Beste Onkruidbrander [Test 2024]

april 17, 2024 | Tuinonderhoud

 • Home
 • -
 • Blog
 • -
 • Beste Onkruidbrander [Test 2024]

Best Geteste Onkruidbrander

Rothenberger Onkruidbrander Romaxi

Onkruidbranders. Er zijn er ontzettend veel van. En dat maakt het lastig om de beste onkruidbrander te kiezen. Gelukkig hebben wij dat in onze onkruidbrander test al voor je gedaan, en de winnaar is: de Rothenberger Onkruidbrander Romaxi met gasslang en drukregelaar!

Onder andere dankzij de lange gasslangen en de handige drukregelaar kun je met de Rothenberger Onkruidbrander Romaxi niet fout zitten. Voor iedere tuin of ieder dak is al het onkruid met gemak weg te branden, en de Rothenberger Onkruidbrander Romaxi is niet eens zo gek duur.

Dat en nog veel meer voordelen zorgen ervoor dat de Rothenberger Onkruidbrander Romaxi benoemd is tot de beste onkruidbrander, en ook staat de Rothenberger Onkruidbrander Romaxi bovenaan in onze onkruidbrander test!

De beste onkruidbrander; waar vind je die? Het onderhouden van een tuin is een ontzettend leuk werkje, maar soms stop je net iets te veel moeite in bepaalde dingen. Waar je je het liefst bezighoudt met mooie bloemen aanleggen of de heg snoeien, vind je jezelf soms iets te vaak terug op de tegels, om het onkruid te verwijderen.

Is de beste onkruidbrander elektrisch of met gas te gebruiken? Waarmee onderscheid je de beste onkruidbranders van de minder goede onkruidbranders?

Wat is de beste onkruidbrander volgens de consumentenbond, en wat maakt een onkruidbrander best getest door De Tuinassistent? Je ontdekt het hier!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Onkruidbrander

Beste koop onkruidbrander
1.  Rothenberger Onkruidbrander Romaxi met gasslang en drukregelaar

Beste premium onkruidbrander
2.CFH GV900 onkruidbrander( voor Nederland) - Complete set met gasflestrolley GT89

Beste met twee brandkoppen
3. Toolland onkruidbrander op gas – twee brandkoppen

Beste elektrische onkruidbrander
4. Bera Exclusives Hoge kwaliteit Elektrische Onkruidbrander 3-in-1

Beste budget onkruidbrander
5. Bera Exclusives Hoge kwaliteit Onkruidbrander

Top 10 beste onkruidbranders

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste onkruidbranders!

Misschien ook interessant:


Waar op letten bij het kopen van een onkruidbrander?

Een onkruidbrander is een handig hulpmiddel die niet heel lastig is in gebruik. Maar een onkruidbrander kiezen is wel wat lastiger. Ze lijken allemaal op elkaar, maar er zijn onderling grote verschillen.

Om er voor te zorgen dat je zelf ook weet waar je op moet letten bij het kopen van een onkruidbrander, hebben we de belangrijkste aspecten van onkruidbranders op een rijtje gezet. Op basis van de onderstaande specificaties hebben we onze top 5 onkruidbranders van 2024 opgesteld!

Ook is het slim om te kijken naar de beste onkruidbrander volgens de consumentenbond. Via deze website kun je goed en onafhankelijk advies inhwinnen.

Gas of elektrisch?

Een onkruidbrander is vaak op twee manieren aangesloten; of met een propaangas aansluiting, of met een stroomkabel. Voor kleinere tuinen, of als je een stopcontact dicht in de buurt hebt, is een elektrische onkruidbrander geschikt, maar als je een groot gebied moet verwerken kun je beter kijken naar een met een gasaansluiting!

Lengte van de gasslang

Een goede onkruidbrander heeft een gasslang meegeleverd. Wel zo handig om er op te letten hoe lang deze slang maximaal is, omdat je bij een kortere slang extra vaak moet pauzeren om de gasfles te verplaatsen – wat trouwens ook best een zwaar ding is!

Lengte van het snoer (bij elektrisch)

Bij elektrische onkruidbranders is het handig om in plaats van de lengte van de gasslang, te letten op de lengte van het snoer. Een verlengsnoer is vaak nodig om alle hoeken van je tuin te bereiken; meet eerst de afstand van het stopcontact naar het uiterste gedeelte van het onkruid voordat je een onkruidbrander koopt!

Drukregelaar

Om extra voorzichtig te zijn of om met meer precisie aan de randen van je tuintegels te werken, is een drukregelaar wel zo handig. Dit zorgt er voor dat je de grootte van de vlam kunt instellen.

Aantal brandkoppen

Er zijn onkruidbranders met twee of meer brandkoppen. Handig voor het grovere werk, maar als je liever met precisie dan met snelheid werkt kun je beter kiezen voor een onkruidbrander met 1 brandkop.


Wat is de beste onkruidbrander van 2024? 

Nu je zelf ook een idee hebt van waar je zoal op moet letten als je een onkruidbrander koopt, kunnen we beginnen met de top 5 beste onkruidbranders van 2024!

In onze test hebben we rekening gehouden met de bovenstaande dingen die een goede onkruidbrander zo goed maken. Ook hebben we natuurlijk gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding en reviews van gebruikers, zodat we het zeker weten dat we te maken hebben met goede onkruidbranders. Dit zijn de beste onkruidbranders van 2024!

1. Rothenberger Onkruidbrander Romaxi met gasslang en drukregelaar

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Rothenberger Onkruidbrander Romaxi met gasslang en drukregelaar is de absolute winnaar van onze onkruidbrander test, en dat is om een aantal belangrijke redenen!

Met de Rothenberger Onkruidbrander Romaxi met gasslang en drukregelaar kan je tot vijf meter van de propaanfles je onkruid wegbranden. Dit is voor de gemiddelde tuin in Nederland groot genoeg om zonder de gasfles mee te hoeven sleuren, je tuin onkruidvrij te maken.

Je kan de Rothenberger Onkruidbrander Romaxi met gasslang en drukregelaar ook gebruiken om bijvoorbeeld mierennesten te verwijderen, folies te dichten en het dak beter te laten isoleren. Al met al een ideaal product voor de gemiddelde gebruiker van een onkruidbrander!

Voordelen Rothenberger Onkruidbrander Romaxi met gasslang en drukregelaar

 • Slang van vijf meter is lang genoeg voor de meeste doeleinden
 • Drukregelaar is inbegrepen
 • Ook geschikt voor onkruidbestrijding, verwijderen van mos of mierennesten en meer
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding

Nadelen Rothenberger Onkruidbrander Romaxi met gasslang en drukregelaar

 • Niet ideaal voor het gebruik op je dak, doordat je de gasfles mee moet tillen

2.  CFH GV900 onkruidbrander( voor Nederland) - Complete set met gasflestrolley GT89

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Heb je een grote betegelde tuin en ontzettend veel last van onkruid? Dan is het meezeulen van de gasfles echt geen prettige bezigheid. Om tijd en moeite te besparen, heeft de CFH GV900 onkruidbrander( voor Nederland) - Complete set met gasflestrolley GT89 een handige gasflestrolley inbegrepen, waardoor je met de CFH GV900 onkruidbrander( voor Nederland) - Complete set met gasflestrolley GT89 geen rugpijn krijgt van het onkruid verwijderen in je tuin.

De gasflestrolley ondersteunt gasflessen tot 33 kg, en de CFH GV900 onkruidbrander( voor Nederland) - Complete set met gasflestrolley GT89 wordt geleverd met een gasslang van vijf meter. Dit is sowieso lang genoeg voor kleinere tuinen, maar door de meegeleverde trolley heb je er al helemaal geen last meer van!

Voordelen CFH GV900 onkruidbrander( voor Nederland) - Complete set met gasflestrolley GT89

 • Geschikt voor grotere tuinen dankzij de meegeleverde trolley
 • De trolley ondersteunt ook grotere gasflessen
 •  Slang van vijf meter is lang genoeg voor de meeste doeleinden
 • Drukregelaar is inbegrepen

Nadelen CFH GV900 onkruidbrander( voor Nederland) - Complete set met gasflestrolley GT89

 • Niet ideaal voor het gebruik op je dak, doordat je de gasfles mee moet tillen

3. Toolland onkruidbrander op gas – twee brandkoppen

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb je een grote tuin of ben je gewoon een liefhebber van zwaar gereedschap?

De Toolland onkruidbrander op gas – twee brandkoppen heeft, zoals de naam al zegt, twee brandkoppen. Dit maakt het sneller om onkruid weg te branden. Je kan de individuele brandkoppen ook nog instellen qua diameter, tot 60 millimeter. 

Daarnaast is de Toolland onkruidbrander op gas – twee brandkoppen erg milieuvriendelijk doordat er geen chemicaliën in het apparaat zitten verwerkt.

Al met al kun je de Toolland onkruidbrander op gas – twee brandkoppen het beste kopen als je simpel, robuust werk moet leveren zonder al te veel precisie!

Voordelen Toolland onkruidbrander op gas – twee brandkoppen

 • Verlichting laat de waterdamp er extra mooi uit zien
 • Premium design met meerdere keuzes voor het uiterlijk, zodat er altijd een passend ontwerp bij zit voor jou
 • Maakt nagenoeg geen lawaai, je kunt de HappyHaves Aroma Diffuser Arizona 500 ml dus ook in de slaapkamer kwijt
 • Schakelt automatisch uit als het waterreservoir leeg is, zodat je weet wanneer je hem bij moet vullen en zodat hij minder stroom verbruikt

Nadelen Toolland onkruidbrander op gas – twee brandkoppen

 • De Toolland onkruidbrander op gas – twee brandkoppen is minder geschikt om met precisie je tegels of dak af te werken

4. Bera Exclusives Hoge kwaliteit Elektrische Onkruidbrander 3-in-1

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Met de Bera Exclusives Hoge kwaliteit Elektrische Onkruidbrander 3-in-1 haal je een extra handig product in huis.

Omdat de Bera Exclusives Hoge kwaliteit Elektrische Onkruidbrander 3-in-1 op elektriciteit werkt, kun je hiermee iets makkelijker werken op het dak, en hoef je niet de hele tijd een zware propaanfles mee te sleuren naar de andere kant van je tuin of het dak.

Ook is een goede elektrische onkruidbrander veiliger, en makkelijker in gebruik; je hoeft geen dure en loodzware gasflessen meer mee te tillen en de temperatuur is regelbaar.

Zo kun je de Bera Exclusives Hoge kwaliteit Elektrische Onkruidbrander 3-in-1 gebruiken bij 80 graden celsius, maar ook tot wel 600 graden! Zo brandt je al het onkruid met gemak en precisie weg!

Voordelen Bera Exclusives Hoge kwaliteit Elektrische Onkruidbrander 3-in-1

 • Temperatuur is regelbaar dankzij de elektrische aansluiting tussen 80 en 600 graden
 • Makkelijker om mee te werken op het dak door het snoer en ontbreken van een gasfles
 • Geen gas, geen chemicaliën, dus geen onnodige risico’s voor mens, dier en natuur
 • Een krachtig apparaat met zo’n 2000 watt

Nadelen Bera Exclusives Hoge kwaliteit Elektrische Onkruidbrander 3-in-1

 • Door de elektrische aansluiting kan het tot een klein minuutje duren voor de Bera Exclusives Hoge kwaliteit Elektrische Onkruidbrander 3-in-1 op de juiste temperatuur is

5. Bera Exclusives Hoge kwaliteit Onkruidbrander

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Zijn de vorige opties allemaal iets te duur of heb je gewoon niet zo’n hele krachtige onkruidbrander nodig? Met de Bera Exclusives Hoge kwaliteit Onkruidbrander bespaar je een hoop geld, en dat zit hem niet alleen in de prijs.

De Bera Exclusives Hoge kwaliteit Onkruidbrander wordt geleverd met maar liefst vier flessen met butaangas! Zo hoef je na je bestelling niet nog langs de bouwmarkt om je gasfles bij te vullen, of veel extra geld uitgeven aan extra bestellingen. Je hebt met één product gelijk je hele tuin onkruidvrij gemaakt!

Voordelen Bera Exclusives Hoge kwaliteit Onkruidbrander

 • Geweldige prijs kwaliteit verhouding, zeker met de inbegrepen gasflessen
 • Makkelijk te gebruiken, geen onnodige snufjes
 • Slang is niet nodig, de meegeleverde flessen passen in het apparaat zelf, wat ook veel moeite bespaart
 • Drukregelaar is inbegrepen

Nadelen Bera Exclusives Hoge kwaliteit Onkruidbrander

 • De gasflessen zijn wat kleiner, dus zullen vaker verwisseld moeten worden

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel onkruidbranders hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten onkruidbranders getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de onkruidbranders op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste onkruidbranders op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}