Beste Grasmaaier [Test 2024]

april 17, 2024 | Tuinonderhoud

Best Geteste Grasmaaier

Makita DLM432CT2

Makita DLM432CT2

Op zoek naar de beste grasmaaier van dit moment? Uit onze beste grasmaaier test is duidelijk gebleken dat de DLM432CT2 van Makita de beste grasmaaier van het moment is. Deze grasmaaier beschikt namelijk over een mulching functie wat er voor zorgt dat het gras versnippert wordt waarna het als meststof terug op het gazon geblazen wordt.

Ook werkt deze grasmaaier op accu wat het gebruiksgemak van deze grasmaaier perfect maakt. Er worden namelijk 2 Makita LXT 18V accu's mee geleverd en een oplaadstation. Hierdoor kun jij lang ongestoord je gazon maaien.

Benieuwd naar deze grasmaaier? Klik op de onderstaande button!

Wanneer je een gazon in je tuin hebt, dan is het belangrijk om regelmatig het gras te maaien. Een pas gemaaid gazon ziet er weer strak en fris uit. Omdat grasmaaien niet voor iedereen het leukste klusje is, is het belangrijk om te kiezen voor een goede grasmaaier. Een grasmaaier kan het je gemakkelijk en comfortabel maken.

Hierdoor wordt het uiteindelijke resultaat veel beter en krijg je eventueel toch meer zin om regelmatig het gras te maaien. In dit artikel zijn wij op zoek gegaan naar de beste opties van dit moment. Dit hebben wij gedaan door een beste grasmaaier test uit te voeren. Hierbij hebben wij gekeken naar waar je op moet letten bij het aanschaffen van een grasmaaier en andere criteria.

Wil je weten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een grasmaaier en wat de beste opties van dit moment zijn? Dan is dit artikel perfect voor jou. Lees snel verder om achter de beste opties van het moment te komen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Grasmaaiers

Makita DLM432CT2

Beste koop grasmaaier
1. Makita DLM432CT2

Bosch Citymower 18-300

Beste grasmaaier op accu
2. Bosch Citymower 18-300

beste grasmaaier

Beste grasmaaier elektrisch
3. Wolf Garten A 340 E

beste grasmaaier

Beste grasmaaier groot gazon
4. Bosch ARM 32

beste grasmaaier

Beste goedkope grasmaaier
5. Powerplus POWEG63703

Top 10 beste grasmaaiers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste grasmaaiers!


Waar op letten bij het kopen van een grasmaaier?

Maar waar moet je nou op letten bij het aanschaffen van een grasmaaier en welke grasmaaier past het beste bij mij? Dit zijn belangrijke vragen om te beantwoorden voordat je zomaar een grasmaaier koopt. Je wilt namelijk voorkomen dat je een miskoop doet. Om die reden hebben wij hieronder de belangrijkste criteria op een rijtje gezet.

Wanneer je rekening houdt met deze criteria weet je zeker dat je geen miskoop doet. Deze criteria hebben wij overigens ook getest in onze beste grasmaaier test. Hierdoor weet je zeker dat alle opties in onze top 5 de beste opties van het moment zijn. Dit zijn tevens dezelfde criteria als getest in de beste grasmaaier volgens de consumentenbond test.

Er zijn namelijk enkele zaken waar je op moet letten als je overgaat tot aankoop van de voor jouw beste grasmaaier. Iedereen heeft namelijk behoefte aan andere vereiste voor de perfecte grasmaaier. 

Elektrisch, op accu of benzine?

Het klassieke type grasmaaier is een benzine grasmaaier. Hier moet je regelmatig benzine bijvullen. Er is ook de elektrische grasmaaier. Het nadeel hiervan is dat hier een stroomkabel aanhangt.

Hiermee moet je oppassen dat deze niet in aanraking met de messen komt. Een alternatief hiervoor is de accu grasmaaier. De accu laad je thuis op en plaats je in de grasmaaier. Je bent dan definitief van de stroomkabel verlost.

Mulching functie

De nieuwste grasmaaiers beschikken over de mulching functie. Dit is een functie die er voor zorgt dat het gemaaide gras versnippert wordt om vervolgens als meststof terug op het gazon verspreid te worden. Dit zorgt er voor dat jouw gazon er netjes, gezond en strak bij komt te liggen.

Groot of klein gazon

Als derde is het belangrijk om te kijken of je een groot of klein gazon hebt. Kleine gazonnetjes kunnen gemakkelijk met een benzine, accu of elektrische grasmaaier gemaaid worden. Bij een wat groter gazon is het al lastig om elektrisch te maaien omdat je te maken hebt met het snoer. Ook een accu grasmaaier kan voor problemen zorgen doordat een accu op een gegeven moment leeg raakt.

Voor grote gazonnetjes kan het daarom handig zijn om een zitmaaier of robotmaaier aan te schaffen. Een zitmaaier kun je op zitten wat het gebruiksgemak flink vergroot. Ook hebben deze grasmaaiers vaak een groter maaioppervlak. Een robotmaaier kan ook voordelig zijn. Dit lees je in de volgende criteria beschrijving.

Robotmaaier?

Als laatste kan de robotmaaier een oplossing zijn voor sommige mensen. Een robotmaaier maait namelijk zonder dat jij er zelf moeite voor hoeft te doen. Ook kunnen robotmaaiers vaak snachts aangezet worden waardoor jij er zelf geen last van hebt. Dit kan vaak op het apparaat worden ingesteld. 

Ook voor grote tuinen kan dit een oplossing zijn omdat robotmaaiers vaak grote oppervlakken kunnen maaien. 


Wat is de beste grasmaaier van 2024? 

Nu je de belangrijkste criteria weet is het tijd om onze ultieme top 5 aan jou te laten zien. Deze top 5 hebben wij zorgvuldig opgesteld aan de hand van de door ons uitgevoerde beste grasmaaier test. Hierbij hebben wij bij elk product een korte beschrijving gezet en de voor- en nadelen benoemd. Ook hebben wij rekening gehouden met reviews van andere consumenten.

Wij hebben grasmaaiers uit verschillende categorieën en prijsklassen opgenomen in onze top 5 zodat er voor iedereen de perfecte grasmaaier tussen zit. Ook hebben wij elke grasmaaier voorzien van een eindbeoordeling zodat je precies weet welke grasmaaier het beste van dit moment is.

Benieuwd naar de 5 modellen die het gemaakt hebben tot onze top 5? Lees dan gauw verder!

1. Makita DLM432CT2

Makita DLM432CT2

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Met een maaibreedte van 43 centimeter is dit de beste grasmaaier op accu voor een middelgroot gazon.

De grasmaaier is voorzien van 18 volt Makita accu's, waarmee je gemakkelijk 550 m² gazon maait. Vooral door het gebruik van de handige duwbeugel, wordt het maaien je erg gemakkelijk gemaakt.

De grasmaaier beschikt daarnaast over een opvangzak waar wel 50 liter in kan. Daarnaast maakt de grasmaaier niet veel geluid met een maximaal geluidsniveau van 80 dB. In vergelijking met andere grasmaaiers is dit geluidsniveau erg laag wat erg prettig is voor jou en je buren.


Voordelen Makita DLM432CT2

 • Maximaal geluidsniveau van 80 dB
 • Werkt op accu
 • Maaibreedte van 43 cm


Nadelen Makita DLM432CT2

 • Niet zelfrijdend

2. Bosch Citymower 18-300

Bosch Citymower 18-300

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als tweede in onze top 5 hebben wij de Bosch Citymower 18-300 opgenomen. Ook deze grasmaaier werkt op accu waardoor het gebruiksgemak van de grasmaaier optimaal is.

De grasmaaier is geschikt voor een gazonoppervlak tot 350 m2. Daarnaast beschikt de grasmaaier over een maaibreedte van 34 cm. 

Bij de grasmaaier worden 18V Bosch Power For All accu meegeleverd waardoor jij meteen kunt gaan maaien. Al het gras wordt opgevangen in een handige opvangzak waar wel 30 liter in past. 


Voordelen Bosch Citymower 18-300

 • Werkt op accu
 • Gazonoppervlak tot 350 m2 kan gemaaid worden
 • Maaibreedte van 34 cm


Nadelen Bosch Citymower 18-300

 • Beschikt niet over een mulching functie

3. Wolf Garten A 340 E

beste grasmaaier

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op nummer 3 hebben wij een elektrische grasmaaier. De Wolf Garten A 340 E is de beste elektrische grasmaaier van dit moment. Hij beschikt namelijk over een handige mulching functie waardoor het gemaaide gras meteen als meststof terug op het gazon wordt geblazen. Daarnaast is hij geschikt voor een gazonoppervlak tot wel 300 m2.

Met een maximaal geluidsniveau van 96 dB is hij wel wat luider dan de bovenstaande modellen. Toch is dit nog altijd een stille grasmaaier in vergelijking met modellen die werken op benzine. Ook is een voordeel aan deze grasmaaier de maaibreedte van 34 cm. Hiermee maai jij gemakkelijk in een korte tijd je volledige gazonnetje.


Voordelen Wolf Garten A 340 E

 • Maaihoogte centraal te regelen
 • Beschikt over een opvang zak van 30 liter
 • Mulching functie


Nadelen Wolf Garten A 340 E

 • Maait niet buiten de wielen

4. Bosch ARM 32

beste grasmaaier

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De beste Bosch grasmaaier is de Bosch ARM 32. Deze grasmaaier is volledig elektrisch en geschikt voor een gazonoppervlak tot 200 m2. De grasmaaier heeft een maaibreedte van 32 cm wat een goed gemiddelde maaibreedte is. Ook behaalt deze grasmaaier een maximaal geluidsniveau van 96 dB wat een stuk zachter is dan een bezine grasmaaier.

Al het gras wordt netjes opgevangen in een 31 liter opvangbak waardoor jij niet hoeft te harken. De grasmaaier maait daarnaast ook het gras buiten de wielen waardoor jij niet dubbel over dezelfde plek hoeft te rijden. Ook is de grasmaaier af te stellen in 3 maaihoogtes waardoor je goed kan bepalen hoe hoog je je gras wilt hebben.


Voordelen Bosch ARM 32

 • Maaibreedte van 32 cm
 • Goedkoop model
 • Maximaal geluidsniveau van 96 dB 
 • Opvangzak van 31 liter


Nadelen Bosch ARM 32

 • Op snoer kan lastig zijn 

5. Powerplus POWEG63703

beste grasmaaier

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste in onze beste grasmaaier test hebben wij de Powerplus POWEG63703 grasmaaier geselecteerd. Dit is namelijk de goedkoopste optie die er is die tegelijkertijd nog steeds van hoogwaardige kwaliteit is. Zo is het mogelijk om met deze grasmaaier een oppervlak van 200 m2 te maaien. Ook is hij volledig elektrisch en dus vrij goedkoop in gebruik.

Het geluidsniveau van deze grasmaaier is ook top doordat hij een maximaal geluidsniveau van 96 dB heeft. De maaibreedte waar deze grasmaaier over beschikt is 32 cm wat een mooi gemiddelde maaibreedte is. Een ander voordeel is de handige opvangbak van 30 liter waardoor je niet hoeft te harken.


Voordelen Powerplus POWEG63703

 • 3 maaihoogtes in te stellen
 • Opvangbak van 30 liter
 • Geluidsniveau van maximaal 96 dB
 • Kan een oppervlak van 200 m2 maaien


Nadelen Powerplus POWEG63703

 • Geluidsniveau wat hoger
 • Goedkopere kwaliteit

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel grasmaaiers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten grasmaaiers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de grasmaaiers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste grasmaaiers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}