Beste bloempot buiten [Test 2024]

april 10, 2024 | Tuininrichting

 • Home
 • -
 • Blog
 • -
 • Beste bloempot buiten [Test 2024]

Best Geteste Bloempot buiten

Bloempot - Musa 35x90 - zwart

Musa 35x90 - Zwart

Ben jij op zoek naar de allerbeste bloempot voor buiten op dit moment? Goed nieuws! Wij van de Tuinassistent hebben namelijk een bloempot voor buiten test uitgevoerd waarbij we tientallen bloempotten nauwkeurig met elkaar hebben vergeleken. Als grote winnaar kwam de Musa 35x90 uit de beste bloempot voor buiten test 2024!

Deze chique bloempot is stevig en zeer licht van gewicht. De bloempot komt in een prachtige glanzend zwarte kleur en is makkelijk te onderhouden. De Musa is voorzien van een in en uitneembare binnen pot waardoor je niet de gehele pot met zand hoeft te vullen om je plant recht te houden!

Meer te weten komen over deze bloempot? Klik dan op de button hieronder!

Na een periode van regen komt een periode van zonneschijn! Heeft jouw tuin een flink boost nodig? Wacht dan niet langer en vul je tuin met de prachtigste bloempotten. Bloempotten worden vaak gezien als leuk detail voor in de tuin, maar wat nou als in dit artikel wordt aangetoond dat een mooie en kwalitatieve bloempot cruciaal is voor je tuin!

Bloempotten zijn er in alle soorten en maten je kan het je zo gek niet bedenken. Nu vraag je je misschien af welke bloempot voor buiten past het best bij mij?

We begrijpen dat het soms moeilijk kan zijn om de juiste keuze te maken, iedereen heeft een andere smaak en voorkeur in waardes. Om jullie zo goed mogelijk te begeleiden of open te stellen tot de mogelijkheden hebben we de afgelopen weken tientallen bloempotten met elkaar vergeleken en getest zo kan je in de begin van elke lente de geüpdatete lijst erbij pakken en hoef je je nooit meer zorgen te maken om een bloempot aan te schaffen. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

28

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

33

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Vijverpompen

Bloempot - Musa 35x90 - zwart

Beste koop Bloempot
1. Musa bloempot 35x90

beste-bloempot-buiten

Beste plantenhanger
2. Jute Plantenhanger Macramé

beste-bloempot-buiten

Beste budget bloempot
3. Angel Groovi Luxe Bloempot

beste-bloempot-buiten

Beste design bloempot
4. Capi Europe - Bloempot 

beste-bloempot-buiten

Beste vaas bloempot
5. Capi Europe - Vaas 

Top 10 Beste bloempot buiten

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire bloempotten voor buiten bij één van de grootste webshops in Nederland. Het enige nadeel hiervan is dat je de 5 best geteste bloempotten zult missen waardoor je niet weet welke bloempot je moet kiezen. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een bloempot buiten?

De meeste mensen kijken alleen naar de kleur of het design bij de aanschaf van een bloempot voor buiten, maar hier komt veel meer bij kijken, dit zijn zeker niet enige criteria waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een bloempot voor buiten. Zo zijn er handige functionaliteiten die mensen vaak over het hoofd zien!

Hieronder wordt toegelicht waar je op moet letten bij het kopen voor een bloempot van buiten. Deze criteria lijken sterk op criteria van de beste bloempot buiten volgens de consumentenbond. Bespaar jezelf een miskoop en lees de onderstaande uitleg goed door zodat je zeker geen miskoop doet! 

Grootte

Allereerst kijk je naar de afmetingen en de capaciteit van de bloempot, op basis van deze informatie vraag je jezelf af of je de desbetreffende plant hierin kwijt kunt. Als je hier moeite mee hebt is het altijd beter om dit ruim in te schatten je hebt er niks aan als je plant niet past in de bloempot die je zojuist heb aangeschaft. Een te grote bloempot werkt vaker doordat je dit vaak van de buiten kant niet goed kan zien. 

Vaak staan de afmetingen duidelijk vermeld in de product specificaties let hier dus goed op!


Materiaal

Naast de grootte en de kleur van de bloempot neem je altijd het gebruikte materiaal in mee in je aankoopbeslissing. De weersomstandigheden in Nederland zijn vaak erg wisselvallig en sommige bloempotten zijn hier niet tegen bestand. Kijk dus goed of je en kwalitatieve stevige bloempot aanschaft die wel tegen een stootje kan!

Duurzaamheid

De laatste jaren is de duurzaamheid trend hard toegenomen. Een bloempot voor buiten kan makkelijk en snel duurzaam geproduceerd worden. Het is vaak beter om bij de aanschaf van een bloempot voor buiten te kijken of deze duurzaam is geproduceerd hiermee help je jezelf en draag je bij aan een beter milieu!

Design

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar het design van een bloempot. Hierbij vraag je jezelf af past dit design in mijn achter of voortuin? Het komt wel eens voor dat consumenten een bloempotten voor buiten aanschaffen die totaal niet passen in het interieur van de tuin.

Let hier dus goed op! Overleg voor je een aankoop gaat verrichten met je partner en kijk goed naar het interieur van je tuin. 


Wat is de beste bloempot buiten van 2024? 

Je zult je vast afvragen wat is dan de beste bloempot voor buiten 2024. We hebben je lang genoeg in spanning gehouden! Hieronder hebben we aan de hand van de testresultaten een top 5 opgesteld met de beste bloempotten voor buiten. Deze zijn nauwkeurig beoordeeld en voorzien van een korte omschrijving. 

Je kunt in een oogopslag zien welke op deze bloempot voor jou geschikt is of niet, om het nog gemakkelijker te maken hebben we ook de voor en nadelen tegen elkaar afgewogen. 

Scrol gauw verder en ontdek welke bloempot voor buiten het meest geschikt is!

1. Musa bloempot 35x90

Bloempot - Musa 35x90 - zwart

9.1

Eindbeoordeling

Capaciteit

9.5

Vermogen

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

De Musa bloempot 35x90 is als grote winnaar uit de test gekomen en daardoor de beste bloempot voor buiten 2024!

De deze variant oog zeer chique en komt in een glanzend elegant zwarte kleur dat goed past in bijna elk tuin interieur. De Musa bloempot is zeer stevig en licht van gewicht waardoor je deze gemakkelijk kunt verplaatsen en je geen zorgen hoeft te maken bij wisselvallig weer. 

De bloempot is hoog en heeft een mooie vorm ideel voor grote, lange en welgestelde planten. De pot is ook voorzien van een in en uitneembare binnen pot waardoor je zeer gemakkelijk je planten kwijt kunt en je deze niet geheel hoeft te vullen met zand om de bloempot op de juiste plek te houden. 


Voordelen Musa bloempot 35x90

 • Hoge bloempot
 • Inclusief uitneembare binnen pot
 • Stevig en licht van gewicht 
 • Chique en elegant design


Nadelen Musa bloempot 35x90

 • Duurder geprijsd

2. Jute plantenhanger van Macrame

beste-bloempot-buiten

9.0

Eindbeoordeling

Capaciteit

9.3

Vermogen

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de tweede plek is de jute plantenhanger van Macrame geëindigd. Deze plantenhanger zorgt voor een aangename sfeer in de tuin terwijl je tegelijkertijd je planten wat extra liefde geeft. 

Speciaal voor de plantenliefhebbers die de ouderwetse bloempot zat zijn, is een plantenhanger ideaal deze praktisch gemaakte plantenhanger hang je gemakkelijk op in je tuin of op je balkon. Deze plantenhanger komt in 6 stuks, in 3 verschillende lengtes, ideaal voor wanneer je net dat extra vintage geïnspireerde vleugje met je mee wilt brengen.

Het voordeel van deze plantenhanger is de flexibiliteit, de hanger is geschikt voor bijna alle soorten en maten planten. De hanger voegt sfeer toe aan je interieur en is ideaal te gebruiken voor mensen met huisdieren die vanaf nu geen last meer hebben van beschadigende planten of potten!

Het enige nadeel is dat de bijgevoegde haken om je plantenhanger op te hangen aan de grote kant vallen.


Nadelen Jute plantenhanger van Macrame

 • 6 exemplaren in 3 verschillende lengtes
 • Zeer effectief tegen beschadiging van huisdieren
 • Geschikt voor een groot aanbod aan plant formaten
 • 100% duurzaamheid


Nadelen Jute plantenhanger van Macrame

 • De bijgevoegde haken zijn vrij groot

3. Sicce Aquarium of Fonteinpomp - type Micra - 400 l/u

beste-bloempot-buiten

8.8

Eindbeoordeling

Capaciteit

8.2

Vermogen

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plaats hebben wij de Angel Groovi Luxe bloempot, geïnspireerd op de veranderingen in de natuur en geschikt voor ieder zijn budget!

Ben je opzoek naar een bloempot met een stoer design en wil je niet teveel geld kwijt zijn? Dan is de Angel Groovi Luxe bloempot de beste koop die je in huis kan halen! In het design zijn basiskleuren en verticale groeven verwerkt, geïnspireerd op de verandering van stenen en gebergte in de loop van de jaren. 

Elke bloempot is uniek doordat alles met de hand gemaakt is, hierdoor beschikt de bloempot over een hoog afwerkingsniveau en gedetailleerd design. Door de basis kleuren zijn deze bloempotten goed te combineren in elke tuin of balkonsetting. Hiernaast zijn de bloempotten duurzaam geproduceerd en gemaakt van recyclebaar materiaal hierdoor maak je jezelf en de natuur een stuk blijer!

Deze bloempotten voor buiten zijn wellicht niet 100% waterproof dus let daar goed op.


Voordelen Sicce Aquarium of Fonteinpomp - type Micra - 400 l/u

 • Design is geïnspireerd op echte veranderingen in de natuur
 • Elke bloempot is uniek doordat deze met de hand gemaakt worden
 • Duurzaam geproduceerd en gemaakt van recyclebaar materiaal
 • Makkelijk te combineren in elke tuin of balkon setting


Nadelen Sicce Aquarium of Fonteinpomp - type Micra - 400 l/u

 • Wellicht niet 100% waterproof

4. Capi Europe bloempot

beste-bloempot-buiten

8.6

Eindbeoordeling

Capaciteit

9.3

Vermogen

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Respectievelijk op de vierde plek is de Capi Europe bloempot geëindigd. Deze bloempot heeft een opvallend rib design geïnspireerd op een gevlochten lijn van riet. De dansende lijnen geven de bloempot een speelse uitstraling.

Voor de mensen die veel waarde hechten aan een gedetailleerd design is dit de beste bloempot voor buiten om in huis te halen. De pot is volledig duurzaam geproduceerd en 100 procent recyclebaar wie wilt dat nou niet! De Capi Europe is licht van gewicht en breukbestendig.

Verder is deze bloempot voor buiten Uv-straling bestendig en voorzien van een kwalitatieve dubbelwandige isolatielaag die je plant in de winter geheel beschermt tegen vorst en ijs en in de zomer een volledige weerstand tegen de hitte biedt.

De pot komt in een wat kleinere maat waardoor hoge planten niet geschikt zijn voor dit artikel.


Voordelen Capi Europe bloempot

 • Duurzaam geproduceerd en 100% recyclebaar  
 • Zeer gedetailleerd design
 • Licht van gewicht en breuk bestendig
 • Biedt weerstand tegen hitte in de zomer
 • Biedt weerstand tegen forst in de winter


Nadelen Capi Europe bloempot

 • Niet geschikt voor elk formaat

5. Sicce Nova - Circulatiepomp voor Aquarium/Fontein - 800 l/h

beste-bloempot-buiten

8.3

Eindbeoordeling

Capaciteit

8.2

Vermogen

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste hebben wij maar zeker niet de minste bloempot voor buiten hebben we de Capi Europe vaas

Deze bloempot voor buiten is bijna identiek aan de zijn voorganger op nummer 4 en komt inclusief met alle voordelen. Alleen er is een cruciaal verschil namelijk de lengte. De Capi Europe vaas de naam zegt het al komt een een groter formaat ideaal voor hogere planten!

Zag je net de Capri Europe bloempot voor buiten en dacht je dit is de ideale bloempot voor mij alleen jammer dat ik mijn hogere planten hier niet in kwijt kan? Natuurlijk is hier een alternatief voor! 

Geniet het prachtige en elegante design en haal je voordeel uit de seizoenswisselingen met kwalitatieve dubbelwandige isolatielaag en de vele voordelen die hierboven al zijn toegelicht!

Aan een bloempot met een groter volume zit een hoger prijskaartje, mocht je willen upgraden naar deze hogere variant betaal je wel meer dan de standaard versie. 


Voordelen Capi Europe vaas

 • Geschikt voor hoge planten
 • Zeer gedetailleerd design
 • Licht van gewicht en breuk bestendig
 • Biedt weerstand tegen hitte in de zomer
 • Biedt weerstand tegen forst in de winter


Nadelen Capi Europe vaas

 • Duurder geprijsd

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel bloempotten voor buiten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 28 soorten bloempotten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de bloempotten voor buiten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste bloempotten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}