Beste balkonscherm [Test 2024]

april 17, 2024 | DIY

 • Home
 • -
 • Blog
 • -
 • Beste balkonscherm [Test 2024]

Best Geteste balkonscherm

Balkonscherm van wilgentenen

Milland Balkonscherm van wilgentenen

Het Milland Balkonscherm van wilgentenen is een mooi balkonscherm dat je kunt gebruiken voor een klein beetje extra privacy als je van de zon wil genieten op je balkon. Natuurlijk helpt de Milland Balkonscherm van wilgentenen ook als je schaduw wil creëren. Lees waarom dit het beste balkonscherm 2024 is in onze balkonscherm test!

Een goed balkonscherm kopen kan een slimme keuze zijn als je wat meer privacy wil op je balkon. Er zijn talloze balkonschermen te vinden op 't internet, waarvan de beste balkonschermen helaas lastig te onderscheiden zijn van de minder goede balkonschermen.

Hoe kies je dan het beste balkonscherm? Welk balkonscherm past het beste bij mij? Is het slim om een balkonscherm Ikea te kopen, of wil je een balkonscherm doorzichtig houden zodat je nog wel overzicht hebt vanaf je balkon?

Waar je ook naar op zoek bent, we weten zeker dat we jouw balkonscherm al hebben gevonden. Deze vind je terug in de balkonscherm test die we hebben gedaan. Hieronder lees je de resultaten, maar ook tips voor hoe je het beste balkonscherm uitkiest, zodat je nooit meer een balkonscherm aanbieding hoeft te missen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste balkonschermen

Balkonscherm van wilgentenen

Beste koop balkonscherm
1.  Milland Balkonscherm van wilgentenen

Beste windvaste balkonscherm
2. Tectake balkondoek balkonreling 90 cm buxus

Beste luxe balkonscherm 
3. Sol Royal balkonscherm

Beste open balkonscherm
4. Lifetime Garden Balkonscherm

Beste weersbestendige balkonscherm
5. DETEX Schuttingdoek 100x1000cm Antraciet Schaduwdoek Scherm

Top 10 beste balkonschermen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste balkonschermen.


Waar moet je op letten bij het kopen van een balkonscherm?

balkonscherm kopen? De beste balkonschermen hebben allemaal andere kwaliteiten. De één wil immers een doorzichtig balkonscherm action kopen, en de ander wil juist wat meer privacy. Om de beste balkonschermen te vinden, raden we aan om de onderstaande dingen in je achterhoofd te houden als je een balkonscherm kopen gaat - zo weet je zeker dat je een miskoop voorkomt.

Doorzichtig balkonscherm

Een balkonscherm doorzichtig kopen is fijn om de wind tegen te houden, maar als je nog wel alles duidelijk wil kunnen zien. Dit kan in een hoekwoning van pas komen. Een doorzichtig balkonscherm kopen kun je ook doen via Top-X!

Wind

Koop je een balkonscherm om de wind tegen te houden? Dan is een balkonscherm van riet misschien niet de beste optie. Koop één van glas of een ander solide materiaal waar de wind niet doorheen komt. Je kan ook een windspinner gebruiken om het balkon nog mooier te maken!

Zon

Wil je een balkonscherm waar de zon doorheen kan komen, zodat je niet in het donker blijft zitten? Dan kun je één van glas kiezen. Wil je liever schaduw op je balkon? Dan kun je beter geen glas kiezen.

Afneembaarheid

Een balkonscherm die je eraf kunt halen is meestal wel zo handig. In de winter is het misschien niet altijd nodig om het balkonscherm erop te houden, en zo voorkom je schade. Niet alle balkonschermen zijn makkelijk te verwijderen. Daarom raden we aan om een balkonscherm te kiezen die je er makkelijk af kunt halen, mocht je dat nodig hebben.


Wat is het beste balkonscherm van 2024? 

Een goed balkonscherm kopen? Check de onderstaande producten dan eens! Deze hebben we uitgebreid getest, en vergeleken met tientallen producten. Ook hebben wij gekeken naar het beste balkonscherm volgens de consumentenbond. Daarom weten we zeker dat je hier geen spijt van gaat krijgen. Het zijn namelijk de beste balkonschermen 2024!

1. Milland Balkonscherm van wilgentenen

Balkonscherm van wilgentenen

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Een Milland Balkonscherm van wilgentenen is een uitstekende keuze als je een duurzaam balkonscherm wil, dat lang meegaat en de zon goed tegenhoudt. Ook voor je privacy is dit Milland Balkonscherm van wilgentenen een goede keuze omdat het niet mogelijk is om erdoorheen te kijken.

De wilgentenen die zijn gebruikt voor dit balkonscherm, zijn 100% natuurlijk. Daarom is de Milland Balkonscherm van wilgentenen een echte duurzame keuze, en dat kunnen we natuurlijk alleen maar aanmoedigen! 

Gelukkig lever je niks in met dit Milland Balkonscherm van wilgentenen, ondanks de duurzame materialen. Het scherm is harstikke stevig en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Je kan nog steeds een beetje door het scherm heenkijken, maar je privacy wordt wel beter gewaarborgd. Perfect dus om de openheid van je balkon te behouden, zonder dat anderen je kunnen zien.

Voordelen Milland Balkonscherm van wilgentenen

 • Houdt de zon goed tegen
 • Verbetert je privacy 
 • Duurzame keuze
 • Niet duur voor zo'n formaat

Nadelen Milland Balkonscherm van wilgentenen

 • De wind kan door dit Milland Balkonscherm heenkomen

2.  Tectake balkondoek balkonreling 90 cm buxus

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Wil je graag een natuurlijke look behouden op je balkon? Zeker als je veel planten hebt is dit Tectake balkondoek een goede optie. Het scherm heeft namelijk een mooie groene look en een opdruk van plantjes, zodat het er lekker vrolijk en natuurlijk uit ziet.

In tegenstelling tot echte planten komt er geen wind, zon óf nieuwsgierige blikken door deze Tectake balkondoek heen. Je vangt zo dus drie vliegen in één klap. Bevestig het doen via de gaten en het touw dat wordt meegeleverd, en in no time creëer je een prettige en leefbare omgeving op je balkon!

Het Tectake balkondoek is tevens goed bestand tegen alle weersomstandigheden, zoals regen en harde wind. Zo lang je hem goed vastmaakt is het geen enkel probleem om het Tectake balkondoek te gebruiken op een balkon, zelfs op tientallen meters hoogte. Perfect dus voor privacy, schaduw én wind!

Voordelen Tectake balkondoek balkonreling 90 cm buxus

 • Houdt de wind goed tegen
 • Geen pottekijkers meer
 • Geschikt voor zware weersomstandigheden
 • Leuke vrolijke uitstraling

Nadelen Tectake balkondoek balkonreling 90 cm buxus

 • Moet goed vastgemaakt worden (en lastig te verwijderen)

3. Sol Royal balkonscherm

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil je je balkon graag een luxueuze uitstraling laten hebben, maar heb je wel een bestrijdingsmiddel nodig tegen pottekijkers? Het Sol Royal balkonscherm is een perfecte optie voor jou!

Het Sol Royal balkonscherm kun je namelijk kopen in meerdere tinten. Zo kun je het makkelijk afstemmen op de rest van je balkon. Het is trouwens echt een eitje om dit Sol Royal balkonscherm te bevestigen. Gewoon even vastbinden met de touwtjes aan de balkonreling, en klaar is Kees!

De Sol Royal balkonscherm beschermt perfect tegen de zon, maar houdt (afhankelijk van je balkon) vaak nog wel wat ruimte over zodat je zelf nog overzicht behoudt en naar buiten kunt kijken. Zo creëer je een perfecte mix van privacy, schaduw en verdediging tegen harde wind. En kun je dus altijd lekker op het balkon zitten, wat het weer ook doet!

Voordelen Sol Royal balkonscherm

 • Makkelijk te bevestigen en verwijderen
 • Niet duur
 • Stijlvol en in meerdere kleuren te krijgen
 • Ademende stof, maar houdt wind en zon wel tegen

Nadelen Sol Royal balkonscherm

 • Houdt nog wat ruimte over, wat vervelend kan zijn met harde wind

4. Lifetime Garden Balkonscherm

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je wat extra privacy, maar liever niet je hele balkon als een soort gevangenis laten lijken? Een balkonscherm is vaak heel fijn om de zon en wind tegen te houden, maar een doorzichtig balkonscherm kan zo z'n voordelen hebben.

Zo is dit Lifetime Garden Balkonscherm voorzien van een doorzichtig doek. Beter dus als je je balkon nog een beetje open wil houden. Je privacy wordt wel versterkt, zonder dat je zelf gelijk niks meer kan zien van wat er in de buurt allemaal gebeurt.

Het Lifetime Garden Balkonscherm is tevens een hele voordelige optie. Je kan voor een laag prijsje al je hele balkon voorzien van dit stijlvolle Lifetime Garden Balkonscherm. Hij is trouwens verkrijgbaar in twee kleuren, zodat je het kunt afstemmen op de stijl van je balkonmeubilair. 

De Lifetime Garden Balkonscherm is al met al een perfecte optie als je graag een open balkon wil behouden, maar wel minder wind en zon wil toelaten!

Voordelen Lifetime Garden Balkonscherm

 • Perfect voor een open balkon look
 • Makkelijk bevestigen
 • In twee kleuren verkrijgbaar

Nadelen Lifetime Garden Balkonscherm

 • Houdt wind en zon niet optimaal tegen

5. DETEX Schuttingdoek 100x1000cm Antraciet Schaduwdoek Scherm

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Het DETEX Schuttingdoek is het laatste balkonscherm in deze lijst. Deze is vooral naar voren gekomen dankzij de geweldige prijs-kwaliteitverhouding die het product biedt. Voor een lage prijs krijg je al een balkonscherm van 100 bij 1000 cm, en dat is genoeg voor vrijwel ieder normaal balkon.

Je kan dit doek krijgen in twee verschillende kleuren, en uit onze test bleek dat het doek volledig waterdicht is. Ook harde windstoten en ijzel zijn geen enkel probleem voor dit DETEX Schuttingdoek, en daardoor is het één van de meest robuuste balkonschermen die je kunt vinden in 2024.

Je bevestigt de DETEX Schuttingdoek met tie wraps, misschien niet de meest stijlvolle manier, maar natuurlijk wel erg praktisch. Deze dingen heb je bijna altijd in huis dus om het doek na de winter weer op te hangen is geen enkel probleem!

Voordelen DETEX Schuttingdoek 100x1000cm Antraciet Schaduwdoek Scherm

 • Makkelijk vastmaken
 • Volledig weersbestendig
 • Veel waar voor je geld

Nadelen DETEX Schuttingdoek 100x1000cm Antraciet Schaduwdoek Scherm

 • Tie wraps is niet de meest stijlvolle manier om een balkondoek vast te maken

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel balkonschermen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten balkonschermen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de balkonschermen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste balkonschermen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}