Beste Kruiwagen [Test 2024]

april 17, 2024 | Tuinonderhoud

Best Geteste Kruiwagen

Gardebruk Kruiwagen 100L - Luchtband - 250kg Draagkracht Zilver

Gardebruk Kruiwagen

De Gardebruk Kruiwagen beschikt over een inhoud van 100 liter en heeft super fijne luchtbanden. Door het sterke frame waarover hij beschikt heeft hij een draagkracht van wel 250 kg. Je kunt dus ontzettend zware spullen tillen met deze goede kruiwagen. Dankzij de fijne banden en het goedwerkende rij mechanisme voelt het alsof je veertjes tilt.

Een kruiwagen is een ontzettend handig tuingereedschap wat voor meerdere doeleinde gebruikt kan worden. Zo kun jij hem gebruiken om tuinafval te verplaatsen, maar ook zijn ze erg handig voor het verplaatsen van zware dingen zoals boomstronken, struiken, stenen etc.

Niet voor niets zijn kruiwagens razendpopulair. Om die reden hebben wij van de Tuinassistent tientallen modellen met elkaar vergeleken om er achter te komen wat de beste kruiwagen van 2024 is. In dit artikel ontdek je onze top 5 beste kruiwagens aan de hand van onze testresultaten. Ook hebben wij enkele belangrijke criteria voor het aanschaffen van een kruiwagen voor je op een rijtje gezet.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

42

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kruiwagens

Gardebruk Kruiwagen 100L - Luchtband - 250kg Draagkracht Zilver

Beste koop kruiwagen
1. Gardebruk Kruiwagen

Horse Kruiwagen met antilek band

Beste kruiwagen met antilek band
2. Horse Kruiwagen met antilek band

Horse Kruiwagen zwart

Beste kruiwagen bouw
3. Horse Kruiwagen zwart

Gardebruk Kruiwagen

Beste goedkope kruiwagen
4. Gardebruk Kruiwagen

Serinova Kruiwagen groene tuintrolley

Beste tuintrolley
5. Serinova Kruiwagen groene tuintrolley


Top 10 Beste Kruiwagens

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste kruiwagens! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een kruiwagen?

Wil jij een kruiwagen kopen? Wij helpen jou bij het maken van de beste keuze! Hieronder vind je de belangrijkste aandachtspunten voor het aanschaffen van een goede kruiwagen. Deze criteria zijn getest in onze beste kruiwagen test en in de beste kruiwagen volgens de consumentenbond test. Neem dus even de tijd om deze criteria goed door te lezen.

Wij raden altijd af om de eerste kruiwagen aanbieding die je tegenkomt aan te schaffen. Lang niet alle kruiwagens zijn namelijk van een goede kwaliteit. Om te voorkomen dat jij teveel betaald of zelfs een miskoop doet, hebben wij daarom enkele belangrijke criteria voor je op een rijtje gezet.

Soort wielen

Ten eerste is het belangrijk om naar het soort wielen te kijken. Wanneer je denkt dat het soort wiel niet uitmaakt zit je er namelijk naast. Het soort wiel waarover een kruiwagen beschikt zegt namelijk veel over waar hij voor geschikt is en wat het gebruiksgemak is.

Zo is een antilekband gemaakt van kunststof en is deze dus niet gevuld met lucht. Het voordeel hiervan is dat hij niet lek kan gaan en daarom altijd te gebruiken is. Het nadeel is dat de kruiwagen erg zwaar wordt om te verplaatsen wanneer de inhoud zwaar is en niet meer kan rijden door gras en grind.

Een luchtband is altijd gevuld met lucht en moet daarom ook goed gevuld blijven om goed te kunnen werken. Wanneer goed gevuld is hij een stuk makkelijker te verplaatsen over grind, zand, gras etc. dan een antilek band. Bedenk dus goed waar je de kruiwagen voor gaat gebruiken en stem daar het soort band op af.

Materiaal

Ook het materiaal van de kruiwagen is erg belangrijk. Zo zijn sommige kruiwagens gemaakt van kunststof terwijl andere modellen gemaakt zijn van metaal. Een kunststoffen kruiwagen is vrijwel altijd lichter dan een metalen kruiwagen. Ook is deze meer bestand tegen stoten wanneer jij hem bijvoorbeeld vult met stenen.

Een metalen kruiwagen is weer stabieler en beschikt vaak over een groter draagvermogen. Ieder soort kruiwagen heeft daarom zijn voor- en nadelen. Ook hierom is het belangrijk dat je goed nadenkt over waar je de kruiwagen voor gaat gebruiken en welk materiaal daarom het beste is.

Je kan het stevige materiaal ook goed schoonmaken met een drukspuit. Kortom, het product gaat dus lang mee!

Inhoud

Als derde is de inhoud van een kruiwagen een belangrijke criteria om rekening mee te houden. Zo zijn er kleine kruiwagens, maar ook zeer grote kruiwagens. Heb jij een kleine tuin en wil je af en toe wat vuil verwijderen of spullen verplaatsen? Dan is een klein model prima!

Wanneer je de kruiwagen echter voor in de bouw wilt gebruiken of een grote tuin hebt raden wij aan om een kruiwagen met een grote inhoud aan te schaffen. De inhoud van een kruiwagen wordt vrijwel altijd aangegeven in liters. 

Belastbaarheid

Als laatste beschikken kruiwagens vaak over verschillende belastbaarheden. De belastbaarheid van een kruiwagen is het maximale gewicht waar de kruiwagen mee gevuld kan worden zonder hem stuk te maken. Ook hierbij is het belangrijk dat je goed nadenkt over waar je de kruiwagen voor gaat gebruiken.

Zo hebben sommige modellen slechts een belastbaarheid van 50kg waardoor zij alleen geschikt zijn voor klein tuinafval. Andere modellen hebben een belastbaarheid van wel 250kg of meer waardoor deze geschikt zijn voor zware spullen. 


Wat zijn de beste kruiwagens?

Maar welke kruiwagen is het beste? Dat hangt volledig af van het doeleinde waarvoor jij de kruiwagen wilt gaan gebruiken. Om jou te helpen bij het maken van de beste keuze, hebben wij van de Tuinassistent hieronder een handige top 5 beste kruiwagens opgesteld. Hierbij hebben wij rekening gehouden met verschillende soorten kruiwagens en verschillende prijsklassen.

Om het nog makkelijker voor jou te maken hebben wij voor iedere kruiwagen een korte product omschrijving geschreven. Daarnaast hebben wij van ieder model de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Je ontdekt hieronder dus gemakkelijk welke kruiwagen het beste bij jou past. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

1. Gardebruk Kruiwagen

Gardebruk Kruiwagen 100L - Luchtband - 250kg Draagkracht Zilver

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Na tientallen kruiwagens met elkaar vergeleken te hebben, kunnen wij concluderen dat de Gardebruk Kruiwagen veruit de beste kruiwagen van dit moment is. Niet alleen beschikt deze kruiwagen over de beste prijs-/kwaliteitsverhouding. Ook scoorde hij de beste scoorde op het gebied van draagkracht en inhoud.

Zo beschikt de Gardebruk Kruiwagen over een inhoud van 100 liter waardoor hij in een goede middenklasse past. Ook beschikt dit model over een zeer grote draagkracht, hij is namelijk geschikt om een gewicht tot 250 kilogram te dragen. De Gardebruk Kruiwagen is dus ideaal voor zowel in de tuin als op de bouwplaats.

Doordat de Gardebruk Kruiwagen gemaakt is van staal gaat hij ontzettend lang mee. Ook beschikt hij over een luchtgevuld wiel wat erg fijn rijdt. Naast dat je de kruiwagen kunt gebruiken voor het verplaatsen van tuinafval, is hij ook geschikt voor het verplaatsen van water en modder doordat hij volledig afsluitend is.


Voordelen Gardebruk Kruiwagen

 • Dit model heeft een inhoud van wel 100 liter en draagvermogen van wel 250kg
 • De kuip en het frame is gemaakt van staal en daarmee erg stevig
 • Omdat hij volledig waterdicht is, is hij ook geschikt voor transport van modder en water
 • Het wiel is luchtgevuld en daarom geschikt om mee te rijden over zand, grind en gras


Nadelen Gardebruk Kruiwagen

 • De bouten steken een beetje uit

2. Horse Kruiwagen met antilek band

Horse Kruiwagen met antilek band

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Materiaal

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats hebben wij de Horse Kruiwagen met antilek band geplaatst in onze top 5. Deze kruiwagen hebben wij namelijk verkozen tot beste kruiwagen met antilek band. Zo beschikt deze kruiwagen over een band dat gemaakt is van kunststof en dus niet is gevuld met lucht. Hierdoor hoef jij je nooit zorgen te maken over een lekke band.

Je kunt de Horse Kruiwagen met antilek band ook nog eens in 6 verschillende kleuren aanschaffen. Verder wordt deze kruiwagen compleet gemonteerd geleverd waardoor jij hem gelijk kunt gebruiken. De inhoud van de deze kruiwagen is 80 liter.

Het nadeel van een harde band is dat hij wat minder zwaar gevuld kan worden om hem makkelijk te kunnen verplaatsen. Ook is hij minder geschikt voor het rijden over zand en grind. Om die reden is de Horse Kruiwagen met antilek band de perfecte optie voor iedereen die een kruiwagen zoekt voor thuisgebruik voor bijvoorbeeld tuinafval.


Voordelen Horse Kruiwagen met antilek band

 • Hoeft nooit opgepomd te worden en kan dus ook niet lek
 • Beschikt over een inhoud van 80 liter
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Door het stalen frame is hij erg stabiel


Nadelen Horse Kruiwagen met antilek band

 • Minder geschikt voor het rijden over zand en grind

3. Horse Kruiwagen zwart

Horse Kruiwagen zwart

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Materiaal

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Als derde hebben wij de Horse Kruiwagen zwart opgenomen in onze top 5. Deze kruiwagen kan in 8 verschillende kleuren aangeschaft worden en is volgens onze test de beste optie voor in de bouw. Zo beschikt deze kruiwagen over een ontzettend sterk wiel en is het frame en de bak erg stevig.

Hierdoor is hij geschikt om grote hoeveelheden steen, zand, grind etc. te verplaatsen. Ook wordt hij volledig gemonteerd geleverd en kun jij hem daarom direct gebruiken. Het gewicht van de Horse Kruiwagen zwart is slechts 14,4 kg waardoor hij van zichzelf vrij licht is.

Dankzij de uitstekende kwaliteit en het hoogwaardige kunststof gaat hij ook ontzettend lang mee. De Horse Kruiwagen zwart is val- en stootbestendig en kan daarom prima op de bouwplaats gebruikt worden. Ook voor thuis is de Horse Kruiwagen zwart een hele goede optie.


Voordelen Horse Kruiwagen zwart

 • Beste kruiwagen voor bouw
 • Beschikt over een goede kwaliteit en stevig frame
 • Dankzij de luchtbanden is hij goed te verplaatsen wanneer hij gevuld is
 • Het gewicht van deze kruiwagen is slechts 14 kg


Nadelen Horse Kruiwagen zwart

 • Een van de duurdere modellen

4. Gardebruk Kruiwagen

Gardebruk Kruiwagen

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

8.0

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde hebben wij de Gardebruk Kruiwagen opgenomen in onze top 5. Deze kruiwagen beschikt namelijk over een inhoud van 80 liter en belastbaarheid van 100 kg. Dit ontvang je allemaal voor een relatief lage prijs. Daarom is dit de perfecte kruiwagen voor iedereen die thuis tuinafval en wat zwaardere spullen wilt verplaatsen.

De Gardebruk Kruiwagen beschikt namelijk over een luchtgevuld wiel dat erg soepel draait. Ook is hij volledig waterdicht en kun je daarom ook modder en water over jouw terras verplaatsen zonder bang te worden dat je het terras nat of vies maakt. 

De Gardebruk Kruiwagen wordt geleverd inclusief benodigde montagematerialen en een handige gebruikshandleiding. De Gardebruk Kruiwagen is gemaakt van gegalvaniseerd staal waardoor hij ontzettend lang mee gaat. Ook blijft hij zijn grijze kleur behouden en is hij van roestvrij staal.


Voordelen Gardebruk Kruiwagen

 • Geschikt voor het verplaatsen van tuinafval en zwaardere spullen
 • Met een inhoud van 80 liter is het een prima formaat kruiwagen
 • Beschikt over een erg stevig wiel dat gemakkelijk te vullen is


Nadelen Gardebruk Kruiwagen

 • Niet de allerhoogste kwaliteit

5. Serinova Kruiwagen groene tuintrolley

Serinova Kruiwagen groene tuintrolley

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Materiaal

7.7

Prijs / kwaliteit

8.5

Ben jij op zoek naar een kruiwagen, maar wil je liever niet een te groot model? Dan is een tuinrolley misschien meer iets voor jou. De beste tuintrolley is de Serinova Kruiwagen groene tuintrolley. Deze tuintrolley beschikt namelijk over een handig formaat waardoor jij niet hoeft te bukken wanneer je hem verplaatst.

Ook heeft hij stevige wielen en kan hij belast worden tot een maximaal gewicht van 50 kg. De Serinova Kruiwagen groene tuintrolley is gemaakt van kunststof en gaat ontzettend lang mee. Ook kun je hem zowel buiten- als binnen laten staan. 

De Serinova Kruiwagen groene tuintrolley is erg licht en gemakkelijk te besturen dankzij het handvat waarover hij beschikt. Wil je meer weten over deze beste tuintrolley? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek gelijk de laagste prijs van deze tuintrolley.


Voordelen Serinova Kruiwagen groene tuintrolley

 • Erg compact model in vergelijking met grote kruiwagens
 • Dankzij het lichtte gewicht en de wieltjes is hij gemakkelijk te verplaatsen
 • Kan belast worden met een gewicht van maximaal 50 kg


Nadelen Serinova Kruiwagen groene tuintrolley

 • Niet geschikt voor het verplaatsen van grote/zware stukken tuinafval

Hoeveel soorten kruiwagens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 kruiwagens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de kruiwagens op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste kruiwagens zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. 

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}