Beste Balkon Parasol [Test 2024]

april 16, 2024 | Tuininrichting

 • Home
 • -
 • Blog
 • -
 • Beste Balkon Parasol [Test 2024]

Best Geteste Balkon Parasol

LifeGoods Parasol - Balkonparasol - 200x125cm - 30° Kantelbaar - Waterdicht - met Hoes - Crème

LifeGoods Balkon Parasol

De LifeGoods Parasol zorgt ervoor dat je altijd een koel plekje hebt op je balkon. Het is namelijk groot genoeg voor 2 tot 4 personen. Daarbij is het gemakkelijk te installeren en kan je de hoek kantelen zodat je lekker in de schaduw zit. Verder kan je het nog in de hoogte verstellen. Met het 50+ UPF doek word je nog beter beschermd tegen de zon. Dit is namelijk de hoogst haalbare score!

Een balkon is al een heerlijke toevoeging aan je huis, en je moet natuurlijk blij zijn dat je in de zomer lekker op een zonnig balkonnetje kan zitten. Echter is er een ding wat soms minder leuk is aan een balkon: je kan de zon niet uit zetten.

Om dit probleem enigszins te verhelpen, zijn er natuurlijk oplossingen te vinden op het internet. Wat dacht je van een goede balkon parasol om de zon tegen te houden?

De beste balkon parasols 2024 hebben we voor je uitgekozen, zodat je de hele zomer comfortabel op je balkon kan blijven zitten zonder ook maar enige last te hebben van de hitte.

In onze parasol test balkon hebben we de beste parasols voor op het balkon getest en beoordeeld!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 balkon parasols

LifeGoods Parasol - Balkonparasol - 200x125cm - 30° Kantelbaar - Waterdicht - met Hoes - Crème

Beste koop balkon parasol
1.  LifeGoods Balkon Parasol

Beste halve parasol balkon
2. Farniente - Balkon Parasol Demi

Beste muur balkon parasol 
3. Easysol Muurparasol

Beste simpele balkon parasol
4. Relaxdays parasol rechthoekig

Beste premium balkon parasol
5. MaxxGarden Parasol voor tuin en balkon

Top 10 beste balkon parasols

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste balkon parasols.


Waar op letten bij het kopen van een balkon parasol?

Als je de beste balkon parasol wil kopen weet je waarschijnlijk niet precies waar je naar op zoek bent. Ook als je dat wel weet, is het lastig kiezen tussen de tientallen opties die je online kunt vinden.

Om lekker te kunnen zonnen op je balkon hebben we je hieronder wat informatie gegeven, waardoor jij beter kunt kiezen welke balkon parasol het beste bij jou past!

Formaat

Natuurlijk moet de parasol groot genoeg zijn om de zon zo goed mogelijk tegen te houden - maar hij moet nog wel passen op het balkon.

Bevestiging

Bevestiging voelt altijd goed - zeker als je een balkon parasol makkelijk kan bevestigen aan je balkonreling, de muur of waar dan ook. Het scheelt vooral als je geen parasolvoet nodig hebt! Je kan het dus ook gemakkelijk combineren met balkonbakken.

Stevigheid

Een parasol op het balkon houden is lekker in de zomer, maar ook in andere seizoenen moet de balkon parasol tegen een stootje kunnen. Daarom raden we aan om geen goedkope balkon parasol te kopen van lage kwaliteit.

Kleur

De kleur en het uiterlijk van de parasol zijn zichtbaar voor iedereen die jou op je balkon ziet flaneren in de zon. Daarom mag de stijl van de parasol niet vergeten worden!


Wat is de beste balkon parasol van 2022? 

Om de beste balkon parasol 2024 voor je uit te kiezen, hebben we een uitgebreide balkon parasol test gedaan onder tientallen balkon parasols. Dit waren namelijk heel veel producten.

Sommigen waren goede balkon parasols, anderen waren we minder over te spreken - alleen de beste 5 balkon parasols vind je terug in onze top 5 beste balkon parasols 2024!

Ben jij dus benieuwd naar de producten? Verspil geen tijd en lees gauw verder!

1. LifeGoods Balkon Parasol

LifeGoods Parasol - Balkonparasol - 200x125cm - 30° Kantelbaar - Waterdicht - met Hoes - Crème

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op nummer 1 van onze test staat de LifeGoods Balkon Parasol te vinden. Geen enkel model kwam zo goed uit onze test en daarom is het de beste koop van het moment.

Waarom dan? Nou, ten eerste zijn we onder de indruk van de prijs-kwaliteit van deze balkonparasol. De prijs ligt relatief laag terwijl dit wel een ontzettend goede balkon parasol is.

Verder is deze parasol groot genoeg voor 2 tot 4 mensen, is hij te kantelen in verschillende hoeken en kun je hem gemakkelijk in hoogte verstellen (175 tot 235 cm).

Verder beschikt de parasol over 50+ UPF waarde waardoor je zeker bent dat je goed beschermd bent tegen de zon deze zomer. Dit is dus een ideale parasol voor op het balkon omdat hij wendbaar, licht en makkelijk te kantelen is. Toch kun je deze parasol ook gebruiken op andere plekken zoals de tuin of het terras.


Voordelen LifeGoods Balkon Parasol

 • Biedt genoeg schaduw voor 2 tot 4 mensen
 • Gemakkelijk te kantelen in verschillende hoeken
 • Dankzij de 50+ UPF waarde ben je altijd goed beschermt tegen de zon


Nadelen LifeGoods Balkon Parasol

 • Geen

2.  Farniente - Balkon Parasol Demi

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op zoek naar een parasol die geschikt is voor je balkon, maar ook voor in de tuin of op een dakterras? Met een parasol die zo flexibel is als de Farniente - Balkon Parasol Demi krijg je precies wat je zoekt.

Deze Farniente - Balkon Parasol Demi is een halve parasol, waardoor het formaat passend is voor een smal balkon. Ook in de tuin of op een dakterras kun je deze parasol inzetten, en door de lange en stevige poot neem je hem zo mee naar het strand.

Ingeklapt past de parasol makkelijk in de auto en uitgeklapt heb je zo'n 270 bij 135 cm aan schaduw oppervlakte. Genoeg dus voor een gemiddeld balkon en door de makkelijke installatie heb je die schaduw binnen no-time opgezet! Dit kan namelijk door iedereen gedaan worden.


Voordelen Farniente - Balkon Parasol Demi

 • Makkelijke installatie
 • Meeneembaar
 • Groot schaduwoppervlakte
 • Flexibel te gebruiken


Nadelen Farniente - Balkon Parasol Demi

 • Vangt veel wind

3. Easysol Muurparasol

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Een balkon parasol zet je in sommige gevallen liever niet op de grond neer. Dat scheelt een hoop ruimte waar je anders nog een ligstoel, voetenbadje of andere relax accessoires neer kunt zetten. Bekijk daarom de Easysol Muurparasol!

Om ruimte te besparen op je balkon zet je de Easysol Muurparasol gewoon in de muur! Met de makkelijke installatie waarvan alle materialen zijn inbegrepen in het product, kun je de parasol in vrijwel iedere buitenmuur zetten om zo een grote schaduw te creëren op je balkon.

Ook aan de achterkant van je woning of in de voortuin is het balkon prima te installeren, zo lang je maar een muur hebt om hem aan te bevestigen. Het donkergrijze ontwerp past bij ieder huis en zal niet opvallen, maar wel de zon tegenhouden!


Voordelen Easysol Muurparasol

 • Aan de muur bevestigen
 • Bespaart ruimte
 • Simpel en universeel ontwerp
 • Alle bevestigingsmaterialen meegeleverd


Nadelen Easysol Muurparasol

 • Lastig te bevestigen in sommige gevallen

4. Relaxdays parasol rechthoekig

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je het liefst gewoon een simpel, rechthoekig parasolletje voor op je balkon kopen? Geen zin in ingewikkelde bevestiging aan de muur of gigantische parasols die te veel wind vangen? Bekijk dan de Relaxdays parasol rechthoekig

Deze parasol is geschikt voor allerlei locaties, waaronder je balkon en je tuin. Ook kun je de parasol dankzij het kleine formaat en lichte gewicht prima meenemen als je een keer aan het strand gaat chillen in de zomer!

De Relaxdays parasol rechthoekig is verkrijgbaar in twee kleuren, rood en wit - beide houden ze het grootste gedeelte van de warmte van de zon tegen, maar zorgen niet voor een te sterke duisternis in de schaduw die ze creëren.


Voordelen Relaxdays parasol rechthoekig

 • Makkelijk mee te nemen en installeren
 • Twee kleuren
 • Flexibel te gebruiken


Nadelen Relaxdays parasol rechthoekig

 • Aan de dure kant

5. MaxxGarden Parasol voor tuin en balkon

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot hebben we een parasol die niet voor ieder balkon is weggelegd. Deze MaxxGarden Parasol voor tuin en balkon is aan de grote kant, dus ideaal voor luxe dakterras-feestjes of balkons waar je u tegen zegt!

De parasol ziet er van zichzelf al luxueus uit en zal dus de sfeer van je balkon of dakterras heel gezellig maken. Door de juiste kleur te kiezen bepaal je zelf hoeveel licht er nog wordt doorgelaten, en je kan de parasol natuurlijk heel gemakkelijk inklappen.

Staat de zon laat in de avond een beetje schuin? Zet de parasol dan op een hoek, zodat hij alsnog een lekkere schaduw creëert. Net genoeg om van de zonsondergang te genieten!


Voordelen MaxxGarden Parasol voor tuin en balkon

 • In te stellen op een hoek voor meer bescherming
 • 3 kleuren verkrijgbaar
 • Mooi, premium ontwerp


Nadelen MaxxGarden Parasol voor tuin en balkon

 • Te groot voor smallere balkons

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel balkon parasols hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten balkon parasols getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de balkon parasols op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste balkon parasols op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}