Beste Hogedrukreiniger [Test 2024]

april 17, 2024 | Tuinonderhoud

 • Home
 • -
 • Blog
 • -
 • Beste Hogedrukreiniger [Test 2024]

Best Geteste Hogedrukreiniger

Bosch Universal Aquatak 135 Hogedrukreiniger - 1900 W - 135 bar

Op zoek naar de beste hogedrukreiniger? Dan ben je op zoek naar de Bosch Universal Aquatak 135 Hogedrukreiniger. Deze hogedrukreiniger is als beste uit onze beste hogedrukreiniger test gekomen. De hogedrukreiniger wordt geleverd inclusief trio-mondstuk met vlak-, punt- en roterende straalinstellingen.

Daarnaast werkt de Bosch Hogedrukreiniger comfortabel en reinigt het plezieriger door de stille motorpomp. Ook is hij meer mobiel en gemakkelijker op te bergen door de uitschuifbare handgreep.

Benieuwd naar deze hogedrukreiniger? Klik op de onderstaande button!

Een hogedrukreiniger is een onmisbaar apparaat bij de meest uiteenlopende schoonmaakklussen. Je terras, oprit of schutting reinigen wordt een fluitje van een cent! Of je nu die storende, groene aanslag van je terras of schutting wilt verwijderen, je fiets of auto schoonmaken of je tuinmeubilair zomer klaarmaken, met een hogedrukreiniger is de klus zo geklaard.

Gebruiksgemak is dan ook de belangrijkste overweging om een hogedrukreiniger aan te schaffen: je bespaart jezelf veel nodeloos gezwoeg! Bovendien werkt het supersimpel: sluit de tuinslang aan het apparaat, stop de stekker in het stopcontact, en je kan beginnen. Binnen no-time zijn je terras en tuinmeubelen weer stralend schoon!

Benieuwd naar de beste hogedrukreinigers en waar je op moet letten? Lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Hogedrukreinigers

Beste koop hogedrukreiniger
1.  Bosch Universal Aquatak 135 Hogedrukreiniger - 1900 W - 135 bar

Beste hogedrukreiniger

Beste hogedrukreiniger voor thuis
2. Kärcher K 2 Home Hogedrukreiniger - 1400W - 110 bar - 20 m²/h

Beste hogedrukreiniger

Beste hogedrukreiniger voor auto
3. Powerplus POWXG90420 Hogedrukreiniger - 2200 W - 170 bar - 450 l/h

Beste hogedrukreiniger

Beste hogedrukreiniger voor terras
4. Nilfisk Hogedrukreiniger C120.7-6 PCAD

Beste hogedrukreiniger

Beste goedkope hogedrukreiniger
5. VONROC Hogedrukreiniger V18-2 – 1800W – 140 bar – 420 l/h – Incl. 8m slang, reinigingsmiddelentank en meer

Top 10 beste hogedrukreinigers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste hogedrukreinigers!


Misschien ook interessant:


Waar op letten bij het kopen van een hogedrukreiniger?

Maar wat is nou de beste hogedrukreiniger voor jou? Om de beste hogedrukreiniger voor jouw specifieke situatie te vinden, kun je het beste meerdere hogedrukreinigers met elkaar vergelijken. Daarbij let je natuurlijk op onderstaande specificaties. Zo is een automatisch start-stopsysteem niet alleen handig, maar tevens zuinig in energie en water.

Ook de lengte en verstelbaarheid van de hogedrukslang en het gemak waarmee je schoonmaakmiddelen toevoegt, spelen een rol. Daarnaast is ook kwaliteit van belang, zeker bij regelmatig gebruik. De technische specificaties van een hogedrukreiniger, zoals waterdruk en vermogen staan meestal vermeld op de verpakking.

Maar let ook op andere zaken, zoals gebruiksgemak en bijbehorende accessoires, essentieel bij verschillende schoonmaakklussen. We zetten de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje.

Kracht

De werkdruk, oftewel de kracht van een hogedrukspuit, is aangegeven in ‘bar’. Hoe hoger de druk, hoe groter de reinigingskracht. Voor eenvoudige klussen in en om huis is 100/125 bar afdoende. Voor grotere klussen kies je beter voor een hogere werkdruk.

Tuinmeubilair, terras, dakgoot, auto (motor)fiets: 100 tot 125 bar
Terras, schuttingen en muren: 125 tot 150 bar
Leidingen, zwembaden, en metselwerk: 150 tot 175 bar
Professionele schoonmaakklussen: > 175 bar

Wateropbrengst

De wateropbrengst geeft aan hoeveel liter water per uur het apparaat verbruikt, variërend van 300 tot meer dan 550 liter per uur.

Technische specificaties

De technische specificaties van een hogedrukreiniger, zoals waterdruk en vermogen staan meestal vermeld op de verpakking. Maar let ook op andere zaken, zoals gebruiksgemak en bijbehorende accessoires, essentieel bij verschillende schoonmaakklussen. We zetten de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje.

Lengte van de hogedrukslang

De lengte van de slang bepaalt in belangrijke mate je bewegingsvrijheid tijdens het werk. Een langere slang biedt meer gebruiksgemak, doordat je het apparaat niet steeds hoeft te verplaatsen.

Maximale watertemperatuur

Hogedrukreinigers werken met koud of warm water, afhankelijk van het type. Voor het verwijderen van hardnekkig vuil, maar ook van vet, olie en smeermiddelen is het gebruik van warm/heet water het meest efficiënt.

Accessoires

Speciale opzetstukken voor een hogedrukreiniger, zoals een terrasreiniger, een zachte borstel of een vuilfrees, zorgen dat je de klus zo snel en effectief mogelijk kunt aanpakken. Zo voorkomt de terrasreiniger het opspatten van vuil water, waardoor muren en ramen weer vuil worden bij het reinigen van je terras. Een vuilfrees, met zijn snel roterende, krachtige straal, is vooral handig voor hardnekkig vuil op lastig bereikbare plekken.


Wat is de beste hogedrukreiniger van 2024? 

Maar wat is nou de beste hogedrukreiniger van 2024? In onze beste hogedrukreiniger hebben we verschillende modellen getest op bepaalde criteria. Hierbij hebben wij dezelfde criteria getest als in de beste hogedrukreiniger volgens de consumentenbond test. Hierdoor hebben wij alleen de allerbeste exemplaren in onze top 5 opgenomen.

Zo weet jij dus zeker dat de ideale hogedrukreiniger voor jou er tussen zit. Ook hebben wij elke hogedrukreiniger voorzien van een korte beschrijven en de voor- en nadelen er van opgenoemd.

Daarnaast hebben wij ze beoordeeld op gebruiksgemak, functionaliteiten en prijs-kwaliteitverhouding. Ook hebben wij hierbij rekening gehouden met reviews van andere consumenten.

Benieuwd naar de 5 modellen die het gemaakt hebben tot onze top 5? Lees dan gauw verder!

1. Bosch Universal Aquatak 135 Hogedrukreiniger - 1900 W - 135 bar

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op zoek naar de beste hogedrukreiniger van het moment? Dan ben je op zoek naar de Bosch Universal Aquatak 135 hogedrukreiniger. De compact ontworpen hogedrukreiniger van Bosch type is vooral geschikt voor het reinigen van voorwerpen en oppervlakken buitenshuis, zoals terrassen, gereedschappen, voertuigen en boten.

Daarnaast beschikt dit model over een auto-stop systeem waardoor de motor pas wordt geactiveerd wanneer je de spuitpistool aan zet. Door de grote wielen is de hogedrukreiniger makkelijk te verplaatsen en door de speciale handgrepen kan hij ook compact gemaakt worden waardoor hij goed op te bergen is.

Voordelen Bosch Universal Aquatak 135 Hogedrukreiniger - 1900 W - 135 bar

 • Het auto-stop systeem: de motor wordt pas geactiveerd als je het spuitpistool aanzet
 • De innovatieve 3-in-1 sproeier met PencilJet voor zichtbaar betere reinigingsprestaties
 • Snel aanbrengen van reinigingsmiddel door een speciaal hogedruk-accessoire

Nadelen Bosch Universal Aquatak 135 Hogedrukreiniger - 1900 W - 135 bar

 • een onduidelijke handleiding

2. Kärcher K 2 Home Hogedrukreiniger - 1400W - 110 bar - 20 m²/h

Beste hogedrukreiniger

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op zoek naar de op een na beste hogedrukreiniger? Dan zoek je de Kärcher hogedrukreiniger. Karcher is marktleider op het gebied van hogedrukreinigers, brengt de Kärcher K 2 Home op de markt. Een ideaal apparaat voor incidenteel gebruik, voor het reinigen van kleinere terrassen, gereedschappen en tuinmeubelen.

Er zijn veel verschillende soorten Kärcher hogedrukreinigers met verschillende voor- en nadelen. Uit onze test blijkt dat de Kärcher K 2 Home Hogedrukreiniger de beste van het merk is op dit moment. Met 1400 Watt vermogen en 110 bar spuitkracht is deze hogedrukreiniger de absolute topper binnen e Kärchers.

Voordelen Kärcher K 2 Home Hogedrukreiniger - 1400W - 110 bar - 20 m²/h

 • Compact model, makkelijk te monteren
 • Ideaal voor het verwijderen van onkruid en aanslag tussen de stenen
 • Lichtlopende wielen maken het apparaat makkelijk te verplaatsen
 • Geïntegreerd zuigmechanisme voor de reinigingsmiddelen

Nadelen Kärcher K 2 Home Hogedrukreiniger - 1400W - 110 bar - 20 m²/h

 • Niet geschikt voor intensief gebruik, en de druk is niet instelbaar

3. Powerplus POWXG90420 Hogedrukreiniger - 2200 W - 170 bar - 450 l/h

Beste hogedrukreiniger

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Geschikt model voor regelmatig gebruik bij het reinigen van zaken rondom huis, zoals terras, schuttingen, metselwerk, tuinmeubelen- en gereedschap, auto, caravan, fiets en zelfs het zwembad. Daarnaast is hij gemakkelijk te verplaatsen, doordat hij beschikt over grote wieltjes en een handige handgreep.

De slang die bij de hogedrukreiniger hoort is 8 meter lang en kan netjes opgerold worden dankzij de haspel bovenaan het apparaat. Het pomphuis van de hogedrukreiniger is gemaakt van hoogwaardig aluminium. 

Voordelen Powerplus POWXG90420 Hogedrukreiniger - 2200 W - 170 bar - 450 l/h

 • 8 meter lange slang
 • Gemakkelijk te verplaatsen dankzij wieltjes en handgreep
 • 170 bar

Nadelen Powerplus POWXG90420 Hogedrukreiniger - 2200 W - 170 bar - 450 l/h

 • Hogedrukreiniger vereist soms wat onderhoud

4. Nilfisk Hogedrukreiniger C120.7-6 PCAD

Beste hogedrukreiniger

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Dit model van Nilfisk is een compact, gebruiksvriendelijk all-in model, geschikt voor licht tot gemiddeld schoonmaakwerk, zoals het schoonmaken van de auto, fietsen, terras en tuinmeubels. Ook beschikt de hogedrukreiniger over een handige drukregelaar waarmee je altijd bepaalt hoeveel druk je door de slang wilt hebben.

De hogedrukreiniger is makkelijk verrijdbaar door de grote wielen en beschikt ook over een handig handvat. Dit model is geschikt voor lichte tot gemiddelde schoonmaakwerkzaamheden. 

Voordelen Nilfisk Hogedrukreiniger C120.7-6 PCAD

 • Automatische start-stop systeem 
 • Gebruiksvriendelijk
 • Click&Clean systeem, ideaal bij het gebruik van accessoires zoals borstels, patiocleaners en schuimsproeiers
 • Kwalitatief hoogwaardig en betrouwbaar o.a. door de aluminium pomp

Nadelen Nilfisk Hogedrukreiniger C120.7-6 PCAD

 • Minder geschikt voor grote oppervlakken

5. VONROC Hogedrukreiniger V18-2 – 1800W – 140 bar – 420 l/h

Beste hogedrukreiniger

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Hogedrukreiniger met koud water, ideaal voor het incidenteel verwijderen van oppervlakkig vuil op buitenoppervlakken, hekken, roosters, tuinmeubelen, auto’s en fietsen. De krachtige hogedrukreiniger beschikt over 1800 Watt wat 420 liter per uur aan water levert met een druk van 140 bar.

Ook beschikt hij over een 8 meter lange hogedrukslang en een 5 meter lange stroom kabel waardoor jouw bewegingsvrijheid erg groot is. Het ingebouwde schoonmaakmiddelen reservoir zorgt er voor dat je meteen kunt wassen. Ook is de hogedrukreiniger voorzien van wielen en een handel waardoor deze eenvoudig te verplaatsen is.

Voordelen VONROC Hogedrukreiniger V18-2 – 1800W – 140 bar – 420 l/h

 • Lengte van de hogedrukslang: 8 meter 
 • Snel aan te sluiten wateringang met speciaal filter voor onzuiverheden 
 • Grote wielen voor veel wendbaarheid
 • Lichtgewicht, dus makkelijk te verplaatsen en vervoeren

Nadelen VONROC Hogedrukreiniger V18-2 – 1800W – 140 bar – 420 l/h

 • Niet geschikt voor intensief gebruik
 • Goedkopere kwaliteit

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel hogedrukreinigers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten hogedrukreinigers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de hogedrukreinigers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste hogedrukreinigers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}