Beste Buitenhaard [Test 2024]

april 18, 2024 | Tuininrichting

Best Geteste Buitenhaard

BonFeu – BonBono (Ø 45 cm)

BonFeu – BonBono (Ø 45 cm)

Op zoek naar de beste buitenhaard van dit moment? Wij van de Tuinassistent hebben het antwoord voor je. Zo hebben wij namelijk een beste buitenhaard 2024 test uitgevoerd. Uit deze test is gebleken dat de BonFeu – BonBono (Ø 45 cm) de beste optie van dit moment is, maar waarom?

Nou ten eerste heeft de BonFeu – BonBono (Ø 45 cm) een tijdloos design waardoor hij in vrijwel iedere tuin tot zijn recht komt. Verder beschikt hij over een draaibaar grillrooster wat op twee standen te gebruiken is. De afmetingen van deze beste koop buitenhaard zijn 165 cm in hoogte en 45 cm in diameter.

Wil je meer weten over deze buitenhaard? Klik dan op de onderstaande button!

Zit jij graag iedere zomer avond tot laat in de tuin of wil jij gewoon wat meer gezelligheid in jouw tuin creëren? Dan is een buitenhaard een hele goede optie. Met een buitenhaard creëer jij namelijk gemakkelijk een fijne sfeer in je tuin en hou je tegelijkertijd de boel lekker warm. Hierdoor kun je ook als het afkoelt lekker in je tuin blijven zitten.

Het vinden van de juiste buitenhaard voor jouw tuin kan dan nog best een klus zijn. Misschien heb je al even rondgekeken en ben je er achter gekomen dat er ontzettend veel verschillende soorten buitenhaarden zijn in allerlei categorieën en prijsklassen. Het vinden van een goede buitenhaard is daarom niet zomaar 1, 2, 3 gedaan.

Gelukkig voor jou hebben wij van de Tuinassistent een beste buitenhaard test uitgevoerd. Hierbij hebben wij tientallen buitenhaarden met elkaar vergeleken. In dit artikel ontdek je daarom de belangrijkste criteria bij het kiezen van de meest geschikte buitenhaard voor jouw tuin en een top 5 met de beste opties van dit moment. Benieuwd? Lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

31

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Buitenhaarden

BonFeu – BonBono (Ø 45 cm)

Beste koop buitenhaard
1.  BonFeu – BonBono (Ø 45 cm)

 BonFeu – BonTino LP (Ø 35 cm)

Beste buitenhaard met grill
2. BonFeu – BonTino LP (Ø 35 cm)

BonFeu – BonCarre QLP (Ø 35 cm)

Beste luxe buitenhaard
3. BonFeu – BonCarre QLP (Ø 35 cm)

BonFeu – BonCarre QLP roest (Ø 35 cm)

Beste buitenhaard roest
4. BonFeu – BonCarre QLP roest (Ø 35 cm)

BonFeu – BonSolo (Ø 34 cm)

Beste budget buitenhaard
5. BonFeu – BonSolo (Ø 34 cm)

Top 10 beste buitenhaarden

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste buitenhaarden. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een buitenhaard?

Wat zijn belangrijke factoren om op te letten bij het kiezen van de juiste buitenhaard? Wij hebben het antwoord voor je. In onze beste buitenhaarden test hebben wij elke buitenhaard namelijk op bepaalde criteria getest. Deze criteria hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet. Door rekening te houden met deze criteria voorkom jij namelijk een miskoop.

Zo zijn de criteria namelijk ook getest in de beste buitenhaard volgens de consumentenbond test. Het kan dus zeker verstandig zijn rekening te houden met deze criteria. Zo kom jij er achter wat de beste buiten open haard voor jou is!

Materiaal

Allereerst is het belangrijk om naar het soort materiaal te kijken. Zo zijn er buitenhaarden van allerlei verschillende materialen. Het meest voorkomende materiaal is roestvrij staal en normaal staal. Deze zijn namelijk bestand tegen hoge temperaturen en geven vaak de mooiste uitstraling.

Toch kan het al een flink verschil maken of je voor een roestvrij stalen buitenhaard gaat of een normale stalen buitenhaard. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen kiezen voor een stalen buitenhaard en ontevreden worden op het moment dat de buitenhaard begint te roesten.

Kijk daarom goed van wat voor soort staal de buitenhaard gemaakt is om een miskoop te voorkomen.

Met of zonder grill

Ook zijn er buitenhaarden met en zonder kookfunctie. Bij de buitenhaarden met kookfunctie worden vaak extra accessoires meegeleverd. Denk hierbij aan een grillrooster of een wokring. Deze buitenhaarden beschikken over een ontwerp waarbij het mogelijk is verschillende roosters in de buitenhaard te plaatsen.

Ook zijn er buitenhaarden zonder kookfunctie. Deze zijn puur voor de sier en stoten alleen warmte af. Bekijk dus goed of de gewenste buitenhaard wel of niet over een kookfunctie beschikt mocht dit gewenst zijn.

Prijsklassen

Als laatste zijn er buitenhaarden uit allerlei verschillende prijsklassen. Denk hierbij aan buitenhaarden uit lage prijsklassen, welke vaak over mindere kwaliteit of een kleiner formaat beschikken, en buitenhaarden uit hogere prijsklassen, welke vaak groot zijn of over alle gewenste gemakken beschikken.

Goede buitenhaarden hoeven echter niet altijd duur te zijn. Ook voor schappelijke prijzen zijn er al ontzettend goede buitenhaarden te verkrijgen. In onze top 5 beste buitenhaarden hebben wij buitenhaard uit allerlei prijsklassen geselecteerd. Hierdoor zit er voor iedereen een gewenst model tussen.


Wat is de beste buitenhaard van 2024? 

Maar welke buitenhaard is het beste en welke buitenhaard past het beste bij mijn tuin? Deze vragen beantwoorden wij in de volgende sectie. Wij hebben namelijk voor elke buitenhaard uit onze top 5 een korte product omschrijving geschreven. Hierbij hebben wij ook de voor- en nadelen van elk model voor je op een rijtje gezet.

Bij het selecteren van de beste opties in onze top 5 beste buitenhaarden hebben wij naar verschillende categorieën en prijsklassen gekeken. Om die reden zitten er allerlei verschillende soorten buitenhaarden in onze top 5. De eindbeoordeling van elke buitenhaard is gebaseerd op onze test en reviews van andere consumenten.

1. BonFeu – BonBono (Ø 45 cm)

BonFeu – BonBono (Ø 45 cm)

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op de eerste plek hebben wij de BonFeu – BonBono (Ø 45 cm) geselecteerd als de beste koop buitenhaard. Deze buitenhaard beschikt namelijk over een groot formaat en heeft verder alle gemakken die jij nodig hebt. Denk hierbij aan het tijdloze design waarover deze buitenhaard beschikt en het grote formaat van 165 cm in hoogte en 45 cm in diameter.

Het mooie tijdloze ontwerp van de BonFeu – BonBono (Ø 45 cm) beschikt ook over een uitgesneden logo welke een prachtig effect laat zien wanneer het vuur is aangestoken. Daarnaast beschikt deze buitenhaard ook nog eens over een draaibaar grillrooster welke op twee standen te gebruiken is.

De vorm van deze buitenhaard zorgt er verder voor dat de stralingswarmte goed rondom verdeelt wordt waardoor deze zich, in tegenstelling tot sommige andere buitenhaarden, niet alleen aan de voorkant bevindt. Dit product zou je buiten ook goed kunnen combineren met een vuurschaal.

Voordelen BonFeu – BonBono (Ø 45 cm)

 • Beschikt over een draaibaar grillrooster
 • Ook in hoogte van 124 cm te verkrijgen
 • Zeer goede stabiliteit

Nadelen BonFeu – BonBono (Ø 45 cm)

 • Wordt niet standaard een beschermhoes meegeleverd

2. BonFeu – BonTino LP (Ø 35 cm)

 BonFeu – BonTino LP (Ø 35 cm)

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op plek twee hebben wij de BonFeu – BonTino LP (Ø 35 cm) geselecteerd als beste buitenhaard met grill. Bij deze buitenhaard wordt namelijk standaard een grillrooster EN wokring meegeleverd. Hierdoor kun je naast de sfeer van deze buitenhaard en de warmte die hij afstoot, ook genieten van de kookfunctie waarover hij beschikt.

Verder is het design van de BonFeu – BonTino LP (Ø 35 cm) erg stijlvol en past hij dus in vrijwel ieder tuindesign thuis. Het vonkenscherm waarover deze buitenhaard beschikt zorgt er verder voor dat de kans op rondspringende vonken aanzienlijk afneemt.

Ook bij deze buitenhaard wordt de stralingswarmte goed rondom verdeelt dankzij het handige ontwerp van de BonFeu – BonTino LP (Ø 35 cm). Hierdoor kun je dus rondom deze buitenhaard genieten van de heerlijke warmte die hij afstoot. Helaas wordt ook bij deze buitenhaard geen beschermhoes meegeleverd.

Voordelen BonFeu – BonTino LP (Ø 35 cm)

 • Beschikt over een handig vonkenscherm
 • Hoge stralingswarmte rondom
 • Stijlvol design

Nadelen BonFeu – BonTino LP (Ø 35 cm)

 • Ook deze buitenhaard wordt niet geleverd inclusief beschermhoes

3. BonFeu – BonCarre QLP (Ø 35 cm)

BonFeu – BonCarre QLP (Ø 35 cm)

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op plaats drie is de BonFeu – BonCarre QLP (Ø 35 cm) geëindigd in onze top 5 beste buitenhaarden. Dit komt doordat deze buitenhaard als beste luxe optie uit onze test is gekomen. Dit houdt in dat deze buitenhaard van uitstekende kwaliteit is en ook over de benodigde functies beschikt.

Zo heeft de BonFeu – BonCarre QLP (Ø 35 cm) een stijlvol ontwerp en is hij in tegenstelling tot veel andere buitenhaarden vierkant. Ook is hij te gebruiken als tuinhaard EN als kookhaard waardoor hij dus voor ieder doeleinde geschikt is. Ook deze buitenhaard is voorzien van een handig vonkenscherm wat rondvliegende vonken tegengaat.

De BonFeu – BonCarre QLP (Ø 35 cm) wordt standaard geleverd inclusief grillrooster met een diameter van 26 cm. Hierdoor heb jij veel ruimte om lekker te kunnen grillen. Naast een grillrooster wordt er bij deze buitenhaard ook standaard een wokring meegeleverd.

Voordelen BonFeu – BonCarre QLP (Ø 35 cm)

 • Inclusief wokring EN grillrooster
 • Beschikt over uitstekende kwaliteit
 • Voorzien van een vonkenscherm

Nadelen BonFeu – BonCarre QLP (Ø 35 cm)

 • Prijs is wat aan de hogere kant

4. BonFeu – BonCarre QLP roest (Ø 35 cm)

BonFeu – BonCarre QLP roest (Ø 35 cm)

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op plek vier hebben wij de BonFeu – BonCarre QLP roest (Ø 35 cm) geselecteerd als beste buitenhaard met roest. Het valt je misschien wel op dat deze buitenhaard erg lijkt op de buitenhaard die op plaats 3 staat. Dit komt doordat dit ook praktisch dezelfde buitenhaarden zijn.

Het voordeel van deze buitenhaard? Hij beschikt over een mooie roesten look waardoor hij voor een totaal andere uitstraling zorgt dan de buitenhaard van plek 3. Ook deze buitenhaard beschikt dus over een grillrooster en een wokring die standaard worden meegeleverd.

Verder is ook deze buitenhaard voorzien van een vonkenscherm en zorgt de schoorsteen voor een perfecte rookverspreiding. Wil jij dus een buitenhaard met een mooie roestkleur? Dan is dit zeker de beste optie voor jou. Meer weten over de BonFeu – BonCarre QLP roest (Ø 35 cm)? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen BonFeu – BonCarre QLP roest (Ø 35 cm)

 • Beschikt over mooie roestkleur
 • Voorzien van schoorsteen
 • Geleverd inclusief wokring en grillrooster

Nadelen BonFeu – BonCarre QLP roest (Ø 35 cm)

 • Roest geeft af! Let hier dus goed op bij het plaatsen van deze buitenhaard

5. BonFeu – BonSolo (Ø 34 cm)

BonFeu – BonSolo (Ø 34 cm)

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats is de BonFeu – BonSolo (Ø 34 cm) geëindigd. Dit is zeker niet de slechtste buitenhaard uit onze lijstje maar wel de beste budget optie. Zo kost deze buitenhaard relatief weinig vergeleken met de andere modellen maar beschikt hij wel over het ontwerp en de gemakken die jij nodig hebt.

Verder heeft de BonFeu – BonSolo (Ø 34 cm) een tijdloos design en beschikt hij over een uitgesneden logo wat een prachtig effect geeft wanneer het vuur aangestoken is. Het draaibare grillrooster waarover deze buitenhaard beschikt kan op twee standen worden afgesteld.

Verder wordt de stralingswarmte goed rondom verdeeld en heeft deze buitenhaard een afmeting van 124cm in hoogte bij 34 cm in diameter. Een pook wordt tevens gratis meegeleverd bij aanschaf van deze buitenhaard.

Voordelen BonFeu – BonSolo (Ø 34 cm)

 • Inclusief pook geleverd
 • Beste budget buitenhaard
 • Ook in hoogte van 165 cm verkrijgbaar

Nadelen BonFeu – BonSolo (Ø 34 cm)

 • Exclusief beschermhoes geleverd

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel buitenhaarden hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten buitenhaarden getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de buitenhaarden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste buitenhaarden op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}