Beste Houtopslag [Test 2024]

april 10, 2024 | DIY

Best Geteste Houtopslag

Stalen brandhoutrek houtopslag zwart 100x150x25 cm
En.casa Stalen brandhoutrek houtopslag

De En.casa Stalen brandhoutrek houtopslag zorgt ervoor dat je al je brandhout op 1 plek hebt. Het hout kan je goed ordenen en wordt ook beschermd tegen bodemvocht. Daarbij is het nog gemakkelijk in elkaar te zetten. Het heeft 2 stalen frames en de 6 zijsteunen zorgen ervoor dat al het hout op de juiste plek blijft. Je kan het hout dus altijd kwijt in deze opslag en het bespaart veel ruimte.

Als je een houtkachel hebt ken je het probleem wel. Je hebt veel hout in huis, maar je weet niet waar je het allemaal moet neerleggen. Het is geen fijn gevoel als het onbeschermd in je huis ligt.

De perfecte oplossing hiervoor is een houtopslag. Een goede houtopslag is geordend en beschermt het hout tegen bodemvocht. Maar wat is nou de beste houtopslag van 2024?

In dit artikel gaan wij antwoord geven op deze vraag! Zo hebben wij meerdere producten getest en een Top 5 gevormd. Dit zijn de beste houtopslagen van 2024. Elk product is omschreven met een korte review.

Ze hebben ook voor- en nadelen gekregen. Met de eigen categorie weet je precies welk product bij je past.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Houtopslagen

Stalen brandhoutrek houtopslag zwart 100x150x25 cm

Beste Koop Houtopslag
1. En.casa Stalen brandhoutrek houtopslag

Kos Design - Brandhoutrek - Houtopslag - Binnen of Buiten - 65x44x28 - Haardhout rek - Zwarte poedercoat - Krasbestendig - Haardhout opslag - Brandhout opslag - Houthouder

Beste Houtopslag Binnen
2. Kos Design - Brandhoutrek

Relaxdays brandhout rek - haardhout opslag - haardhout rek - binnen & buiten - 100 x 60 x 30 cm

Beste Houtopslag Buiten
3. Relaxdays brandhout rek

Lendo Online brandhoutrek 50x25x148cm + draagtas– Binnen en buiten - haardhout opslag – haardhoutrek – houtopslag – metaal

Beste Houtopslag Metaal
4. Lendo Online brandhoutrek

Haardblokken/houtblokken flexibele opberg emmer van 53 x 40 x 38 cm - Zwart/hout print

Beste Budget Houtopslag
5. Haardblokken/houtblokken flexibele opberg emmer

Top 10 Beste Houtopslagen

Heb je geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen, door op de onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste houtopslagen bij één van de grootste webshops van Nederland! 

Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit de houtopslag test 2024! Je kan ze daarna goed vergelijken met de houtopslagen uit onze Top 5.


Waar moet je op letten bij het kopen van een houtopslag?

Een houtopslag kopen kan best lastig zijn omdat het een lange termijn aankoop is. Daarom is het belangrijk om van tevoren goed onderzoek te doen. Wij van de Tuinassistent hebben een aantal criteria voor je opgesteld.

Hier hebben we ook gekeken naar de consumentenbond. Het is handig om al deze punten goed door te nemen voordat je een aankoop gaat doen. Je wilt natuurlijk een miskoop voorkomen.

Een houtopslag heeft meerdere specificaties en daar wil je natuurlijk wel van op de hoogte zijn. Daarna kan je weer verder gaan naar onze ultieme Top 5!

Plaatsing

Het meest logische om naar te kijken is de plaatsing van de houtopslag. Dit kan je binnen doen maar ook buiten. En zelfs dan kan je het nog op verschillende plekken plaatsen.

Het is in ieder geval belangrijk dat de houtopslag beschikt over afwateringsgaten. Op deze manier kan het hout niet gaan rotten en blijft het goed. Je kan het dan voor een langere tijd gebruiken.

Kuub hout

Dit gaat over de grootte van de houtopslag en hoeveelheid hout erin kan. Je moet dan natuurlijk kijken naar de afmetingen. Het is wel handig om eerst na te gaan hoeveel hout je ongeveer gebruikt.

Op die manier kan je op zoek gaan naar een geschikte houtopslag en kan je het aantal kuub bepalen. Dat moet allemaal voor de aanschaf gedaan worden.

Poten of niet?

Wij raden aan om een houtopslag zonder poten te gebruiken als je geen vlakke ondergrond hebt. Op die manier blijft het namelijk goed op zijn plek staan. Als het instabiel is wil je natuurlijk niet dat de houtopslag omvalt.

Het heeft natuurlijk ook te maken met een eigen voorkeur en hoe het in je huis past. Het is in ieder geval slim om dit van tevoren te bepalen zodat je gerichter op zoek kan gaan.

Budget

Het laatste belangrijke punt is het budget wat je hiervoor wilt gebruiken. Houtopslagen verschillen heel erg van prijs, maar hetzelfde geldt dan ook voor de kwaliteit.

Bedenk daarom van tevoren een budget zodat je ook beter kan zoeken. Je stelt jezelf dan ook niet teleur. Het is ook slim om te zoeken naar een houtopslag aanbieding.


Wat is de beste houtopslag van 2024?

Hieronder kan je eindelijk de uitslag zien van onze test! Zo geven wij antwoord op 2 belangrijke vragen: welke houtopslag is het beste? En welke houtopslag past het beste bij mij?

Wij hebben namelijk veel producten getest en de beste in deze lijst verwerkt. Ze zijn omschreven met een korte review zodat je een indruk krijgt van het product.

Er staan ook nog voor- en nadelen bij. Ben jij dus benieuwd naar de beste houtopslagen van 2024? Twijfel dan niet en lees gauw verder om de resultaten te zien.

1. En.casa Stalen brandhoutrek houtopslag

Stalen brandhoutrek houtopslag zwart 100x150x25 cm

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.8

Prijs / kwaliteit

9.2

Het product hebben we net al geïntroduceerd, maar de eerste plek is voor de En.casa Stalen brandhoutrek houtopslag! Hiermee is het de beste houtopslag van 2024.

De En.casa Stalen brandhoutrek houtopslag is gemaakt van gepoedercoat staal. Dit betekent dat het van erg sterk materiaal gemaakt is en dat het voor een lange tijd meegaat. Het is daarom een goede lange termijn aankoop.

Het product bestaat uit 2 vierkante stalen frames die alles bij elkaar houden. Daartussen zitten 6 zijsteunen die ervoor zorgen dat het hout niet eruit valt. In deze houtopslag kan je goed ordenen en hout raakt ook niet de rond.

Hierdoor wordt het ook beschermt tegen bodemvocht en weet je dat het kan gebruiken. Daarbij is het ook gewoon een mooi product die meer sfeer geeft aan je huis. Dat lijkt me voor iedereen een goede toevoeging.


Voordelen En.casa Stalen brandhoutrek houtopslag

 • Verkrijgbaar in verschillende formaten
 • Makkelijk te installeren
 • Kan veel hout in


Nadelen En.casa Stalen brandhoutrek houtopslag

 • Minder geschikt voor buiten

2. Kos Design - Brandhoutrek

Kos Design - Brandhoutrek - Houtopslag - Binnen of Buiten - 65x44x28 - Haardhout rek - Zwarte poedercoat - Krasbestendig - Haardhout opslag - Brandhout opslag - Houthouder

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De tweede plek is weggelegd voor het Kos Design - Brandhoutrek! Dit is een mooie houtopslag die je binnen kan gebruiken en daarom ook een echte toevoeging is aan je huis.

Het Kos Design - Brandhoutrek is een redelijk klein product maar dat betekent niet dat er weinig hout in past. Je kan er nog steeds hout in ordenen en het heeft ook een mooi design.

Aan de zijkant kan je een vlam zien en dat weet iedereen gelijk dat dit hout gebruikt wordt voor het vuur. Verder is het product gemaakt van zwaar staal. Hierdoor is het dus weerbestendig en voelt het duurzaam aan.

Het is ook krasbestendig. Dit betekent dat het product door de jaren heen dezelfde kwaliteit blijft behouden. Iedereen kan dit product monteren aangezien je hier slechts 4 schroeven voor nodig hebt.


Voordelen Kos Design - Brandhoutrek

 • Heeft slechts 4 schroeven nodig om het te installeren
 • Klein maar er kan genoeg hout in
 • Past mooi bij elk huis


Nadelen Kos Design - Brandhoutrek

 • Alleen verkrijgbaar in het zwart

3. Relaxdays brandhout rek

Relaxdays brandhout rek - haardhout opslag - haardhout rek - binnen & buiten - 100 x 60 x 30 cm

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil jij toch liever je houtopslag buiten plaatsen? Stop dan hier en bekijk gauw het Relaxdays brandhout rek! Dit product heeft namelijk ook een groot formaat.

Het Relaxdays brandhout rek heeft een lengte van maar liefst 100 centimeter. Dit betekent dat je er heel veel hout in kan leggen. Het beschikt ook over 2 planken waardoor je het hout weer kan scheiden.

Dit is heel erg handig als je het voor meerdere doeleindes gebruikt. Aan de zijkanten zitten 4 haken waaraan gereedschap kan hangen. Hierdoor is het ook een multifunctioneel product.

Vind je een breedte van 60 centimeter te groot? Geen zorgen! Je kan ook namelijk voor een kleine formaat kiezen met een breedte van 40 centimeter. Al met al dus een uitstekend product dat je buitenplaats mooier kan maken.


Voordelen Bolify Relaxdays brandhout rek

 • Mooi design
 • Je kan het hout er gemakkelijk uitpakken
 • Het hout kan je goed scheiden


Nadelen Relaxdays brandhout rek

 • Neemt veel ruimte in beslag voor als je het binnen wilt zetten

4. Lendo Online brandhoutrek

Lendo Online brandhoutrek 50x25x148cm + draagtas– Binnen en buiten - haardhout opslag – haardhoutrek – houtopslag – metaal

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij op zoek naar een metalen houtopslag? Bekijk dan het Lendo Online brandhoutrek! Dit materiaal zorgt ervoor dat het lang meegaat en lang van het hout kan genieten.

Een voordeel van een metalen houtopslag is dat het voor een lange tijd meegaat. Dat is bij de Lendo Online brandhoutrek dus ook zeker het geval. Het heeft een stevige constructie zodat je er veel hout in kan leggen.

De zijkanten zorgen ervoor dat het hout niet eruit valt. Je kan het hout er ook gemakkelijk uithalen. Bij het product krijg je ook nog een draagtas. Als je nieuw hout hebt, kun je het op deze manier vervoeren.

Dat is toch handig! Het monteren gaat ook makkelijk aangezien het niet zoveel onderdelen zijn. Met deze aankoop kan je indruk maken op gasten omdat het een klassieke uitstraling heeft.


Voordelen Lendo Online brandhoutrek

 • Krijgt er een draagtas bij
 • Product kan binnen en buiten gebruikt worden
 • Heeft een stevige constructie


Nadelen Lendo Online brandhoutrek

 • Het materiaal kan stug zijn als je het wilt installeren

5. Haardblokken/houtblokken flexibele opberg emmer

Haardblokken/houtblokken flexibele opberg emmer van 53 x 40 x 38 cm - Zwart/hout print

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

De laatste plek hebben we weggelegd voor de Haardblokken/houtblokken flexibele opberg emmer! Dit is de beste budget optie van het moment. Het doet zeker niet onder van de andere producten.

De Haardblokken/houtblokken flexibele opberg emmer is een beetje anders dan de andere producten uit deze Top 5. Dit is namelijk geen echte opslag maar het is een emmer.

Hierin kan je het hout doen en je kan deze emmer dus ook gemakkelijk meenemen. Het heet ook een redelijk groot formaat waardoor je er veel hout in kan leggen. De flexibiliteit van het product is heel erg fijn.

Je kan deze emmer naast de open haard leggen. Het design (met hout erop) zorgt ervoor dat het erbij past. Al met al voor de goede prijs-kwaliteitverhouding is het een uitstekend product.


Voordelen Haardblokken/houtblokken flexibele opberg emmer

 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Heeft een inhoud van 36 liter
 • Dit is de goedkoopste optie


Nadelen Haardblokken/houtblokken flexibele opberg emmer

 • Krijgt er geen deksel bij

Hoeveel houtopslagen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 houtopslagen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de houtopslagen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste houtopslagen zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}