Beste Drukspuit [Test 2024]

april 17, 2024 | Tuinonderhoud

Best Geteste Drukspuit

GARDENA Comfort Drukspuit - 5L

GARDENA Comfort Drukspuit - 5L

De GARDENA Comfort Drukspuit - 5L is voor verschillende doeleindes te gebruiken en tegen allerlei soorten vloeistoffen bestand. Door het ergonomische schroefdraad in de voet heb je een zeer stevige standaard tijdens het pompen. Ook is het met deze Drukspuit mogelijk om je eigen biologische planten behandeling te maken.

Als je veel in de tuin te vinden bent dan is een drukspuit een enorm handige toevoeging bij je tuinspullen. Zo komt een Drukspuit goed uit bij het bestrijden van onkruid of het bewateren van je planten.

Drukspuiten zijn er in verschillende soorten en maten. Hierdoor vraag je je misschien af: Wat is de beste Drukspuit? Wij van de Tuinassisten willen je graag helpen om deze vraag te beantwoorden.

Zo zullen we bespreken waar je op moet letten bij het kopen van een drukspuit. Ook hebben we tientallen Drukspuiten met elkaar vergeleken. Na veel onderzoek en vergelijken zijn we tot een ultieme top 5 gekomen. Benieuwd? Scrol dan snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

20

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Drukspuits

GARDENA Comfort Drukspuit - 5L

Beste koop Drukspuit
1. GARDENA Comfort Drukspuit - 5L

VONROC Accu drukspuit 5 liter

Beste Drukspuit met accu 
2. VONROC Accu drukspuit 5 liter

FUXTEC drukspuit batterij ruggedragen FX-AD18

Beste Drukspuit Rugdragen
3. FUXTEC drukspuit batterij ruggedragen FX-AD18

Hozelock drukspuit STANDARD 7 liter

Beste Budget Drukspuit
4. Hozelock drukspuit STANDARD 7 liter

Toolland Druksproeier - 2 L

Beste Handdrukspuit
5.  Toolland Druksproeier - 2 L

Top 10 beste Drukspuiten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Drukspuiten, dit zijn direct de meest verkochte Drukspuiten bij een van de grootste webshops van Nederland.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Drukspuit?

Drukspuiten zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kunnen ze onder andere verschillen in grootte en materialen. 

Voordat we gaan kijken welke Drukspuiten in onze top 5 gaan komen zullen we een aantal criteria opstellen waar je op moet letten bij het kopen van een Drukspuit. Zo zorg je ervoor dat je geen miskoop begaat en de beste keuze maakt!

Inhoud

Drukspuiten zijn er in verschillende groottes. Overweeg hoeveel inhoud je nodig hebt en bepaal aan de hand daarvan hoe groot je drukspuit moet zijn. Een kleinere drukspuit is makkelijker mee te nemen, maar zal je ook vaker moeten hervullen. 

Hand of Accu

Een Drukspuit moet, zoals de naam al doet vermoeden, druk hebben. Dit kan je met de hand doen door te pompen. Ook zijn er Drukspuiten die de druk op kunnen bouwen door middel van een accu. Net zoals een accu grasmaaier, werken die ook zeer goed!

Prijs

Drukspuiten kunnen erg variëren in prijs. Bedenk goed of een duurdere Drukspuit ook de meerwaarde geeft waarvoor je betaald.


Wat is de beste Drukspuit van 2024? 

We zijn aangekomen bij het laatste, maar daarmee ook het belangrijkste en leukste onderdeel van dit artikel. Na vele uren onderzoek en vergelijken zijn we uiteindelijk tot onze top 5 beste drukspuiten gekomen.

Deze top 5 is tot stand gekomen uit onder andere bovenstaande criteria, prijs / kwaliteit en ervaringen van anderen. In deze lijst staan dus alleen de allerbeste producten voor jou geselecteerd! 

1. GARDENA Comfort Drukspuit - 5L

GARDENA Comfort Drukspuit - 5L

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

De GARDENA Comfort Drukspuit - 5L is als beste uit onze test gekomen! De Drukspuit is te gebruiken voor verschillende doeleinde zoals sproei beregening, bemesting of gewasbescherming, chemisch of organisch.

Deze drukspuit is tegen alles bestand. De Drukspuit heeft een ergonomische schroefdraad in de voet waardoor je tijdens het pompen een zeer stevige standaard hebt. Hierdoor pomp je gemakkelijker de druk in de spuit.

Ook is het mogelijk om je eigen biologische plantenbehandeling te maken. Dit dankzij de bijgeleverde recepten en het bijbehorende nylon filter dat in de Drukspijt is inbegrepen.


Voordelen GARDENA Comfort Drukspuit - 5L

 • Goede Prijs / Kwaliteitsverhouding
 • Ook voor chemische producten
 • Stevige standaard tijdens het pompen
 • Nylon filter inbegrepen voor eigen biologische plantenbehandelingen


Nadelen GARDENA Comfort Drukspuit - 5L

 • Geen

2. VONROC Accu drukspuit 5 liter


VONROC Accu drukspuit 5 liter

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.9

De VONROC Accu drukspuit 5 liter is de beste optie als je op zoek bent naar een Drukspuit met een accu. Door de accu hoeft u niet meer handmatig te pompen. De accu is makkelijk op te laden met de bijgeleverde USB-kabel.

Door de instelbare spuitmond is het mogelijk om te kiezen tussen een fijne vernevelende spray of een geconcentreerde gerichte straal. 

Ondanks dat de Drukspuit wat groter van formaat is, is hij comfortabel te dragen door de brede schouderband. 


Voordelen VONROC Accu drukspuit 5 liter

 • Automatisch pompen door de accu
 • Instelbare spuitmond
 • Oplaadbaar met usb
 • Comfortabel te dragen dankzij de brede schouderband


Nadelen VONROC Accu drukspuit 5 liter

 • Iets groter door de accu

3. FUXTEC drukspuit batterij ruggedragen FX-AD18

FUXTEC drukspuit batterij ruggedragen FX-AD18

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.7

De FUXTEC drukspuit batterij ruggedragen FX-AD18 is de beste optie als je niet met je drukspuit in je hand door de tuin heen wilt lopen. Deze Drukspuit is namelijk makkelijk op je rug te dragen door de gewatteerde rugdrager.

Ook is de Drukspuit licht in gewicht omdat er gebruik is gemaakt hoogwaardige kunststoffen die ook nog eens duurzamer zijn. De grote tankopening zorgt ervoor dat je hem gemakkelijk bijvult.

Ook heeft deze Drukspuit een batterij waardoor je niet handmatig de druk hoeft te pompen. Deze accu gaat maar liefst 2 uur lang mee.


Voordelen FUXTEC drukspuit batterij ruggedragen FX-AD18

 • Comfortabel door de gewatteerde rugdrager
 • Licht in gewicht
 • Grotere tankopening
 • Accu van 2 uur


Nadelen FUXTEC drukspuit batterij ruggedragen FX-AD18

 • Duurdere optie

4. Hozelock drukspuit STANDARD 7 liter

Hozelock drukspuit STANDARD 7 liter

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

9.0

De Hozelock drukspuit STANDARD 7 liter is de goedkoopste optie uit onze lijst. Maar niet alleen de goedkoopste, hij is ook nog eens de grootste. Deze Drukspuit heeft namelijk een inhoud van 7 liter.

De opening van deze Drukspuit is extra groot waardoor het makkelijker is om te vullen. Zo is het zelfs mogelijk om direct vanuit de container de spuit te vullen.

 Kortom, ben je op zoek naar een goedkope en grote drukspuit? Dan is dit de beste optie voor jou!


Voordelen Hozelock drukspuit STANDARD 7 liter

 • Goedkoopste optie
 • Grote inhoud
 • Brede vulopening


Nadelen Hozelock drukspuit STANDARD 7 liter

 • Is groter

5. Toolland Druksproeier - 2 L

Toolland Druksproeier - 2 L

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Toolland Druksproeier - 2 L is de beste optie als je op zoek bent naar een compacte optie. Wil je niet een grote Drukspuit mee sleuren van 5 of 7 liter? Dan is deze Toolland Druksproeier de beste optie. 

Er gaat 2 liter in deze Druksproeier waardoor je heb gemakkelijk met je hand kan dragen. Met de pomp druk je ook gemakkelijk de druk in de fles. 

De Druksproeier is geschikt voor solventvrije vloeistoffen zoals water, meststoffen en onkruidverdelgers. Een ander bijkomend voordeel is dat de prijs zeer voordelig is. 


Voordelen Toolland Druksproeier - 2 L

 • Handig klein formaat
 • Goede prijs
 • Geschikt voor solventvrije vloeistoffen


Nadelen Toolland Druksproeier - 2 L

 • Niet voor grote tuinen etc.

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Drukspuiten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Drukspuiten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Drukspuiten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Drukspuiten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}