Beste Insectenhotel [Test 2024]

april 17, 2024 | Tuininrichting

 • Home
 • -
 • Blog
 • -
 • Beste Insectenhotel [Test 2024]

Best Geteste Insectenhotel

Relaxwonen Insecten hotel 30 cm review

Relaxwonen Insectenhotel

Het beste insectenhotel van dit moment is het hotel van Relax wonen. In dit hotel kunnen meerdere insecten wonen. Hierdoor krijg je veel verschillende dieren die leven in je tuin. Het hotel is helemaal gemaakt van natuurlijke materialen zodat de dieren zich helemaal thuis voelen. Door het mooie design is het niet alleen functioneel, het ziet er ook nog eens mooi uit in je tuin. 

Veel mensen houden niet van insecten, maar deze beestjes zijn onmisbaar voor het eco systeem. Ze zorgen ervoor dat alles opgeruimd wordt en zorgen dat zaden verspreid worden. Het is daarom belangrijk dat deze beestjes blijven leven. 

Wil jij daarom de insecten helpen met een onderkomen? Dan is het beste insectenhuis perfect voor in je tuin. Het zorgt er niet alleen voor dat de beestjes een onderkomen hebben, het maakt je tuin ook een stuk levender. Door de insecten is er veel meer groen door allerlei soorten zaden in je tuin. 

In dit artikel vind je een overzicht van de beste insectenhuizen van dit moment. Benieuwd welk insectenhuis jij het beste kunt kopen? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

13

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Insectenhotels

Relaxwonen Insecten hotel 30 cm review

Beste Koop Insectenhotel
1. Relaxwonen Insectenhotel

Natuurmonumenten Insectenhuis

Beste Insectenhotel Bijen
2. Natuurmonumenten Insectenhuis

GARDEN SPIRIT Insectenhotel set

Beste Insectenhotel Set
3. GARDEN SPIRIT Insectenhotel set

Dokkodo Insectenhotel

Beste Insectenhotel XL
4. Dokkodo Insectenhotel

Esschert Design vlinderkast

Beste Vlinder Insectenhotel
5. Esschert Design vlinderkast

Top 10 Beste Insectenhotels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen probleem! Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste insectenhotels. Ben jij benieuwd naar de producten van de insectenhotel test 2024? Bekijk ze dan onderaan dit artikel!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Insectenhotel?

Een insectenhotel is niet een aankoop dat je dagelijks doet. Het kan dus best lastig zijn waar je op moet letten bij het kopen van een insectenhotel. De prijs kan namelijk heel erg verschillen per product. Dus waar moet je op letten bij het kopen van een insectenhotel?

Deze vraag zullen we hieronder behandelen. We hebben namelijk wat criteria voor je op een rijtje gezet. Het is handig om dit goed door te nemen om zo een miskoop te voorkomen. 

Er is ook rekening gehouden met de consumentenbond. Als je dit goed doorgelezen hebt kan je weer verder gaan naar onze ultieme Top 5 en een mooi insectenhotel te vinden.

Soort insect

Het eerste waar je naar moet kijken is wat voor soort insect wil je onderdak gaan aanbieden. Want je krijgt waarschijnlijk een stuk meer van deze beestjes in je tuin door het hotel. Het is dus belangrijk dat je weet welk insect je meer gaat krijgen

Het kan ook zijn dat je een insectenhotel koopt dat voor meerdere insecten te gebruiken is. Dat is een hotel dat vaak voorkomt. Wil je toch een specifiek insect krijgen dan moet je daar specifiek opzoeken.

Grootte

Natuurlijk moet de grootte ook meegerekend worden. De meeste insectenhotels zijn 30 cm lang en ergens tussen de 20 en 25 cm breed. Het kan ook zijn dat je een groot liefhebber bent en veel beestje wilt hebben, dan is een groter hotel iets voor jou. 

De grootte is zeer belangrijk in de hoeveelheid insecten je wilt krijgen. Want hoe grote het hotel hoe meer erin past. Dus kijk er goed naar wat jou wensen zijn en maak daar een beslissing op. 

Prijs

De prijs speelt altijd een belangrijke rol bij de aankoop van bijna elk product. Dus ook bij een insectenhotel. De prijzen kunnen enorm uit elkaar liggen. Dit kan komen door de grootte, maar ook hoe het product gemaakt is.

Het is niet altijd zo dat het duurste product het beste is. In veel gevallen juist het tegendeel. Dit komt omdat je bij duurdere producten meestal dingen hebt die je eigenlijk niet gebruikt. In het geval van een insectenhotel kan het zijn dat een duurder hotel met de hand gemaakt is. 


Wat is het beste Insectenhotel van 2024? 

Iedereen wilt natuurlijk het beste product kopen, maar hoe weet je wat het beste insectenhotel van 2024 is? Dat is een lastige vraag. Want er is zo'n groot aanbod aan insectenhotels. Ze zijn allemaal verschillende hebben allemaal zo hun voordelen. 

Om je te helpen hebben wij van DeTuinAssistent vanuit het grote assortiment 5 van de beste insectenhotels geselecteerd. Ze hebben ook allemaal een eigen categorie gekregen zodat je zelf kan kijken welk product bij je past. Ben jij benieuwd naar de resultaten? Verspil dan geen tijd meer en lees verder!

1.  Relaxwonen Insectenhotel

Relaxwonen Insecten hotel 30 cm review

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Hitte

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op de eerste plek hebben we natuurlijk het insectenhotel van Relaxwonen. Dit hotel is perfect voor in je tuin. Door de verschillende compartimenten gaat je tuin helemaal leven.

Een insectenhotel is niet alleen hulpmiddel voor insecten. Het is ook een decoratie in je tuin. Door het mooie design van dit model is het geen doorn in het gezicht. Het geeft je tuin dat extra stukje sfeer.

Er gaan natuurlijk insecten in wonen die moeten het wel fijn beschouwen. Daarom zijn alle materialen in dit product van natuurlijke materialen. Hierdoor voelen de beesten zich een stuk sneller op hun gemak waardoor ze sneller zullen blijven.

Dit hotel is niet gemaakt voor een bepaald insect. Hij is gemaakt voor de volgende insecten: bijen, gaasvliegen, hommel, lieveheersbeestjes en vlinders. Je zult daarom meerdere insecten hebben in je tuin. Heerlijk, zo'n levende tuin.

Voordelen Relaxwonen Insectenhotel

 • Een mooi design
 • Gemaakt van natuurlijke materialen
 • Geschikt voor meerdere insecten 
 • Makkelijk op te hangen

Nadelen Relaxwonen Insectenhotel

 • Geen

2. Natuurmonumenten Insectenhuis

Natuurmonumenten Insectenhuis

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Hitte

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Met het Natuurmonumenten Insectenhuis heb jij een ideaal huis voor de bijen. Dit beestje helpen met de bestuiving van de tuin. Waardoor je een groene tuin krijgt.

Zoals gezegd is dit insectenhuis vooral ingericht voor bijen. Dit komt omdat bijen zeer belangrijk zijn voor een mooie tuin. Doordat ze in allemaal bloemen gaan zitten komen er allemaal zaadjes op de bij te zitten. Hierdoor krijg je zonder ervoor te betalen allemaal zaadjes van bloemen in je tuin. Heerlijk, al die gratis bloemen en planten

De binnenkant van het insectenhuis is gevuld met bamboe en rond hout. Dit is gedaan omdat insecten deze plekjes heerlijk vinden. Hier kunnen ze in schuilen. Maar ook insecten zoals oorwormen, kevers, spinnen en hommels vinden dit zeer fijne plekken.

Om te zorgen dat het hotel er mooi uitziet, is het hele insectenhotel afgewerkt met een blanke lak op waterbasis. Het voordeel hiervan is dat hij niet zal vergelen. Ziet er toch wat mooier uit.

Voordelen Natuurmonumenten Insectenhuis

 • Ideaal voor bijen
 • Gevuld met bamboe en rond hout
 • Afgewerkt met een blanke lak

Nadelen Natuurmonumenten Insectenhuis

 • In een formaat beschikbaat

3. GARDEN SPIRIT Insectenhotel set

GARDEN SPIRIT Insectenhotel set

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Hitte

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij al helemaal van het insectenhotel concept? Dan is het Garden Spirit insectenhotel set perfect voor jou. Met deze set kan je op 3 verschillende plekken in je tuin een hotel hebben. 

Doordat je bij de aankoop van dit product niet 1 maar 3 insectenhotels krijgt, kun je hem op verschillende plekken plaatsen. Hierdoor is de kans vele malen groter dat ze gebruikt worden en er zullen veel meer insecten in je tuin leven. Je tuin zal een grote groene zee worden.

De hotels zijn voorzien van een FSC-keurmerk. Dit keurmerk wordt alleen afgegeven als er verantwoord bosbeheer. Hierdoor weet je dat er verantwoord wordt omgegaan met het bos. 

De insectenhotels zijn zeer gemakkelijk op te hangen. Hierdoor ben je niet uren bezig om de hotels te monteren. Zo kunnen de insecten meteen hun nieuwe onderkomen ontdekken. 

Voordelen GARDEN SPIRIT Insectenhotel set

 • In een set van 3 geleverd
 • Beschikt over een FSC keurmerk
 • Zorgt voor veel leven in de tuin
 • Makkelijk op te hangen

Nadelen GARDEN SPIRIT Insectenhotel set

 • Zijn alle drie voor dezelfde insecten

4. Dokkodo Insectenhotel

Dokkodo Insectenhotel

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Hitte

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij helemaal gek op een groene tuin en de insecten die daarbij horen? Dan zit je goed met het Dokkodo Insectenhotel. Je wordt de eigenaar van een XL-hotel. Waar je veel gasten kunt ontvangen.

Je ziet de meeste insecten eigenlijk alleen in de lente en de zomer, maar ze zijn er ook in de herfst en de winter. Omdat dit insectenhotel voor elk seizoen geschikt is kan hij het hele jaar geopend blijven. Hierdoor zullen de insecten de koude winter eerder kunnen overleven.

Het hotel is gemaakt van hoogwaardige materialen. Hierdoor gaat het insectenhotel een lange tijd mee en kan hij tegen elk weer. Dit komt mede door het geïmpregneerde zadeldak. Er kan geen regen in het hotel komen. 

Bij de aankoop van dit product krijg je een insectenboekje. Hierin staan allemaal tips over hoe je het beste een insectenhotel kan gebruiken. Ook staan er allemaal feitjes in over insecten. Zo leer je elke toch weer iets nieuws.

Voordelen Dokkodo Insectenhotel

 • Een vier seizoenen hotel
 • Extra groot model
 • Geleverd met een insectenboekje
 • Gemaakt van hoogwaardige materialen

Nadelen Dokkodo Insectenhotel

 • Duurste optie van de lijst

5. Esschert Design vlinderkast

Esschert Design vlinderkast

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Hitte

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We zijn bij het laatste product van de Top 5 aangekomen. Dat is namelijk het Esschert Design vlinderkast! Dit is echt een perfect hotel voor vlinders.

Dit hotel is gemaakt voor vlinders. Ze kunnen er zo invliegen doordat de gaten verticaal zijn. Door het kleine en compacte model neemt het niet veel ruimte in beslag waardoor het in elke tuin past. Want wie wilt er nou geen mooie vlinders in de tuin hebben. 

Het materiaal dat gebruikt is voor het kast is van een zeer goede kwaliteit. Het zal niet snel kapot gaan doordat het hout is. Hierdoor kan het kastje een keer vallen zonder dat hij kapot gaat. 

Voordelen Esschert Design vlinderkast

 • Klein en compact
 • Gemaakt voor vlinders
 • Materiaal van goede kwaliteit

Nadelen Esschert Design vlinderkast

 • Er komen geen andere insecten in

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel insectenhotels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 13 soorten insectenhotels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de insectenhotels op beoordeeld?

Om te bepalen wat het beste insectenhotel op dit moment is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}