Beste Accu Grasmaaier [Test 2024]

april 17, 2024 | Tuinonderhoud

 • Home
 • -
 • Blog
 • -
 • Beste Accu Grasmaaier [Test 2024]

Best Geteste Accu Grasmaaier 

GARDENA - Grasmaaier - HandyMower - 22/18V P4A solo (Zonder accu)

GARDENA - Grasmaaier - HandyMower 

De GARDENA HandyMower grasmaaier is de beste keuze voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige en efficiënte grasmaaier. Deze maaier biedt uitstekende prestaties en is geschikt voor middelgrote gazons tot 250 vierkante meter. Met een maaibreedte van 22cm kun je het maaien snel en gemakkelijk doen en met de drietraps maaihoogte-instelling kan hij zich perfect aanpassen aan de gewenste hoogte.

Een goede accu grasmaaier zorgt voor een moeiteloze en efficiënte manier van grasmaaien, zonder dat je last hebt van snoeren en benzine. Het maakt het maaien van het gazon een stuk gemakkelijker en sneller, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere dingen.

Bovendien is het beter voor het milieu, omdat er geen uitstoot van schadelijke stoffen is. Een goede accu grasmaaier is dus niet alleen handig, maar ook duurzaam.

Maar wat is nu eigenlijk de beste Accu Grasmaaier? Welke Accu Grasmaaier moet je kopen? In dit artikel zetten wij de 5 beste Accu Grasmaaiers op een rijtje.

Om deze top 5 te bepalen hebben we gekeken naar de prijs / kwaliteit, functionaliteiten en natuurlijk de ervaringen van andere consumenten. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

20

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

40

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken

Top 5 Beste Accu Grasmaaiers

GARDENA - Grasmaaier - HandyMower - 22/18V P4A solo (Zonder accu)

Beste koop Accu Grasmaaier 
1.  GARDENA - Grasmaaier - HandyMower 

Beste Accu Grasmaaier

Beste Accu Grasmaaier grote tuin
2. Bosch CityMower 18-300 Accu grasmaaier

Beste Accu Grasmaaier

Beste Accu Grasmaaier kleine tuin
3. FUXTEC grasmaaier accu 40V (2x 20V)

Beste Accu Grasmaaier

Beste premium Accu Grasmaaier
4. Bosch CityMower 18V-32 Accu grasmaaier

Beste Accu Grasmaaier

Beste goedkope Accu Grasmaaier
5. Einhell Accu Grasmaaier GE-CM 18/30 Li

Top 10 beste Accu Grasmaaiers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Accu Grasmaaiers.


Waar op letten bij het kopen van een Accu Grasmaaier?

Het hebben van een tuin is leuk, maar brengt wel veel onderhoud met zich mee. Steeds meer tuinen worden tegenwoordig dicht getegeld, maar het hebben van grasveld blijft uniek en brengt sfeer met zich mee. Er is niet per se een ''beste'' Accu Grasmaaier. Elke maaier heeft zijn eigen specialiteit.

Met de onderstaande dingen die belangrijk zijn om op te letten bij het kopen van een Accu Grasmaaier, weet je zeker dat je rekening houdt met wat er echt toe doet. Welke Accu Grasmaaier is het beste voor jou? Dat weet je als je rekening houdt met onderstaande criteria! Mocht je zelf op onderzoek gaan, neem deze criteria dan mee!

Accu capaciteit

De capaciteit van de accu bepaalt hoe lang je kunt maaien voordat de accu weer opgeladen moet worden. Kijk dus naar de mAh waarde en het type accu om de accuduur te bepalen.

Als je meerdere tuinapparaten van 1 merk hebt, kan het zo zijn dat het universele accu's zijn. Houd hier rekening met voordat je accu grasmaaier gaat aanschaffen.

Maaihoogte-instellingen

Let op de maaihoogte-instellingen van de accu grasmaaier. Het is handig om te kunnen kiezen uit verschillende maaihoogtes, zodat je het gras op de juiste lengte kunt maaien. 

Maaibreedte 

De maaibreedte bepaalt hoe breed het snijmes is en hoe groot het oppervlak is dat je per keer kunt maaien. Let hierbij ook op de grootte van jouw gazon. Dit verschilt per maaier, maar meestal ligt het rond de 30cm.

Gewicht en gebruiksgemak

Een lichte en wendbare grasmaaier is makkelijker te gebruiken en op te bergen. Kijk daarom ook naar het gewicht en de afmetingen van de accu grasmaaier. Dat is een verschil met een verticuteermachine, die eerder heel zwaar is en lastig te gebruiken.


Wat is de beste Accu Grasmaaier van 2024? 

Om te bepalen wat de top 5 beste Accu Grasmaaier van 2024 zijn hebben we een uitgebreid onderzoek gedaan. In onze test hebben wij de hierboven genoemde criteria in acht gehouden.

Er zijn veel verschillende Accu Grasmaaiers van een diversiteit aan merken en bijhorende prijzen. Alleen de aller beste producten van dit moment zijn terug te vinden in dit artikel. Kortom, als jij de beste Accu Grasmaaier zoekt, lees dan gauw verder.

1. GARDENA - Grasmaaier - HandyMower 

GARDENA - Grasmaaier - HandyMower - 22/18V P4A solo (Zonder accu)

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De GARDENA HandyMower 22/18V P4A solo is een uitstekende optie voor wie op zoek is naar een krachtige en gemakkelijk te gebruiken grasmaaier.

Het apparaat werkt op een accu, waardoor het draadloos is en de gebruiker geen last heeft van snoeren of benzine. Het heeft een snijbreedte van 22 centimeter en is geschikt voor gazons tot 250 vierkante meter.

De maaihoogte kan worden aangepast tussen de 20 en 60 millimeter, afhankelijk van de gewenste lengte van het gras. Het lichtgewicht ontwerp van de grasmaaier maakt hem gemakkelijk te hanteren en op te bergen. 

Met de aanschaf van deze grasmaaier ben je verzekerd van een betrouwbare en duurzame optie voor het onderhoud van je gazon.


Voordelen GARDENA - Grasmaaier - HandyMower 

 • Licht en compact
 • Makkelijk te hanteren
 • Werkt op diverse accu's 


Nadelen GARDENA - Grasmaaier - HandyMower 

 • Geen

2. Bosch CityMower 18-300 Accu grasmaaier

Beste Accu Grasmaaier

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De CityMower18 is een lichte accumaaier die is ontworpen voor gemakkelijk onderhoud van een stadstuin. Deze beschikt over een krachtige 18V-accu met een geavanceerd accumanagementsysteem voor langere looptijden, waardoor snoerloze vrijheid mogelijk wordt zonder aan vermogen of efficiëntie in te boeten.

De ErgoFlex grepen zorgen tijdens het werk voor gemakkelijk hanteren en voor een comfortabele en gezonde houding. De maaier beschikt ook over een bedieningshendel met een in 3 standen verstelbaar maaihoogtebereik van 30 - 60 mm om zo de hoogte van het gras gemakkelijk te kiezen. Ideale optie voor iedereen met een grote tuin! 


Voordelen Bosch CityMower 18-300 Accu grasmaaier

 • Krachtig apparaat
 • ErgoFlex grepen
 • 3 verschillende hoogtes


Nadelen Bosch CityMower 18-300 Accu grasmaaier

 • Geen accu meegeleverd

3. FUXTEC grasmaaier accu 40V (2x 20V)

Beste Accu Grasmaaier

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

8.2

Prijs / kwaliteit

9.8

De FUXTEC grasmaaier met 40V accu wordt geleverd met 2 batterijen van elk 20V, elk met een capaciteit van 2 Ah. Hierdoor kun je langdurig en zonder onderbrekingen maaien. Met de meegeleverde lader (2.4A dubbellader) is de accu binnen korte tijd weer volledig opgeladen en klaar voor gebruik.

De FUXTEC grasmaaier is uitgerust met een krachtige motor en een maaibreedte van 33cm, waardoor je snel en moeiteloos grote oppervlakken kunt maaien. Bovendien kun je met de centrale hoogteverstelling gemakkelijk de maaihoogte aanpassen aan de omstandigheden.

Met een speciale functie kun je het gras fijn vermalen en als natuurlijke meststof op het gazon achterlaten, waardoor je minder afval hebt en het gras gezond blijft. De grasmaaier heeft ook een ruime grasopvangbak van 40 liter, zodat je gemakkelijk en snel het gemaaide gras kunt opruimen.


Voordelen FUXTEC grasmaaier accu 40V (2x 20V)

 • Geleverd met dubbel lader
 • Maaibreedte van 33cm
 • Opvangbak van 40 liter


Nadelen FUXTEC grasmaaier accu 40V (2x 20V)

 • Wieltjes zijn niet heel stevig

4. Bosch CityMower 18V-32 Accu grasmaaier

Beste Accu Grasmaaier

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Met de Bosch CityMower 18V-32 accu grasmaaier hoef je geen zorgen meer te maken over vervelende snoeren en kabels die in de weg zitten tijdens het maaien. Dankzij de krachtige 18V accu kan je tot wel 200 m² gazon maaien zonder tussentijds op te laden. 

De maaibreedte van 32 cm is perfect voor kleine tot middelgrote gazons. Met een ergonomische handgreep en lichte gewicht van 9 kg is deze grasmaaier zeer comfortabel in gebruik.

De maaier is eenvoudig te verstellen in hoogte met een enkele hendel voor een perfect gemaaid gazon. Het gras wordt netjes opgevangen in de 31 liter opvangbak zodat je geen rommel hoeft op te ruimen achteraf. 

Dankzij de inklapbare handgreep kan je de grasmaaier eenvoudig opbergen in een kleine ruimte. De Bosch CityMower 18V-32 is een betrouwbare en handige grasmaaier die perfect is voor gebruik in de stad of kleinere tuinen.


Voordelen Bosch CityMower 18V-32 Accu grasmaaier

 • Tot 200m² maaien zonder op te laden
 • Licht in gewicht
 • Met opvangbak


Nadelen Bosch CityMower 18V-32 Accu grasmaaier

 • Duurste optie in deze lijst

5. Einhell Accu Grasmaaier GE-CM 18/30 Li

Beste Accu Grasmaaier

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.9

Prijs / kwaliteit

8.2

De Einhell GE-CM 18/30 Li Kit is een Accu Grasmaaier welke helpt om de tuin netjes te maken. Het onbelast toerental van de machine is 3.500 t/min en er wordt een maaibreedte van 30 cm gegenereerd.

De machine is voorzien van een koolborstelloze motor wat betekent dat er meer vermogen wordt geleverd en de machine een langere levensduur heeft.

Daarnaast hoef je geen versleten koolborstels te vervangen. De behuizing van de grasmaaier is gemaakt van sterk slagvast kunststof. Er is een centrale maaihoogteverstelling welke verstelbaar is in 3 standen (30 - 70 mm). Een inklapbaar handvat maakt ruimtebesparend opbergen mogelijk.

Doordat Einhell zelf een intelligent accu systeem heeft ontwikkeld, kan je ook met toekomstige Einhell machines bestaande accu’s blijven gebruiken. Dit scheelt je geld in je portemonnee. 


Voordelen Einhell Accu Grasmaaier GE-CM 18/30 Li

 • Koolstofloze borstel
 • Goedkoopste optie uit ze lijst


Nadelen Einhell Accu Grasmaaier GE-CM 18/30 Li

 • Kunstof is niet heel stevig

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Accu Grasmaaiers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Accu Grasmaaiers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de Accu Grasmaaiers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Accu Grasmaaiers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Vragen of opmerkingen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}