Beste Buitenkleed [Test 2024]

april 17, 2024 | Tuininrichting

Best Geteste Buitenkleed

LifeGoods Buitenkleed review

LifeGoods Buitenkleed

Het LifeGoods Buitenkleed zorgt ervoor dat buitenruimtes een nieuwe identiteit krijgen! Je kan het namelijk gemakkelijk in je tuin of op het balkon plaatsen. Het heeft dan ook een mooi design met verschillende patronen maar er zijn ook nog andere kleuren. Daarbij is het ook gemaakt van stevig materiaal zodat je erop kan zitten. Je kan het na gebruik weer makkelijk opvouwen en meenemen.

Met een buitenkleed breng je een gezellige sfeer in je tuin of op je balkon en het voelt ook nog een super comfortabel aan. Zo ben jij weer helemaal klaar om te genieten van je tuin of balkon

Maar wat is nu een goed buitenkleed. Er zijn heel veel verschillende soorten buitenkleden op de markt waardoor het lastig is om een kleed te vinden die het beste bij jou past.

Daarom hebben wij van DeTuinAssistent een buitenkleed test uitgevoerd om er achter te komen wat op dit moment de beste buitenkleden zijn. Ben jij benieuwd naar de buitenkleden uit onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

35

 Ervaringen gecheckt

18

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Buitenkleden

LifeGoods Buitenkleed review

Beste Koop Buitenkleed
1. LifeGoods Buitenkleed

Beste Klein Buitenkleed
2. Atmosphera Buiten vloerkleed - 120X180 CM

Beste Dubbelzijdige Buitenkleed
3. Buiten vloerkleed Leaf - 160 x 230 cm 

Beste Buitenkleed voor op de camping
4. Bo-Camp Urban Outdoor - 2 x 1.8 M

Beste Budget Buitenkleed
5. Esschert Design Buitenkleed Bladeren 180x121 cm

Top 10 Beste Buitenkleden

Wil je zo snel mogelijk een buitenkleed kopen? Klik dan op onderstaande knop. Je wordt dan doorverwezen naar de top 10 beste buitenkleden. Je kan dan vliegensvlug de beste buitenkleden aanbieding scoren!


Waar moet je op letten bij het kopen van een buitenkleed?

Na het zien van onze top 5 ga je misschien wel een beste buitenkleed kopen. Toch zijn er een aantal criteria waar een buitenkleed aan moet voldoen om tot de beste te behoren.

De onderstaande criteria zijn de criteria die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze buitenkleed test. Kijk dus niet alleen naar een goede buitenkleed aanbieding maar kijk ook is naar het beste buitenkleed volgens de consumentenbond. 

Afmetingen

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de afmetingen van het buitenkleed. Buitenkleden zijn er in veel verschillende soorten en maten dus je moet goed opletten dat je niet een te klein of te groot buitenkleed koopt.

De afmetingen van de buitenkleden staat meestal aangegeven in centimeters. Het is dus handig als je eerst de plek waar je het kleed wil neerleggen opmeet zo kan je in een oog opslag zien of het buitenkleed de juiste maat is. 

Materiaal 

Als tweede is het belangrijk om het materiaal van het buitenkleed te controleren. De meeste buitenkleden zijn gemaakt van polypropyleen. Polypropyleen is een plastic soort die vrijwel onbreekbaar is.

Dit materiaal is weer en zon bestendig waardoor het buitenkleed zijn kleur behoud. Ook heeft Polypropyleen als eigenschap dat het geen vocht opneemt. Je kan kleden die gemaakt zijn van Polypropyleen dus gewoon in de regen laten liggen. 

Voor binnen of buiten? 

Als laatste is het handig om te controleren of het buitenkleed geschikt is voor gebruik binnenshuis, buitenshuis of beide. Natuurlijk zijn alle buitenkleden geschikt voor gebruik buitenshuis.

Het heet natuurlijk niet voor niets een buitenkleed. Maar er zijn ook buitenkleden die geschikt zijn voor gebruik binnenshuis en buitenshuis. Superhandig dus als je in de zomer graag in de tuin zit en in de winter bijvoorbeeld onder de overkapping. Dan kan je het kleed het hele jaar door gebruiken. 


Wat is het beste buitenkleed van 2024? 

Welk buitenkleed is het beste? Deze vraag gaan wij in dit deel van het artikel voor je beantwoorden. Aan de hand van onze uitgebreide buitenkleed test hebben wij een handige top 5 weten samen te stellen met de 5 best geteste buitenkleden van dit moment.

In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij verschillende soorten buitenkleden geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste buitenkleed tussen zit.

1. LifeGoods Buitenkleed

LifeGoods Buitenkleed review

9.3

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

9.5

Functionaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Aan de hand van ons zeer uitgebreide buitenkleed test hebben het beste buitenkleed van dit moment gevonden! Dit is namelijk het LifeGoods Buitenkleed.

Dit op basis van zijn ruime afmetingen en goede prijs/kwaliteitsverhouding. Dit buitenkleed van het merk Lifegoods past goed bij het interieur van de meeste tuinen door zijn grijs-wit print. 

Met dit trendy buitenkleed zorgt voor extra sfeer in de tuin. Ook is dit buitenkleed dubbelzijdig zo kan je kiezen voor een grijs/wit of wit/grijs patroon. Het kleed is UV- en vochtbestendig het weer heeft dus geen invloed op het kleed. 

Dit komt doordat het kleed gemaakt is van polypropyleen. Het buitenkleed is dus onderhoudsarm en kan gemakkelijk worden schoongemaakt door middel van een bezem.

Verder krijg je een tas meegeleverd met dit kleed zodat je deze overal mee naar toe kan nemen. 

Voordelen LifeGoods Buitenkleed

 • Inclusief stevige draagtas
 • UV- en vochtbestendig
 • A-symmetrisch patroon

Nadelen LifeGoods Buitenkleed

 • Niet gemaakt van een gerecycled materiaal 

2. Atmosphera Buiten vloerkleed - 120X180 CM

9.1

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

9.3

Functionaliteit

9.6

Gebruiksgemak

8.8

Wil je graag een buitenkleed aanschaffen, maar heb je een kleine tuin en daardoor geen ruimte voor een groot buitenkleed? Dan is het Atmosphera Buiten vloerkleed - 120X180 CM echt wat voor jou!

Wij hebben dit buitenkleed namelijk geselecteerd als beste klein buitenkleed. Met dit buitenkleed van het merk Atmosphera zorg jij ervoor dat je tuin en je woonkamer een geheel worden. Zo lijkt het alsof je meer ruimte hebt. 

Het buitenkleed is gemaakt van polypropyleen dit is een plastic soort die zeer stevig en comfortabel is onder je voeten. Ook is dit buitenkleed verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Zo is het buitenkleed verkrijgbaar in een zwart-witte combinatie en in een blauw-witte combinatie. De vorm van het buitenkleed is rechthoekig. Het buitenkleed is 120cm breed en 180cm lang. 

Voordelen Atmosphera Buiten vloerkleed - 120X180 CM

 • Afmetingen 120cm x 180 cm 
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren 
 • Gemaakt van polypropyleen

Nadelen Atmosphera Buiten vloerkleed - 120X180 CM

 • Dit buitenkleed kan kleur en kwaliteit verliezen door weersomstandigheden.

3. Buiten vloerkleed Leaf - 160 x 230 cm 

8.6

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.2

Functionaliteit

8.3

Gebruiksgemak

8.7

Ben jij op zoek naar een buitenkleed maar ben je bang dat je er snel op uitgekeken bent? Dan is het Buiten vloerkleed Leaf - 160 x 230 cm misschien wel wat voor jou!

Wij hebben dit buitenkleed namelijk geselecteerd als beste dubbelzijdige buitenkleed. Dit buitenkleed is dubbelzijdig dus als je een print zat bent kan je dit buitenkleed omdraaien zodat je een nieuwe print heeft. Zo kan je afwisselen tussen verschillende prints. 

Met dit buitenkleed maak je de tuin weer gezellig. Vind je het nou zonde om het kleed alleen in de zomer te gebruiken? Natuurlijk begrijpen we dat en gelukkig is dit kleed ook geschikt voor gebruik binnenshuis.

Zo kan jij ook in de wintermaanden genieten van dit gezellige buitenkleed. Dit buitenkleed heeft een rechthoekige vorm. De breedte van dit buitenkleed is 160cm en de lengte van dit buitenkleed is 230cm. 

Voordelen Buiten vloerkleed Leaf - 160 x 230 cm 

 • Geschikt voor gebruik binnenshuis en buitenshuis 
 • Sterk materiaal
 • Hoge kwaliteit 

Nadelen Buiten vloerkleed Leaf - 160 x 230 cm 

 • Scherminstellingen (bijvoorbeeld van de tv) kunnen invloed hebben op de kleur

4. Bo-Camp Urban Outdoor - 2 x 1.8 M

8.4

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.6

Functionaliteit

8.7

Gebruiksgemak

8.0

Ben je gek op kamperen en ben je nog op zoek naar een leuk buitenkleed voor op de camping? Dan is de Bo-Camp Urban Outdoor - 2 x 1.8 M echt wat voor jou!

Dit buitenkleed is geschikt voor in de tuin, maar ook zeer geschikt voor op de camping bijvoorbeeld onder de picknicktafel. Ook is dit buitenkleed dubbelzijdig zodat je beide kanten van het kleed kan gebruiken. 

Het buitenkleed is gemaakt van 100% polypropyleen. Door dit materiaal is het buitenkleed waterdicht, uv- en schimmelbestendig. Door deze eigenschap kan je dit buitenkleed dus gewoon gebruiken als picknickkleed.

Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken over vlekken die later gaan schimmelen. Ook wordt er een handige draagtas meegeleverd bij dit buitenkleed zodat je het buitenkleed gemakkelijk overal mee naar toe kan nemen. 

Voordelen Bo-Camp Urban Outdoor - 2 x 1.8 M

 • Goede kwaliteit
 • Handige draagtas 
 • Waterdicht, uv- en schimmelbestendig

Nadelen Bo-Camp Urban Outdoor - 2 x 1.8 M

 • kleed is licht en blijft daarom niet altijd glad liggen.

5. Esschert Design Buitenkleed Bladeren 180x121 cm

8.1

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.2

Functionaliteit

7.1

Gebruiksgemak

8.0

Wil je ook een buitenkleed aanschaffen maar wil of kan je er niet al te veel geld aan uitgeven? Geen paniek ook voor mensen met een wat kleiner budget hebben wij een beste buitenkleed kunnen vinden.

Wij hebben namelijk de Esschert Design Buitenkleed Bladeren 180x121 cm geselecteerd als beste budget buitenkleed. Dit is dan wel het goedkoopste buitenkleed uit onze top 5 lijst, maar qua kwaliteit doet dit buitenkleed zeker niet onder. 

Dit buitenkleed is dubbelzijdig je kan dus kiezen uit een blauw-witte print of een wit-blauwe print. Het buitenkleed is gemaakt van polypropyleen. Dit materiaal zorgt ervoor dat het buitenkleed niet verkleurd door UV-licht en zorgt ervoor dat het buitenkleed water afstotend is.

Je kan het buitenkleed dus gewoon in de tuin laten liggen als het regent. Ook is het buitenkleed gemakkelijk schoon te maken door middel van een bezem. 

Voordelen Esschert Design Buitenkleed Bladeren 180x121 cm

 • Goedkoopste optie uit de top 5 
 • sterk materiaal
 • Voelt zacht aan onder je voeten 

Nadelen Esschert Design Buitenkleed Bladeren 180x121 cm

 • Geen draagtas meegeleverd 

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel buitenkleden hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten buitenkleden getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de buitenkleden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste buitenkleden op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}