Beste Parasolverlichting [Test 2024]

april 18, 2024 | Tuininrichting

 • Home
 • -
 • Blog
 • -
 • Beste Parasolverlichting [Test 2024]

Best Geteste Parasolverlichting

Shadowline LED parasolverlichting met speaker

Shadowline LED parasolverlichting met speaker

Ben jij op zoek naar de allerbeste parasolverlichting van dit moment? Dan ben jij op zoek naar de parasolverlichting van het merk Shadowline. Deze parasolverlichting is namelijk als allerbeste uit onze test gekomen.

Zo beschikt de Shadowline LED parasolverlichting met speaker over LED verlichting en heeft hij een ingebouwde speaker. Verder is hij geschikt voor parasolpalen met een doorsnede van 30 tot 50 mm. Deze parasolverlichting is gemakkelijk te monteren zonder extra gereedschap.

Ben jij benieuwd naar deze parasolverlichting? Klik dan op de button hieronder!

Op een warme zomerdag lekker tot laat in je tuin blijven zitten is voor veel mensen een veelvoorkomende gebeurtenis. Je wilt dan natuurlijk wel een beetje sfeer creëren wanneer het donker wordt. Dit kan gemakkelijk door jouw parasol te voorzien van gezellige parasolverlichting. Hiermee creëer jij namelijk gemakkelijk licht in het duister.

Als er gekeken wordt naar parasolverlichting zijn de opties eindeloos. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende opties als het gaat om parasolverlichting. 

Wat is de beste parasolverlichting? Het is een lastig te beantwoorden vraag. Toch zijn wij van de Tuinassistent er achter gekomen wat de beste optie van dit moment is. Hier zijn wij achter gekomen door tientallen parasolverlichtingen met elkaar te vergelijken in onze beste parasolverlichting test.

In dit artikel ontdek je de beste opties van 2024. Ook ontdek je de verschillende soorten parasolverlichting en waar je op moet letten bij het kopen van parasolverlichting. Benieuwd? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Parasolverlichtingen

Shadowline LED parasolverlichting met speaker

Beste koop parasolverlichting
1. Shadowline LED parasolverlichting met speaker

Shadowline 6-LED parasolverlichting

Beste parasolverlichting horeca
2. Shadowline 6-LED parasolverlichting

Solar Parasol Verlichting | 72 LEDs

Beste duurzame parasolverlichting
3. Solar Parasol Verlichting | 72 LEDs

Nor-Tec parasolverlichting 3 functies LED

Beste goedkope parasolverlichting
4. Nor-Tec parasolverlichting 3 functies LED

Favy Parasol Verlichting - Tuinverlichting op Zonne energie

Beste duurzame parasolverlichting
5. Favy Parasol Verlichting - Tuinverlichting op Zonne energie

Top 10 Beste Parasolverlichtingen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste parasolverlichtingen. 


Waar moet je op letten bij het kopen van parasolverlichting?

Het vinden van de juiste parasolverlichting voor jou is niet zomaar gedaan. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten parasolverlichting. Het kan dus handig zijn om enkele belangrijke criteria in gedachten te houden bij het kiezen van de juiste parasolverlichting. Om die reden hebben wij de belangrijkste criteria uit onze test hieronder voor je opgesomd.

Deze criteria helpen jou bij het kiezen van de beste parasolverlichting voor jouw parasol. Hiermee voorkom jij dus een miskoop. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste parasolverlichting volgens de consumentenbond test. Je wilt namelijk niet achteraf spijt hebben dat je de verkeerde parasolverlichting hebt aangeschaft.

 Duurzaamheid

Allereerst kan er gekeken worden naar de duurzaamheid van de parasolverlichting. Zo zijn ze er in allemaal varianten. De meeste parasolverlichtingen beschikken over LED verlichting, maar lang niet allemaal! Let hier dus goed op want dit kan aardig wat stroomverschil opleveren.

Daarnaast zijn er parasolverlichtingen welke op batterijen werken maar ook modellen die op zonnen energie werken. De prijs ligt hierbij soms wat hoger maar deze zijn echter wel een stuk duurzamer en kosten uiteindelijk minder moeite doordat zij vanzelf opladen.

 Soort verlichting

Ook zijn er verschillende soorten parasolverlichting. Hierbij bedoelen wij niet LED verlichting of spaarlampen maar het model van de parasolverlichting. Zo heb je bijvoorbeeld klemverlichting welke je om de parasolpaal heen kunt klemmen. Deze zijn vaak rond en geven rondom licht af waardoor het licht zich goed verdeeld.

Wil jij liever verlichting als sliert welke je rondom je parasolzijl kunt hangen? Dan is er ook genoeg keuzen. Je kunt namelijk ook parasolverlichting als sliert kopen. Deze bevestig je gemakkelijk aan de ondersteuningspalen van het parasolzeil. Hierdoor creëer jij over een groter oppervlak een gezellige sfeer.

 Stroomvoorziening

Zoals eerder besproken is de stroomvoorziening ook een belangrijke criteria. Zo is er bijvoorbeeld parasolverlichting dat werkt op zonnen energie, batterijen en met een stekker. Het is belangrijk om na te gaan of de gewenste verlichting goed te plaatsen is op de parasol. 

Zo kan vrijwel elke parasolverlichting op elke parasol gemonteerd worden maar zijn er uiteraard ook uitzonderingen. Bij parasolverlichting op stekker moet je er bijvoorbeeld rekening mee houden dat de parasol zelf over een stroomaansluiting beschikt. 


Wat is de beste parasolverlichting van 2024? 

Maar welke parasolverlichting is het beste van 2024? Je ontdekt het in de volgende sectie. Wij van de Tuinassistent hebben namelijk aan de hand van onze testresultaten een handige top 5 beste parasolverlichting opgesteld. Hierdoor kun jij gemakkelijk de beste parasolverlichting voor jou in huis halen.

Bij het opstellen van onze top 5 beste parasolverlichting hebben wij namelijk rekening gehouden met verschillende categorieën en prijsklassen. Hierdoor zit er voor iedereen de gewenste soort parasolverlichting tussen. Hieronder vind je voor elke verlichting uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook vind je de voor- en nadelen van elke parasolverlichting.

1. Shadowline LED parasolverlichting met speaker

Shadowline LED parasolverlichting met speaker

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben jij op zoek naar de beste koop parasolverlichting van 2024? Wij van de Tuinassistent zijn tot de conclusie gekomen dat de Shadowline LED parasolverlichting met speaker de beste optie van dit moment is. Waarom? Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste beschikt deze parasolverlichting over duurzaam LED verlichting en heeft hij een inbouwde speaker.

Een ander voordeel is dat de Shadowline LED parasolverlichting met speaker geschikt is voor zowel zweefparasol als voor balkon parasols. Het belangrijkste is dat hij geschikt is voor een doorsnede van maximaal 30 tot en met 50 mm. Bekijk dus goed of deze maximale afmetingen geschikt zijn voor jouw parasol.

Ook beschikt de Shadowline LED parasolverlichting met speaker over een oplaadbare accu. Bij een volle accu kun je vervolgens tot wel 4 uur genieten van heerlijke sfeerverlichting en muziek. De oplader wordt bij deze parasolverlichting meegeleverd. Ook gaat het licht automatisch dimmen wanneer deze leeg raakt, hierdoor sta je niet voor verassingen.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Shadowline LED parasolverlichting met speaker

 • Inclusief ingebouwde speaker
 • Wordt geleverd met oplader
 • Tot wel 4 uur genieten van licht en muziek

Nadelen Shadowline LED parasolverlichting met speaker

 • Duurste optie

2. Shadowline 6-LED parasolverlichting

Shadowline 6-LED parasolverlichting

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plaats hebben wij de Shadowline 6-LED parasolverlichting geselecteerd als beste parasolverlichting voor in de horeca. Dit komt door het uitstekende kwaliteit van deze parasolverlichting en de helderheid die hij uitstraalt. Hierdoor kun jij er gemakkelijk voor zorgen dat grote oppervlakken voorzien worden van gezellige verlichting.

Zo is ook de Shadowline 6-LED parasolverlichting geschikt voor zowel staande parasols als zweefparasols. Ook deze parasolverlichting is geschikt voor parasolpalen met een maximale afmeting van 30mm tot en met 50mm. De accu van deze parasolverlichting is oplaadbaar en meegeleverd wordt daarom ook een oplader.

Bij een volle accu gaat de Shadowline 6-LED parasolverlichting tot wel 4 uur mee. Ook deze verlichting dimt langzaam wanneer de accu leeg raakt. Hierdoor weet jij op tijd of het tijd is om de accu op te laden en hoelang jij ongeveer nog kunt genieten van de gezellige sfeerverlichting.

Voordelen Shadowline 6-LED parasolverlichting

 • Tot wel 4 uur verlichting bij volle accu
 • Oplaadbaar
 • Beschikt over 6 heldere LED lampen

Nadelen Shadowline 6-LED parasolverlichting

 • Zonder ingebouwde speaker

3. Solar Parasol Verlichting | 72 LEDs

Solar Parasol Verlichting | 72 LEDs

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op plek 3 hebben wij de Solar Parasol Verlichting | 72 LEDs geselecteerd. Deze parasolverlichting is in tegenstelling tot de twee bovenstaande modellen niet geschikt voor om een parasolpaal. Deze parasolverlichting wordt namelijk gemakkelijk aan de onderkant van het parasolzijl bevestigd. Hierdoor krijg jij een gezellige sfeer onder het gehele oppervlak van de parasol.

De Solar Parasol Verlichting | 72 LEDs is makkelijk te bevestigen en is erg duurzaam. Er zijn namelijk geen batterijen of lastige elektriciteitsdraden nodig bij gebruik van deze parasolverlichting. Dat komt doordat deze parasolverlichting werkt op zonne energie. 

Wanneer het zonnepaneel van de Solar Parasol Verlichting | 72 LEDs volledig is opgeladen kun jij tot wel 8 uur genieten van gezellige sfeerverlichting. Het opladen van dit zonnepaneel gebeurt in circa 9 tot 12 uur. Hierdoor kun jij hem gemakkelijk overdag opladen om 's avonds te genieten van deze gezellige goede parasolverlichting.

Voordelen Solar Parasol Verlichting | 72 LEDs

 • Werkt op zonne energie
 • Tot wel 8 uur genieten van sfeerverlichting
 • Makkelijk te monteren

Nadelen Solar Parasol Verlichting | 72 LEDs

 • Doet er lange over om op te laden bij bewolking

4. Nor-Tec parasolverlichting 3 functies LED

Nor-Tec parasolverlichting 3 functies LED

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op plek vier hebben wij de Nor-Tec parasolverlichting 3 functies LED geselecteerd. Dit is de beste budget optie als jij op zoek bent naar goede parasolverlichting. Zo wordt deze parasolverlichting ook bevestigd om de parasolpaal, echter is hij een stuk goedkoper dan de eerste twee modellen uit deze lijst.

Toch beschikt de Nor-Tec parasolverlichting 3 functies LED wel over de kwaliteit en het gemak wat jij verwacht van goede parasolverlichting. Wel moeten wij er duidelijk bij zeggen dat deze parasolverlichting fel wit licht uitstraalt waardoor hij veel licht afgeeft. Het nadeel hiervan is alleen dat de verlichting niet heel gezellig is in tegenstelling tot sommige andere verlichting.

De Nor-Tec parasolverlichting 3 functies LED is energie-zuinig en werkt op batterijen. Verder is hij geschikt voor parasolpalen met een maximale afmeting van 28mm tot 48mm. Dit maakt hem geschikt voor vrijwel alle parasols. Bij deze parasolverlichting worden geen batterijen meegeleverd.

Voordelen Nor-Tec parasolverlichting 3 functies LED

 • Goedkoopste optie uit de lijst
 • Gaat heel lang mee
 • Energie zuinig

Nadelen Nor-Tec parasolverlichting 3 functies LED

 • Niet de beste sfeer verlichting

5. Favy Parasol Verlichting - Tuinverlichting op Zonne energie

Favy Parasol Verlichting - Tuinverlichting op Zonne energie

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats hebben wij de Favy Parasol Verlichting - Tuinverlichting op Zonne energie geplaatst. Dit is niet de slechtste parasolverlichting, maar blinkt uit in zijn eigen categorie. Zo wordt deze parasolverlichting niet om de parasolpaal geklemd maar wordt hij gemonteerd onder het parasolzeil. Hierdoor verdeeld het licht zich goed rondom de parasol.

Verder is dit dus een hele zuinige parasolverlichting doordat deze volledig werkt op zonne energie. De 72 duurzame LED lampen zorgen er vervolgens voor dat jij van gezellige sfeerverlichting kunt genieten wanneer het donker wordt. De 8 slingers worden gemakkelijk aan de buizen van de parasol gemonteerd dankzij de 40 meegeleverde snelbinders.

Verder heeft de Favy Parasol Verlichting - Tuinverlichting op Zonne energie een brandtijd van maximaal 8 uur wanneer hij volledig is opgeladen. Ook beschikt deze parasolverlichting over automatische aan/uit schakeling.

Voordelen Favy Parasol Verlichting - Tuinverlichting op Zonne energie

 • 8 lichtslingers en 40 snelbinder meegeleverd
 • Brandtijd van 8 uur
 • Energie zuinige parasolverlichting

Nadelen Favy Parasol Verlichting - Tuinverlichting op Zonne energie

 • Niet de beste kwaliteit

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel parasolverlichtingen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten ronde parasolverlichtingen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de parasolverlichtingen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste ronde parasolverlichtingen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}