Beste Gas Terrasverwarmer [Test 2024]

april 18, 2024 | Tuininspiratie

 • Home
 • -
 • Blog
 • -
 • Beste Gas Terrasverwarmer [Test 2024]

Best Geteste Gas Terrasverwarmer

Sunred – Propus Lounge Heater Zwart

Sunred – Propus Lounge Heater Zwart

Als beste uit onze beste gas terrasverwarmer test is gekomen... De Sunred – Propus Lounge Heater Zwart. Deze gas terrasverwarmer beschikt namelijk over de beste prijs-/kwaliteitsverhouding van dit moment. Zo beschikt deze beste koop gas terrasverwarmer over een zeer krachtig vermogen van wel 11.000 watt.

Verder werkt de Sunred – Propus Lounge Heater Zwart op zowel propaangas als butaangas. Verder is de ontsteking volledig elektrisch en hoef jij zelf dus niet te klooien. De gasslang beschikt voer een drugregelaar en wordt tevens bijgeleverd.

Ben jij benieuwd naar deze beste koop gas terrasverwarmer? Klik dan op de button hieronder!

Vind jij het heerlijk om op een zomer dag tot 's avonds laat in je veranda of op het terras te zitten? Dan is een gas terrasverwarming zeker een aanrader. Met een gas terrasverwarmer hou jij de temperatuur op je terras goed onder controle. Hierdoor hoef jij niet wat warms aan te trekken of naar binnen te gaan als het afkoelt, maar kun jij lekker buiten blijven.

Een gas terrasverwarmer zet jij namelijk gemakkelijk op je terras neer. Door deze aan te steken hou jij het lekker warm en tevens zorgt dit voor een ontzettend gezellige sfeer. Het vinden van de juiste gas terrasverwarmer voor bij jou thuis kan nog wel een hele klus zijn. Het aanbod aan verschillende modellen is namelijk enorm.

Om het jou makkelijker te maken hebben wij dit hele artikel gewijd aan de beste gas terrasverwarmer van 2024. Hierbij hebben wij een ultieme gas terrasverwarmer test uitgevoerd waarbij wij tientallen modellen met elkaar hebben vergeleken. Benieuwd naar de beste opties en waar je op moet letten? Wacht dan niet langer en lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

43

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Gas Terrasverwarmers

Sunred – Propus Lounge Heater Zwart

Beste koop gas terrasverwarmer
1. Sunred – Propus Lounge Heater Zwart

Sunred – Bogo Gas heater

Beste gas terrasverwarmer voor overkapping
2. Sunred – Bogo Gas heater

Sunred – Sargas Gas Heater Roestvrij Staal

Beste grote gas terrasverwarmer
3. Sunred – Sargas Gas Heater Roestvrij Staal

Sunred – Flame Torch Heater Zwart

Beste verrijdbare gas terrasverwarmer
4. Sunred – Flame Torch Heater Zwart

Sunred – Atria Flame Torch Heater Grijs

Beste goedkope gas terrasverwarmer
5. Sunred – Atria Flame Torch Heater Grijs

Top 10 Beste Gas Terrasverwarmers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste gas terrasverwarmers. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een gas terrasverwarmer?

Maar welke gas terrasverwarmer past het beste bij mij? Dit verschilt per persoon. Zo wilt de ene persoon liever een grote gas terrasverwarmer welke een groot oppervlak kan verwarmen terwijl de andere juist een klein bescheiden modelletje wilt voor onder de overkapping. Om de beste optie voor jou te vinden kan je rekening houden met enkele criteria.

Hieronder hebben wij voor jou de belangrijkste criteria uit onze beste gas terrasverwarmer test voor je op een rijtje gezet. Door rekening te houden met deze criteria verklein jij de kans op een miskoop. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste gas terrasverwarmer volgens de consumentenbond test. Alle opties uit onze top 5 zijn dus uitvoerig getest.

Vermogen

Als eerste is het belangrijk om naar het vermogen van de gas terrasverwarmer te kijken. Afhankelijk van waar jij hem wilt gebruiken en hoe groot het oppervlak is dat verwarmt moet worden, is namelijk een bepaalt model het beste.

Om een goed oppervlak te kunnen verwarmen kun je het beste kijken naar gas terrasverwarmers met een vermogen van minimaal 10.000 Watt en maximaal 15.000 Watt. In onze top 5 vind je daarom alleen maar modellen met een vermogen wat hierbinnen valt.

Hierdoor weet je zeker dat je gas terrasverwarmer genoeg warmte af stoot om een aanzienlijke ruimte op te kunnen warmen en warm te houden.

Formaat

Ook is het belangrijk om naar het formaat te kijken van de gas terrasverwarmer. Ze zijn er namelijk in allerlei verschillende formaten. Vaak zijn deze modellen vrij groot en hoog om zo effectief warmte af te kunnen stoten.

Toch kan het in hoogte nog best verschillen. Zo zijn er grote formaten welke in de openlucht moeten staan of onder hoge overkappingen en kleinere formaten die ook onder een kleinere overkapping passen. Bedenk dus goed waar je de gas terrasverwarmer vaak gaat gebruiken en of het formaat hiervoor geschikt is.

Model

Naast verschil in formaat en vermogen zijn er ook nog ontzettend veel verschillende modellen. Denk hierbij aan verrijdbare gas terrasverwarmers, ronde kleine gas terrasverwarmers etc. De keuze uit verschillende soorten zijn  eindeloos en ook qua design is er genoeg keuze.

Bedenk daarom goed wat voor gas terrasverwarmer jij mooi vind en welke jouw praktisch lijkt. Een kleine gas terrasverwarmer kan er leuker uit zien maar kijk dan ook of deze sterk genoeg is voor het aantal vierkante meter dat jij wilt verwarmen. Uiteindelijk is het het verwarmingsbereik wat de belangrijkste factor is.


Wat is de beste gas terrasverwarmer van 2024? 

Welke gas terrasverwarmer is het beste van dit moment en welke andere opties zijn er? Deze vragen worden beantwoord in de volgende sectie. Wij van de Tuinassistent hebben namelijk een top 5 beste gas terrasverwarmers opgesteld aan de hand van onze beste gas terrasverwarmer test 2024. Hieronder hebben wij voor elk model een korte product omschrijving geschreven.

Ook hebben wij de voor- en nadelen van elke gas terrasverwarmer voor je op een rijtje gezet. Hierdoor weet je precies welke gas terrasverwarmer het beste bij jou past. Er zitten namelijk modellen tussen uit verschillende prijsklassen en categorieën. Ook hebben wij bij het geven van onze eindbeoordeling rekening gehouden met reviews van andere consumenten.

1. Sunred – Propus Lounge Heater Zwart

Sunred – Propus Lounge Heater Zwart

9.4

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Als beste uit de test is gekomen de Sunred – Propus Lounge Heater Zwart. Deze kwalitatief hoogstaande gas terrasverwarmer beschikt namelijk over alles wat jij nodig hebt. Denk aan een strak modern design en een ontzettend goed vermogen van wel 11.000 Watt. Hiermee verwarm jij met gemak een ruimte tot wel 25 vierkante meter op.

Daarnaast werkt de Sunred – Propus Lounge Heater Zwart op zowel butaangas als propaangas. De gas terrasverwarmer is daarnaast traploos instelbaar en beschikt over een ingebouwde elektrische ontsteker waardoor jij niet zelf hoeft te klooien met vuur om de terrasverwarmer aan te krijgen.

Bij de Sunred – Propus Lounge Heater Zwart worden daarnaast een gasslang met drukregelaar bijgeleverd en ook is dit model gemakkelijk verrijdbaar. Wil je meer weten over de beste koop gas terrasverwarmer van dit moment? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek meer informatie en de beste prijs van dit moment.

Voordelen Sunred – Propus Lounge Heater Zwart

 • Werkt op butaangas en propaangas
 • Heeft een elektronische ontsteking
 • Gasslang met drukregelaar bijgeleverd

Nadelen Sunred – Propus Lounge Heater Zwart

 • Niet geschikt voor oppervlakken groter dan 25 vierkante meter

2. Sunred – Bogo Gas heater

Sunred – Bogo Gas heater

9.2

Eindbeoordeling

Ontwerp

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plaats hebben wij de Sunred – Bogo Gas heater geselecteerd. Deze zeer krachtige gas terrasverwarmer beschikt namelijk over een vermogen van 10.500 Watt. Daarnaast werkt ook deze gas terrasverwarmer op zowel butaangas als propaangas. 

De Sunred – Bogo Gas heater is daarnaast traploos instelbaar tussen 5.000 Watt en 10.500 Watt. Ook bij deze gas terrasverwarmer hoef je niet te klooien met een aansteker of lucifers dankzij de ingebouwde elektronische ontsteking. Bij deze gas terrasverwarmer wordt een gasslang met drukregelaar bijgeleverd.

Het verwarmingsbereik van deze gas terrasverwarmer ligt wel een stuk lager. Hij is namelijk geschikt voor een oppervlak van maximaal 12 vierkante meter. Dit maakt hem ideaal voor in een kleine ruimte zoals onder de veranda. 

Voordelen Sunred – Bogo Gas heater

 • Werkt op propaan- en butaangas
 • Geschikt voor kleinere ruimte
 • Traploos instelbaar

Nadelen Sunred – Bogo Gas heater

 • Lager verwarmingsbereik

3. Sunred – Sargas Gas Heater Roestvrij Staal

Sunred – Sargas Gas Heater Roestvrij Staal

8.5

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op plek drie hebben wij de Sunred – Sargas Gas Heater Roestvrij Staal geplaatst als beste grote gas terrasverwarmer. Deze grote gas terrasverwarmer beschikt namelijk over een vermogen van 14.000 Watt wat hem de krachtigste heater uit onze top 5 maakt. Hij heeft daarom ook een verwarmingsbereik van wel 50 vierkante meter.

Verder heeft de Sunred – Sargas Gas Heater Roestvrij Staal een stijlvol ontwerp dankzij de zilveren kleurentint. De gas terrasverwarmer is daarnaast gemaakt van roestvrij staal en zal zijn mooie zilveren kleurentint daarom ook goed behouden in tegenstelling tot veel andere gas terrasverwarmers.

Tevens werkt de Sunred – Sargas Gas Heater Roestvrij Staal op zowel butaan- als propaangas en is hij traploos instelbaar. Deze goede gas terrasverwarmer is daarnaast verrijdbaar en heeft een elektronische ontsteking. Ook bij dit model wordt een gasslang met drukregelaar bijgeleverd.

Voordelen Sunred – Sargas Gas Heater Roestvrij Staal

 • Verrijdbaar
 • Extreem krachtige gas terrasverwarmer
 • Verwarmingsbereik van wel 50 vierkante meter

Nadelen Sunred – Sargas Gas Heater Roestvrij Staal

 • Vrij groot model

4. Sunred – Flame Torch Heater Zwart

Sunred – Flame Torch Heater Zwart

8.3

Eindbeoordeling

Ontwerp

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op plek vier is de Sunred – Flame Torch Heater Zwart geëindigd. Deze gas terrasverwarmer is ook zeer krachtig en heeft een vermogen van wel 12.000 Watt. Verder werkt ook deze gas terrasverwarmer op zowel propaangas als butaangas. Hij is traploos instelbaar en heeft een ingebouwde elektronische ontsteker.

Ook de Sunred – Flame Torch Heater Zwart wordt geleverd inclusief gasslang met drukregelaar en is gemakkelijk verrijdbaar dankzij de wieltjes aan een zijde. Het verwarmingsbereik van deze gas terrasverwarmer is ook een groot pluspunt en bedraagt wel 50 vierkante meter.

Ook het design van de Sunred – Flame Torch Heater Zwart is erg strak waardoor hij voor vrijwel ieder tuinontwerp geschikt is. Je kan zelfs in de avond gebruik maken van de weber barbecue. Het terras blijft namelijk warm!

Voordelen Sunred – Flame Torch Heater Zwart

 • Verrijdbaar
 • Verwarmingsbereik van wel 50 vierkante meter
 • Strak design

Nadelen Sunred – Flame Torch Heater Zwart

 • Vrij groot model

5. Sunred – Atria Flame Torch Heater Grijs

Sunred – Atria Flame Torch Heater Grijs

8.0

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten onze top 5 af met de Sunred – Atria Flame Torch Heater Grijs. Deze gas terrasverwarmer is de beste budget optie. Zo kost deze gas terrasverwarmer relatief weinig en ontvang je wel de beste kwaliteit. Zo heeft deze gas terrasverwarmer een groot vermogen van wel 11.000 Watt.

Verder is hij werkend op zowel butaangas als propaangas. De Sunred – Atria Flame Torch Heater Grijs is traploos instelbaar dankzij de handige draaiknop. Ook heeft deze gas terrasverwarmer een elektronische ontsteking en wordt er een gasslang met drukregelaar bijgeleverd.

De Sunred – Atria Flame Torch Heater Grijs is makkelijk verrijdbaar en heeft een verwarmingsbereik van wel 50 vierkante meter. Hierdoor is hij geschikt voor kleine en grote ruimtes en dankzij het moderne ontwerp past hij goed in de meeste tuin designs.

Voordelen Sunred – Atria Flame Torch Heater Grijs

 • 11.000 Watt vermogen
 • Elektronische ontsteking
 • Strak design

Nadelen Sunred – Atria Flame Torch Heater Grijs

 • Niet in meerdere kleuren verkrijgbaar

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel gas terrasverwarmers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten gas terrasverwarmers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de gas terrasverwarmers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste gas terrasverwarmers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}