Beste Balkonbakken [Test 2024]

april 10, 2024 | Tuininrichting

 • Home
 • -
 • Blog
 • -
 • Beste Balkonbakken [Test 2024]

Best Geteste Balkonbakken

LECHUZA BALCONERA Color 80 - plantenbak - met bewateringssysteem - ALL-IN-ONE set - wit

LECHUZA BALCONERA COLOR 80

De LECHUZA BALCONERA COLOR 80 heeft een mooie witte kleur waardoor je balkon er mooier uit gaat zien! Je kan hierin planten doen zodat je balkon ook meer kleur krijgt. Het is gemakkelijk te bevestigen en het is gemaakt van hoge kwaliteit. Dit betekent dat het product voor een lange tijd meegaat. Je kan er ook voor kiezen om het product aan een muur te bevestigen. Er zijn nog 18 andere kleuren waar je deze balkonbak in kan halen.

In de zomer wil je natuurlijk van de zon genieten en dat kan op verschillende manieren. Dit kan op je eigen balkon maar het is wel leuk als het er kleurig uitziet.

Je hebt vast al wat onderzoek gedaan naar balkonbakken maar zorgen voor een goede opvulling. Hier kan je namelijk planten in doen maar je kan ook voor iets anders kiezen.

Wij van de Tuinassissent weten hoe moeilijk het is om de juiste balkonbakken te vinden. Daarom hebben we dit artikel geschreven om je op weg te hebben. Wij hebben namelijk meerdere balkonbakken getest en een ultieme Top 5 gevormd.

Dit zijn de beste balkonbakken van 2024. Ben jij benieuwd naar de resultaten van de test? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

38

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Balkonbakken

LECHUZA BALCONERA Color 80 - plantenbak - met bewateringssysteem - ALL-IN-ONE set - wit

Beste Koop Balkonbakken
1. LECHUZA BALCONERA COLOR 80

Balkonbak - B-smart XL 46 cm - Antracite

Beste Balkonbakken Schutting
2. Erba Balkonbak

Elho Corsica Flower Bridge 60 - Plantenbak voor Balkonbuiten - Ø 57.3 x H 23.8 cm - Zwart/Antraciet

Beste Balkonbakken Planten
3. Elho Corsica Flower Bridge 60

2x Balkon/schutting plantenbakken/bloembakken antraciet 60 cm met hanger - Balkonpothanger plantenbakken/bloembakken - Tuin/balkon decoraties

Beste Balkonbakken Set
4. Forte Plastics 2x Balkon/schutting plantenbakken

Balkonbak| Universeel | Plantenbak | Balkon | Hout

Beste Balkonbakken Hout
5. Balkonstudio Balkonbak

Top 10 Beste Balkonbakken

Wil je balkonbakken kopen, maar weinig tijd? Klik dan op de knop hieronder om direct de top 10 beste producten te bekijken. Dat is eenvoudig én snel! Deze producten doen ook zeker niet onder van de producten uit de balkonbakken test 2024.


Waar moet je op letten bij het kopen van balkonbakken?

Je hebt net al een kleine preview van de producten uit de Top 5. Voordat je verder gaat vinden we het wel belangrijk dat je moet weten waar je op let bij het aanschaffen van balkonbakken.

Daarom hebben we de onderste criteria voor je op een rijtje gezet. Dit kan je helpen en ervoor zorgen dat je geen miskoop doet. We hebben hier ook gekeken naar de consumentenbond.

Wij weten ook dat balkonbakken kopen best wel lastig zijn en daarom raden we aan om het door te lezen. Daarna kan je weer verder gaan naar onze Top 5!

Materiaal 

Balkonbakken staan buiten en daarom moeten ze ook van goed materiaal gemaakt worden. Zo moeten ze wel stevig genoeg zijn voor alle slechte weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan plastic, hout of klei.

Dit materiaal is ook vaak licht waardoor het goed op een balkon kan. Balkonbakken van hout of klei zijn wat zwaarder en daarom meer geschikt voor het terras.

Eigenschap

In een balkonbak kan je verschillende dingen plaatsen. De meeste mensen stoppen er planten in en die moeten regelmatig water krijgen. Er zijn balkonbakken met een waterreservoir zodat je niet zelf water hoeft te geven.

Sommige hebben ook al kleine bakken erin zodat de planten evenveel ruimte hebben. Dit zijn allemaal verschillende eigenschappen waar je goed op moet letten.

Grootte 

Het derde belangrijke punt is de grootte van de balkonbak. Dit is misschien voor de hand liggend maar het is wel heel belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat het te klein of te groot is voor je balkon.

Bekijk daarom goed waar je de balkonbakken wilt plaatsen en bereken de afmetingen. Op deze manier kan je goed zoeken naar de producten en voorkom je teleurstellingen.

1 of meerdere?

Dit punt gaat eigenlijk samen met de grootte van het balkon. Voordat je een aankoop moet doen moet je al weten of je meerdere balkonbakken wilt aanschaffen.

Ze komen namelijk vaak in een pakket en misschien heb je hier geen ruimte voor. Bedenk dus goed hoeveel balkonbakken je wilt hebben voordat je op zoek gaat.


Wat zijn de beste balkonbakken van 2024? 

We zijn nu eindelijk aangekomen bij de belangrijkste sectie van dit artikel. Hier geven we antwoord op de vraag: wat zijn de beste balkonbakken van 2024?

Elk product heeft een eigen categorie gekozen zodat je de juiste balkonbakken kan vinden. Ook hebben we de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Verder zijn ze nog omschreven met een beknopte review. Het eindcijfer geeft een indicatie over hoe de producten uit de test zijn gekomen. Ben jij benieuwd? Lees dan gauw verder!

1. LECHUZA BALCONERA COLOR 80

LECHUZA BALCONERA Color 80 - plantenbak - met bewateringssysteem - ALL-IN-ONE set - wit

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.8

Prijs / kwaliteit

8.5

Welke balkonbakken zijn het beste? We hebben het product net al geïntroduceerd, maar dat is de LECHUZA BALCONERA COLOR 80! Hiermee haal je dus de beste koop in huis.

De LECHUZA BALCONERA COLOR 80 is maar liefst verkrijgbaar in 19 verschillende kleuren. Dit gaat van wit tot koraalrood. Je kan dus zelf kiezen welke kleur het beste bij je balkon past.

Deze balkonbak is gemakkelijk te installeren en dit kan ook door iedereen gedaan worden. In Nederland kan het veel regenen maar dat is voor dit product geen probleem. Het heeft namelijk een afwateringsgat waardoor alles goed wegloopt.

De binnenbakken zijn goed geordend zodat de planten veel ruimte hebben om te groeien. Je kan het ook aan de muur monteren of de schutting. Dit product zorgt in ieder geval voor een mooie nieuwe identiteit!


Voordelen LECHUZA BALCONERA COLOR 80

 • Verkrijgbaar in 19 verschillende kleuren
 • Kan ook aan een muur bevestigd worden
 • Heeft stevige handgrepen
 • Kan makkelijk geïnstalleerd worden


Nadelen LECHUZA BALCONERA COLOR 80

 • Sommige mensen vinden het moderne design niet mooi

2. Erba Balkonbak

Balkonbak - B-smart XL 46 cm - Antracite

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.2

Op de 2e plek hebben we de Erba Balkonbak! Dit is een balkonbak die je ook op je schutting kan plaatsen. Hierdoor is het dus een multifunctioneel product.

Met de Erba Balkonbak haal je een product in huis die je gemakkelijk kan monteren. Zo hoef je het alleen maar over je balkon te plaatsen en je kan het al gebruiken. Je kan er natuurlijk ook zelf voor kiezen om het steviger vast te maken.

Het is ook een licht product waardoor het uiterst geschikt is voor het balkon. Het materiaal gaat ook een lange tijd mee. Op deze manier kan je lang genieten van de planten.

Balkonbakken kunnen best duur zijn maar dat is bij dit product niet het geval, Het heeft namelijk een mooie prijs-kwaliteitverhouding. Daarom valt dit onder de uitstekende balkonbakken aanbiedingen!


Voordelen Erba Balkonbak

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Licht product waardoor het goed op een balkon past
 • De afstandhouder is verstelbaar
 • ZItten gaatjes in zodat het water weg kan lopen


Nadelen Erba Balkonbak

 • Heeft geen wielen

3. Elho Corsica Flower Bridge 60

Elho Corsica Flower Bridge 60 - Plantenbak voor Balkonbuiten - Ø 57.3 x H 23.8 cm - Zwart/Antraciet

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.8

Prijs / kwaliteit

7.9

Balkonbakken zijn geschikt voor planten en dat is bij de Elho Corsica Flower Bridge 60 ook zeker niet anders. Deze goede balkonbakken hebben genoeg ruimte voor mooie planten.

De Elho Corsica Flower Bridge 60 is dus gemaakt van een groot formaat en hierdoor kunnen er veel planten in. Het is dus uiterst geschikt voor mensen met een groot balkon.

Dit product is vorstbestendig waardoor je het in de winter buiten kan laten. De ovale vorm zorgt ervoor dat de balkonbak er uniek uitziet. Het is dus een echte toevoeging. Vind je deze kleur niet mooi?

Dan is dat geen probleem aangezien je het ook nog in het wit kan halen! Verder is de balkonbak gemaakt van plastic. Dit betekent dat het licht is en gemakkelijk te installeren.


Voordelen Elho Corsica Flower Bridge 60

 • Is vorstbestendig
 • Gaat niet snel kapot
 • Ook verkrijgbaar in het wit
 • Kunnen veel planten in


Nadelen Elho Corsica Flower Bridge 60

 • Te groot voor op de schutting

4. Forte Plastics 2x Balkon/schutting plantenbakken

2x Balkon/schutting plantenbakken/bloembakken antraciet 60 cm met hanger - Balkonpothanger plantenbakken/bloembakken - Tuin/balkon decoraties

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.1

Welke balkonbakken passen het beste mij? Als je op zoek bent naar een gehele set, dan raden we je toch de Forte Plastics 2x Balkon/schutting plantenbakken aan!

We snappen dat je niet elke keer nieuwe balkonbakken wilt halen en dat is met de Forte Plastics 2x Balkon/schutting plantenbakken verleden tijd! Op dit product zitten hangers waardoor je het gemakkelijk aan het balkon kan hangen.

Het mooie design zorgt ervoor dat je het ook binnen kan plaatsen en voor andere doeleindes kan gebruiken. Het is ook een stevige balkonbak omdat het op de juiste plek blijft staan als de wind hard waait.

Je kan er ook voor kiezen om het aan de schutting te hangen omdat het daarvoor ook geschikt is. Met een lengte van 28 centimeter kunnen er genoeg planten in.


Voordelen Forte Plastics 2x Balkon/schutting plantenbakken

 • Heeft een groot formaat
 • Blijft goed op dezelfde plek zitten als het hard waait
 • De klanten komen er mooi uit
 • Genoeg ruimte voor veel planten


Nadelen Forte Plastics 2x Balkon/schutting plantenbakken

 • Dure optie in de lijst

5. Balkonstudio Balkonbak

Balkonbak| Universeel | Plantenbak | Balkon | Hout

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste plek hebben we weggelegd voor de Balkonstudio Balkonbak! Deze balkonbak heeft namelijk een mooi design en is gemaakt van hout.

De Balkonstudio Balkonbak zorgt er echt voor dat je balkon er mooier uit gaat zien. Het houten materiaal zorgt voor een uniek design en hierin komen de planten ook goed naar voren.

 Je kan het product zelf aan het balkon hangen met de stevige touwen. Bij dit product wordt een hele set geleverd zodat je er niets meer bij hoeft te kopen. Denk bijvoorbeeld aan een inlegbak of spanelastieken.

De inlegbak is ruim zodat er veel planten in kunnen. Elk jaar moet de plantenbak wel behandeld worden maar op deze manier blijft de kwaliteit goed.


Voordelen Balkonstudio Balkonbak

 • Is gemaakt van gerecycled hout
 • Is vorstbestendig
 • Deze bak is gemakkelijk te monteren
 • Door het mooie design gaat het goed samen met kleurige planten


Nadelen Balkonstudio Balkonbak

 • Blijft lang nat door het materiaal

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel balkonbakken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 balkonbakken onderzocht. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de balkonbakken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste balkonbakken op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}