG tot Ø 4m 

 • Mindere kwaliteit

4. Balkonparasolvoet antraciet kunststof 

Balkonparasolvoet antraciet kunststof 56 x 40 cm

8.6

Eindbeoordeling

Design

9.3

Gewicht

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op plek vier hebben wij de Balkonparasolvoet antraciet kunststof. Deze parasolvoet is namelijk gemaakt van hoogwaardig kunststof waardoor het gemakkelijk een lange tijd mee gaat.

Verder is deze parasolvoet erg licht maar kan hij gemakkelijk verzwaard worden door hem te vullen met water en zand. Deze parasolvoet is speciaal gemaakt voor mensen met een balkon, doordat hij gemakkelijk te tillen is en ter plekken verzwaard kan worden.

De Balkonparasolvoet antraciet kunststof 56 x 40 cm heeft een antracieten look en heeft de volgende afmetingen: 56x40x13mm. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button!


Voordelen Balkonparasolvoet antraciet kunststof 

 • Kan gevuld worden
 • Geschikt voor balkon


Nadelen Balkonparasolvoet antraciet kunststof 

 • Maximaal 20 kilo

5. 909 OUTDOOR Vulbare parasolvoet 

909 OUTDOOR Vulbare parasolvoet - Te vullen met zand of water

8.3

Eindbeoordeling

Design

8.2

Gewicht

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats hebben wij de 909 OUTDOOR Vulbare parasolvoet geselecteerd. Dit is niet de minste kwaliteit parasolvoet maar wel een wat ander model dan de eerder benoemde modellen.

Zo beschikt de 909 OUTDOOR Vulbare parasolvoet over vier losse elementen welke elk gevuld kunnen worden met zand of water. Deze elementen en de parasolvoet zelf zijn weerbestendig en kunnen worden gevuld tot 15kg.

Verder is de aluminium behuizing tegen elk weer opgewassen en kan hij dus ook in de herfst en winter gewoon buiten blijven staan. Meer weten over deze parasolvoet? Klik dan op de bovenstaande button!


Voordelen 909 OUTDOOR Vulbare parasolvoet 

 • 4 losse elementen
 • Goede kwaliteit


Nadelen 909 OUTDOOR Vulbare parasolvoet 

 • Duurdere parasolvoet

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel parasolvoeten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten parasolvoeten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de parasolvoeten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste parasolvoeten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}