Beste Grastrimmer [Test 2024]

april 10, 2024 | Tuinonderhoud

Best Geteste Grastrimmer

Makita DUR181Z (zonder accu)

Makita DUR181Z (zonder accu)

Op zoek naar de beste grastrimmer van dit moment? Wij hebben de beste opties getest in onze beste grastrimmer test. Hierdoor zijn wij er achter gekomen wat de beste grastrimmer van dit moment is. De beste grastrimmer is namelijk de Makita DUR181Z (zonder accu) om verschillende redenen.

Zo werkt deze grastrimmer op accu waardoor je niet vast zit aan verlengsnoeren en hij tegelijkertijd lekker stil is. Ook beschikt hij over een draaibare kop waardoor het mogelijk is om ook moeilijke te bereiken plekken te trimmen. Daarnaast is ook de juiste werkhoogte in te stellen met de telescopische steel.

De allerbeste prijs vind je via de button hieronder!

Een grastrimmer kan ontzettend handig zijn. Zo kun je met een grastrimmer gemakkelijk onkruid verwijderen en je gazonnetje weer mooi strak maken. Ook maakt een grastrimmer het mogelijk om op lastig te bereiken plekken te trimmen. Hierdoor hoef jij niet te klooien met je grasmaaier. Ook zijn er ontzettend veel verschillende grastrimmers met verschillende voor- en nadelen.

Zo zijn er grastrimmers op accu, snoer en benzine. Ook zijn er grastrimmers met verschillende specificaties en handigheden. Om de keuze voor jou makkelijker te maken hebben wij ontzettend veel grastrimmers met elkaar vergeleken. Hierbij hebben wij de beste opties grastrimmers getest om zo een ultieme top 5 beste grastrimmers op te zetten.

Wil jij weten waar je op moet letten en wat de beste opties zijn? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

55

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Grastrimmers

Makita DUR181Z (zonder accu)

Beste koop grastrimmer

1.  Makita DUR181Z (zonder accu)

Makita DUR181Z (zonder accu)

Beste grastrimmer op accu

2. Bosch UniversalGrassCut 18 (zonder accu)

Beste grastrimmer

Beste premium grastrimmer

3. BLACK+DECKER ST182320-QW Grastrimmer 

Beste grastrimmer

Beste elektrische grastrimmer draad

4. Bosch ART 27

Beste grastrimmer

Beste goedkope grastrimmer

5. GARDENA SmallCut Trimmer 300/23 Grastrimmer

Top 10 Beste Grastrimmers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste grastrimmers.


Waar op letten bij het kopen van een grastrimmer?

Er zijn verschillende criteria waar je op moet letten bij het aanschaffen van een grastrimmer. Zo zijn er ontzettend veel verschillende grastrimmers met verschillende voor- en nadelen. Zoals eerder benoemd zijn er grastrimmers op verschillende krachtbronnen. Ook zijn zij er in verschillende categorieën en prijsklassen.

Hieronder hebben wij een handig overzicht gemaakt met de belangrijkste criteria voor het aanschaffen van een grastrimmer. Deze criteria hebben wij ook getest in onze beste grastrimmer van 2023 test. Daarnaast zijn dit dezelfde criteria als in de test van de beste grastrimmer consumentenbond. Hierdoor weet je zeker dat je verzekerd bent van de beste opties en voorkom je een miskoop!

Elektrisch, accu of benzine?

Zoals je waarschijnlijk wel had verwacht zijn er grastrimmers die werken op verschillende krachtbronnen. Allereerst zijn er grastrimmers die werken op accu. Deze grastrimmers hebben het beste gebruiksgemak maar beschikken vaak wel over een lager vermogen en worden beperkt door de accuduur. 

Daarnaast zijn er ook elektrische grastrimmers. Deze grastrimmers beschikken over een hoger vermogen en kunnen aan een stuk door trimmen zonder beperkingen van een accu. Het nadeel van de elektrische grastrimmer is enkel het snoer wat je constant achter je aan moet slepen.

Als laatste is er de benzine uitvoering van de grastrimmer. Deze benzine varianten zijn vaak zwaardere grastrimmers ook wel bostrimmers genoemd. Deze grastrimmers hebben ook een goed gebruiksgemak en een enorm vermogen. Het enige nadeel is dat deze benzine varianten wat duurder in gebruik zijn en ontzettend veel geluid maken.

Maaibreedtes

De maaibreedtes van grastrimmers kunnen ook ontzettend erg verschillen. Het is aan jou om te bepalen wat de ideale breedte is. Een grastrimmer met een groot maaivlak kan makkelijk zijn voor het trimmen van een grote tuin. Een kleiner maaivlak kan weer handiger zijn voor het maaien van gedetailleerde tuintjes.

Uitvoering van de grastrimmer

Zoals eerder benoemd zijn er ook verschillende varianten van grastrimmers. Zo zijn er lichtte grastrimmers maar ook zwaardere bostrimmers. Bostrimmers kunnen handig zijn voor het trimmen van grote gewassen en doorgegroeid onkruid. Grastrimmers zijn geschikt voor het strak houden van een gazonnetje.

Veiligheid

Daarnaast is de veiligheid van de bostrimmers ook een belangrijk punt. Bostrimmers beschikken over bepaalde veiligheidsvoorwaarden. Toch kan het verstandig zijn om extra maatregelen te treffen. Maak bijvoorbeeld gebruik van het dragen van gehoorbescherming. Daarnaast is het verstandig om stenen en ander puin te verwijderen voor je aan de slag gaat. 


Wat is de beste grastrimmer van 2023? 

Nu je precies weet waar je op moet letten ben je vast ook wel benieuwd naar de beste grastrimmer van dit moment. Om die reden hebben wij hieronder een top 5 gemaakt met grastrimmers uit verschillende categorieën en prijsklassen. Hierbij hebben wij elk model getest op bovenstaande criteria en criteria zoals gebruiksgemak, functionaliteiten en prijs/kwaliteit.

Daarnaast hebben wij ook rekening gehouden met tientallen reviews van andere consumenten. Zo weet jij zeker dat je geen miskoop doet. Elk model hebben wij voorzien van een korte product omschrijving waarbij wij de voor- en nadelen van elk type grastrimmer hebben benoemd. Benieuwd naar de modellen die het gemaakt hebben tot onze top 5? Lees dan gauw verder!

1. Makita DUR181Z (zonder accu)

Makita DUR181Z (zonder accu)

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op nummer 1 hebben wij de Makita DUR181Z (zonder accu) geselecteerd. Deze trimmer is namelijk het beste om de rand van je gazon te trimmen. Daarnaast werkt dus grastrimmer op accu en snijdt hij met een vervangbaar draad. Ook is de maaibreedte van deze grastrimmer mooi gemiddeld namelijk 26 cm breed. 

Met de telescopische steel is het mogelijk om gemakkelijk de werkhoogte aan te passen om de ideale werkhouding aan te nemen. Deze grastrimmer maakt het ontzettend makkelijk om op moeilijk bereikbare plekken te kopen. Het kan verstandig zijn om een extra accu te kopen zodat je langer de tijd hebt om je volledige gazonnetje te trimmen.


Voordelen Makita DUR181Z (zonder accu)

 • Telescopische steel
 • Maaibreedte van 26 cm
 • Draaibare kop
 • Snijmethode met draad


Nadelen Makita DUR181Z (zonder accu)

 • Wordt geleverd exclusief accu

2. Bosch UniversalGrassCut 18 (zonder accu)

Makita DUR181Z (zonder accu)

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op nummer 2 hebben wij de Bosch UniversalGrassCut 18 (zonder accu) geselecteerd. Deze grastrimmer werkt namelijk ook op accu en beschikt alsnog over een goed vermogen waarmee jij gemakkelijk de randen van je gazonnetje trimt. Daarnaast werkt deze grastrimmer met draad waardoor jij probleemloos langs stenen afscheidingen kunt trimmen zonder dat het mesje stuk gaat.

Ook beschikt deze grastrimmer over een draaibare kop waardoor jij ook op moeilijk bereikbare plekken kunt trimmen. Ook is deze grastrimmer vrij licht en weegt hij slechts 2,7 kg. De reviews die wij online gelezen hebben over de Bosch UniversalGrassCut 18 (zonder accu) waren ook erg positief. De enige klachten gingen over het niet meeleveren van een accu.


Voordelen Bosch UniversalGrassCut 18 (zonder accu)

 • Werkt op accu
 • Snijmethode met draad
 • Beschikt over een draaibare kop


Nadelen Bosch UniversalGrassCut 18 (zonder accu)

 • Wordt zonder accu geleverd

3. BLACK+DECKER ST182320-QW Grastrimmer 

Beste grastrimmer

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op nummer 3 hebben wij de BLACK+DECKER ST182320-QW Grastrimmer geselecteerd. Deze grastrimmer beschikt namelijk over een automatische draadtoevoer systeem waarmee automatisch de juiste draadlengte wordt ingesteld. Dit bespaart veel tijd en moeite. Ook beschikt deze grastrimmer over een snijbreedte van 25 cm wat hem geschikt maakt voor kleine- en grote tuinen.

De lichtgewicht grastrimmer weegt slechts 3,5 kg. Dit is niet de lichtste variant grastrimmer maar beschikt wel over een ontzettend lichte bediening. Door draad als snijmethode is het mogelijk om grasranden naast stenen- of andere omheiningen te trimmen zonder het snijblad te beschadigen. 


Voordelen BLACK+DECKER ST182320-QW Grastrimmer 

 • Werkt op accu
 • Snijbreedte van 25 cm
 • Vermogen van 18V
 • Gewicht van 3,5 kg


Nadelen BLACK+DECKER ST182320-QW Grastrimmer 

 • Vermogen van maximaal 50 watt

4. Bosch ART 27

Beste grastrimmer

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op nummer 4 staat de Bosch ART 27. Deze grastrimmer werkt op snoer en kan daarom een stuk langer mee dan de grastrimmers op accu. Wel kan het soms lastig zijn om het snoer lang genoeg te maken om op elke plek te kunnen trimmen. Dit probleem kan gemakkelijk worden verholpen door gebruik te maken van verlengsnoeren.

Zo wordt er een verlengkabel van 20 meter meegeleverd voor slechts enkele euro's meer. Ook deze grastrimmer werkt met een draad waardoor hij minder onderhoud nodig heeft. De maaibreedte van deze grastrimmer is 27 cm en door de draaibare kop is het mogelijk om elke plek te bereiken.


Voordelen Bosch ART 27

 • Hoogte kan gemakkelijk ingesteld worden
 • Voorzien van extra handvat voor extra grip
 • Werkt met draad


Nadelen Bosch ART 27

 • Er wordt geen draagriem meegeleverd

5. GARDENA SmallCut Trimmer 300/23 Grastrimmer

Beste grastrimmer

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plek hebben wij de GARDENA SmallCut Trimmer 300/23 Grastrimmer geselecteerd. Deze grastrimmer is de goedkoopste variant maar beschikt wel over enkele belangrijke criteria. Zo werkt deze grastrimmer op snoer en heeft hij een vermogen van 300 watt. De maaibreedte is iets kleiner namelijk 23 cm wat hem geschikt maakt voor kleinere gedetailleerde tuinen.

Met een gewicht van slechts 1,6 kilogram is dit ook meteen de lichtste variant grastrimmer uit onze top 5. Daarnaast is het gemakkelijk om een verlengsnoer bij te bestellen via de bovenstaande button. Het geluidsniveau van deze grastrimmer is ook prima met een maximaal volume van 94 dB.


Voordelen GARDENA SmallCut Trimmer 300/23 Grastrimmer

 • Goedkope variant grastrimmer
 • Licht gewicht
 • Goed vermogen


Nadelen GARDENA SmallCut Trimmer 300/23 Grastrimmer

 • Maakt meer geluid dan varianten op accu

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel grastrimmers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten grastrimmers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de grastrimmers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste grastrimmers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}